Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(gike @ 2011 07 06, 15:29)

Juodųjų serbentų uogienė

100g juodų ar raudonų serbentų
500g uogienių cukraus
1 šaukštas romo (nebūtinai)

Nuplautas ir nuskabitas uogas bei cukrų sudėti į TM ir 20s/ poz.10 malti. Tada 13 min./100 laipsn. /poz.3-4 virti. Supilstyti į švarius stiklainius.

GIke, norejau paklausti, ar cia ne permazai uogu gramais ir ne perdaug cukraus??? g.gif Dabar darau sita uogiene, tai idejau 400 gramu juoduju serbentu ir 1 kg cukraus, tai manau pats tas, o pagal auksciau nurodyta santyki turejau 2 kg deti, tai man jau butu per saldu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 08, 18:02)
GIke, norejau paklausti, ar cia ne permazai uogu gramais ir ne perdaug cukraus???  g.gif  Dabar darau sita uogiene, tai idejau 400 gramu juoduju serbentu ir 1 kg cukraus, tai manau pats tas, o pagal auksciau nurodyta santyki turejau 2 kg deti, tai man jau butu per saldu  doh.gif

UPs.... ax.gif

1000g juodų ar raudonų serbentų (1kg)500g uogienių cukraus
1 šaukštas romo (nebūtinai)

Ir dar... Vokiškas cukrus ne toks saldus, tai lietuviško reik mažiau dėt, nor čia nuo uogų priklauso.
Atsakyti
Turiu klausimeli, o vysniu uogiene taip pat virti kaip braskiu, kur, gike, buvai parasiusi?
Ar esate kuri dariusi Svarcvaldo vysniu torta, turiu siek tiek vysniu tad galvoju gal pabandyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 09, 14:42)
Turiu klausimeli, o vysniu uogiene taip pat virti kaip braskiu, kur, gike, buvai parasiusi?
Ar esate kuri dariusi Svarcvaldo vysniu torta, turiu siek tiek vysniu tad galvoju gal pabandyti  doh.gif

Net nežinau, nes nesu dar su TM virusi vyšnių uogienės.

O šio torto nesu dariusi, bet manau, kad reiks močiutės gimtadieniui iškept.
Atsakyti
Užvakar vakare kepiau "Sūrio" sausainius, labai tiko prie alalio biggrin.gif labai skanūs gavosi. Ištirpo nuo stalo momentaliai biggrin.gif, svečiai dar prašė, ale jau tingėjau hihihi.gif
Atsakyti
As va dvi dienas uzsiimu uogienem doh.gif tai verdu viska panasiai kaip gike rase, ziuresiu ar laikys mano sklepia ax.gif jau 6 litrus priviriau ir vysniu ir melyniu ir braskiu, siandien jauciu dar tiek reikes pravirti 4u.gif MB sake jei laikys per ziema uogienes virtos su TM tai kitais metais lieps daugiau daryti doh.gif doh.gif doh.gif Mums kazkaip jos labai greit sueina per ziema prie blyneliu ir kt.

O gal dar kuri esate marinavusi agurkus ziemai ar misraine dariusi is ivairiu darzoviu (agurko, pomidoro, paprikos ir kt), sakau gal su TM paprasciau viska ten supjaustyti? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 10, 09:08)
O gal dar kuri esate marinavusi agurkus ziemai ar misraine dariusi is ivairiu darzoviu (agurko, pomidoro, paprikos ir kt), sakau gal su TM paprasciau viska ten supjaustyti?  tongue.gif

Aš darau pagal šį receptuką:

Cukinija saldžiarūgščiai

800 g. cukinijos (kietos), supjaustytos gabaliukais telpančiais į burną
400 g raudonos paprikos, supjaustytos gabaliukais telpančiais į burną
200 g svogūno pjaustyto žiedeliais
350 g agurkų acto arba prieskoninių žalumynų acto
240 g vandens
240 obuolių sulčių
200 g cukraus
½ arb. šaukšt. druskos
1 arb. šaukšt.CURRY (Vokietijoje jis pardavinėjamas mažais stikliniais indeliais, konsistencija panaši į garstyčių, pas mus prekybos centruose kol kas jo neradau).

•Cukinija ir paprika į varoma sudėti, svogūną paskirstyti tarp jų.
•Likusius produktus sudėti į TM, uždaryti, uždėti varoma ir 25 min./ varoma/ poz.1 garinti. Karts nuo karto daržoves varomoje pamaišyti su mentele. Atsargiai! Nenusideginti garais.
•Daržoves sudėti į iškaitintus stiklainius, užpilti marinatu, stipriai užsukti dangtelius ir 5 min. palaikyti pastatytus ant dangtelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gike: 11 liepos 2011 - 22:31
QUOTE(gike @ 2011 07 12, 00:29)
Aš darau pagal šį receptuką:

Cukinija saldžiarūgščiai

800 g. cukinijos (kietos), supjaustytos gabaliukais telpančiais į burną
400 g  raudonos paprikos, supjaustytos gabaliukais telpančiais į burną
200 g svogūno pjaustyto žiedeliais
350 g  agurkų acto arba prieskoninių žalumynų acto
240 g  vandens
240 obuolių sulčių
200 g  cukraus
½  arb. šaukšt. druskos
1 arb. šaukšt.CURRY (Vokietijoje jis pardavinėjamas mažais stikliniais indeliais, konsistencija panaši į garstyčių, pas mus prekybos centruose kol kas jo neradau).

•Cukinija ir paprika į varoma sudėti, svogūną paskirstyti tarp jų.
•Likusius produktus sudėti į TM, uždaryti, uždėti varoma ir 25 min./ varoma/ poz.1 garinti. Karts nuo karto daržoves varomoje pamaišyti su mentele. Atsargiai! Nenusideginti garais.
•Daržoves sudėti į iškaitintus stiklainius, užpilti marinatu, stipriai užsukti dangtelius ir 5 min. palaikyti pastatytus ant dangtelių.

OOO aciukas thumbup.gif o gal galima padaryti ir is kitu darzoviu kazka panasaus? Tiesa, o yra pirkti agurku acto, kazkaip pirma karta toki girdziu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 09, 13:42)
Ar esate kuri dariusi Svarcvaldo vysniu torta, turiu siek tiek vysniu tad galvoju gal pabandyti  doh.gif

user posted image

Kazkada senoj temoj minejau, jog dariau as ji pagal receptura grynai. Antra karta jei daryciau - maziau cukraus (arba uogienes) deciau, nes baisiai saldus gavosi, man PER SALDUS. Sveciams vyrams patiko lotuliukas.gif Dar ir kaloringas labai. Man kur kas malonesnio skonio pasirode kitas ten pateiktas tortas - "Pagunda" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 12, 09:05)
OOO aciukas  thumbup.gif  o gal galima padaryti ir is kitu darzoviu kazka panasaus? Tiesa, o yra pirkti agurku acto, kazkaip pirma karta toki girdziu  ax.gif

Aš naudojų prieskoninių žolelių actą. Mačiau kažkur ir agurkų acto pirkt, tik nepasakysiu tiksliai kur. Gal Rimi.... Su kitom daržovėm nebandziau, bet galvociau, kad galima būtų ir agurkų grežinėlius taip paruošti.
Atsakyti
Tyloka cia pas mus, matyt visos atostogauja ir daug gamina thumbup.gif
As tu TM prisidariau ziemai uogieniu pakeitusi gikes receptelius bet visa virimo procesa islaikiau, gavosi labai skanios tikiuosi gerai ir islaikys 4u.gif Dariau braskiu, bananu, rabarbaru uogiene, beabejo vysniu, serbentu ir kt.
Labai skanus gavosi morku keksas thumbup.gif o siaip jis visa vasara tarnauja dabar kai kokteiliu gamintuvas lotuliukas.gif
Atsakyti
ar darotes su TM sultis?kazkaip man neskaniai gaunasi,ne taip kaip su sulciaspaude.gal papasakokite kas kaip darot? 4u.gif
Atsakyti