Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(paprikutė @ 2011 10 12, 16:48)
ačiū gike, visai pamiršau, kad galima gi verst psl.  doh.gif va ką reiškia kai namie užsisėdi su vaikais  biggrin.gif

Aga, as irgi naudojuos google verteju, ypac is vokieciu kalbos doh.gif bet esme tikrai puikiai isvercia ir galima viska suprasti be jokiu linksniu 4u.gif

Paprikute,
kokiu g 4u.gif eiciu viska sumaisai kai keksa darei? Reikes issikepti kaip tik turiu kondensuoto pieno 4u.gif
Atsakyti
as viska dedu taip kaip recepte, o maišau iš akies. Pirma sviestą su pudra 5-6 greitis. Paskui kondensuotas irgi 5-6 greitis, miltai su milteliais ir vaniliniu 6 greitos ir kai maisosi imusu per dangti kiausinius 6 greitis.
Atsakyti
dalinunuosi siandien pagamintu receptu:

Spageti su boloneze padazu:

1 svogunas
3 skilteles cesnako
1 raudona paprika
1 šakele saliero
alyvu aliejaus
balto vyno
4 dideli pomidorai
200 gr jautienos

Sumaliau jautiena isemiau.
Viska sumiksavau isskyrus vyna ir pomidorus ir mėsą. Pripyliau aliejaus ir kepiau 10min/100/2greitis. Tada sudejau pomidorus ketvirčiais, mėsą ir vyna ir troskinau 20-30 min/100/2 greitis. Spagečius isviriau paprastam puode.

Buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 10 13, 20:07)
dalinunuosi siandien pagamintu receptu:

Spageti su boloneze padazu:



čia pati pritaikei ar iš TM receptų?

dariau boloneze, bet ne tokį bigsmile.gif Reiks dar tokį išbandyt smile.gif Mėsą maltą dėjai?
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 10 13, 20:22)
čia pati pritaikei ar iš TM receptų?

dariau boloneze, bet ne tokį  bigsmile.gif Reiks dar tokį išbandyt smile.gif Mėsą maltą dėjai?


Mėsa sumaliau pacioje pradzioje ir isemiau, o tik veliau vel idejau smile.gif

TM rezeptuose pasiziurejau, kad ten nesamone kazkokia o ne Boloneze padazas, ten kazkoks su grietinele, tai pasiieskojau siaip receptu ir sukuriau savo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Lėja_ @ 2011 10 13, 20:07)
dalinunuosi siandien pagamintu receptu:

Spageti su boloneze padazu:

1 svogunas
3 skilteles cesnako
1 raudona paprika
1 šakele saliero
alyvu aliejaus
balto vyno
4 dideli pomidorai
200 gr jautienos

Sumaliau jautiena isemiau.
Viska sumiksavau isskyrus vyna ir pomidorus ir mėsą. Pripyliau aliejaus ir kepiau 10min/100/2greitis. Tada sudejau pomidorus ketvirčiais, mėsą ir vyna ir troskinau 20-30 min/100/2 greitis. Spagečius isviriau paprastam puode.

Buvo labai skanu smile.gif


Ziuriu per skubejima kazka praleidau taisau siek tiek:

Spageti su boloneze padazu:

1 svogunas
3 skilteles cesnako
1 raudona paprika
1 šakele saliero
alyvu aliejaus
balto vyno
4 dideli pomidorai
200 gr jautienos

Sumaliau jautiena isemiau.
Viska sumiksavau isskyrus vyna ir pomidorus ir mėsą. Pripyliau aliejaus ir kepiau 10min/100/2greitis. Tada sudejau pomidorus ketvirčiais (sudejus pomidorus siek tiek pamiksavau, kad susismulkintu pomidorai, o tada tik vyna ir mesa malta), mėsą ir vyno slakeli ir troskinau 20-30 min/100/2 greitis (be MP kad nugaruotu, bes siek tiek taskesi, tai uzdejau apversta garu krepseli smile.gif ). Spagečius isviriau paprastam puode.

Buvo labai skanu smile.gif
Atsakyti
Taigi prisiduodu, ka siandien gaminu, noriu pasirasyti ir pati sau, nes pamirsiu (pagal TM receptus nevisada gaminu, nes nerandu to ko man reikia, tai pati kuriu) kaip dariau:

Fantastiška moliugu sriuba su skrebučiais

jums reikės:

1 kg moliugo
1 didelis svogunas
2 skiltelės česnako
1 saliero stiebelio
100 ml grietineles
permezano surio (pries viska susimalti)
prancuzisko batono (vakarykscio, laikyto maiselyje, na kai neskanus jau tampa toks guminis)
sultinio (si karta naudojau vistienos sultini, bet kt karta jau naudosiu siandien pasigaminta TM sultinio "gagatovke")
alyvuogiu aliejaus
šalaviju, čiobrelių, druskos

eiga:

Moliuga supjausciau plonais mazdaug 0,5 cm gabaliukais ir dejau i kepimo skarda, ten pat svogunus ketvirčiais, česnakus ir saliero stiebą, viska patepti alyvu aliejumi - kepti mazdaug valanda 160 C, tada viska isimti ir sudeti puodą, pripilti sultinio, kad apsemtu, dėti prieskoniu, virti 10 min/100C/1arba 2. Tada isimti saliero stiebeli (galima palikti koki ketvirtadali). Ir sumiksuoti viska 10 poz. , nepamenu kiek sekundziu, bet neilgai, kad dar truputuka jaustusi nelygumai, kad nebutu visai kaip grietinė. Pilti grietinėlę užvirti. Patiekti apibarstytus skrebučiais, as dar padejau permezano surio, jei kas noretu papildomai pasibarstyt.
Is karto po to kai is orkaites isimame moliugus, dedame i orkaite (kol kepe moliugas pasiruosta) kubeliais su pjaustyta prancuziska batona paslakstyta alyvu aliejum (taip nemenkai, dar po visko pagalvojau gal butu neblogai i skrebucius ir cesnakiuko ibarstyt traiskyto, bet jau buvo viskas suvalgyta) ir pabarstytą permezano suriu, kol isverda sriuba pakepa skrebučiai.
Gaminau pagal Beatos virtuves recepta, radau internete.

PS prisiminiau, kad kepant orkaitej svogunas buvo pradejes svilti, tai kita karta as pakasciau po moliugais, anie nesvilo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lėja_: 16 spalio 2011 - 20:48
Sveikos 4u.gif
gal kuri turite prancuziskos sluoksniotos teslos recepta?
Atsakyti
KatYnas

As dar niekad nieko nemaisiau duonai skirtu greiciu. Ar galetumet pamokyti, kaip Oliverio bazini duonos recepta pritaikyti TM? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reja26 @ 2011 10 23, 23:10)
KatYnas

As dar niekad nieko nemaisiau duonai skirtu greiciu. Ar galetumet pamokyti, kaip Oliverio bazini duonos recepta pritaikyti TM?  g.gif


smile.gif kaip suprantu Oliverio bazini duonos recepta turite, taigi:
as sudedu visus ingridientus i thermomixa ir ijungiu 2-3 minutes gr.-duonos m. rezimas. isimu pora kartu apminkau smile.gif o veliau viskas kaip pas Oliveri.
kaikurie pries tai aktivuoja mieles, kad isitikinti kad jos geros ir suveiks. tada taip:
cukru, mieles bei vandeni i thermomixa ir 1min 37C gr 2 (siap tinka nuo 1-3gr) tada idedam miltus bei druska i minkom 3min ( minkinimo rezimas).
tik patariu neminkyti teshlos is 1kg miltu kaip nurodyta Oliverio baziniam recepte:)
dalynkite per puse:) nes kai as pvz kepu batona tai imu 500g miltu ir batonas gan didelis gaunas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Packa @ 2011 10 21, 19:00)
Sveikos 4u.gif
gal kuri turite prancuziskos sluoksniotos teslos recepta?


http://www.thermomix...-thermomix.html
Atsakyti
sveikos,

buvau atitrūkus nuo TM'o, gulėjau su mažium ligoninėj. Nuo penktadienio TM'as dirba pilnu tempu biggrin.gif

QUOTE(Packa @ 2011 10 21, 19:00)
Sveikos 4u.gif
gal kuri turite prancuziskos sluoksniotos teslos recepta?


receptų knygoje yra 102 psl.sloksniuotos tešlos receptas, bet ne prancūziškos, jeigu neturi galiu atskanuot wink.gif nes daug rašyt reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprikutė: 24 spalio 2011 - 14:38
kai kur receptuose rašo, kad daržoves supjaustyti "aligatoriumi", kaip tai atrodo? g.gif nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 24, 00:39)
smile.gif kaip suprantu Oliverio bazini duonos recepta turite, taigi:
as sudedu visus ingridientus i thermomixa ir ijungiu 2-3 minutes gr.-duonos m. rezimas. isimu pora kartu apminkau  smile.gif  o veliau viskas kaip pas Oliveri.
kaikurie pries tai aktivuoja mieles, kad isitikinti kad jos geros ir suveiks. tada taip:
cukru, mieles bei vandeni i thermomixa ir 1min 37C gr 2 (siap tinka nuo 1-3gr) tada idedam miltus bei druska i minkom 3min ( minkinimo rezimas).
tik patariu neminkyti teshlos is 1kg miltu kaip nurodyta Oliverio baziniam recepte:)
dalynkite per puse:) nes kai as pvz kepu batona tai imu 500g miltu ir batonas gan didelis gaunas ax.gif
Papildyta:
http://www.thermomix...-thermomix.html




Aciu! smile.gif

Rankomis as visada is kilogramo ir dariau: viena batona iskart vyras su pienu suvalgys, antra- mamai lauktuviu perduosiu, trecia - butinai tuo metu kaimyne uzeis smile.gif Na ir lieka tiek, kiek lieka smile.gif (na "visada" - tai reiskia ,kiek dariau po to kai is musu bendros pazistamos pas mane atplauke saskambis "Oliveris" 4u.gif )
Atsakyti