As dariau is 9% dvaro, bet jis iskart neskystas, o veliau dar truputi sustingsta... Gal cia as ne taip darau...Bet man tas, kas gaunasi, labai patinka! Pirma karta ilgiau plakiau "drugeliu" -5 min., antra - maziau. Apie 3. ir to usteko.
P.S. O as si menesi negavau nieko, viena receptuka tik. Laukiu.
P.P.S. As labai megstu suru varskes apkepele su ceri-pomidoriukais! Receptas dar nepritaikytas TM, bet atrodo, be problemu
žinot, kilo tokia mintis man, o kodėl nėra LT psl. kokio nors kur galima TM'o receptais dalintis, patirtim ir t.t. kaip pvz. FB, pažiūrėjau ten kitom kalbom tai yra
QUOTE(Taikute @ 2011 10 08, 11:59)
Sakykim is poros pakeliu varskes, ka cia reiketu padaryti, blyneliai ir varske apkepai jau pabodo, nebent turite kokiu neiprastu receptu O kas cia galetu buti is suraus?
Štai tau 2 receptukai
Bandelės
tešla
120 g varškės
50 g pieno
250 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
½ šaukštelis druskos
½ šaukštelis paprikos
1 kiaušinis
50 g aliejaus
bandelių aptepimui
50 g sutirštinto pieno (nesaldaus)
kmynų
Visus tešlos ingredientus sudėti TM ir 15 sek. /poz. 6 minkyti į tešlą.
Išimkite tešlą, minkyti dar kartą rankomis, suformuoti 6 bandeles ir padėkite ant riebalais pateptos kepimo skardos.
Bandelės viršų aptepti sutirštintu pienu, pabarstyti kmynais, dėti šaltą orkaitę ir iškepti.
Kepimo temperatūra: 190 ° C
Kepimo laikas: 18 minučių
Pastaba:
Jei varšė šlapesnė, reikia įdeti daugiau miltų. Aš kepu su Dobilo ekologiška, tai man gerai gaunasi, o jei imsi ta pertrintą iš pakelių, dėkit daugiau miltų.
variantai:
Vietoj kmynų, galite naudoti sezamo ,aguonų sėklas arba tarkuotą sūrį.
Lašišos paštetas su paprikų-vaškės padažu
Paštetas:
krapų, (40 g)
500 g žalios lašišos filė, sušaldytos gabaliukais
2 upėtakių filė, rūkyta,
2 kiaušiniai
200 g švelnios, gerai pertrintos varškės (pirmąkart kai dariau, tai dėjau Švelniąją Pieno žvaigždžių, o vėliau paprastą, gerai pertrintą varškę)
1 šaukštelis druskos
¼ šaukštelis paprikos, šviežiai maltų
100 g grietinėlės
100 g krevečių
Padažas:
120 g riebios varškės
200 g riebios grietinėlės
1 šaukštas žalių pipirų žirnelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų, šviežiai maltų
citrinos sulčių
Paštetas
1. Krapus smulkinti 15-20 sek / poz.8 ir išimti. (palikti 2 šakeles krapų puošimui).
2. Lašišos filė smulkinti 5 sek / poz.5 naudojant mentelę.
3. Upėtakių filė sudėti ir smulkinti 5 sek./ poz.5.
4. Sudėti kiaušinius, varškę, druską, pipirus, grietinėlę ir 40 sek. /poz.4 sumaišyti. Pusė žuvies masės sudėti i kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (aš dedu i silikoninę ir be popieriaus 25cm ilgio), tada išdėlioti 80g.krevėčių.
5. Kapotus krapus suberti į TM, kut yra likusi žuvies masė ir maišyti 10 sek. /poz.3, Išdėti viską ant krevėčių ir lengvai paspausti..
6. Formą uždengti aliuminio folija ir kepkite orkaitėje ant vidurinės lentynos 60min. 175 laipsniu.
7. Paštetą išimkite iš formos, atvėsinkite, puoškite krapų šakelėmis ir likusiomis krevetėmis.
Padažas:
1. Visi produktai Į TM ir maišyti 20 s / poz.4. Tiekti prie pašteto.
QUOTE(gike @ 2011 10 09, 17:30)
o gal kuri esate dalyvavusi, Arojos rengiamuose seminaruose apie maisto gaminimą su TM?
As pries tris metus dalyvavau pristatyme, kai mano teta TM pirko, tai pas uosvi sodyboje buvo atvykusios moteriske ir demonstravo viska is eiles pradzia man tikrai buvo ispudinga todel ir pradejau gundytis, po metu dar antra karta teko sudalyvauti, jau ivairiu gerimu, kokteiliu pristatyme tai irgi buvau suzaveta, kazkaip jos ten tiek daug gamino, kad kai isigyjau nei puses neatsiminiau kas ten buvo ir tikrai ne pagal TM knyga
Vakar gaminau nebloga Mileine rieste su obuoliais
Tešlai
200 g grietinėlės (ne pačios riebiausios)
1 v. š. sausų mielių
100 g sviesto
3 v. š. cukraus
2 tryniai
700 g miltų
Įdarui
4 obuoliai
2 saujos razinų
2 saujos lazdyno riešutų
2 v. š. cukraus
2 a. š. cinamono
Glajui
cukraus pudros
citrinos sulčių
Sutepimui
kiaušinio trynys
Grietinėlę truputį pašildyti 2 min/2/70, suberti mieles, išmaišyti 10sek/3 ir palikti 15 min. pastovėti. Sviestą ištirpinti (istirpinau mikrobangei) ir supilti į grietinėlę su mielėmis. Suberti cukrų, įdėti trynius. Išmaišyti 20sek/4. Tuomet suberti miltus ir išminkyti tešlą 4 min/varpas (minkymas). Indą su tešla uždengti rankšluosčiu ir palikti pastovėti 30 - 60 min. (as perdejau i kita inda, siltai kad pastovetu)
Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Nuluptus obuolius supjaustyti mažais gabaliukais arba TM 7 sek/4 poz, razinas išplauti ir nusausinti, riešutus susmulkinti (su TM 5 sek/8, pirma susmulkinau riesutus tada obuolius kartu. Dejau zemes riesutus su medumi buvo labai skanu) suberti cukrų, cinamoną ir viską išmaišyti 20 sek/4.
Iš tešlos iškočioti didelį stačiakampį, ant kurio tolygiai paskirstyti įdarą. Susukti vyniotinį, kurį perdėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tuomet vyniotinį susukti į riestę, gerai užspausti kraštus. Aštriu peiliu padaryti įpjovimus. Riestę sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Iškepusią riestę atvėsinti ir sulaistyti glajumi (cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis).
Skanaus!
QUOTE(gike @ 2011 10 09, 16:30)
o gal kuri esate dalyvavusi, Arojos rengiamuose seminaruose apie maisto gaminimą su TM?
stengiuosi dalyvauti visuose ju seminaruose:) gal koki viena esu praleidus
saip man asmeniskai patinka:) temos labai ivairios - kosmetika (daremes kremus, pilingus, tonikus), prieskoniai, maistas, sventes. o be to faina pabendauti ir su kitom Thermomixo savininkem ir naudinga- is vienos moters per seminara gavau superini rauga juodai duonai
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 10, 12:14)
stengiuosi dalyvauti visuose ju seminaruose:) gal koki viena esu praleidus
saip man asmeniskai patinka:) temos labai ivairios - kosmetika (daremes kremus, pilingus, tonikus), prieskoniai, maistas, sventes. o be to faina pabendauti ir su kitom Thermomixo savininkem ir naudinga- is vienos moters per seminara gavau superini rauga juodai duonai
saip man asmeniskai patinka:) temos labai ivairios - kosmetika (daremes kremus, pilingus, tonikus), prieskoniai, maistas, sventes. o be to faina pabendauti ir su kitom Thermomixo savininkem ir naudinga- is vienos moters per seminara gavau superini rauga juodai duonai
Jeigu receptas be baisingų autorinių teisių, galbūt galite paviešinti?
Kaip tik planuoju pradėti duonelės kepimo sezoną. Anksčiau raugo parsinešdavai iš kitų "kepėjų", tačiau juk neturėtų būti sunku pasigaminti ir pačiai, ar ne? Jau net buvau radusi išsamų paaiškinimą, kaip tą raugą užsiauginti (pasirodo, raugą reikia apie 5 dienas šerti miltais) Galbūt jūsų Termomiksinis būdas paprastesnis? Mat bijau, kad kurią dieną pamiršiu pašerti, ir raugas nustips
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 10, 11:14)
stengiuosi dalyvauti visuose ju seminaruose:) gal koki viena esu praleidus
saip man asmeniskai patinka:) temos labai ivairios - kosmetika (daremes kremus, pilingus, tonikus), prieskoniai, maistas, sventes. o be to faina pabendauti ir su kitom Thermomixo savininkem ir naudinga- is vienos moters per seminara gavau superini rauga juodai duonai
saip man asmeniskai patinka:) temos labai ivairios - kosmetika (daremes kremus, pilingus, tonikus), prieskoniai, maistas, sventes. o be to faina pabendauti ir su kitom Thermomixo savininkem ir naudinga- is vienos moters per seminara gavau superini rauga juodai duonai
O ten duoda kokius receptu rinkinius, kuriuos tuo metu daret, ar paciai rasyt reikia ir apskritai ar verta ten eiti ir moketi 45 Lt (gyvenant ne Vilniuj)? O gal kokiom idomybem ir subtilybem galit pasidalinti? ka praktisko tensuzinojot, ko nebuvot zinojusi?
QUOTE(Namų Fėja @ 2011 10 10, 12:41)
Jeigu receptas be baisingų autorinių teisių, galbūt galite paviešinti?
Kaip tik planuoju pradėti duonelės kepimo sezoną. Anksčiau raugo parsinešdavai iš kitų "kepėjų", tačiau juk neturėtų būti sunku pasigaminti ir pačiai, ar ne? Jau net buvau radusi išsamų paaiškinimą, kaip tą raugą užsiauginti (pasirodo, raugą reikia apie 5 dienas šerti miltais) Galbūt jūsų Termomiksinis būdas paprastesnis? Mat bijau, kad kurią dieną pamiršiu pašerti, ir raugas nustips
Kaip tik planuoju pradėti duonelės kepimo sezoną. Anksčiau raugo parsinešdavai iš kitų "kepėjų", tačiau juk neturėtų būti sunku pasigaminti ir pačiai, ar ne? Jau net buvau radusi išsamų paaiškinimą, kaip tą raugą užsiauginti (pasirodo, raugą reikia apie 5 dienas šerti miltais) Galbūt jūsų Termomiksinis būdas paprastesnis? Mat bijau, kad kurią dieną pamiršiu pašerti, ir raugas nustips
ne visai taip mane supratot rauga man atnese ir pasidalino viena is seminaru dalyviu ji, ji irgi buvo gavus is kazko:) taip tas raugas ir dauginasi nes as irgi jau n zmoniu daviau savo. butent sita rauga serti nereikia, tiesiog su juo uzminkai tesla, atidalini is tos teslos dali kitam kartui (tai ir yra raugas kitam kartui), raugas isgyvena iki menesio bet geriausia bent viena karta per 2 savaites kepti duona.
rugini rauga (kuri reikia maitinti) as buvau namuose pasigaminus (thermoxas cia nepades jums), puse metu jis pas mane gyveno o veliau as ji numarinau nes turint kelis raugus sunkoka...man ju tiesiog buvo perdaug. tiek duonos nesuvalgom
raugo mes per seminara nedarem.
duona Rita dazniausiai is anksto iskepa seminarui kad per seminara negaisti laiko
Papildyta:
QUOTE(gike @ 2011 10 10, 14:46)
O ten duoda kokius receptu rinkinius, kuriuos tuo metu daret, ar paciai rasyt reikia ir apskritai ar verta ten eiti ir moketi 45 Lt (gyvenant ne Vilniuj)? O gal kokiom idomybem ir subtilybem galit pasidalinti? ka praktisko tensuzinojot, ko nebuvot zinojusi?
seminaro pradzioje duoda medziaga, bet ne viskas ten parasyta, tik pagrindiniai receptai nes seminaro eigoje dar daug ka exprontu gaminam, ir i ivairius kl. atsako. rasyti nebutina cia juk ne pamoka mokykloje, tik tai kas jums aktualu.
idomybes ir subtylibes kiekvienas savaip supranta todel net nezinau ka jums ir parasyti kazkokiu ipatingu triuku ar slaptu thermomixo galimybiu ten neatskleidzia.
as esu is tu zmoniu kuriems geriau viena karta pamatyti nei 100kartu isgirsti todel man seminarai patinka. as pamatau - zinau.
i seminarus pradejau eiti iskarto kai tik isigijau thermomixa, tas padejo greiciau perprasti kas ir kaip.
Vln. seminaruose susirenka l. daug zmoniu vos telpam visos. ne viena nesiskunde, tai matyt verta.
QUOTE(paprikutė @ 2011 10 09, 10:08)
*gal galėtum atsiust? o aš tau atsiusčiau ką turiu ilonajas@gmail.com
**skystas liko kai atšaldei? nes jis kai pagamini būna skystas, paskui sustingsta
***gaminau TM'e rusišką guliašą, farširavau ir trioškinau-garinau paprikas, sriubas viriau, tinginio balandėlius dariau, oi daug daug yra receptukų
**skystas liko kai atšaldei? nes jis kai pagamini būna skystas, paskui sustingsta
***gaminau TM'e rusišką guliašą, farširavau ir trioškinau-garinau paprikas, sriubas viriau, tinginio balandėlius dariau, oi daug daug yra receptukų
*paziurejau, kad pas mane ten rugsejo receptai, ar reikia? (o gal man galetum ka nors atsiust, jei negaila )
** na kai atsaldziau buvo skystas (cia apie lydyta sureli)
*** o cia viska is TM knygos? As papriku recepto ieskojau, bet nrerada, tai padariau savos kurybos
QUOTE(Reja26 @ 2011 10 09, 10:57)
As dariau is 9% dvaro, bet jis iskart neskystas, o veliau dar truputi sustingsta... Gal cia as ne taip darau...Bet man tas, kas gaunasi, labai patinka! Pirma karta ilgiau plakiau "drugeliu" -5 min., antra - maziau. Apie 3. ir to usteko.
P.S. O as si menesi negavau nieko, viena receptuka tik. Laukiu.
P.P.S. As labai megstu suru varskes apkepele su ceri-pomidoriukais! Receptas dar nepritaikytas TM, bet atrodo, be problemu
P.S. O as si menesi negavau nieko, viena receptuka tik. Laukiu.
P.P.S. As labai megstu suru varskes apkepele su ceri-pomidoriukais! Receptas dar nepritaikytas TM, bet atrodo, be problemu
O man kazkaip skystas gavos, kazin ka ne taip padariau ?
Man irgi patiktu mintis FB sukurti kazkokia grupe TM... reik uzdara kurt, kad Aroja nesupyktu
Beje siandien dariau savos kurybos apkepa is jau isvirtu ryziu (liko nuo vakar), varskes surio, truputi miltu, dribsniu ale miusli su dziovintais vaisiais, kiausiniu baltymu (trynius sunaudojau kitur, o baltymai atliko, tai ir panaudojau), trupucio pieno, viska sumiksavau pagal fantazija ir orkaitej kepiau didelej formoj, na kad plonas apkepas butu, kad greit iskeptu, 200, kaitinimas is virsaus ir apacios, 20 min
Beje kaip jus verdat ryzius TM, na tokius, kurie ne maiseliauose, o palaidi? man kose gaunas
QUOTE(Lėja_ @ 2011 10 10, 18:54)
*paziurejau, kad pas mane ten rugsejo receptai, ar reikia? (o gal man galetum ka nors atsiust, jei negaila )
*** o cia viska is TM knygos? As papriku recepto ieskojau, bet nrerada, tai padariau savos kurybos
****Man irgi patiktu mintis FB sukurti kazkokia grupe TM... reik uzdara kurt, kad Aroja nesupyktu
*****Beje kaip jus verdat ryzius TM, na tokius, kurie ne maiseliauose, o palaidi? man kose gaunas
*** o cia viska is TM knygos? As papriku recepto ieskojau, bet nrerada, tai padariau savos kurybos
****Man irgi patiktu mintis FB sukurti kazkokia grupe TM... reik uzdara kurt, kad Aroja nesupyktu
*****Beje kaip jus verdat ryzius TM, na tokius, kurie ne maiseliauose, o palaidi? man kose gaunas
*būtų įdomu pažiūrėt kokie rugsėjo receptai parašyk paštą, permesiu ką turiu
*** paprikos yra receptų knygoje rusiškoj, bet darau savaip labai skaniai gaunasi pradžioj dariau tik iš knygos su TM, o dabar jau po truputuką įjungiu fantaziją savaip
**** sakai supyktų Aroja? o kaip užsienio psl. yra...... ***** įdomu būtų dalintis info su daugiau žmonių
*****ryžius verdu taip kaip knygoje parašyta. Labai gražiai išverda. Virk plykitus, neturėtu suvirt į košę