QUOTE(paprikutė @ 2011 07 06, 09:27)
o gali parašyti kaip išplaki? na su "drugeliu" ar be ir kiek laiko kokiu greičiu
Dedu 1,5-2 stiklines uogų ir 40s/8-9poz., kol gausis vietisa tyrė. Jei uogos kietesnės reikės ir truputi ilgiau malti. Tada supilu kondensuotą pieną ir 10 s/7poz. supilu į dėžutę ir šaldau. Prieš patiekdama sušalusią masę supjaustau gabaliukais, sudedu į TM ir smulkinu 10s/8poz., o tada dar 30s./5 poz. mentelės pagalba, sumaišai į kreminę ledų masę.
Na, galvoju, dabar aišku turėtų būt.
Vakar dariau tokius ledus, skanūs laaabai, tik kitą kart dėčiau mažiau cukraus:
60g cukraus (arba pagal skonį)
500g šaldytų uogų (dariau su vyšniom. Gali pabandyti su juodaisiais serbentais)
100g svelnios išsuktos varskės (kadangi tokios neturėjau, tai dėjau paprastą 9proc.)
50g naturalaus jogurto
Cukrų sumalti iki pudros 15s/poz.10
Sudėti šaldytas uogas ir 15s./poz.8 smulkinti. (tada aš viska išėmiau)
Sudėjau varškę ir 20s./ poz.5 išplakiau.
Į varškę sudėti trintas uogas ir 30-40 s./ poz.4-5 su mentelės pagalba išmaišyti. Iškart dėti į taures, pagardinti uogiene.
O uogienę dėjau tokią (turėjau išsivirus iš anksčiau):
600 g raudonų uogų mišinio (dėjau braškes, serbentus, žemuoges, vyšnias)
250 g baltojo vyno
10 g romo
50g zukraus (paprasto)
300g uogų, vyną, romą ir cukrų sudėti į TM ir 10s/ poz.9 smulkinti, tada 9min./100laipsn./ poz. 3 kaitinti.
Suberti likusias uogas, 15s./apvali rodyklė/ poz. 2 maišyti. Supilti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.
Juodųjų serbentų uogienė
100g juodų ar raudonų serbentų
500g uogienių cukraus
1 šaukštas romo (nebūtinai)
Nuplautas ir nuskabitas uogas bei cukrų sudėti į TM ir 20s/ poz.10 malti. Tada 13 min./100 laipsn. /poz.3-4 virti. Supilstyti į švarius stiklainius.
Deja, apsimelavau
turiu braškių gėrimą su degtyne, bet tai ne kokteilis ir ne likeris, net nežinau lietuviško vertimo.