Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "MIRENA"

QUOTE(paciente @ 2010 12 04, 00:45)
sveikos.esu gydytoja,o taip ginekologo zmona.Po dvieju gimdymu nusprendziau isideti spirale MIRENA.Jau pirma diena atsirado niezejimas lytiniu lupu,eme dziuti liezuvis ir prasidejo naktine nemiga.po keliu dienu apart galvos svaigimo  dar prisidejo visiskas apetito nebuvimas,kol po savaites uzejo nerviniai priepuoliai,depresija,mintys apie savizudybe,beprasmybes jausmas,silpnumas,kraujavimas.Tada nuo kraujavimo paskyre qlaira(svestas vanduo) ir raminanciuosius grandoxina.Dar po dienos (jau po dvieju savaiciu nuo isidejimo spirales) nebepadejo nei qlairas (kraujas bego per kojas),nei grandoxinas,nes rekiau klykiau ir maldavau padeti.mano vyras ,kaip ir kiti gydytojai nelabai norejo tiketi,nes TAIP NEBUNA IR SPIRALE "NEVEIIKIA" I KITAS SISTEMAS,O TIK I GIMDOS SIENELE.Kol mane pamate mano gydytoja ginekologe,kuri liepe kuo greiciau ja issiimti.Ta nakti del nugaros skausmu as pati nuejau i tualeta ir JA issitraukiau.Kraujavimo nebesustabdo nei estrogenai, nei progesteronai(jokie kontraceptikai),todel prdejau gerti milziniskas dozes dicinono ir vit.c.Kuo viskas baigsis? Niekas nezino,nes TAIP NEBUNA!!!!!!!!!!!!!!!!

o jetus, laikykitės, net kraupu pasidarė verysad.gif
Atsakyti
sveika, paciente, 4u.gif
su siurpu perskaiciau jusu situacija. Siaubinga. Noreciau paklausti, ar jusu vyras, kaip teigiate ginekologas, nera jusu gydytojas, kad jus lankotes pas kita ginekologe? Ir dar-visada maniau, o gal zinojau, kad vyrai ginekologai niekada neleidzia savo zmonoms vartoti KT g.gif
Atsakyti
Kazkaip man cia tas pacientes postas... Vyras ginekologas, ale pati spirales traukias... Ir siaip, matyt, jautroka motera ir tiek cool.gif

QUOTE(Olaiva @ 2010 12 03, 16:39)
aciu,paguodei biggrin.gif jauciuosi kaip kokiam antram  nestuke.gif menesyje biggrin.gif

Jooo.... man tas pykinimas irgi primena pirmus nestumo menesius... Daba kaip tik tas periodas doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos

planuoju isideti spirale tik va niekaip neapsisprendziu kokia?
ar yra merginu kurios turejo isidejusios varine ir dabar nesioja mirena? gal pasakytumete savo nuomone kuri yra geresne?

ir dar toks klausimelis?

Ar nestorejate merginos nuo hormonines spireles? Nes as nuo kontraceptiku vis + 5kg, tai labai ju nenoriu, o dar po dvieju gimdymu biskuti like tai baisu su tais hormonais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(DovilėL @ 2010 12 04, 14:59)
Sveikos merginos

planuoju isideti spirale tik va niekaip neapsisprendziu kokia?
ar yra merginu kurios turejo isidejusios varine ir dabar nesioja mirena? gal pasakytumete savo nuomone kuri yra geresne?

ir dar toks klausimelis?

Ar nestorejate merginos nuo hormonines spireles? Nes as nuo kontraceptiku vis + 5kg, tai labai ju nenoriu, o dar po dvieju gimdymu biskuti like tai baisu su tais hormonais  blink.gif

Permeskit tema... Nu sitoj temoj tikrai kelis kartus buvo pasisakyta apie storejima ir mirena. Kiekvienam skirtingai.

Turejau anksciau varine. Neprieme jos mano organizmas. Vos 2 men atkentejau su ja. Dabar 1,5 m turiu mirena. Nera labai gerai, bet ir nera blogai. Tas saugumo ir patogaus naudojimo klausimas atperka kitus nepatogumus.
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2010 12 04, 14:06)
sveika, paciente, 4u.gif
su siurpu perskaiciau jusu situacija. Siaubinga. Noreciau paklausti, ar jusu vyras, kaip teigiate ginekologas, nera jusu gydytojas, kad jus lankotes pas kita ginekologe? Ir dar-visada maniau, o gal zinojau, kad vyrai ginekologai niekada neleidzia savo zmonoms vartoti KT g.gif

nuskambėjo anas postas kaip antireklama cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2010 12 05, 11:55)
nuskambėjo anas postas kaip antireklama cool.gif

drinks_cheers.gif pacientes postas apskritai, keistokokas g.gif. Galbut, ir Mirena gali sukelti suminetas problemas, bet..., labai jau "tirstai" viskas. Imi galvot, ar cia tiesa blush2.gif. Kita vertus, lapelyje prie shalutiniu poveikiu, juk prirashyta baisybiu, kurios turbut ivyksta kazkam unsure.gif. Tad sekmes visom, kad nesusidurt 4u.gif. Man patiko kazkurios pasakyta fraze - reikia stengtis pamiršt, kad nešioji Mireną, tada mažiau galvosi, kad nuo jos svoris auga, nuo jos pykina, oda pasikeitė ir t.t. Be to, atkreipkim demesi, kad kiekvienos organizmas individualus, tad ir vaistus, ir intervencijas skirtingai priimam.
Atsakyti
QUOTE(MANOUCHE @ 2010 12 05, 14:10)
drinks_cheers.gif pacientes postas apskritai, keistokokas g.gif. Galbut, ir Mirena gali sukelti suminetas problemas, bet..., labai jau "tirstai" viskas. Imi galvot, ar cia tiesa blush2.gif. Kita vertus, lapelyje prie shalutiniu poveikiu, juk prirashyta baisybiu, kurios turbut ivyksta kazkam unsure.gif. Tad sekmes visom, kad nesusidurt 4u.gif. Man patiko kazkurios pasakyta fraze - reikia stengtis pamiršt, kad nešioji Mireną, tada mažiau galvosi, kad nuo jos svoris auga, nuo jos pykina, oda pasikeitė ir t.t. Be to, atkreipkim demesi, kad kiekvienos organizmas individualus, tad ir vaistus, ir intervencijas skirtingai priimam.

teisingai drinks_cheers.gif thumbup.gif tikrai, nutinka daug kas ir dėka nusiteikimo, prisigalvojimo....
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2010 12 04, 15:52)
Kazkaip man cia tas pacientes postas... Vyras ginekologas, ale pati spirales traukias... Ir siaip, matyt, jautroka motera ir tiek cool.gif
Jooo.... man tas pykinimas irgi primena pirmus nestumo menesius... Daba kaip tik tas periodas doh.gif

Tas "pacientes postas" ne kazkokie kliedesiai ir rasiau ne tam,kad atsneketi ar issilieti.Tiesiog man sis hormonas netiko ir sukele tokius reiskinius.kai pradejau dometis radau daugiau moteru,kurios patyre panasius simptomus ir turejo issiimti,todel pirmiau pasitarkit su ginekologu,kad paskirtu ta hormona tabletemis(regividonas) ir jei tiks,tai tik pirmyn. (Vilniaus ginekologams tai taip pat pasirode retas atvejis,bet toks buna)
O tu zinai,kad patraukei uz sniuriuko ir spirale iseis:) pabandyk,tada nebereikes nusisnekineti,o jei turetum vyra ginekologa,tai zinotum,kad savu gydyti negalima ir kai jis darbe turi tiek pacienciu,tai namie noretu tureti zmona-moteri.............
Papildyta:
QUOTE(paciente @ 2010 12 05, 21:00)
Tas "pacientes postas" ne kazkokie kliedesiai ir rasiau ne tam,kad atsneketi ar issilieti.Tiesiog man sis hormonas netiko ir sukele tokius reiskinius.kai pradejau dometis radau daugiau moteru,kurios patyre panasius simptomus ir turejo issiimti,todel pirmiau pasitarkit su ginekologu,kad paskirtu ta hormona tabletemis(regividonas) ir jei tiks,tai tik pirmyn. (Vilniaus ginekologams tai taip pat pasirode retas atvejis,bet toks buna)
O tu zinai,kad patraukei uz sniuriuko ir spirale iseis:) pabandyk,tada nebereikes nusisnekineti,o jei turetum vyra ginekologa,tai zinotum,kad savu gydyti negalima ir kai jis darbe turi tiek pacienciu,tai namie noretu tureti zmona-moteri.............

p.s. ir dar labai jau faina,kad po keliu savaiciu isvaziuoji i siltus krastus ilsetis,o visa plauki nuo kraujo,todel nuosirdus mano patarimas,kad atsargiai dekites pries atostogas,nes dar ir plius trys kilai.Juokinga ,kad taip viskas sutapo viename,bet .......
Atsakyti
QUOTE(paciente @ 2010 12 05, 22:11)
Papildyta:

p.s. ir dar labai jau faina,kad po keliu savaiciu isvaziuoji i siltus krastus ilsetis,o visa plauki nuo kraujo,todel nuosirdus mano patarimas,kad atsargiai dekites pries atostogas,nes dar ir plius trys kilai.Juokinga ,kad taip viskas sutapo viename,bet .......

nepykit taip labai, paciente, uz pastebejimus 4u.gif bet vis tik keista, kad jusu vyras ginekologas taip jums nieko ir nepatare pabandyti pries dedantis Mirena, kad ir ta regividona, kaip pati teigiate...maniau, kad vyru ginekologu zmonos tai is vis "blizga" ir neturi problemu ir dar maniau, kad gydytoju ginekologu zmonos Mirenu nesideda...Atleiskit, jei klystu, pakeisiu nuomone smile.gif
Atsakyti
Praėjo jau lygiai mėnuo, kai draugauju su Mirena, taigi vėl raportuoju, kaip jaučiuosi. Ogi jaučiuosi gerai. Nėra jokio tepliojimo, išskyrų iš makšties iš vis minimaliai, beveik nėra. Nebėra jokių spuogų, svoris toks buvo, toks yra, bet aš kaip ir anksčiau sportuoju. Plaukai nesiriebaluoja. Nebejaučiu jokio psichologinio diskomforto, kad yra svetimkūnis.
Na o dabar tai, kas man nepatinka. Panašu, kad teks įsigyti lubrikantą, nes labai sausa blush2.gif Antras dalykas, kuris nepatinka, bet nežinau ar nuo Mirenos ar ne - nugaroje turiu tokį išsausėjusį odos mažą lopinėlį, kažkas panašaus į egzemą, tai šiuo metu man jis suaktyvėjo, labiau niežti. O labiausia nervina karščio bangos. devil.gif Net nesuprantu kodėl jos yra, Mirenos anotacijoje iš vis apie tokį šalutinį poveikį net neužsiminta. Užeina kartais 3-4 kartus, o kartais ir 10 kartų į dieną, taip staigiai užkaista kūnas ir išpila prakaitas: nugarą, ties alkūnų, kelių sulenkimais, kikšnimis. Ar kam nors taip yra? Gal kas gali parašyti, ar tai praeina?
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 12 05, 20:31)
O labiausia nervina karščio bangos.  devil.gif Net nesuprantu kodėl jos yra, Mirenos anotacijoje iš vis apie tokį šalutinį poveikį net neužsiminta. Užeina kartais 3-4 kartus, o kartais ir 10 kartų į dieną, taip staigiai užkaista kūnas ir išpila prakaitas: nugarą, ties alkūnų, kelių sulenkimais, kikšnimis. Ar kam nors taip yra? Gal kas gali parašyti, ar tai praeina?

Man per tiek laiko niekut jos nedingo schmoll.gif Pasak mano gydytojo, tai tipiskas sios spirales hormono salutinis reiskinys.

Paciente, manes mokyt apie spirales siulus nereik wink.gif Viska as puikiai zinau. Tik man kiek keistoka, kad moterys pacios tuo uzsiima cool.gif
Atsakyti