Įkraunama...
Įkraunama...

Gaminame su Thermomix'u

QUOTE(Taikute @ 2011 03 27, 13:11)
Kaip tie vistienos kotletai pagal TM receptura isejo, ar patiko?



jie visada išeina, labai skanūs smile.gif
Atsakyti
Cia i6bandyti mano receptukai. Tu pastu ilgam uztenka.

Prieskonių daržovių pasta (atstoja buljono kubelį)


Ingredientai
50 g parmezano sūrio gabaliukais,
200 g salierų,
250 g morkų,
100 g svogūnų,
100 g pomidorų,
150 g cukinijos,
1 skiltelė česnako,
50 g šviežių šampinionų,
1 lauro lapelis
6 šakelės prieskoninių žolelių (bazilikas, šalavijas, rozmarinas, tt),
4 šakelių petražolių.
200 g druskos,
30 g baltojo sauso vyno,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Rengimas
Parmezano 10 sek, 10 lygio sumalkite ir perkoškite

Daržovės sudėkite į dubenį ir sutrinkite 10 sek./ poz. 7, padedant mentele.
Sudedama druska, įpilama vyno ir aliejaus, ir troškinama 40 min./Varoma/poz. 2 be matavimo taurelės, uždėjus ant dangčio garų krepšelį.
Nuimti garo krepšelį, suberti smulkintą parmezaną, uždėti matavimo taurelę ir malti 1 min./poz. 10 iki košės konsistencijos.. Išdėti masę i stiklainį užsukamą dangteliu ir leiskite atvėsti.
1 šaukštelis daržovių pastos naudojamas (atstoja 1 sultinio kubelį) 500 g vandens.
Atvėsusi prieskonių pasta laikomi šaldytuve keletą mėnesių.



Vištienos pasta sriuboms

Ingredientai
300 g vištienos krūtinėlės filė
300 g daržovių, (šparagai, morkos, žirneliai, cukinijos, salierai, česnakai)
žolelių mišinio (pavyzdžiui, petražolių, Rėžiukai, peletrūno, kalendra)
300 g rupios jūros druskos
30 g baltojo sauso vyno
1 lauro lapų


Rengimas
Vištienos krūtinėlės filė 10 sek / poz. 7 sumalkite ir išimkite
Visas daržoves ir prieskonius smulkinti 10 sek /poz. 5 .
Sudėti jūros druską, maltą mėsą, supilti vyną, įdėti lauro lapų ir troškinti 30Min/Varoma/poz. 2. Vietoj matavimo taurelės uždėti garų krepšelį.
Nuimti garo krepšelį , uždėti matavimo taurelę ir smulkinti 1 minutę / poz.10.
Išdėti masę i stiklainį užsukamą dangteliu ir leiskite atvėsti.
1 šaukštelis vištienos pastos naudojamas (atstoja 1 sultinio kubelį) 500 g vandens.
Atvėsusi vištienos pasta laikoma šaldytuve keletą mėnesių.


Vis ruosiuosi isbandyti zuvies pasta sriuboms. Kai pagaminsiu, butinai su jumis pasidalinsiu receptuku. smile.gif
Atsakyti
oi gike, ačiū labai, reiks būtinai išbandyt aciuks.gif

tik vištienos pastoj 300 g druskos ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(paprikutė @ 2011 03 30, 17:56)
oi gike, ačiū labai, reiks būtinai išbandyt  aciuks.gif

tik vištienos pastoj 300 g druskos ?  blink.gif



Tikrai tiek. As irgi galvojau, kad per daug, bet normaliai viskas gaunasi.
Atsakyti
OI, GIKE, aciukas uz idomias pastas, net nepagalvociau kad taip galima pasidaryti drinks_cheers.gif negi tikrai taip ilgai jas galima laikyti ir skonis negi geras gaunasi?? Nu, super tada sakyciau 4u.gif 4u.gif 4u.gif Is kur tu tokiu trauki? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
As dažniausisi naudojuosi vokiškomis knygomis arba šiuo puslapiu: smile.gif
http://www.rezeptwel...kategorien.html
Ir šiaip man laaabai patinka išbandyti, ką nors naują įdomaus ir originalaus.

Kukurūzų sriuba

Ingredientai
1 didelis svogūnas
1 skiltelė česnako
20 g sviesto arba aliejaus
1 indelis kukurūzų 325g
Druska
Pipirai
1000g sultinys
1 žalumynų sūrelis (aš dėjau paprasčiausia lydytą surelį iš pakelio)

priedai: Bageti (ilgas batonas) Tabasco, Juodieji pipirai, šafranas, šoninė - pagal skonį

Nuluptą svogūną ir česnako skiltelę smulkinti 5s/ poz. 5
Įpilti riebalų (sviesto ar aliejaus) ir 3 min. /Varoma / poz. 2 troškinti.

Nusausinkite kukurūzus ir suberkite į TM. Įpilti apie 1L sultinio, įberti druskos ir pipirų. (Aš pyliau vištienos sultinį ir įdėjau džiovintų daržovių mišinio 1 šaukštą). Virti 15min./ 100 °/ poz.2.
Po to 1 min./ poz. 8 trinti.
Įdėti sūrelį ir plakti 5 s. / poz. 8. Sriubą paskaninti "Tabasco" ir kitais prieskoniais.

Čia labai tinka šviežias baltas Bageti pakeptas su šonine orkaitije.
Atsakyti
Parmezano sriuba

200 g parmezano sūrio, gabaliukais
2 skilteles česnako,
150 g svogūnų, perpus
20 g Basmati ryžių
50 g sviesto
500 g vandens
1 kubelio daržovių sultiniai (aš naudoju džiovintų daržovių mišinį)
60 g baltojo vyno
200 g grietinėlės
Druska
Pipirai
Parmezaną susmulkinti 5 sekundes / poz. 10 ir išberti.
Česnakus ir svogūnus smulkinti 3 sek. / poz.4
Suberti ryžius, pridėti sviesto, apkepinti viską 5 Min./100 ° / poz. 2, kol suminkštės.
Supilti vandenį, įdėti sultinio kubelį ir supilti baltąjį vyną ir 10 Min./100 ° / poz. 2 virti.
Pridėti grietinėlės ir parmezano, 5 Min./100 ° / poz. 2 ir toliau plakti 10-30 sek /poz. 8 (10 - 30 sek / poz. 9).
Paskaninti druska ir pipirais.


Apelsinų ir lašišos varinukai

1 apelsinas filė,
1 paprika, geltona, 3 x 3 cm kubeliais
200 g lašišos gabaliukai, 3 x 3 cm
4 stiebeliai citrinžolės
1000 g vandens
2 daržovių sultiniai kubeliai
120g Jasmine ryžiai
100 g šparaginių žirnių
100 g pievagrybių, griežinėliais
Padažas:
20 g kukurūzų krakmolo
75 g apelsinų sulčių
1 žiupsnelis druskos ir pipirų
½ šaukštelis kario
60 g aštraus mango džemo

Patiekalo paruošimas:
 Apelsinų skiltelės, paprikos ir lašišos gabaliukus pakaitomis suverti ant citrinžolės stiebelių arba medinių iešmelių ir įdėti į Varoma.
 Supilti vandenį ir daržovių sultinį į TM, pakabinti garų krepšelį, supilti sveriant ryžius ir uždėti Varoma.
 Šparaginius žirnius ir grybus sudėti į Varomos viršutinį indą ir virkite 18 min / Varoma / poz. 1. Atidėti Varoma ir garų krepšelį į šoną, TM ištuštinti (skystį pasilikti)
Padažas:
 Kukurūzų krakmolą sumaišyti su apelsinų sultimis.
 300 g virimo skysčio, kukurūzų krakmolo ir sulčių mišinį, druską, pipirus ir kariį supilti į TM ir 4 Min./100 ° / poz. 3,5 užvirinti.
 Pridėti aštraus mango džemo ir pakaitinti 30 Sek./100 ° /poz. 1.



kokteiliai

Obuolių-jogurto (4 stiklinės)

3 obuoliai, padalyti į 4dalis
5 lapeliai ar citrininės melisos gali dėti nutarkuota citrinos žievelę ir išspaustas sultis
30 g medaus
500 g natūralaus jogurto
-
obuolius , citrininę melisą ir medų į TM ir sukapoti 1 min / poz. 8.
supilti natūralų jogurtą ir maišoma 20 sekundžių/poz. 6


Gaivinantis kokteilis (4 stiklinės)

1 avokadas, nulupti, supjaustyti griežinėliais
1 kivi, nulupti, į 4 dalis padalinti
70 g citrinų sulčių
750 g apelsinų sulčių
200 g mineralinio vandens
-

Avokadą ir kivi sudėti MT ir 20 sec / poz. 5 sumalkite (mesti pro dangčio angą nustačius 5poz.).
Supilti citrinų sultys, apelsinų sultys ir mineraliniį vandenįir 30 sek./poz.7.
Patiekti su ledo kubeliais.


Nugalėtojų kokteilis (4 stiklinės)
600 g baltojo romo (Bacardi, pavyzdžiui)
150 g citrinų sulčių
200 g obuolių sirupas
15 ledo kubelių
- Visus ingredientus sudėti į TM ir maišoma 20 sek./poz. 5 (20 sek / poz. 6)

Kokteilis “po išgertuvių” (4 stiklinės)
1 agurkas, nulupti,
be šerdies, supjaustyti į smulkius gabaliukus
500 g labai riebaus pieno
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis pipirų
Cukraus žiupsnelis
1 šaukštelis krienų iš stiklainio
1 arbatinis šaukštelis peletrūno, džiovinto
2 šaukštai petražolių, susmulkintų
2 šaukštai krapų, šviežių
- Viską TM ir 1 min / poz. 6.5 (1 ½ min / poz. turbo).

Grietinės rukola (salota) krapų padažas (12 porcijų)
1 skiltelė česnako
80-100 g rukolos
20 g grietinėlės
200 g grietinės
½ šaukštelis druskos
¼ šaukštelis pipirų
-
-
Česnakaą ir rukolą sudėti į TM ir smulkinti apie 80-10 sek. / poz.6 (10 sec / poz.5), naudojant
mentelę.
sudėti likusius produktus ir 5 sek. / poz.3 (7 sek. / poz. 2).

Atsakyti
Tiek daug cia GIKE prirase receptuku, net nera laiko kada ir isbandyti 4u.gif
Gal dar kazka naujesnio vasaros sezonui brukstelsite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2011 03 30, 16:45)
Cia i6bandyti mano receptukai. Tu pastu ilgam uztenka.

Prieskonių daržovių pasta (atstoja buljono kubelį)
Ingredientai
50 g parmezano sūrio gabaliukais,
200 g salierų,
250 g morkų,
100 g svogūnų,
100 g pomidorų,
150 g cukinijos,
1 skiltelė česnako,
50 g šviežių šampinionų,
1 lauro lapelis
6 šakelės prieskoninių žolelių (bazilikas, šalavijas, rozmarinas, tt),
4 šakelių petražolių.
200 g druskos,
30 g baltojo sauso vyno,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Rengimas
Parmezano 10 sek, 10 lygio sumalkite ir perkoškite

Daržovės sudėkite į dubenį ir sutrinkite 10 sek./ poz. 7, padedant mentele.
Sudedama druska, įpilama vyno ir aliejaus, ir troškinama  40 min./Varoma/poz. 2  be matavimo taurelės, uždėjus ant dangčio garų krepšelį.
Nuimti garo krepšelį, suberti smulkintą  parmezaną, uždėti matavimo taurelę  ir malti 1 min./poz. 10 iki  košės konsistencijos.. Išdėti masę i stiklainį užsukamą dangteliu ir leiskite atvėsti.
1 šaukštelis daržovių pastos naudojamas (atstoja 1 sultinio kubelį) 500 g vandens.
Atvėsusi prieskonių pasta laikomi šaldytuve keletą mėnesių.



Kaip suprantu, visi ingredientai lieka troškintis puode? O tai kodėl tada reikia uždėti krepšį ant dangčio? g.gif
Atsakyti
Gal kuri turit braškių uogienės receptą? Būčiau dėkinga... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Killing_me_softly @ 2011 06 21, 23:29)
Gal kuri turit braškių uogienės receptą? Būčiau dėkinga... ax.gif


taip turiu ir ne viena recepta, bet vokieciu kalboj. Vakare i lietuviu k. isversiu ir parasysiu.
Papildyta:
QUOTE(Namų Fėja @ 2011 06 21, 14:32)
Kaip suprantu, visi ingredientai lieka troškintis puode? O tai kodėl tada reikia uždėti krepšį ant dangčio?  g.gif


Tam kad neisgaruotu per daug skiscio, kai nuimi ta taurele. Juk varoma indas cia nesideda ant virsaus.
Atsakyti
[quote=Killing_me_softly,2011 06 21, 23:29]
Gal kuri turit braškių uogienės receptą? Būčiau dėkinga... ax.gif
[/quot

Prašau. Visi išbandyti ir geri.

Braškių, rabarbarų uogienė su žaliom citrinom
300g braškių
150g rabarbarų
1 žalia citrina, nulupti
300g uogienių cukraus 2: 1
Braškes, rabarbarus, citriną ir uogienės cukrų sudėti į MT ir 5-6 sek / 5 poz.smulkinti, tada 6 min / 100 ° / 1 poz. virti. Išvirusią suplakti pagal skonį.

Braškių ir mango džemas
300 g braškių ir mango bendrai
150 g uogienių cukraus 2: 1
Braškes, mango ir uogienių cukrų sudėti į TM ir 5-6 sek./ poz.10 smulkinti.
Atidaryti dangti, ji nuvalyti mentele, nustumti viska žemyn nuo TM sienelių ir virti 6 min / 100 ° / 1 poz.
Po virimo suplakti 3-4sek./poz.10.
Gaunasi aksominė uogienė.

Braškių ir rabarbarų uogienė
500 g braškių
300 g rabarbarų
100 ml apelsinų sulčių
400 g uogienių cukraus, 2:1
Rabarbarus supjaustyti 3cm ilgio gabaliukais. Į Tm sudėti rabarbarus, braškės, uogienių cukrų, supilti apelsinų sultis ir virti 12 min. / Varoma / 2 poz.
(išvirus, uogienėje lieka mažu gabaliukų, jei jų nenorite, tai uogienę suplakite pagal skonį.

Braškių-ananasų džemas
700g braškių
300g šviežių ananasų gabaliukais
500g uogienių cukraus, 2:1
Visi produktus sudėti į Tm ir 20 sek / poz.5 smulkinti.
Tada 12 min / 100 ° C / 2 poz. virti.
Supilkite karštą uogienę švarius stiklainius.
Atsakyti