QUOTE(Taikute @ 2011 07 07, 13:39)
Kaip, gike, vynuogiu sultis darai? Ar su kauliukais dedi, mali su vandeniuku ir cukrum, ar turi koki ypatinga recepteli?
Visada darydavau taip:
sudedavau uogas ir rankenėle ant uzdaryto puodo nustatydavau. Tada 5 turbo paspaudimai, nesiekiantis net sekundės. įpildavau vandens ir 10s/ poz.3 sumaišydavau. Įdėdavau sietelį ir ir prilaikydama mentele pildavau. Visi tirščiai ir kauliukai likdavo TM.
O šiandien dariau pagal rusišką receptą :
1 kg vynuogių.
200-300 g vandens
cukraus, jeigu norima
Sudėti vynuoges ir 1 min. / "varpa"
perkošti per garo krepšį, padedant su mentele.
Sumaišykite sultis su vandeniu, poz.2
Kadangi ryt pusryčiams valgysime kiaušinių, tai pabandžiau išvirti padažiuką. Skanus.
30 g sviesto
30 g miltų
250 g vandens
½ daržovių sultinio kubelis
100 g grietinėlės
30 g garstyčių, vidutinio aitrumo
10 g citrinų sulčių
2 žiubsniai cukraus
2 šaukštai krapų, susmulkintų
1. Sudėkite sviestą ir 2 min./100° / poz.1 lyditi.
2. Įdėti miltus ir virkite 3 min./100 ° / poz.1.
3. Supilti vandenį,grietinėlę, sudėti daržovių sultinį, virkite apie 3 Min./100° /poz.2
4. Sudėti likusius produktus ir 30s/100°/poz. 3 sumaišyti.
Pastabos:
Jei nenorite pakepinti miltų galite viską sudėti, išskyrus krapus ir 7min./90°/poz.3 virti.bebaigiant suberti krapus. Šis padažas dera su bulvėmis, žuvimi ir virtais kiaušiniais.
Papildyta:
Gaj kuri esate dariusi šampano tortą? Vokiškoje knygoje yra receptukas. Labai vilioja, bet ten dedasi daug baltojo šokolado, o aš jo nemėgstu. Tai vis nesiryžtu.