LYDYTAS SURELIS
400g namines riebios varskes (9%)
1 saukstelis be kaupo sodos
1 saukstelis druskos, 1/2 saukstelio cukraus
2 saukstai grietines
pagal skoni: cesnaku, zalumynu, grybu, sviesto, slyvu ir t.t.
*Visus produktus sudeti i inda ir sumaisyti iki vientisos mases 8.
*Uzdeti "drugeli" ir pakaitinti 5 min/70laipsniu/3.
*Isdeti i kita inda ir atsaldyti. Priedus imaisyti i atvesinta sureli.
QUOTE(Reja26 @ 2011 09 28, 19:09)
taip, aš bandžiau. Gaunasi natūralus lydytas sūrelis
QUOTE(paprikutė @ 2011 09 28, 20:03)
LYDYTAS SURELIS
400g namines riebios varskes (9%)
1 saukstelis be kaupo sodos
1 saukstelis druskos, 1/2 saukstelio cukraus
2 saukstai grietines
pagal skoni: cesnaku, zalumynu, grybu, sviesto, slyvu ir t.t.
*Visus produktus sudeti i inda ir sumaisyti iki vientisos mases 8.
*Uzdeti "drugeli" ir pakaitinti 5 min/70laipsniu/3.
*Isdeti i kita inda ir atsaldyti. Priedus imaisyti i atvesinta sureli.
400g namines riebios varskes (9%)
1 saukstelis be kaupo sodos
1 saukstelis druskos, 1/2 saukstelio cukraus
2 saukstai grietines
pagal skoni: cesnaku, zalumynu, grybu, sviesto, slyvu ir t.t.
*Visus produktus sudeti i inda ir sumaisyti iki vientisos mases 8.
*Uzdeti "drugeli" ir pakaitinti 5 min/70laipsniu/3.
*Isdeti i kita inda ir atsaldyti. Priedus imaisyti i atvesinta sureli.
Musu seimynai labai patinka su cesnaku ir zalumynais, super skanu, ypac kai lauki sveciu ir prie alaus ir prie vyno
QUOTE(Reja26 @ 2011 09 28, 19:09)
kaip matau Paprikute jau pateike lydito surio recepta aciu
mes irgi kartas nuo karto pagaminam. man labiausiai patinka ne jokiu priedu.
Papildyta:
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 28, 17:10)
o jei be riebalu, tai prilimpa labai prie sieneliu? Jei kepu 3 kepalus, tai reik 3 kart viska pakartot, bet aisku visviena lengviau nei rankom
kiek duonu kepiau kazkaip negirdejau kad nuo riebalu priklauso ar lipni tesla ar ne
siaip rupi duona visada buna lipnesne ir sunkiau minkosi palyginti su balta duona. be to daug priklauso nuo recepto. bet is savo patirties galiu pasakyti kad rupi juoda duona pas mane visada buna gana lipni ir ja paprastai nepaminkisi rankom.
thermomixe ji irgi lipni:) bet gerai ishminkyta. as juoda rupia duona kepu visada formoje ir ji iseina pas mane kaip plyta:)
jei kepti balta duona, arba batona tai teshla isheina normali, nelipni;)
as irgi kepu daznai ne viena kepaliuka. minkau paeiliui, indo plauti nereikia tarp minkimu todel isiena gan greitai viskas.
QUOTE(Reja26 @ 2011 09 28, 22:13)
KatYnas
Aciu, kad paminejot sureli! As lydyta suri labai megstu. Paragausiu butinai ryt-poryt.
Mergytes, o tikriausiai ir saldzias varskytes vaikui galima kaip nors sugalvot? A-lia glaistytus varskes surelius?...
Aciu, kad paminejot sureli! As lydyta suri labai megstu. Paragausiu butinai ryt-poryt.
Mergytes, o tikriausiai ir saldzias varskytes vaikui galima kaip nors sugalvot? A-lia glaistytus varskes surelius?...
Žinoma, kad galima.
Aš darau paprastai taip: Susismulkinu šarba medaus ir varskes (su riebesne skaniau). Kartais dedu varskes, vanil. ir paprasto cukraus, kakavos. viska suplaku iki norimos konsistencijos ir viskas. As plaku 5-6 poz. apie 40-50s., nes megstam gerai isplakta varske - krema.
Papildyta:
ups. galvojau, greiciau, nei rasiau susmulkinu saldytas uogas, tada dedu cukru ir varske.
Vakar kepiau pritaikius TM'ą savo jaunystės obuolių pyragą "Auksė" Super gavosi
2 baltymus suplakam 2.5 min/4 poz. Išimam.
4-5 obuolius (dedu su žieve, tik vidurius išimu) 7 sek/4 poz. Išimam
Tešla:
200 g margarino (sviesto), 1 stiklinė cukraus, 2 kiaušinių tryniai, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, 3 šaukštus pieno, 1.5 stiklinės miltų. 30sek/6 poz.
Tešla turi gautis standi, bliūde ją išmaišom su obuoliais, o paskui dedam suplaktus baltymus ir palengva išmaišom.
Dedam į kepimo formą. Ir kepam. Skanaus.
2 baltymus suplakam 2.5 min/4 poz. Išimam.
4-5 obuolius (dedu su žieve, tik vidurius išimu) 7 sek/4 poz. Išimam
Tešla:
200 g margarino (sviesto), 1 stiklinė cukraus, 2 kiaušinių tryniai, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, 3 šaukštus pieno, 1.5 stiklinės miltų. 30sek/6 poz.
Tešla turi gautis standi, bliūde ją išmaišom su obuoliais, o paskui dedam suplaktus baltymus ir palengva išmaišom.
Dedam į kepimo formą. Ir kepam. Skanaus.
O ta lydytam sureliui kur parasyta "sumaisyti iki vientisos mases 8" tai cia 8 greitis? o kiek sekundziu?
P.S. sian nusipirtkau TM, eisiu tuoj plaut
P.S. sian nusipirtkau TM, eisiu tuoj plaut
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 29, 15:50)
O ta lydytam sureliui kur parasyta "sumaisyti iki vientisos mases 8" tai cia 8 greitis? o kiek sekundziu?
P.S. sian nusipirtkau TM, eisiu tuoj plaut
P.S. sian nusipirtkau TM, eisiu tuoj plaut
8- tai pozicija
sveikinu ir sveika įstojus į TM'o klubą Turėsi tikrai puikų daiktą
Papildyta:
ai.... ir nepamiršk pasidalinti su mumis skaniais receptukais
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 29, 16:50)
O ta lydytam sureliui kur parasyta "sumaisyti iki vientisos mases 8" tai cia 8 greitis? o kiek sekundziu?
P.S. sian nusipirtkau TM, eisiu tuoj plaut
P.S. sian nusipirtkau TM, eisiu tuoj plaut
Wau! Nuosirdziausi sveikinimai!
QUOTE(paprikutė @ 2011 09 29, 15:58)
8- tai pozicija
sveikinu ir sveika įstojus į TM'o klubą Turėsi tikrai puikų daiktą
Papildyta:
ai.... ir nepamiršk pasidalinti su mumis skaniais receptukais
sveikinu ir sveika įstojus į TM'o klubą Turėsi tikrai puikų daiktą
Papildyta:
ai.... ir nepamiršk pasidalinti su mumis skaniais receptukais
QUOTE(Reja26 @ 2011 09 29, 16:00)
Wau! Nuosirdziausi sveikinimai!
ciu uz sveikinimus
mokesiu dar metus, po beveik 300 lt
jau pasidariau sulciu - obuolys bananas puse citrinos, ir ka tik manu koses isviriau