Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Ogiene @ 2010 11 27, 18:26)
Bet juk dauguma vaikuciu su ciupltukais uzaugo.Jei as neduosiu ciulptuko,tai man nuo (.)(.) neatsitrauks

Aišku, kad Tavo teisė rinktis, bet juk kalbam apie TAVO vaiką. Nejaugi manai, kad jam už tavo artumą, širdies plakimą, mamos šilumą, kvapą, maisto ir nusiraminimo šaltinį labiau reikalingesnis čiulptukas?! Krūtinė ir skirta vaiko maitinimui. mirksiukas.gif
Dar tik 17dienų, pienukas turi susireguliuot, o kaip jis bus stimuliuojamas, jei vaikutis žindimo poreikį patenkina čiulptuku...
Atsakyti
chorisste 4u.gif
Priaugo labai gerai 4u.gif
Ar liežuvio makalavimo nemaišai su liežuvio bangavimu? Taip vaikai tekina pienuką.
Pasidarykit rimtą koprologinį tyrimą- pasėlio auginimą (daro privačios mikrobiologijos laboratorijos), tuomet bus daug aiškiau (dėl gleivių ir tuštinimosi spalvos, pilvo skausmų ir augimo)
Bandymas nutraukti kelis lašus ir sunkus jų gavimas nėra rodiklis, kad pienuko mažoka mirksiukas.gif nutraukinėjimui reikia įgūdžių, ir tikrai, ne kiekvienai tai lengvai atseina.
Kiek sykių per parą vaikas šlapinasi??? Kokias gerąsios bakterijas geriat? (jei duodat vit. D- po kiek lašų???)
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 11 27, 20:15)
Na, man prireikė moralinio palaikymo  verysad.gif 

Žodžiu, mama stresuoja doh.gif

Ramiai, ramiai wink.gif
Mano berniukui irgi smakriukas buvo pabertas, del tos pacios priezasties, tik pries kelias dienas nuo zanduku dingo berimas ir as stresavau, bet.... nereikia taip panikuoti, tikrai rasit nuo ko beria vaikeli. Pvz as pastebejau,kad mano vaika beria nuo pomidoru, vadinasi ju atsisakiau. O jums siulyciau valgyti koses, virta mesyte, agurka, gerti arbatytes. Bent jau as manau, kad nieko baisaus, galima rasti ta maista, kuris netinka. Ir atsiminkit, MP vaikui GERIAUSIA mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 11 27, 12:47)
Čiulptukas nėra gėris, bėdų pridaro pradedant netaisyklingu žindimu, mp mažėjimu, netaisyklingu gomurio skliauto formavimusi, įdingu sąkandžiu, skarndžio papildomu darbu, lėtesniiu kalbiniu vystymusi, bloga tartim ir t.t.
Jūsų teisė rinktis mirksiukas.gif

Kaip ciulptukas susijes su mp mazejimu? Juk ciulpdamas ciulptuka vaikas nepasisotina. Dauguma musu juk uzaugo su ciulptuku ir neturejom tokiu problemu. Be to, ankstesni tarybiniai ciulptukai buvo visiskai nepritaikyti, ne taip kaip siuolaikiniai, imituojantys speneli.

QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 27, 17:48)
Jei gerai apzioja, skausmo neturi jausti.  4u.gif

Nebutinai. Skausmas visai kitoks, nei kai apzioja neteisingai (o si jausma zinau) ir spenelis neparaudes nei sutrukinejes.
Prie vienos kruties vaikelis turi zisti ne trumpiau nei 15-20 minuciu (ne snausti, bet ZISTI!).

Kiekvienas vaikas individualus ir jam nebutina zisti 20 minuciu, kad pasisotintu. Jei vaikas zindo trumpiau, nera blogai.
Ciulptukas (kaip ir daugelis kitu beverciu dalyku) reikalingas...mamai, bet ne kudikiui. Jei mazylis verkia, vadinasi jam reikia demesio (jam salta, liudna, nuobodu, kt). Kudikiui gyvybiskai reikalinga mamytes siluma, buvimas su ja visas 24val / per para.  4u.gif  Mamytes glebio nepakeis jokie guminukai ar silikonukai. Kai tuo tiki, net minciu nekyla apie ciulptukus  wub.gif

Atrodo, kad tos kurios duoda ciulptuka vaiko nemyli, neglaudzia, nenesioja ir visai nesirupina savo vaiku doh.gif
Kaip bebutu jums keista, bet maniske mergaite pavalgiusi visai nenori buti prie (.), muistosi, plakasi. O ka jau kalbeti apie (.) davima kai nebenori valgyti. Niekaip neikisi. O su ciulptuku labai sekmingai uzmiega, o jei nori valgyti tai spjauna lauk ir neikisi.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 27, 21:46)
Ramina buvimas prie mamos kruties, jos sirdies ritmo jautimas  4u.gif
Irodyta!, kad dazniau vyresniame amziuje  pirsta renkasi tie, is kuriu buvo atimti guminukai  mirksiukas.gif
Pirstai kudikio burnoje - NATURALUS vystymosi procesas (kaip ir vertimasis ant sono, ropojimas ar sedejimas...).  4u.gif Nereikia to vengti ir bijoti. Problemu reikia ieskoti tuomet, jei trimetis  tupi kampe su pirstuku burnoj.  4u.gif

Mano seses tiek vienas, tiek kitas vaikas kumstukus nusilaize iki zaizdu, isimete infekcija, ilgai gydyt teko. Visiskai nenoriu tokios patirties. O su ciulptuku, juk nesedi visa diena vaikas.
Atsakyti
Pasibaigus siai temai, mus rasite naujoje 4u.gif
Atsakyti
Gal zinote ar galima maudytis vonioje su visokiais priedais: putomis ar druska? Anksciau labai megau vonioje paguleti. Ar geriau tik grynas vandenelis?

P.S. Dar del ciulptuko, tai manau, kad kaip ir visur yra svarbiausia saikas. Nesistengiu kiekviena syki kisti ciulptuka.
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 11 27, 22:15)
kai išbėrė, beveik nieko, liko tik duona su margarinu, vanduo ir kmynų arbata  ax.gif O situacija mano akimis blogėja.

zinok,gali but butent nuo duonos,nes vaikas alergiskas kvieciams ir bet kokie kepiniai alergizuoja.Mano drauges dukrytei taip yra,jei ji suvalgydavo bent gabaliuka pyrago ar ko is miltu serijos iskart labai isberdavo dukryte
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 11 28, 13:33)
Gal zinote ar galima maudytis vonioje su visokiais priedais: putomis ar druska? Anksciau labai megau vonioje paguleti. Ar geriau tik grynas vandenelis?

Esu skaicius, kad krutis plauti tik vandenuku, be jokiu duso zeliu, nes kvapai gali nepatikti vaikeliui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 11 28, 12:54)
Kaip ciulptukas susijes su mp mazejimu? Juk ciulpdamas ciulptuka vaikas nepasisotina.

o kaip nepasisotina?! kaip manot kodel yra sakoma, kad maista reikia ilgai kramtyti? o todel, kad daug kramtant smegenys gauna signalus, kad valgai, jos greiciau pasisotina, jei supranti ka noriu pasakyti:) taip ir vaikai, kuo daugiau jie ciulpia ciulptuka tuo maziau jie valgys. Visu pirma del to, kad isvargina soskyte, visu antra, del to smegenys pasisotina to ciulpimo:) tai tiek:)
Atsakyti
QUOTE(vuoga @ 2010 11 28, 20:42)
o kaip nepasisotina?! kaip manot kodel yra sakoma, kad maista reikia ilgai kramtyti? o todel, kad daug kramtant smegenys gauna signalus, kad valgai, jos greiciau pasisotina, jei supranti ka noriu pasakyti:) taip ir vaikai, kuo daugiau jie ciulpia ciulptuka tuo maziau jie valgys. Visu pirma del to, kad isvargina soskyte, visu antra, del to smegenys pasisotina to ciulpimo:) tai tiek:)

Musu mazylis tik pries uzmiegant ima soskyte, kad nusiramintu ax.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti