Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(Namų Fėja @ 2011 09 28, 09:30)
O aš pasakysiu taip, kaip sakau savo draugėms - jeigu gaminti MĖGSTI, tai pirmyn, pirkti tikrai verta! O jei gaminti tingisi ir tai yra tikra kančia, termomiksas nepadės smile.gif Ir laikui bėgant taps tik dar vienu nereikalingu prietaisu virtuvėje  blush2.gif Jeigu pyrago nekepate turėdama paprastą rankinį plakiklį - nekepsit ir su termomix'o pagalba  doh.gif

Aš maisto gaminimą dievinu, mielai tą daryčiau visą dieną, taigi man tai tapo tikrai nepakeičiamu pagalbininku  4u.gif

As gaminti megstu tik kartais, man patinka gaminti ka nors nauja ypatinga, o nepatinka kasdiene rutina, nepatinka tas pats per ta pati.. Bet visviena gaminu, nes vaikui gaminti privalau.. doh.gif P.S. ir siaip kai gaminu tai man gerai gaunasi, ta prasme skaniai.. megstu improvizuoti...
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 27, 20:12)
Mergaies, prasau tikrai nuosirdaus patarimo, ar pirkti ta thermomixa??? Nelabai pinigeliu yra pirkciau issimoketinai.. ar tikrai jis taip nerealiai palengvina darba virtuvej???? Kartais labai tingiu gamint.. bet tenka, ieskau sau palengvinimo.. Ar verta tuos pinigelius investuot ir del ko??  Busiu labai dekinga uz atsakymus...  blush2.gif  ax.gif

manau i visus tavo kl. ir dvejones geriausia atsakys Thermomixo prezentacija:) as buvau labai didele skeptike del jo. as be galo megstu gaminti ir visokios technikos virtuvines pas mane buvo daug ir ji nedulkejo spintoje, todel kai pirma karta ji pamaciau tai pagalvojau "na va dar vienas 'super kombainas' uz nerealius pinigus, visko as jau turiu pilna ir visam gyvenimui biggrin.gif
bet i prezentacija aisku nuejau, nes megstu prezentacijas, vistiek kazka naujo suzinai. po prezentacijos kuria surenge Rita mano skepticizmas pradejo tiripti. o po antros prezentacijos isigijau Thermomixa. mane papirko tai kad tai viskas viename, praktiskai veik visi mano virtuves prietaisai viename.
Naudoju ji pastoviai ir viskam, pvz- is ryto kava ir sultys, kose avizine arba varske su vaisiais:) greitai, patogiai ir stoveti prie jo pastoviai nereikia.
yra skirtos thermomixui knygos, pagal jas tai belekas gali gaiminti smile.gif ir skaniai gaminti. nebutina buti shefu smile.gif - namu gamybos majonezas, sviestas, miltai, duona, lyditas surelis...smile.gif bet kokia uogiene per 15min smile.gif ledai per minute smile.gif (aisku jei saldyklyje turite saldytu uogu ir saldytuve grietineles)
mama pastoviai skambina - ar gali padaryti man siandien majonezo smile.gif labai skanus pas tave gaunas smile.gif niu gi ir galiu smile.gif negi neturiu 3minuciu:) nes butent tiek ir reikia .
as apie ji galiu daug kalbeti smile.gif nes turiu ji tik puse metu ir man jis dar nepabodo.
todel nereklamuosiu daugiau.
aisku kaip ir viskas pasauly jis turi minusu. kadangi daiktas galingas, tai ir garsas jo ...na tyliu nepavadinsi ax.gif vyras is pradziu burbejo del to. kitas dalykas talpa. 3dienom jei taip kas megsta tai neprigaminsi (man tai nebuvo minusas bet kazkam gal)
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2011 09 28, 09:30)
O jei gaminti tingisi ir tai yra tikra kančia, termomiksas nepadės smile.gif Ir laikui bėgant taps tik dar vienu nereikalingu prietaisu virtuvėje  blush2.gif

thumbup.gif tiesiai i desimtuka smile.gif
as butent valau pastaruoju metu tik dulkes nuo jo (turiu jau beveik 4 metus), nes man paprasciau iki parduotuves nuvaziuot. Net plovimas (kai tenka peilius valyt su sepeteliu po kokios teslos nenusiplaunancios savaime) ano daikto vargina, ka jau kalbet apie gaminima doh.gif na, nesu kulinare sirdy, ir, ko gero, nebusiu ax.gif pas drauge lygiai ta pati situacija - stovi virtuvej kaip dekoro elementas (turi savo restorana ji, tai is ten parsiveza kokio tik nori maisto pavalgymui).
Taigi, gerai pagalvokite, pries isigydama, nes, kaip minejote, jei maisto ruosimas nera tas dalykas, kuris teikia dziaugsmo, neverta tiek investuot i muziejini eksponata virtuveje smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 28, 11:30)
Bet visviena gaminu, nes vaikui gaminti privalau..  doh.gif  P.S. ir siaip kai gaminu tai man gerai gaunasi, ta prasme skaniai.. megstu improvizuoti...

del vaiko: nezinau, kaip kitoms, bet man ir sitame reikale nepasiteisino asmeniskai (dar karta pabreziu - asmeniskai man). Gaminti tos pacios tyres (kai prasideda primaitinimas) 3-4 kartams neiseis, nes gi reikia ivairoves, o po 100 ml kelis k. dienoj nepavykdavo: tiesiog tokie mazi kiekiai darzoviu/vaisiu issitaskydavo ant sieneliu ir nelabai kas likdavo (gaminti didesniais kiekiais ir paskui ta likusi tyreles pervirsi valgyti paciai - dekui, bet as labiau megstu netrinta maista doh.gif ). Taigi, mazos talpos smulkintuvas man cia tikdavo kur kas labiau (TM leisdavau "ilsetis").
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2011 09 28, 13:04)
thumbup.gif tiesiai i desimtuka  smile.gif
as butent valau pastaruoju metu tik dulkes nuo jo (turiu jau beveik 4 metus), nes man paprasciau iki parduotuves nuvaziuot. Net plovimas (kai tenka peilius valyt su sepeteliu po kokios teslos nenusiplaunancios savaime) ano daikto vargina, ka jau kalbet apie gaminima  doh.gif na, nesu kulinare sirdy, ir, ko gero, nebusiu  ax.gif pas drauge lygiai ta pati situacija - stovi virtuvej kaip dekoro elementas (turi savo restorana ji, tai is ten parsiveza kokio tik nori maisto pavalgymui).
Taigi, gerai pagalvokite, pries isigydama, nes, kaip minejote, jei maisto ruosimas nera  tas dalykas, kuris teikia dziaugsmo, neverta tiek investuot i muziejini eksponata virtuveje  smile.gif

eeee...tai kad nepasakyciau kad ji sunku valyti ax.gif jei minkai tesla tai po to ipili vandens mazdaug trecdali thermomixo ir ilaisini pora lasu plovimo skyscio. ijungi ji 30sec 6-7 griitis. jis beveik svarus buna. truputi tik lieka su shepeciu pravalyti ( as jo neisrinkineju) ir viskas.
bet jei zmogus nenori gaminti tai priezasciu visada suras ir tikrai tada neverta jo pirkti smile.gif nes jis skirtas gaminima palengvinti o ne pakeisti zmogaus buda:)
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2011 09 28, 13:11)
eeee...tai kad nepasakyciau kad ji sunku valyti ax.gif  jei minkai tesla tai po to ipili vandens mazdaug trecdali thermomixo ir ilaisini pora lasu plovimo skyscio. ijungi ji 30sec 6-7 griitis. jis beveik svarus buna. truputi tik lieka su shepeciu pravalyti ( as jo neisrinkineju) ir viskas.
bet jei zmogus nenori gaminti tai priezasciu visada suras ir tikrai tada neverta jo pirkti smile.gif nes jis skirtas gaminima palengvinti o ne pakeisti zmogaus buda:)

aha, bet jei po teslos isemimo, puodukas lieka pusdieniui numestas, kol "prisiruosi ipilti ta 1/3 ir uzstatyti ta reikiama greiti", kazin, kaip issiplautu, jei net su sepetuku tada tenka rankiniu budu gerai pasidarbuoti, kad atsigramdytu pridziuvusi tesla doh.gif
Be to, net pacioje TM garantijoje raso, kad syki per savaite butina rankiniu budu valyti ir jie neatsako uz pasekmes, jei visa laika plausi tik automatizuotu budu ax.gif
del to, kad "nenorint gaminti, priezasciu visada rasi" - drinks_cheers.gif lotuliukas.gif cia jau vienareiksmiskai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2011 09 28, 13:58)
- namu gamybos majonezas, sviestas, miltai, duona, lyditas surelis...smile.gif

Pamokykit mane prasau lydyta sureli pagaminti! Turiu latviu baziniu receptu knyga, joje nera, o kitur dar neradau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Reja26 @ 2011 09 28, 13:20)
Pamokykit mane prasau lydyta sureli pagaminti! Turiu latviu baziniu receptu knyga, joje nera, o kitur dar neradau  blush2.gif

butinai smile.gif
parasysiu recepta vakare;) nes mintinai nemoku, o cia knygos neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2011 09 28, 13:15)
aha, bet jei po teslos isemimo, puodukas lieka pusdieniui numestas, kol "prisiruosi ipilti ta 1/3 ir uzstatyti ta reikiama greiti", kazin, kaip issiplautu, jei net su sepetuku tada tenka rankiniu budu gerai pasidarbuoti, kad atsigramdytu pridziuvusi tesla  doh.gif
Be to, net pacioje TM garantijoje raso, kad syki per savaite butina rankiniu budu valyti ir jie neatsako uz pasekmes, jei visa laika plausi tik automatizuotu budu  ax.gif
del to, kad "nenorint gaminti, priezasciu visada rasi" -  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif cia jau vienareiksmiskai  bigsmile.gif

aha, bet gi galima indaplovej ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Astuliux @ 2011 09 28, 13:09)
thumbup.gif tiesiai i desimtuka  smile.gif
as butent valau pastaruoju metu tik dulkes nuo jo (turiu jau beveik 4 metus), nes man paprasciau iki parduotuves nuvaziuot. Net plovimas (kai tenka peilius valyt su sepeteliu po kokios teslos nenusiplaunancios savaime) ano daikto vargina, ka jau kalbet apie gaminima  doh.gif na, nesu kulinare sirdy, ir, ko gero, nebusiu  ax.gif pas drauge lygiai ta pati situacija - stovi virtuvej kaip dekoro elementas (turi savo restorana ji, tai is ten parsiveza kokio tik nori maisto pavalgymui).
Taigi, gerai pagalvokite, pries isigydama, nes, kaip minejote, jei maisto ruosimas nera  tas dalykas, kuris teikia dziaugsmo, neverta tiek investuot i muziejini eksponata virtuveje  smile.gif
Papildyta:
del vaiko: nezinau, kaip kitoms, bet man ir sitame reikale nepasiteisino asmeniskai (dar karta pabreziu - asmeniskai man). Gaminti tos pacios tyres (kai prasideda primaitinimas) 3-4 kartams neiseis, nes gi reikia ivairoves, o po 100 ml kelis k. dienoj nepavykdavo: tiesiog tokie mazi kiekiai darzoviu/vaisiu issitaskydavo ant sieneliu ir nelabai kas likdavo (gaminti didesniais kiekiais ir paskui ta likusi tyreles pervirsi valgyti paciai - dekui, bet as labiau megstu netrinta maista  doh.gif ). Taigi, mazos talpos smulkintuvas man cia tikdavo kur kas labiau (TM leisdavau "ilsetis").

nu jo, as nuosavo restorano neturiu, tai nors ir nelabai megstu gaminti, bet gaminu smile.gif)))))) be to as nemegstu rutinos, o siaip gaminti visai megstu, kai turiu laiko, energijos ir ikvepima thumbup.gif
Papildyta:
Mergaites, norejau paklausti, ar kas nors maiso duonai tesla thermomixe? Kiek teslos galima isminkyti? Ir ar galima ten daryti tesla be riebalu, nes butent tokia as kepu, is raugo miltu ir vandens, gal papasakotumete kaip tai darote?
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 28, 14:52)
aha, bet gi galima indaplovej  ax.gif
Papildyta:
nu jo, as nuosavo restorano neturiu, tai nors ir nelabai megstu gaminti, bet gaminu smile.gif)))))) be to as nemegstu rutinos, o siaip gaminti visai megstu, kai turiu laiko, energijos ir ikvepima  thumbup.gif

idaploveje siaip TM plauti negalima.
O siaip is Jusu posto man atrodo, kad Jus jau pries rasant buvote apsisprendusi del atsakymo i savo uzduota klausima ir reikejo tik "zingsnio padrasinimui", tai gal nieko ir nebelaukite, o greiciau isigykite taip trokstama pirkini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2011 09 28, 15:43)
O siaip is Jusu posto man atrodo, kad Jus jau pries rasant buvote apsisprendusi del atsakymo i savo uzduota klausima ir reikejo tik "zingsnio padrasinimui", tai gal nieko ir nebelaukite, o greiciau isigykite taip trokstama pirkini  smile.gif

Jau kaip ir apsisprendziau biggrin.gif

O man atstovybej sake, kad galima indaplovej, na aisku ne visa biggrin.gif tas dalis kur ner elektronikos.. tai peiliukus iseina, kad galima ir pan..
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2011 09 28, 15:43)

smile.gif galima:) ir atstovybei taip sake ir instrukcijoje irgi pavaizduota kad galima.
Papildyta:
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 28, 14:52)
Mergaites, norejau paklausti, ar kas nors maiso duonai tesla thermomixe? Kiek teslos galima isminkyti? Ir ar galima ten daryti tesla be riebalu, nes butent tokia as kepu, is raugo miltu ir vandens, gal papasakotumete kaip tai darote?

rupius miltus galima irgi susimalti thermomixe (is kvieciu ar rugiu).
jis minko bet kokia tesla, nesvarbu ar su riebailais ar be riebalu smile.gif ar su raugu ar su mielem.
konkreciai del jusu kl tai, sumali grudus, idedi rauga, vandeni, cukru (jei dedi), druska, seklas (jei dedi) paprastu miltu ir uzdedi pusantros- dvi su puse minutes minkiti. viskas. isdedi i forma, palieki pakilti ir kepi smile.gif
del kekio tai - viena kepaliuka (as nesenai sveriau tai mano kepaliukas juodos rupios duonos svere 1 kg ir 100g)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KatYnas: 28 rugsėjo 2011 - 15:12
QUOTE(KatYnas @ 2011 09 28, 16:10)
smile.gif galima:) ir atstovybei taip sake ir instrukcijoje irgi pavaizduota kad galima.
Papildyta:
rupius miltus galima irgi susimalti thermomixe (is kvieciu ar rugiu).
jis minko bet kokia tesla, nesvarbu ar su riebailais ar be riebalu smile.gif ar su raugu ar su mielem.
konkreciai del jusu kl tai, sumali grudus, idedi rauga, vandeni, cukru (jei dedi), druska, seklas (jei dedi) paprastu miltu ir uzdedi pusantros- dvi su puse minutes minkiti. viskas. isdedi i forma, palieki pakilti ir kepi smile.gif
del kekio tai - viena kepaliuka (as nesenai sveriau tai mano kepaliukas juodos rupios duonos svere 1 kg ir 100g)

o jei be riebalu, tai prilimpa labai prie sieneliu? Jei kepu 3 kepalus, tai reik 3 kart viska pakartot, bet aisku visviena lengviau nei rankom doh.gif
Atsakyti