Sveikos, Mielosios,
Vis dalinamės maisto receptukais, bet šį kartą parašysiu mūsų grožiui skirtų receptukų. Pati išbandžiau, nors niekada nešovė galvon, kad šitai galima pasidaryti su TM. Nuvykau i Vokietija šsvesti draugės mergvakario ir vestuvių. Ir ten pačios isbandėm įvairiausias grožio procedūras pas vieną merginą pirteleje. Man laaaabai patiko. O dabar receptukai:
1. Naminis muilas:
100 g Palmiu sviesto, supjaustyto gabaliukais,
100 g neutraliaus muio (naudojo bekvapi vaikiška), supjaustyto gabaliukais,
100 g distiliuoto vandens,
pageidaujamo aromato (kvepalų likučių, dziovintų aromatinių zolelių ir t.t.. Buvo dėtas imbieras, nes ir kūno šveitiklis su imbieru)
Viską sudeti TM ir smulkinti poz.7 , tada 8 min / 70 ° / poz. 3
Supilstyti i mažas formeles ir duot atvesti.
2. Kūno šveitiklis
gero alyvuogių aliejaus (extra virgin)
jūros druskos (naudojom negyvosios jūros)
vidutinio dydžio imbiero šaknies
Imbiero šaknį sukapoti Turbo iki vientisos mases. Nustumti viską mentele žemyn ir vėl Turbo. Taip kelis kartus. Tada įpilkite alyvuogių aliejaus (kiekis priklauso nuo to, kiek jūs norite turėti kūno šveitiklio), taigi maždaug 2 maži kavos puodeliai. Ir vėl 1 min / Turbo išmaišoma. Tada tiesiog pridėkite jūros druskos ir maišykite, poz.2-3 iki vientisos masės. Išpilstykite i buteliukus ir galite laikyti šaldytuve (bent taip daro ta mergina). 2 dienas turėsite nuostabiai švelnią ir kvepiančia oda. Masažuoti kūną galite plika ranka arba spec. pirstine. Nemasažuoti pažeistų odos plotų, nes laaaabai griaužia
Dar ten darem įv.kaukes veidui: varškės-persikų, varškės-agurkų,varškės-apelsinų. Irgi su TM. Sudedi reikiamus produktus ir sumali iki vientisos masės.
Pabandykit ir jus.
sveikos,
gal galit kas parašyti kokį receptuką skanaus OBUOLIŲ pyrago TM'e?
gal galit kas parašyti kokį receptuką skanaus OBUOLIŲ pyrago TM'e?
QUOTE(paprikutė @ 2011 09 20, 19:17)
Vakar skanu pyraga kepiau su obuoliais ir varske, bet deja ne TM, kazkaip nemoku dar jo pritaikyti TM,ui. http://www.beatosvir...arskes-pyragas/ Va si recepta naudojau, gal kas pabandys su TM,u ir parasys kas kaip Gike, tu cia dazniausiai su juo gamini gal pritaikyti pavyks tau
QUOTE(Reja26 @ 2011 09 20, 22:45)
Taikute
As visai neseniai turiu TM ir aisku kolkas nelabai ismanau. Sakykit, ar yra kazkokiu ypatybiu pritaikant recepta prie TM? na pvz tas pats obuoliu pyragas... Kame yra keblumas?
As visai neseniai turiu TM ir aisku kolkas nelabai ismanau. Sakykit, ar yra kazkokiu ypatybiu pritaikant recepta prie TM? na pvz tas pats obuoliu pyragas... Kame yra keblumas?
Man keblumas tame, kad kai uzmaisai tesla, poto ja reikia isversti isplauti TM inda tada ten smulkinti obuolius, as ne visada nutaikau kokio smulkumo, man patinka kaip per burokine tarka, o as pasuku per daug ir gaunasi arba sultys arba kose bet cia igudziu reikalas Kazkaip atrodo kad greiciau pasidarau pyraga per kelis indus savom rankom nei, kad TM,e, nes ji reiketu vis perplauti norint skirtingas teslas ar produktus pasidaryti. Nieko nesakau siaip TM tikrai nepakeiciamas dalykas, bet.....kol dar neturiu pakankamai igudziu kartais tingisi galvoti kaip TM,ui pritaikyti, bet kai yra receptai arba merginos kai paraso savo variantus, tada buna viskas super...nieko negalvoju tik verdu, maisau, pasuku tinkama greiti ir viskas ciki piki
QUOTE(Taikute @ 2011 09 21, 12:53)
Man keblumas tame, kad kai uzmaisai tesla, poto ja reikia isversti isplauti TM inda tada ten smulkinti obuolius, as ne visada nutaikau kokio smulkumo, man patinka kaip per burokine tarka, o as pasuku per daug ir gaunasi arba sultys arba kose bet cia igudziu reikalas Kazkaip atrodo kad greiciau pasidarau pyraga per kelis indus savom rankom nei, kad TM,e, nes ji reiketu vis perplauti norint skirtingas teslas ar produktus pasidaryti. Nieko nesakau siaip TM tikrai nepakeiciamas dalykas, bet.....kol dar neturiu pakankamai igudziu kartais tingisi galvoti kaip TM,ui pritaikyti, bet kai yra receptai arba merginos kai paraso savo variantus, tada buna viskas super...nieko negalvoju tik verdu, maisau, pasuku tinkama greiti ir viskas ciki piki
Kokie gi cia keblumai????? Reik tik m inti pagaut, ka pirma daryt, ar tesla, ar idara, ar salotas, ar teoskini ir pan.
Konkreciai aksciau nurodytam Beatos obuoliu pyraguii ( http://www.beatosvir...arskes-pyragas/ ), manau reik taip daryt: pirma pasigaminti tesla (visi produktai kokias 30s./5-6poz), tada puse trupiniu ispilti i kepimo skarda, o likusius i lekstute atskirai TM NEPLAUTI. Sudeti obuoliu ketvircius ir 5-10 s./ 4-5 poz. Juos isimti atskirai. INDO NEPLAUTI.Tada varskes mase (visi produktai 30-40s./5-6 poz. menteles pagalba). Ja ispilti ant trupiniu, kepimo inde. Sudeti pjaustytus obuolius ir uzberti viska trupiniais. Ir visas pritaikymas TM.
Ryt butinai isbandysiu ir parasysiu, ar tikrai teisingai pritaikiau viska TM.
Pritaikydama receptus vadovaujuosi tokia taisykle: pradedu nuo tu darbu, po kuriu Tm lieka svariausias, pvz, teslos minkimas, jei tai pyradai, virtinukai ar mieline duona (tai kas graziai is indo issiima), o paskutinis veiksmas buna iv.kremu, idaru paruosimas (jei reik plakt kiausinio baltyma, tai ji plaku pirmiausiai, nes TM turi buti idealiai sausas ir saltas, tas pats galioja grietinelei).
Jei norit koki nors recepta pritaikit TM, parsykit, pabandysiu padet.
Sveikos..
Norejau Jusu paklausti, o gal ismeginote Thermomix gaminant maisteli kudikiams. Gal galite pasidalint. Domina ne tik darzovienes, bet ir vaisines tyreles, sultys kudikiams, darzovienes su mesa, kruopu koseles.
Thermomix receptu knygoje yra keli, skirti kudikiams, bet noretusi daugiau?
Dekui..
Norejau Jusu paklausti, o gal ismeginote Thermomix gaminant maisteli kudikiams. Gal galite pasidalint. Domina ne tik darzovienes, bet ir vaisines tyreles, sultys kudikiams, darzovienes su mesa, kruopu koseles.
Thermomix receptu knygoje yra keli, skirti kudikiams, bet noretusi daugiau?
Dekui..
gike
Tiesa, man atrodo, kad nemoket pritaikyt visus savo procesus TM, tai neverta ji turet. Perbrangus daliniam vartojimui
As irgi bandau pagauti eiliskuma (na kolkas nevisada iseina, pvz, nes nera pasyovios sistemos, nezinau kaip pavadinti). As pradedu galvoti taip : " Kas kam nemaisys :ar tesloj atsiras siek tiek obuoliu, ar obuoliuose siek tiek teslos". Bet jus pasiulet dar tikslesni vrianta - nuo ko puodas bus svaresnis Ir dar is mano konsultantes viena taisikle istrigo: geriau permazai negu perdaug. Tai as kartais po sekunde pridedu laiko. Siandien 2 sek maliau morkas, gavosi perstambiai, pridejau 2 sek - o gi perdaug Kosyte isejo. 3sek butu idealiai. Nusiminti ner ko - su laiku viskas susidelios!
edditaa
Mano mazei patinka sultys. Istrinu persikus su dziovintais abrikosais, per dangteli ipilu vandens. Palieku siek tirstesni, nei gerti. Sauksteliu maitinu. Ji patenkinta. Ta pati ir su kitais vaisiais. Mes tik pradedam primaitinima, tai daug neteko ragauti. Ryte koses verdam vyresniajam suneliui. Pradedu pagauti proporcijas, nes jos skyriasi nuo to, kaip puode verdu.
As turiu rusu kalba "TM vaikams". Galiu atsiusti.
Tiesa, man atrodo, kad nemoket pritaikyt visus savo procesus TM, tai neverta ji turet. Perbrangus daliniam vartojimui
As irgi bandau pagauti eiliskuma (na kolkas nevisada iseina, pvz, nes nera pasyovios sistemos, nezinau kaip pavadinti). As pradedu galvoti taip : " Kas kam nemaisys :ar tesloj atsiras siek tiek obuoliu, ar obuoliuose siek tiek teslos". Bet jus pasiulet dar tikslesni vrianta - nuo ko puodas bus svaresnis Ir dar is mano konsultantes viena taisikle istrigo: geriau permazai negu perdaug. Tai as kartais po sekunde pridedu laiko. Siandien 2 sek maliau morkas, gavosi perstambiai, pridejau 2 sek - o gi perdaug Kosyte isejo. 3sek butu idealiai. Nusiminti ner ko - su laiku viskas susidelios!
edditaa
Mano mazei patinka sultys. Istrinu persikus su dziovintais abrikosais, per dangteli ipilu vandens. Palieku siek tirstesni, nei gerti. Sauksteliu maitinu. Ji patenkinta. Ta pati ir su kitais vaisiais. Mes tik pradedam primaitinima, tai daug neteko ragauti. Ryte koses verdam vyresniajam suneliui. Pradedu pagauti proporcijas, nes jos skyriasi nuo to, kaip puode verdu.
As turiu rusu kalba "TM vaikams". Galiu atsiusti.
QUOTE(gike @ 2011 09 21, 14:52)
ačiū gike
kaip gavosi pyragas?
aš ryt bandysiu kept šį pyragą pagal tavo pritaikymą
Šiaip aš irgi visus receptus beveik taikau TM'ui Ir pyragus irgi. Užvakar kepiau visgi savo jaunystės obuolių pyragą. Tai tešlą pasidariau su TM'u, o obuolius susipjausčiau ranka, pabijojau, kad košę padarysiu, nes kartą taip gavosi
Turiu "Vaikiško meniu" knygelę kompe, bet rusų kalba. jeigu kas norit galiu permest į paštą
Papildyta:
oi, neatidaro man to pyrago recepto
[quote=gike,2011 09 21, 14:52]
Konkreciai aksciau nurodytam Beatos obuoliu pyraguii ( http://www.beatosvir...arskes-pyragas/ ), manau reik taip daryt: pirma pasigaminti tesla (visi produktai kokias 30s./5-6poz), tada puse trupiniu ispilti i kepimo skarda, o likusius i lekstute atskirai TM NEPLAUTI. Sudeti obuoliu ketvircius ir 5-10 s./ 4-5 poz. Juos isimti atskirai. INDO NEPLAUTI.Tada varskes mase (visi produktai 30-40s./5-6 poz. menteles pagalba). Ja ispilti ant trupiniu, kepimo inde. Sudeti pjaustytus obuolius ir uzberti viska trupiniais. Ir visas pritaikymas TM.
Gavosi puikus pyragas. Patikslinu:
Tesla 30s/6 poz.
obuoliai 7s/4 poz.
varskes idaras 30s/6poz.
Gavosi puikus pyragas. Patikslinu:
Tesla 30s/6 poz.
obuoliai 7s/4 poz.
varskes idaras 30s/6poz.