Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(Teja_Bella @ 2011 08 07, 13:36)
ar darotes su TM sultis?kazkaip man neskaniai gaunasi,ne taip kaip su sulciaspaude.gal papasakokite kas kaip darot?  4u.gif

Kaip suprast "neskaniai"? Labai skanios sultys! Visose bazinėse knygose (nesvarbu, kokia kalba) yra sulčių receptų. Pradžiai daryk pagal juos, o kai pagausi "cinkelį", tai ir pati pagal savo sumanymą padarysi skanias (bent aš taip dariau). Kitas klausimas, ar tu mėgsti skystas (be vaisių ir uogų tirštymų) ar tirštas. Rusiškoje knygoje (atrodo, po keliatą yra ir lietuviškoje, ir vokiškoje, ir angliškoje) yra skystų sulčių receptų: vyšnių, granatų, vynuogių, apelsinų, citrinų ir kt.
Jei dar nepavyktų, ar kažkas neaišku, klausk - padėsių, paaiškinsiu.

P.s.O gal tu neturi jokios knygos?
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2011 08 10, 23:59)
Kaip suprast "neskaniai"? Labai skanios sultys! Visose bazinėse knygose (nesvarbu, kokia kalba) yra sulčių receptų. Pradžiai daryk pagal juos, o kai pagausi "cinkelį", tai ir pati pagal savo sumanymą padarysi skanias (bent aš taip dariau). Kitas klausimas, ar tu mėgsti skystas (be vaisių ir uogų tirštymų) ar tirštas. Rusiškoje knygoje (atrodo, po keliatą yra ir lietuviškoje, ir vokiškoje, ir angliškoje) yra skystų sulčių receptų: vyšnių, granatų,  vynuogių, apelsinų, citrinų ir kt.
Jei dar nepavyktų, ar kažkas neaišku, klausk - padėsių, paaiškinsiu.

P.s.O gal tu neturi jokios knygos?

Gike, gal esi dariusi panasias i multivitaminu sultis kazka panasaus tik skystas be tirsciu? Na, kad ieitu koks apelsinas , bananas, vynuoge ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 08 11, 11:36)
Gike, gal esi dariusi panasias i multivitaminu sultis kazka panasaus tik skystas be tirsciu? Na, kad ieitu koks apelsinas , bananas, vynuoge ir t.t.  4u.gif

Esu dariusi apelsinu-vynuogiu-braskiu, granatu-vynuogiu apelsinu (citrinu) ir kt.
Skystos su bananu man nesigauna.
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2011 08 11, 23:08)
Esu dariusi apelsinu-vynuogiu-braskiu, granatu-vynuogiu apelsinu (citrinu) ir kt.
Skystos  su bananu man nesigauna.

Gal gali parasyti kaip darai? wink.gif
Atsakyti
Sveika Gike gal turi kokia angliska knyga nusiskanavusi.
Butu idomu ax.gif ax.gif ax.gif
Dekui
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 08 12, 10:49)
Gal gali parasyti kaip darai? wink.gif

Kaip tik šiandien dariau smile.gif

1 didelė sultinga kriaušė
1 didelis sultingas obuolys
1 citrina
5 mandarinai
15 didelių žalių vynuogių
5 šaukštai cukraus
0,5 l vandens

vaisius nuploviau, iš obuolio ir kriaušės išėmiau šerdeles su kauliukais ir supjausciau. Sudėjau nuluptus mandarinus, citriną, vynuoges ir cukrų, viska susmulkinau 7xTURBO (trumpi paspaudimai - pasižiūrėjau, kad daug maž viskas jau kliuksi). Įpyliau vandenį ir 7s/ poz.5. Įdėjau sietelį ir per jį perkošiau sultis.
P.s. LIkusius puode tirščius suplakiau 40s/10poz. ir išpilsčiusi į ledų formytes sudėjau į šaldyklį. Bus ryt šerbetinių ledų. biggrin.gif

Tikiuosi viską aiškiai ir suprantamai parašiau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Magira @ 2011 08 12, 22:48)
Sveika Gike gal turi kokia angliska knyga nusiskanavusi.
Butu idomu ax.gif  ax.gif  ax.gif
Dekui

Deja, neturiu schmoll.gif , bet turiu neblogų internetinių puslapių anglų k.

http://thermomix-er.blogspot.com/
http://www.ukthermom...om/recindex.php
http://tebasileskitchen.blogspot.com/
http://www.superkitchenmachine.com/
Atsakyti
Gal kuri esat dariusi pomidorų sultis žiemai su TM?
Padažus darau, o va sulčiu dar nedariau, nes nelabai megstu, o dabar užsiprašė MB.
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2011 08 15, 00:03)
Gal kuri esat dariusi pomidorų sultis žiemai su TM?
Padažus darau, o va sulčiu dar nedariau, nes nelabai megstu, o dabar užsiprašė MB.

Nesu darius, bet kolege sake daro sultis ziemai, sutrina gerai pomidorus su zievelem matyt kokia 9 ar 10 poz. ideda druskos litrui viena valgoma sauksta ir tik uzverda ir ispilsto i stiklainius, sako gaunasi pasakiskai ir sriubom tinka virti ir atsigerti 4u.gif as dar jauciu deciau kokio cesnakiuko ir pipiriuko ax.gif dabar neturiu daug pomidoru, bet kai parsivesiu is kaimo reikes ir man pabandyti pasidaryti wink.gif as taip uogienes dariau ir po kol kas laikosi puikiai smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, gal zinote, kur gauti thermomix receptu knyga lietuviskai? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gervuoge @ 2011 08 24, 18:17)
Sveikos mergaites, gal zinote, kur gauti thermomix receptu knyga lietuviskai?  rolleyes.gif

AROJA atstovybese wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 08 24, 19:18)
AROJA atstovybese wink.gif

bet ten turbut parduoda tik isigijus is ju thermomix?
Atsakyti