KOLDŪNAMS:
120g pieno, 30g cukraus, 20g sviesto, 20g mielių, 280g miltų, ¼ arbatinio šaukstelio druskos, 1kiaušinis, 16 gabalėlių šokolado, 500g vandens
VYŠNIŲ PADAŽAS:
710g rugščių vyšnių, 15g kukurūzų krakmolo (nebūtinai!!!), 20-30g cukraus
Koldūnų paruošimas:
Į TM indą sudėti pieną, cukrų, sviestą, mieles ir 3min/37C/2 poz maišyti.
Sudėti miltus, druską, kiaušinį ir minkyti 3 min/Varpelis.
Tešlą padalinti į 16 vienetų (maždaug graikiško riešuto dydžio).Suvyniojus rutuliuką suspausti ir į centrą įdėti gabalėlį šokolado.
Sudėti koldūnus į pasviestuouą Varoma indą ir palikti juos šilumoje 30 min.
Įpilti vandenį į TM indą, uždėti Varomą indą ir troškinti garuose 20min/ Varoma/1poz
Padažo paruošimas:
Vyšnias, krakmolą ir cukrų sudėti į TM indą ir smulkinti 15sek/8poz bei virti 8 min/100C/2poz.
Kol virs padažas uždėti Varoma indą, kad koldūnai išliktų šilti.
Patiekti koldūnus aplietus vyšnių padažu.
Vietoje šokolado galima dėti varškę, o uogas galima irgi kitokias, bet su raudonos spalvos labia skaniai atrodo.
RUSIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS
TEŠLAI:
300g miltų, 100g cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 30g šokolado (galima kakavos), 150g margarino gabaliukais, 1 kiaušinis
Visus ingredientus sudėti į TM indą ir maišyti 30s/6poz.Išimti
2/3 tešlos iškloti sviestu pateptoje 26cm formoje. Tešlos kraštus užlenkti į viršų.
ĮDARUI:
180g minkšto sviesto gabaliukais, 200g cukraus, 500g varškės, 4 kiaušiniai, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1 pakelis vanilinio pudingo (dažniausiai parduodamas maximoje, bet galima ir be jo daryti )
Visus produktus sudėti į TM indą ir sumaišyti 40s/5poz. Išpilti ant tešlos. Likusią dalį tešlos trupinukais apibarstyti ant varškinio sluoksnio. Kepti įkaitintoje orkaitėje 60-70min/1750C
KUBUS sultys :
200 g morkų
350 g obuolių
100 g banano
80 g cukraus
1 MT citrinos sulčių
vandens
Morką supjaustyti gabaliukais ir smulkinti 15s, 5poz
Įpilti 750ml vandens ir gaminti 15min, 1poz, Varoma
Sudėti likusius produktus ir susmulkinti 1min, 10poz
Pripilti vandens iki 2 litrų žymės ir pasterizuoti 7min, 100 C, 2poz
Suplakti 30s, 8poz ir atvėsinus gerti.
Papildyta:
QUOTE(gike @ 2009 04 21, 22:51)
Ką tik pridariau glazuruotų migdolų . Šeima juos dievina.
Receptukas:
200 g migdolų
10 g. sviesto
80 g. rudojo cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
10 g vandens (aš pilu truputi mažiau)
Migdolus, sviestą, cukrų ir cinamoną sudėti į MT ir 5 min/Varoma/rodyklė (prie varpos). Per viršų supilti vandenį ir 10 min./ Varoma/ rodyklė/poz. 1. Migdolus išdėti į lėkštę ir palikti atšalti.
Galima įberti truputi ir smulkintų gvazdikėlių.
P.s. šis receptas tinka tik TM 31! (Čia toks prierašas prie recepto)
Receptukas:
200 g migdolų
10 g. sviesto
80 g. rudojo cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
10 g vandens (aš pilu truputi mažiau)
Migdolus, sviestą, cukrų ir cinamoną sudėti į MT ir 5 min/Varoma/rodyklė (prie varpos). Per viršų supilti vandenį ir 10 min./ Varoma/ rodyklė/poz. 1. Migdolus išdėti į lėkštę ir palikti atšalti.
Galima įberti truputi ir smulkintų gvazdikėlių.
P.s. šis receptas tinka tik TM 31! (Čia toks prierašas prie recepto)
Papildyta:
QUOTE(garbanele1976 @ 2009 05 12, 09:12)
receptas kokteilio, kuris suteikia energijos ir daug vitaminu organizmui.
SMOOTHIE zalias. Ji radau vokiskuose forumuose, siulo gerti 14 dienu, geriausia ryte.
5 lapai spinatu svieziu arba 1 kubelis saldytu
Petrazoliu sakele
1/4 didelio agurko
1/2 avokado
1 obuolys
1 bananas
1 nulupta citrina
500ml vandens
*vaisius 1min/Turbo
*pilant per dangteli vandeni 30s/10poz
Gaunasi keturios stiklines. Labai skanus ir tikrai priduoda energijos visai dienai Su malonumu net vaikai geria
SMOOTHIE zalias. Ji radau vokiskuose forumuose, siulo gerti 14 dienu, geriausia ryte.
5 lapai spinatu svieziu arba 1 kubelis saldytu
Petrazoliu sakele
1/4 didelio agurko
1/2 avokado
1 obuolys
1 bananas
1 nulupta citrina
500ml vandens
*vaisius 1min/Turbo
*pilant per dangteli vandeni 30s/10poz
Gaunasi keturios stiklines. Labai skanus ir tikrai priduoda energijos visai dienai Su malonumu net vaikai geria
QUOTE(spiglys @ 2009 07 03, 10:23)
ŽUVIS ANT IEŠMELIŲ VAROMA INDE
4 porcijos
2 sterko filė (po 120 g)
Jauna cukinija (supjaustyta 1 cm griežinėliais)
2 citrinos
Krapų, petražolių, druskos, baltų pipirų
Aliejaus
100 g ryžių
4 lauro lapai
30 g sviesto
Sterko filė supjaustyti 2,5 cm kubeliais. Sudėti į dubenį, apšlakstyti vienos citrinos sultimis, kapotais krapais, aliejumi, druska, pipirais. Palikti porai valandų šaldytuve.
Cukinijų griežinėlius perpjauti pusiau.
Citriną supjaustyti plonais griežinėliais.
Ant medinių iešmelių suverti cukiniją, įvyniotą į citriną, žuvį, vėl cukiniją, o gale užmauti lauro lapą.
Į garo krepšelį supilti ryžius, įpilti 600 ml verdančio vandens, uždėti Varoma indą su vėrinukais ir garinti 20 min./ Varoma/ Šaukštelis.
4 porcijos
2 sterko filė (po 120 g)
Jauna cukinija (supjaustyta 1 cm griežinėliais)
2 citrinos
Krapų, petražolių, druskos, baltų pipirų
Aliejaus
100 g ryžių
4 lauro lapai
30 g sviesto
Sterko filė supjaustyti 2,5 cm kubeliais. Sudėti į dubenį, apšlakstyti vienos citrinos sultimis, kapotais krapais, aliejumi, druska, pipirais. Palikti porai valandų šaldytuve.
Cukinijų griežinėlius perpjauti pusiau.
Citriną supjaustyti plonais griežinėliais.
Ant medinių iešmelių suverti cukiniją, įvyniotą į citriną, žuvį, vėl cukiniją, o gale užmauti lauro lapą.
Į garo krepšelį supilti ryžius, įpilti 600 ml verdančio vandens, uždėti Varoma indą su vėrinukais ir garinti 20 min./ Varoma/ Šaukštelis.
QUOTE(spiglys @ 2009 07 03, 17:04)
Cappuccino
1/2 L pieno, 50gr grietinėlės
30 gr juodo šokolado , 1 šaukštas cukraus
3 šaukšteliai tirpios kavos
20 gr amareto arbo romo
Susimalti šokoladą 3*6s/ 9 poz. Truputi išimti užbarstymui
Sudėti produktus ( be grietinėlės) ir maišyti 6 min 90 C/2 poz
Supilti grietinėlę ir plakti 30 s/9 poz
Išpilstyti į puodelius ir putą pabarstyti šokoladu
1/2 L pieno, 50gr grietinėlės
30 gr juodo šokolado , 1 šaukštas cukraus
3 šaukšteliai tirpios kavos
20 gr amareto arbo romo
Susimalti šokoladą 3*6s/ 9 poz. Truputi išimti užbarstymui
Sudėti produktus ( be grietinėlės) ir maišyti 6 min 90 C/2 poz
Supilti grietinėlę ir plakti 30 s/9 poz
Išpilstyti į puodelius ir putą pabarstyti šokoladu
QUOTE(gike @ 2009 07 03, 18:26)
Cappuccino receptas
50 g juodojo (kartaus) šokolado plytelėmis (galima naudot ir pienišką, bet mums skaniau su juodu),
1000 g pieno (pilu naminį arba Dvaro 3,5 proc. riebumo - mums skaniausia),
4-5 šaukštai tirpios kavos (aš naudoju stiprią kava iš kavos aparato - apie 200 g pilu)
viska sudėti i pagrindinį puodą ir 9 min./ 90 laipsn./ poz 1 kaitinti. Tada 20 sek./ poz 8 išplakti. supilstyti į puodelius ir gerti. Skanaus!
50 g juodojo (kartaus) šokolado plytelėmis (galima naudot ir pienišką, bet mums skaniau su juodu),
1000 g pieno (pilu naminį arba Dvaro 3,5 proc. riebumo - mums skaniausia),
4-5 šaukštai tirpios kavos (aš naudoju stiprią kava iš kavos aparato - apie 200 g pilu)
viska sudėti i pagrindinį puodą ir 9 min./ 90 laipsn./ poz 1 kaitinti. Tada 20 sek./ poz 8 išplakti. supilstyti į puodelius ir gerti. Skanaus!