Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(paprikutė @ 2011 07 07, 15:45)
aš užvakar dariau suktinukus su sūriu Varomoj, ale man kažkas nelabai gavosi  lotuliukas.gif turbūt nemoku aš dar su ta varoma gamint  doh.gif

As irgi esu suktinukus dariusi varomoje, tai man kazkaip irgi nelabai schmoll.gif bet zuvis gaunasi super yapc su citrininiu padazu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 07, 16:50)
As irgi esu suktinukus dariusi varomoje, tai man kazkaip irgi nelabai  schmoll.gif  bet zuvis gaunasi super yapc su citrininiu padazu.  thumbup.gif

aha žuvį esu darius, man irgi patiko smile.gif

ką tik padariau pirmą kartą majonezą biggrin.gif

jetus turiu puodą pusantrų metų, o tokių elementariausių dalykų neesu darius biggrin.gif blush2.gif

tuoj draugė ateis į svečius, darysiu tuno užtepėlę (kartą esu darius, visai nieko) ir sakėm abi bandysim dar kartą tuos sausainius "Saulutė" biggrin.gif ji irgi turi šį puodą, ale nedarius irgi daug ko lotuliukas.gif

Papildyta:
Taikute, o kaip tie tau sausainiai, normalios formos gavosi? Aš kai dariau tai padariau pagal receptą, bet jie man visi ištyžo ir pasidarė vientysas blynas per visą blėkę doh.gif Ir kažkokie nedakepę ar kas ten jiems buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 07 07, 18:42)
aha žuvį esu darius, man irgi patiko smile.gif

ką tik padariau pirmą kartą majonezą biggrin.gif

jetus turiu puodą pusantrų metų, o tokių elementariausių dalykų neesu darius biggrin.gif  blush2.gif

tuoj draugė ateis į svečius, darysiu tuno užtepėlę (kartą esu darius, visai nieko) ir sakėm abi bandysim dar kartą tuos sausainius "Saulutė" biggrin.gif ji irgi turi šį puodą, ale nedarius irgi daug ko  lotuliukas.gif
Papildyta:
Taikute, o kaip tie tau sausainiai, normalios formos gavosi? Aš kai dariau tai padariau pagal receptą, bet jie man visi ištyžo ir pasidarė vientysas blynas per visą blėkę  doh.gif  Ir kažkokie nedakepę ar kas ten jiems buvo  doh.gif

Na man tai nepadizo o kaip tik siek tiek issipute ir toje duobuteje citrininis padazas susigere, as matai soda nugesinau su slakeliu actu, gal todel gerai gavosi g.gif pabandyk ir manau gausis puikiai thumbup.gif
Majonezo ir as dar nesu dariusi su TM kazkaip neprisiruosiu, bet reiks kada pabandyti, o ten viskas pagal recepta tam majonezui jokiu suptilybiu nera???
As va idariau vistienos file ir dabar su bulvemis Varomoje garuoja, is bulviu padarysiu kose tikiuosi vistiena gausis skaniai, nes dabar jau visas namas cesnakiuku kvepia po darbu net seiles tysta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 07, 17:50)
Na man tai nepadizo o kaip tik siek tiek issipute ir toje duobuteje citrininis padazas susigere, as matai soda nugesinau su slakeliu actu, gal todel gerai gavosi  g.gif  pabandyk ir manau gausis puikiai  thumbup.gif
Majonezo ir as dar nesu dariusi su TM kazkaip neprisiruosiu, bet reiks kada pabandyti, o ten viskas pagal recepta tam majonezui jokiu suptilybiu nera???
As va idariau vistienos file ir dabar su bulvemis Varomoje garuoja, is bulviu padarysiu kose tikiuosi vistiena gausis skaniai, nes dabar jau visas namas cesnakiuku kvepia po darbu net seiles tysta  lotuliukas.gif

aha, majonezą dariau pagal receptą, draugė paragavo sakė labai skanus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos tmx gerbejos 4u.gif .Na as kol ji nusipirkau tai ilgai masciau,o nusipirkus labai dziaugiausi.Nors jis ir brangokas nors ir ne stebuklingas ,bet labai jau jis man mielas,net varda as jam uzdejau lotuliukas.gif
Na su juo liux gaminti padazus (majoneza,besamel,kiausinio -citrinos),saldumynus ivairius ,duona gerai isminko,sriubytes skanios.Maista garinta mano vyras nevalgo ,tai gaila kad cia jis (tmx) man nepadeda.Labai faina jeigu blynus arba kose manu zadu gaminti tai pries tai uogiene isiverdu per 15 min ir nereikia man jokiu vakavimu nei sandeliavimu,o vaisiu kokiu visada yra.labai skanus man iseina obuoliu pyragas,picos padas ,grybu sriuba,moliugu sriuba.
Na tai sekmes gaminant einu receptus trauktis.
Oi tiesa labai greit jis man bulves sutarkuoja thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 07, 13:39)
Kaip, gike, vynuogiu sultis darai? Ar su kauliukais dedi, mali su vandeniuku ir cukrum, ar turi koki ypatinga recepteli?  4u.gif

Visada darydavau taip:

sudedavau uogas ir rankenėle ant uzdaryto puodo nustatydavau. Tada 5 turbo paspaudimai, nesiekiantis net sekundės. įpildavau vandens ir 10s/ poz.3 sumaišydavau. Įdėdavau sietelį ir ir prilaikydama mentele pildavau. Visi tirščiai ir kauliukai likdavo TM.

O šiandien dariau pagal rusišką receptą :

1 kg vynuogių.
200-300 g vandens
cukraus, jeigu norima
 Sudėti vynuoges ir 1 min. / "varpa"
 perkošti per garo krepšį, padedant su mentele.
 Sumaišykite sultis su vandeniu, poz.2

Kadangi ryt pusryčiams valgysime kiaušinių, tai pabandžiau išvirti padažiuką. Skanus.

30 g sviesto
30 g miltų
250 g vandens
½ daržovių sultinio kubelis
100 g grietinėlės
30 g garstyčių, vidutinio aitrumo
10 g citrinų sulčių
2 žiubsniai cukraus
2 šaukštai krapų, susmulkintų

1. Sudėkite sviestą ir 2 min./100° / poz.1 lyditi.
2. Įdėti miltus ir virkite 3 min./100 ° / poz.1.
3. Supilti vandenį,grietinėlę, sudėti daržovių sultinį, virkite apie 3 Min./100° /poz.2
4. Sudėti likusius produktus ir 30s/100°/poz. 3 sumaišyti.
Pastabos:
Jei nenorite pakepinti miltų galite viską sudėti, išskyrus krapus ir 7min./90°/poz.3 virti.bebaigiant suberti krapus. Šis padažas dera su bulvėmis, žuvimi ir virtais kiaušiniais.

Papildyta:
Gaj kuri esate dariusi šampano tortą? Vokiškoje knygoje yra receptukas. Labai vilioja, bet ten dedasi daug baltojo šokolado, o aš jo nemėgstu. Tai vis nesiryžtu.
Atsakyti
nea, neesu darius šampano torto, ir man įdomu būtų sužinot ar skanus smile.gif

gavosi man vakar sausainiai thumbup.gif dariau irgi iš 4 grūdų dribsnių biggrin.gif ir tūno paštetukas labai skanus gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 07 08, 09:16)
nea, neesu darius šampano torto, ir man įdomu būtų sužinot ar skanus smile.gif

gavosi man vakar sausainiai  thumbup.gif dariau irgi iš 4 grūdų dribsnių biggrin.gif ir tūno paštetukas labai skanus gavosi smile.gif

Dziaugiuosi, kad pavyko thumbup.gif

As savaitgali turesiu ivairiu uogu tad nebezinau nuo kokios uogienes griebtis doh.gif reiksp abandyti su TM daryti ir uzvakuoti ziemai.
Gike, tu cia uogieniu zinove, o tai kai is serbentu uogiene darai, ar juos reikia paerkosti kad tu kauliuku neliktu? As matai noriu skystesnes uogienes tai darysiu su paprastu cukrumi ax.gif
Atsakyti
Taikute, o kaip vištienos filė, ar pavyko? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 07 08, 12:23)
Taikute, o kaip vištienos filė, ar pavyko? biggrin.gif

Na, galiu pasakyti kad vistienos idaryta file su bulviu kose gavosi super tik padaziuko dar reikejo, bet ingejau begaminti, nes po darbu labai valgyti norejom, tai tu dvieju idarytu puseliu nebeliko per 5 min thumbup.gif tikrai rekoneduoju pasigaminti lotuliukas.gif tik idarui dejau cesnaka, paprikos maziau nei puse (geltonos) morkas, svoguno puse ir fermentinio surio, pabandyk tikria labai skanu tik varomoje troskinau apie 45 min mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 08, 11:13)

As savaitgali turesiu ivairiu uogu tad nebezinau nuo kokios uogienes griebtis  doh.gif  reiksp abandyti su TM daryti ir uzvakuoti ziemai.
Gike, tu cia uogieniu zinove, o tai kai is serbentu uogiene darai, ar juos reikia paerkosti kad tu kauliuku neliktu? As matai noriu skystesnes uogienes tai darysiu su paprastu cukrumi  ax.gif

Perkšti, tai tikrai neperkošiu. Jei matau, kad nesusimalė, tai dar pamalu. Ir man kažkaip tie kauliukai nesijaučia. Aš sumalu iki vientisos maės - nei žievelių, nei kauliukų.
Atsakyti
QUOTE(Taikute @ 2011 07 08, 11:27)
Na, galiu pasakyti kad vistienos idaryta file su bulviu kose gavosi super tik padaziuko dar reikejo, bet ingejau begaminti, nes po darbu labai valgyti norejom, tai tu dvieju idarytu puseliu nebeliko per 5 min  thumbup.gif  tikrai rekoneduoju pasigaminti  lotuliukas.gif  tik idarui dejau cesnaka, paprikos maziau nei puse (geltonos) morkas, svoguno puse ir fermentinio surio, pabandyk tikria labai skanu tik varomoje troskinau apie 45 min  mirksiukas.gif

o, tai reiks kada padaryt biggrin.gif gerai, kai yra kas išbando biggrin.gif
Atsakyti