Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(gike @ 2011 03 30, 15:45)
Cia i6bandyti mano receptukai. Tu pastu ilgam uztenka.

Prieskonių daržovių pasta (atstoja buljono kubelį)
Ingredientai
50 g parmezano sūrio gabaliukais,
200 g salierų,
250 g morkų,
100 g svogūnų,
100 g pomidorų,
150 g cukinijos,
1 skiltelė česnako,
50 g šviežių šampinionų,
1 lauro lapelis
6 šakelės prieskoninių žolelių (bazilikas, šalavijas, rozmarinas, tt),
4 šakelių petražolių.
200 g druskos,
30 g baltojo sauso vyno,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Rengimas
Parmezano 10 sek, 10 lygio sumalkite ir perkoškite

Daržovės sudėkite į dubenį ir sutrinkite 10 sek./ poz. 7, padedant mentele.
Sudedama druska, įpilama vyno ir aliejaus, ir troškinama  40 min./Varoma/poz. 2  be matavimo taurelės, uždėjus ant dangčio garų krepšelį.
Nuimti garo krepšelį, suberti smulkintą  parmezaną, uždėti matavimo taurelę  ir malti 1 min./poz. 10 iki  košės konsistencijos.. Išdėti masę i stiklainį užsukamą dangteliu ir leiskite atvėsti.
1 šaukštelis daržovių pastos naudojamas (atstoja 1 sultinio kubelį) 500 g vandens.
Atvėsusi prieskonių pasta laikomi šaldytuve keletą mėnesių.
Vištienos pasta sriuboms

Ingredientai
300 g vištienos krūtinėlės filė
300 g daržovių, (šparagai, morkos, žirneliai, cukinijos, salierai, česnakai)
žolelių mišinio (pavyzdžiui, petražolių, Rėžiukai, peletrūno, kalendra)
300 g rupios jūros druskos
30 g baltojo sauso vyno
1 lauro lapų
Rengimas
Vištienos krūtinėlės filė 10 sek / poz. 7 sumalkite ir išimkite
Visas daržoves ir prieskonius smulkinti  10 sek /poz.  5 .
Sudėti  jūros druską, maltą mėsą, supilti vyną, įdėti lauro lapų ir troškinti 30Min/Varoma/poz.  2. Vietoj matavimo taurelės uždėti garų krepšelį.
Nuimti garo krepšelį , uždėti matavimo taurelę ir smulkinti 1 minutę / poz.10.
Išdėti masę i stiklainį užsukamą dangteliu ir leiskite atvėsti.
1 šaukštelis vištienos pastos naudojamas (atstoja 1 sultinio kubelį) 500 g vandens.
Atvėsusi vištienos pasta laikoma šaldytuve keletą mėnesių.
Vis ruosiuosi isbandyti zuvies pasta sriuboms. Kai pagaminsiu, butinai su jumis pasidalinsiu receptuku. smile.gif

vakar pagaminau vistienos ir darzoviu pasta, kvapas tei nerealus thumbup.gif tik nespejau paragauti sultiniu nes i darba isbegau, kai isbandysiu tai pasakysiu ar skanu 4u.gif
Atsakyti
[quote=gike,2011 09 22, 15:29]
Reja26,
Jei ne paslaptis, kur pirkot TM? LIetuvoj ar užsienyjey

[/quote

Mes pirkom Lietuvoje, kokia cia paslaptis smile.gif Nors girdejau, galima Voketyjoje pigiau nusipirkti, bet nei pazistamu, nei rysiu... Ko ieskoti nuotikiu ant galvos, pagalvojom.

Ar galeciau Jusu paprasyt vokiskus vaikiskus valgius? Jei tik jie su nuotraukom blush2.gif Na matyciau , ka noriu versti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reja26: 23 rugsėjo 2011 - 20:51
QUOTE(gike @ 2011 09 21, 14:52)
Konkreciai aksciau nurodytam Beatos obuoliu pyraguii ( http://www.beatosvir...arskes-pyragas/ ), manau reik taip daryt: pirma pasigaminti tesla (visi produktai kokias 30s./5-6poz), tada puse trupiniu ispilti i kepimo skarda, o likusius i lekstute atskirai TM NEPLAUTI. Sudeti obuoliu ketvircius ir 5-10 s./ 4-5 poz. Juos isimti atskirai. INDO NEPLAUTI.Tada varskes mase (visi produktai 30-40s./5-6 poz. menteles pagalba). Ja ispilti ant trupiniu, kepimo inde. Sudeti pjaustytus obuolius ir uzberti viska trupiniais. Ir visas pritaikymas TM.

Ryt butinai isbandysiu ir parasysiu, ar tikrai teisingai pritaikiau viska TM.

Gavosi puikus pyragas. Patikslinu:
Tesla 30s/6 poz.
obuoliai 7s/4 poz.
varskes idaras 30s/6poz.

nu žinokit nematau aš to pyrago doh.gif

gal šitas? http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 09 24, 19:04)
nu žinokit nematau aš to pyrago  doh.gif

gal šitas? http://www.beatosvir...arskes-pyragas/

AGA sitas, butinai pabandyk,maniskiai vel praso sito pyrago 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 09 24, 18:27)
AGA sitas, butinai pabandyk,maniskiai vel praso sito pyrago  4u.gif

pyragas kepa, žiūrėsim kaip man gausis smile.gif
Atsakyti
gavosi labai skanus pyragas thumbup.gif

ačiū gike už palengvinimą šio pyrago ruošimo 4u.gif
Atsakyti
Mergaies, prasau tikrai nuosirdaus patarimo, ar pirkti ta thermomixa??? Nelabai pinigeliu yra pirkciau issimoketinai.. ar tikrai jis taip nerealiai palengvina darba virtuvej???? Kartais labai tingiu gamint.. bet tenka, ieskau sau palengvinimo.. Ar verta tuos pinigelius investuot ir del ko?? Busiu labai dekinga uz atsakymus... blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Lėja_

As pasidalinsiu savo visai nedidele patirtim. Dvejojau lygiai taip pat, kaip ir Jus. Pirma perskaiciau greiciausiai viska, ka galima buvo perskaityti. Atfiltravau visus + ir - , ta prasme, kodel kazkas giria ir kodel kazkas atvirksciai negiria. Gavosi aiskus paveiksliukas. Kai susiformavo nuomone, pakvieciau konsultante is Arojaus ir per pirma degustacija visiskai ta nuomone pasitvirtino. Per antra degustacija TM liko pas mane smile.gif
Jei neketini siek tiek pakareguoti savo gaminimo iprocius ir mastyma (pvz ka po ko daryti), greiciausiai su juo nesusidraugausi. Bet jeigu megsti galvoti ir kurti - tai prasides tikrai naujas gyvenimas! Ir labai klysta tie, kurie man sake, kad TM - tiktai tirstas sriubytes gaminti! Tokius skanestus prigaminu, kuriems anksciau tiesiog laiko neturejau! Uztenka tik TM receptu knyga pavartyti bigsmile.gif
Atsakyti
Megstu kurti blush2.gif ir technika labai megstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 27, 21:12)
Mergaies, prasau tikrai nuosirdaus patarimo, ar pirkti ta thermomixa??? Nelabai pinigeliu yra pirkciau issimoketinai.. ar tikrai jis taip nerealiai palengvina darba virtuvej???? Kartais labai tingiu gamint.. bet tenka, ieskau sau palengvinimo.. Ar verta tuos pinigelius investuot ir del ko??  Busiu labai dekinga uz atsakymus...  blush2.gif  ax.gif

As realiai ne trupucio nesigailiu nusipirkusi, siaip pirkau del vaikelio, nes buvo labai patogu jam koseles gaminti, mesyte garinti ir t.t. bet netikejau, kad taip prigis ne tik man bet ir mano MB, jis visada kopustiene verda tik su TM, sriubytes gaunasi nerealios, troskiniai ir kt... na mes nesame tokie megejai Varomoje gaminti, todel jo indas ne tiek daug tarnauja, bet gaminti pyragus t.y teslas, kava "capucino" ypac kokteilius, padazus, siemet viriau uogienes ivairiais, nei maisyti, kad pridektu nei ka.....zodziu dalykelis geras, aisku as gal ne tiek daug ji naudoju, kaip kitos merginos, bet kiek naudoju tiek man jo uztenka ir visada pasiteisina thumbup.gif Aisku prie TM reikia priprasti ir ji perprasti, jei patinka gaminti tai ivyks greitai ir savaime, man buna kad ne ta greiti pasirenku, jei tingiu ziureti i recepta ir norisi greitai, tai buna, kad per daug arba per mazai sumalu ar suplaku doh.gif bet viskas atitaisoma 4u.gif
Jei isigysite, brukstelkite, kaip seksis gaminti smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 27, 20:12)
Mergaies, prasau tikrai nuosirdaus patarimo, ar pirkti ta thermomixa??? Nelabai pinigeliu yra pirkciau issimoketinai.. ar tikrai jis taip nerealiai palengvina darba virtuvej???? Kartais labai tingiu gamint.. bet tenka, ieskau sau palengvinimo.. Ar verta tuos pinigelius investuot ir del ko??  Busiu labai dekinga uz atsakymus...  blush2.gif  ax.gif

aš neįsivaizduoju dabar savo virtuvės be TM. Kiekvieną dieną vis kažką su juo darau, gaminu ir t.t. biggrin.gif Man jis pasiteisino visų 100 proc. Tik aš kaip Taikutė, kartais pasirenku ne tą greitį doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lėja_ @ 2011 09 27, 21:12)

O aš pasakysiu taip, kaip sakau savo draugėms - jeigu gaminti MĖGSTI, tai pirmyn, pirkti tikrai verta! O jei gaminti tingisi ir tai yra tikra kančia, termomiksas nepadės smile.gif Ir laikui bėgant taps tik dar vienu nereikalingu prietaisu virtuvėje blush2.gif Jeigu pyrago nekepate turėdama paprastą rankinį plakiklį - nekepsit ir su termomix'o pagalba doh.gif

Aš maisto gaminimą dievinu, mielai tą daryčiau visą dieną, taigi man tai tapo tikrai nepakeičiamu pagalbininku 4u.gif
Atsakyti