Mergytes,
noriu paklausti jusu patirties. Pirma karta pabandziau majoneza gamint, bet gavosi nelabai. Namiskiai giria, bet man asmeniskai atrodo, kad labai aiskiai jauciasi aliejai. Gal netinkamus pasiemiau, ar perdaug panaudojau?...
P.S. Lydytas surelis - kazkokia fantastika! Aciu!
O siandien pirma karta dariau viniotini. Idara pati sugalvojau (nieko ipatingo: krutinele pertrinta su smulkiom smulkiom morkom, kmynai ir dz. slyvos). Mmmm! Lengva! bet kaip idomu ir nauja!
QUOTE(Taikute @ 2011 10 02, 20:20)
Koks obuoliu dzemas? kaip tik is kaimo deze obuoliu parsivezem ir galvoju ka cia padarius ar receptukas is knygos?
aha, iš rusiškos knygos.
1 kg obuoliu nuluptu
200-250 g cukraus
obuolius 1 min/8 poz.
tada dedam cukru. verdam 40 min/100/3 poz.
QUOTE(Reja26 @ 2011 10 02, 20:24)
O siandien pirma karta dariau viniotini. Idara pati sugalvojau (nieko ipatingo: krutinele pertrinta su smulkiom smulkiom morkom, kmynai ir dz. slyvos). Mmmm! Lengva! bet kaip idomu ir nauja!
prasau placiau
paprikutė
Tikrai nieko tokio. Vistienos krutinele (visa, kuri is dvieju puseliu susidaro ) perpjoviau perpus. Viena atidejau, viena prapjoviau ne iki galo, kad ji, kaip knyga, atsivertu. Uzdejau plevele ir ta "knyga" kaip reikia ismusiau. Druskos, pipiru.
1) Svoguna ketvirciais ir morkas gabaliukais 5 greiciu iki labai smulkios
konsistencijos.
2) + siek tiek aliejaus. 4 min/ 100 laipsniu/ 1 greitis
3)Likusia vistiena gabaliukais imesti i puoda, idet drudskos, pipiru ir sumaisyti su darzoviais 3-4 sek/ 5 greitis. Iberti truputi kmynu. Sumaisyti.
Sia mase sudet nestoru sluoksniu ant ismustos krutineles.
Prie vieno krasto sudet eilute is dziovintu slyvu. Ir nuo to krasto suviniot. As dejau i vidurini Varoma dali.
i puoda 0,5l vandens. 30 min/Varoma/ 1 greitis
Tuo paciu metu ir ryziu galima paruosti.
Na gavosi tikrai labai skanu!
Kita karta idarui malsiu vistiena su zalumynais ir riesutais, o vietoj slyvu alyvuoges, manau, tiktu.
Tikrai nieko tokio. Vistienos krutinele (visa, kuri is dvieju puseliu susidaro ) perpjoviau perpus. Viena atidejau, viena prapjoviau ne iki galo, kad ji, kaip knyga, atsivertu. Uzdejau plevele ir ta "knyga" kaip reikia ismusiau. Druskos, pipiru.
1) Svoguna ketvirciais ir morkas gabaliukais 5 greiciu iki labai smulkios
konsistencijos.
2) + siek tiek aliejaus. 4 min/ 100 laipsniu/ 1 greitis
3)Likusia vistiena gabaliukais imesti i puoda, idet drudskos, pipiru ir sumaisyti su darzoviais 3-4 sek/ 5 greitis. Iberti truputi kmynu. Sumaisyti.
Sia mase sudet nestoru sluoksniu ant ismustos krutineles.
Prie vieno krasto sudet eilute is dziovintu slyvu. Ir nuo to krasto suviniot. As dejau i vidurini Varoma dali.
i puoda 0,5l vandens. 30 min/Varoma/ 1 greitis
Tuo paciu metu ir ryziu galima paruosti.
Na gavosi tikrai labai skanu!
Kita karta idarui malsiu vistiena su zalumynais ir riesutais, o vietoj slyvu alyvuoges, manau, tiktu.
QUOTE(Reja26 @ 2011 10 02, 20:24)
Mergytes,
noriu paklausti jusu patirties. Pirma karta pabandziau majoneza gamint, bet gavosi nelabai. Namiskiai giria, bet man asmeniskai atrodo, kad labai aiskiai jauciasi aliejai. Gal netinkamus pasiemiau, ar perdaug panaudojau?...
noriu paklausti jusu patirties. Pirma karta pabandziau majoneza gamint, bet gavosi nelabai. Namiskiai giria, bet man asmeniskai atrodo, kad labai aiskiai jauciasi aliejai. Gal netinkamus pasiemiau, ar perdaug panaudojau?...
o pagal koki recepta majoneza darei? is tos bazines receptu knygos?
as pastoviai pagal ji gaminu ir alejaus kazkaip nesijaucia as net biski daugiau ipilu.
o koki alieju naudoji? geriausia naudoti gera saulegrazu aleju (as naudoju Natura), nes jei naudosi pvz alivuogiu tai labai skonis aliejaus jausis
dar kl. kiekplakei, nes man pvz gaunasi kad plauku tikrai daugiau nei recepte parasyta jis tada toks tirstesnis, standesnis gaunas.
Lėja, kai pirkai TM, gal tau atsiuntė spalio mėn. receptus?
QUOTE(paprikutė @ 2011 10 02, 21:05)
aha, iš rusiškos knygos.
1 kg obuoliu nuluptu (galima tik obuoliu viduriukus ispjaut, as maliau su oda paskutini karta, labai gerai gavosi)
200-250 g cukraus
obuolius 1 min/8 poz.
tada dedam cukru. verdam 40 min/100/3 poz.
1 kg obuoliu nuluptu (galima tik obuoliu viduriukus ispjaut, as maliau su oda paskutini karta, labai gerai gavosi)
200-250 g cukraus
obuolius 1 min/8 poz.
tada dedam cukru. verdam 40 min/100/3 poz.
Gal turite kas minciu, ka galeciau su TM is varskes padaryti???
QUOTE(Taikute @ 2011 10 07, 12:35)
Gal turite kas minciu, ka galeciau su TM is varskes padaryti???
oje, kiek daug!
Ivairiu pyragu (saldziu, suriu), apkepu, uztepu, desertu, tortu.... Ziurint, ko tu nori? Saldaus, suraus, kepto, virto, greito ir pan.
Labai daug varskes turi?
QUOTE(KatYnas @ 2011 10 02, 23:25)
o pagal koki recepta majoneza darei? is tos bazines receptu knygos?
as pastoviai pagal ji gaminu ir alejaus kazkaip nesijaucia as net biski daugiau ipilu.
o koki alieju naudoji? geriausia naudoti gera saulegrazu aleju (as naudoju Natura), nes jei naudosi pvz alivuogiu tai labai skonis aliejaus jausis
dar kl. kiekplakei, nes man pvz gaunasi kad plauku tikrai daugiau nei recepte parasyta jis tada toks tirstesnis, standesnis gaunas.
as pastoviai pagal ji gaminu ir alejaus kazkaip nesijaucia as net biski daugiau ipilu.
o koki alieju naudoji? geriausia naudoti gera saulegrazu aleju (as naudoju Natura), nes jei naudosi pvz alivuogiu tai labai skonis aliejaus jausis
dar kl. kiekplakei, nes man pvz gaunasi kad plauku tikrai daugiau nei recepte parasyta jis tada toks tirstesnis, standesnis gaunas.
As irgi plaku ilgiau, nei parasyta. O receptas, greiciausiai is baziniu (turiu pdf varianta). Bet antra karta pabadysu su Natura! Labai man norisi tikro, skanaus majonezo.
QUOTE(paprikutė @ 2011 10 03, 08:04)
Lėja, kai pirkai TM, gal tau atsiuntė spalio mėn. receptus?
Aha kazka gavau, tik paskutiniu metu tokiu neeiliniu reikalu turejau tai ir negaminau ir neturejau kada i zinutes atsakyti
Mergaites, o lydyta sureli is kokios rusies varskes gaminat, nes man tai nelabai gavos is pradziu is viso tik tokia ale varske liko tada prailginau laika iki 15 min, tai pasidare surelis, ale skystas toks kaip sriuba... Naudojau dvaro 9 proc.
Ir dar prasymukas, gal kuri nors turi prikaupus ar bent keleta receptu pietums, bet kad viskas nuo pradzios iki galo su termomiksu, na kad nereiketu kept keptuvej ar pan. (orkaitej galima), mano didziausias issukis pereiti prie pietu gaminimo VISADA su Thermomixu
QUOTE(gike @ 2011 10 07, 15:58)
oje, kiek daug!
Ivairiu pyragu (saldziu, suriu), apkepu, uztepu, desertu, tortu.... Ziurint, ko tu nori? Saldaus, suraus, kepto, virto, greito ir pan.
Labai daug varskes turi?
Ivairiu pyragu (saldziu, suriu), apkepu, uztepu, desertu, tortu.... Ziurint, ko tu nori? Saldaus, suraus, kepto, virto, greito ir pan.
Labai daug varskes turi?
Sakykim is poros pakeliu varskes, ka cia reiketu padaryti, blyneliai ir varske apkepai jau pabodo, nebent turite kokiu neiprastu receptu O kas cia galetu buti is suraus?
QUOTE(Lėja_ @ 2011 10 08, 01:22)
*Aha kazka gavau, tik paskutiniu metu tokiu neeiliniu reikalu turejau tai ir negaminau ir neturejau kada i zinutes atsakyti
**Mergaites, o lydyta sureli is kokios rusies varskes gaminat, nes man tai nelabai gavos is pradziu is viso tik tokia ale varske liko tada prailginau laika iki 15 min, tai pasidare surelis, ale skystas toks kaip sriuba... Naudojau dvaro 9 proc.
***Ir dar prasymukas, gal kuri nors turi prikaupus ar bent keleta receptu pietums, bet kad viskas nuo pradzios iki galo su termomiksu, na kad nereiketu kept keptuvej ar pan. (orkaitej galima), mano didziausias issukis pereiti prie pietu gaminimo VISADA su Thermomixu
**Mergaites, o lydyta sureli is kokios rusies varskes gaminat, nes man tai nelabai gavos is pradziu is viso tik tokia ale varske liko tada prailginau laika iki 15 min, tai pasidare surelis, ale skystas toks kaip sriuba... Naudojau dvaro 9 proc.
***Ir dar prasymukas, gal kuri nors turi prikaupus ar bent keleta receptu pietums, bet kad viskas nuo pradzios iki galo su termomiksu, na kad nereiketu kept keptuvej ar pan. (orkaitej galima), mano didziausias issukis pereiti prie pietu gaminimo VISADA su Thermomixu
*gal galėtum atsiust? o aš tau atsiusčiau ką turiu ilonajas@gmail.com
**skystas liko kai atšaldei? nes jis kai pagamini būna skystas, paskui sustingsta
***gaminau TM'e rusišką guliašą, farširavau ir trioškinau-garinau paprikas, sriubas viriau, tinginio balandėlius dariau, oi daug daug yra receptukų