Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(KatYnas @ 2011 10 23, 23:39)

4u.gif turiu problemu su vertimu blush2.gif , gal kas pakoreguosite, nes man neaisku su tais apsisukimais i desine ir i kaire hihihi.gif
Sudėtis

- 200 g miltų
- 200 g Šaldyti Sviestas į gabalus
- 70 g šalto vandens
- 10 g druskos


Kaip pasirengti sluoksniuotos tešlos per 30 sekundžių

Įdėti miltų, sviesto druskos ir šalto vandens dubenį. Minkyti, 30 sek. Greitis 5, kol ji yra gerai kartu.

Pašalinti iš dubenį ir valcavimo į sklandų stačiakampis.

Sulenkite viršų trečiųjų žemyn į centrą, tada apatiniame iki ir daugiau kad. Padovanok tešlą ketvirčiu apsisukimo (į kairę arba į dešinę) ir vėl išriedėti tris kartus ilgio. Sulenkite dar kartą iš viso 9 posūkius.

Chill, mažiausiai 20 min. prieš geležinkelių naudoti.
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 10 24, 15:36)
sveikos,

buvau atitrūkus nuo TM'o, gulėjau su mažium ligoninėj. Nuo penktadienio TM'as dirba pilnu tempu biggrin.gif
receptų knygoje yra 102 psl.sloksniuotos tešlos receptas, bet ne prancūziškos, jeigu neturi galiu atskanuot wink.gif nes daug rašyt reikia biggrin.gif

Aciu, emaila parasiau i az 4u.gif jai galite tai atskanuokite man aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Reja26 @ 2011 10 25, 16:09)
Aciu! smile.gif

Rankomis as visada is kilogramo ir dariau: viena batona iskart vyras su pienu suvalgys, antra- mamai lauktuviu perduosiu, trecia - butinai tuo metu kaimyne uzeis smile.gif Na ir lieka tiek, kiek lieka smile.gif (na "visada" - tai reiskia ,kiek dariau po to kai is musu bendros pazistamos pas mane atplauke saskambis "Oliveris"  4u.gif )


as irgi kepu visada 2 kepalus (sau ir tevams) smile.gif bet minkau kiekviena kepaliuka (t.y. tesla) atskirai, t.y. du kartus po 500g. bet as batonus darau ne pagal Oliverio recepta, man batonas t.b. batonas lotuliukas.gif na kaip soviet.laikais. uztrunku aisku truputi ilgiau bet ir skonis labai skirias. beja thermomixo bazineje knygoj irgi yra batono receptas, bet man jis kazkoks na...ne visai toks kaip turi buti.wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Packa @ 2011 10 25, 18:59)
4u.gif turiu problemu su vertimu blush2.gif , gal kas pakoreguosite, nes man neaisku su tais apsisukimais i desine ir i kaire hihihi.gif



Jus tik nesupykit bet vertimas jums nepades nes ten parasyta taip lyg jus jau zinotume kaip lankstyti sluoksniota tesla 4u.gif jei idomu tai siulyciau nette arba youtube susirasti video arba schema lankstymo, nes geriau viena karta pamatyti nei skaityti ir bandyti suprasti.
jei Paprikutė jums atsius nuskanuota bazini Thermomixo recepta manau jums bus paprasciau smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, o gal galit issamiau parasyti, kaip ta sovietini batona kepate? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 10 26, 12:59)
Sveikutes, o gal galit issamiau parasyti, kaip ta sovietini batona kepate?  ax.gif


ar rusiskai suprantat? galiu i maila atsiusti recepta ir jo pritaikima thermomixui. (nors ten nera ka pritaikyti, isminkai ir viskas lotuliukas.gif )

siaip suradau nuoroda tai galiu ideti:
http://trindelka.net...niya-t3578.html
as darau taip:
darau "opara" - man uztenka kad ji pastovi valanda ir as uzdengiu su plevele arba su dangciu. tik as oparai naudoju naturalias mieles -20g. mazdaug.
tada "opara" ir viska kas skirta teshlai as sudedu i thermomixa i minkau 2-3min. (tik as pilu biski maziau vandens ne 140g o 100-110g.) isminkus palieku pakilti valandai (uzdengta plevele) valandai arba kol padvigubes. jei namuose salta tai tada statau i orkaite 40 laipsniu (tik ne daugiau).
tada suformuoju batonus. as is karto prapjovimius padarau su astriu peiliu. uzdengiu ir palieku 20 min. man dazniausiai per tiek isauga. tada paimu viena trini ir du saukstus pieno suplaku. ir patepu batonus pries pasaunant i orkaite. dar kai batonus pasanat i orkaite galima orkaite apipurksti vandeniu kad susidarytu garai.
kepu 30min kaip ten ir nurodyta. kartais darau ne 2 o viena dideli batona. tada kepu ilgiau 40min mazdaug.
taip, receptas tikrai ne greitas. bet skonis!!!! visi sako kad tikras soviet.laiku batonas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KatYnas: 26 spalio 2011 - 12:39
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 26, 13:03)
ar rusiskai suprantat? galiu i maila atsiusti recepta ir jo pritaikima thermomixui. (nors ten nera ka pritaikyti, isminkai ir viskas  lotuliukas.gif )

siaip suradau nuoroda tai galiu ideti:
http://trindelka.net...niya-t3578.html
as darau taip:
darau "opara" - man uztenka kad ji pastovi valanda ir as uzdengiu su plevele arba su dangciu. tik as oparai naudoju naturalias mieles -20g. mazdaug.
tada "opara" ir viska kas skirta teshlai as sudedu i thermomixa i minkau 2-3min. (tik as pilu biski maziau vandens ne 140g o 100-110g.) isminkus palieku pakilti valandai (uzdengta plevele) valandai arba kol padvigubes. jei namuose salta tai tada statau i orkaite 40 laipsniu (tik ne daugiau).
tada suformuoju batonus. as is karto prapjovimius padarau su astriu peiliu. uzdengiu ir palieku 20 min. man dazniausiai per tiek isauga. tada paimu viena trini ir du saukstus pieno suplaku. ir patepu batonus pries pasaunant i orkaite. dar kai batonus pasanat i orkaite galima orkaite apipurksti vandeniu kad susidarytu garai.
kepu 30min kaip ten ir nurodyta. kartais darau ne 2 o viena dideli batona. tada kepu ilgiau 40min mazdaug.
taip, receptas tikrai ne greitas. bet skonis!!!! visi sako kad tikras soviet.laiku batonas ax.gif



Aciu, butinai bandysiu smile.gif

O jus kociojat tesla, kaip tam rusiskam recepte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lėja_: 26 spalio 2011 - 18:13
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 26, 00:30)
as irgi kepu visada 2 kepalus (sau ir tevams) smile.gif bet minkau kiekviena kepaliuka (t.y. tesla) atskirai, t.y. du kartus po  500g. bet as batonus darau ne pagal Oliverio recepta, man batonas t.b. batonas  lotuliukas.gif  na kaip soviet.laikais. uztrunku aisku truputi ilgiau bet ir skonis labai skirias. beja thermomixo bazineje knygoj irgi yra batono receptas, bet man jis kazkoks na...ne visai toks kaip turi buti.wink.gif
Papildyta:
Jus tik nesupykit bet vertimas jums nepades nes ten parasyta taip lyg jus jau zinotume kaip lankstyti sluoksniota tesla 4u.gif jei idomu tai siulyciau nette arba youtube susirasti video arba schema lankstymo, nes geriau viena karta pamatyti nei skaityti ir bandyti suprasti.
jei Paprikutė jums atsius nuskanuota bazini Thermomixo recepta manau jums bus paprasciau smile.gif

Jau issiaiskinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 10 26, 19:12)
Aciu, butinai bandysiu smile.gif

O jus kociojat tesla, kaip tam rusiskam recepte?


Taip, as kocioju kaip tame puslapy smile.gif
Atsakyti
http://brazen20au.bl...ix-recipes.html

kas skaito angliskai tai cia yra daug nuorodu i thermomixui skirtus blogus su daug receptu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 26, 13:03)
ar rusiskai suprantat? galiu i maila atsiusti recepta ir jo pritaikima thermomixui. (nors ten nera ka pritaikyti, isminkai ir viskas  lotuliukas.gif )

siaip suradau nuoroda tai galiu ideti:
http://trindelka.net...niya-t3578.html
as darau taip:
darau "opara" - man uztenka kad ji pastovi valanda ir as uzdengiu su plevele arba su dangciu. tik as oparai naudoju naturalias mieles -20g. mazdaug.tada "opara" ir viska kas skirta teshlai as sudedu i thermomixa i minkau 2-3min. (tik as pilu biski maziau vandens ne 140g o 100-110g.) isminkus palieku pakilti valandai (uzdengta plevele) valandai arba kol padvigubes. jei namuose salta tai tada statau i orkaite 40 laipsniu (tik ne daugiau).
tada suformuoju batonus. as is karto prapjovimius padarau su astriu peiliu. uzdengiu ir palieku 20 min. man dazniausiai per tiek isauga. tada paimu viena trini ir du saukstus pieno suplaku. ir patepu batonus pries pasaunant i orkaite. dar kai batonus pasanat i orkaite galima orkaite apipurksti vandeniu kad susidarytu garai.
kepu 30min kaip ten ir nurodyta. kartais darau ne 2 o viena dideli batona. tada kepu ilgiau 40min mazdaug.
taip, receptas tikrai ne greitas. bet skonis!!!! visi sako kad tikras soviet.laiku batonas ax.gif

O tai ta "opara" taip ir kaitinat ant mazos ugnies 1 val., kaip tam rusiskam recepte? Ar as kazko nesupratau? g.gif Laaaabai jau uzsinorejau to batono.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2011 10 27, 22:35)
O tai ta "opara" taip ir kaitinat ant mazos ugnies 1 val., kaip tam rusiskam recepte? Ar as kazko nesupratau?  g.gif  Laaaabai jau uzsinorejau to batono.... smile.gif


smile.gif pamirsau pasakyti kad "opara" as tiesiog gerai uzdengiu arba uzdarau dangciu dubeny (as naudoju tuperware) ir palieku valandai siltoje vietoje:) siu metu netoli radiatoriaus ax.gif
Atsakyti
Vakar dalyvavau Arojos seminare, gamino ispanishkus receptus:) nu zinokit labai patiko ax.gif siap farso nemegstu bet gamino labai skanius teftelius wub.gif
Atsakyti