Taigi prisiduodu, ka siandien gaminu, noriu pasirasyti ir pati sau, nes pamirsiu (pagal TM receptus nevisada gaminu, nes nerandu to ko man reikia, tai pati kuriu) kaip dariau:
Fantastiška moliugu sriuba su skrebučiaisjums reikės:
1 kg moliugo
1 didelis svogunas
2 skiltelės česnako
1 saliero stiebelio
100 ml grietineles
permezano surio (pries viska susimalti)
prancuzisko batono (vakarykscio, laikyto maiselyje, na kai neskanus jau tampa toks guminis)
sultinio (si karta naudojau vistienos sultini, bet kt karta jau naudosiu siandien pasigaminta TM sultinio "gagatovke")
alyvuogiu aliejaus
šalaviju, čiobrelių, druskos
eiga:
Moliuga supjausciau plonais mazdaug 0,5 cm gabaliukais ir dejau i kepimo skarda, ten pat svogunus ketvirčiais, česnakus ir saliero stiebą, viska patepti alyvu aliejumi - kepti mazdaug valanda 160 C, tada viska isimti ir sudeti puodą, pripilti sultinio, kad apsemtu, dėti prieskoniu, virti 10 min/100C/1arba 2. Tada isimti saliero stiebeli (galima palikti koki ketvirtadali). Ir sumiksuoti viska 10 poz. , nepamenu kiek sekundziu, bet neilgai, kad dar truputuka jaustusi nelygumai, kad nebutu visai kaip grietinė. Pilti grietinėlę užvirti. Patiekti apibarstytus skrebučiais, as dar padejau permezano surio, jei kas noretu papildomai pasibarstyt.
Is karto po to kai is orkaites isimame moliugus, dedame i orkaite (kol kepe moliugas pasiruosta) kubeliais su pjaustyta prancuziska batona paslakstyta alyvu aliejum (taip nemenkai, dar po visko pagalvojau gal butu neblogai i skrebucius ir cesnakiuko ibarstyt traiskyto, bet jau buvo viskas suvalgyta) ir pabarstytą permezano suriu, kol isverda sriuba pakepa skrebučiai.
Gaminau pagal Beatos virtuves recepta, radau internete.
PS prisiminiau, kad kepant orkaitej svogunas buvo pradejes svilti, tai kita karta as pakasciau po moliugais, anie nesvilo