Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "MIRENA"

QUOTE(Fanfan @ 2010 12 05, 22:29)
Man per tiek laiko niekut jos nedingo schmoll.gif Pasak mano gydytojo, tai tipiskas sios spirales hormono salutinis reiskinys.
Paciente, manes mokyt apie spirales siulus nereik wink.gif Viska as puikiai zinau. Tik man kiek keistoka, kad moterys pacios tuo uzsiima cool.gif

O ka daryti,kai baigi nusokti nuo proto,o vyras tuo metu budi? Juk nepradesiu pasakoti visko su smulkmenom...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 12 05, 21:31)
Na o dabar tai, kas man nepatinka. Panašu, kad teks įsigyti lubrikantą, nes labai sausa blush2.gif Antras dalykas, kuris nepatinka, bet nežinau ar nuo Mirenos ar ne - nugaroje turiu tokį išsausėjusį odos  mažą lopinėlį, kažkas panašaus į egzemą, tai šiuo metu man jis suaktyvėjo, labiau niežti. O labiausia nervina karščio bangos.  devil.gif Net nesuprantu kodėl jos yra, Mirenos anotacijoje iš vis apie tokį šalutinį poveikį net neužsiminta. Užeina kartais 3-4 kartus, o kartais ir 10 kartų į dieną, taip staigiai užkaista kūnas ir išpila prakaitas: nugarą, ties alkūnų, kelių sulenkimais, kikšnimis. Ar kam nors taip yra? Gal kas gali parašyti, ar tai praeina?

Jau svarsčiau apie Mireną, planavau dėtis, o dabar tiek visko sužinojau doh.gif doh.gif doh.gif
Kažkur skaičiau nat. medicinos gydytojos straipsnį, kad Mirena slopina moters vaisingumą, t.y. padaro ją nevaisinga , kaip klimakso metu , todėl tikriausiai ir simptomai pasireiškia tie patys : karščio bangos, makšties sausumas ir pan.
Šiaip tas straipsnis aplamai hormoninę kontracepciją peikė, nesveika išbalansuot organizmo esamos hormoninės sistemos vaistais ir pan ...
Reikia man dar geeeerai pasvarstyti , ar verta rizikuoti g.gif
Dėkui visoms už informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2010 12 04, 14:52)
1.Kazkaip man cia tas pacientes postas... Vyras ginekologas, ale pati spirales traukias... Ir siaip, matyt, jautroka motera ir tiek cool.gif
2.Jooo.... man tas pykinimas irgi primena pirmus nestumo menesius... Daba kaip tik tas periodas doh.gif

1. drinks_cheers.gif
2. kad ir pykina,bet apetitas tai turbut nedingsta smile.gif oj,oj,kaip nesinoretu sustoreti doh.gif biggrin.gif
na ziuresiu,kaip cia man ji tiks.kol kas kaip ir padoriai.tik paskaudena strenas ir pilvo apacia tempia.galvos neskauda,tik va pykina doh.gif bet puse bieso dar smile.gif isivaizdavau,kad man blogiau nuo jos bus.
tiesa,labai daug spuogu prikilo.tokiu giluminiu,riebiu... unsure.gif nepatinka jie man...

QUOTE(paciente @ 2010 12 05, 20:11)
Tas "pacientes postas" ne kazkokie kliedesiai ir rasiau ne tam,kad atsneketi ar issilieti.Tiesiog man sis hormonas netiko ir sukele tokius reiskinius.kai pradejau dometis radau daugiau moteru,kurios patyre panasius simptomus ir turejo issiimti,todel pirmiau pasitarkit su ginekologu,kad paskirtu ta hormona tabletemis(regividonas) ir jei tiks,tai tik pirmyn. (Vilniaus ginekologams tai taip pat pasirode retas atvejis,bet toks buna)

ne levonorgestrelis? g.gif
siaip jau pries dedantis visada galima pasidaryti hormoninius tyrimus.kai aplink tiek mediku,kazkaip keista,kad leidot sau tiek laiko "plaukti krauju"...
Papildyta:
QUOTE(Belwesta @ 2010 12 05, 22:29)
Jau svarsčiau apie Mireną, planavau dėtis, o dabar tiek visko sužinojau  doh.gif  doh.gif  doh.gif 
Kažkur skaičiau nat. medicinos gydytojos straipsnį, kad Mirena slopina moters vaisingumą, t.y. padaro ją nevaisinga , kaip klimakso metu , todėl tikriausiai ir simptomai pasireiškia tie patys : karščio bangos, makšties sausumas  ir pan.
Šiaip tas straipsnis aplamai hormoninę kontracepciją peikė, nesveika išbalansuot organizmo esamos hormoninės sistemos vaistais ir pan ...
Reikia man dar geeeerai pasvarstyti , ar verta rizikuoti  g.gif
Dėkui visoms už informaciją  4u.gif

jei nera didelio reikalo ja detis(man pvz jos butinai reikejo del hiperplazijos,tabletes negydo jos),todel kitu variantu man nebuvo...tabletes skrandziui mano netiktu,o ir gerciau jas,kai prisimenu...idealiausia gumytes,bet kai jau yra 2 bambinai,gal uzteks pirmai pradziai...liko mirena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Belwesta @ 2010 12 05, 23:29)
Jau svarsčiau apie Mireną, planavau dėtis, o dabar tiek visko sužinojau  doh.gif  doh.gif  doh.gif 
Kažkur skaičiau nat. medicinos gydytojos straipsnį, kad Mirena slopina moters vaisingumą, t.y. padaro ją nevaisinga , kaip klimakso metu , todėl tikriausiai ir simptomai pasireiškia tie patys : karščio bangos, makšties sausumas  ir pan.
Reikia man dar geeeerai pasvarstyti , ar verta rizikuoti  g.gif
Dėkui visoms už informaciją  4u.gif

na, kiek žinau, mireną po gimdymų ir deda...jau kas sakykim, nelabai planuoja pastoti artimiausiu metu, tia gal ir nėr čia taip baisu bigsmile.gif
Atsakyti
Man pacientės poste užkliuvo tai, kad nors pati jos ginekologė ir pripažino, kad kuo greičiau reikia ją išsiimti, kažkodėl neišėmė, o paliko laisvės pacientės saviveiklai unsure.gif

Aš asmeniškai jaučiuosi labai gerai su Mirena, na šiek tiek teplioja, bet pirmas mėnuo, manau, susitvarkys, dabar prasidėjo mmm kaip suprantu, nes gausiau šiek tiek, apetitas koks buvo toks ir liko, aš ir šiaip šaltuoju sezonu daugiau valgau, taip kad nereikia varyti Dievo į medį, jei neprisižiūrėsim meškos ir būsim cool.gif Libido niekur nedingo o net galima sakyti sustiprėjo. Apie KT to nebūčiau galėjus pasakyti. Matyt, tikrai yra geriau, kad hormonai išskiriami tiesiogiai į gimdą, o ne per kepenis varomi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 12 06, 01:32)
kad ir pykina,bet apetitas tai turbut nedingsta smile.gif oj,oj,kaip nesinoretu sustoreti doh.gif

tiesa,labai daug spuogu prikilo.tokiu giluminiu,riebiu... unsure.gif nepatinka jie man...

Nu as tai needziau tada pirmus 3 men praktiskai nieko. Tai man ir pakrito dar svoris tada. Dabar ir maziau edu, kai blioga buna unsure.gif

Pikyla ir man tokiu doh.gif Skaudus baisiausiai. Pasirodo panasiai savaite iki mmm... Ale paskui, kol sugija, tai ir nauji atsiranda doh.gif Ypac daug ties smilkianiais, tose vietose, kur jau plaukai auga ir ant kaktos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2010 12 06, 18:55)
Nu as tai needziau tada pirmus 3 men praktiskai nieko. Tai man ir pakrito dar svoris tada. Dabar ir maziau edu, kai blioga buna unsure.gif

Pikyla ir man tokiu doh.gif Skaudus baisiausiai. Pasirodo panasiai savaite iki mmm... Ale paskui, kol sugija, tai ir nauji atsiranda doh.gif Ypac daug ties smilkianiais, tose vietose, kur jau plaukai auga ir ant kaktos unsure.gif

pas mane ant smakro guzai.o vienas grazuolis ant skruosto,po akim,tai kaip kokia pamušta atrodau lotuliukas.gif
as save guodziu,kad cia viskas tik laikina,tik kokius 8 menesiukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 12 06, 02:32)
1. drinks_cheers.gif
2. kad ir pykina,bet apetitas tai turbut nedingsta smile.gif oj,oj,kaip nesinoretu sustoreti doh.gif  biggrin.gif
na ziuresiu,kaip cia man ji tiks.kol kas kaip ir padoriai.tik paskaudena strenas ir pilvo apacia tempia.galvos neskauda,tik va pykina  doh.gif bet puse bieso dar smile.gif isivaizdavau,kad man blogiau nuo jos bus.
ne levonorgestrelis? g.gif
siaip jau pries dedantis visada galima pasidaryti hormoninius tyrimus.kai aplink tiek mediku,kazkaip keista,kad leidot sau tiek laiko "plaukti krauju"...
Papildyta:

jei nera didelio reikalo ja detis(man pvz jos butinai reikejo del hiperplazijos,tabletes negydo jos),todel kitu variantu man nebuvo...tabletes skrandziui mano netiktu,o ir gerciau jas,kai prisimenu...idealiausia gumytes,bet kai jau yra 2 bambinai,gal uzteks pirmai pradziai...liko mirena smile.gif

levonorgestrelis yra tas pats regividonas (jeigu ka...)
O jei ginekologai negalejo sustabdyti kraujavimo,tai gal galetum patarti ka protingiau???????
Atsakyti
QUOTE(paciente @ 2010 12 06, 22:51)
levonorgestrelis yra tas pats regividonas (jeigu ka...)
O jei ginekologai negalejo sustabdyti kraujavimo,tai gal galetum patarti ka protingiau???????

tai jei nesustabdo,tai patys ginekologai ir isima.arba ima tas,kas idejo mirksiukas.gif
as ne ginekologe,jeigu ka wink.gif
Atsakyti
na, pacientei buvo nepavydetina situacija, gerai, kad mes to isvengem, tik vis vien keista su tuo vyru ginekologu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2010 12 06, 19:55)

vat apie spuogus mane perspėjo, kad jų būna kai kurioms....
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 12 06, 22:38)
pas mane ant smakro guzai.o vienas grazuolis ant skruosto,po akim,tai kaip kokia pamušta atrodau lotuliukas.gif
as save guodziu,kad cia viskas tik laikina,tik kokius 8 menesiukus biggrin.gif

Man jie atsirado po 8 men laugh.gif jau kokius metus turejau spirale, kai pradejo rastis tie grazuoliai doh.gif siaip gyvenime nebuvo tokiu. Net paauglystej schmoll.gif
Atsakyti