Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "MIRENA"

QUOTE(takupaj @ 2010 11 10, 17:13)
ir as tikiuosi,kad nepateko,bet kur ji dar gali pasideti...mm dar neprasidejo,nes iskart po paskutiniuju mm ejau darytis tyrimo,del gimdos kalelio veziniu lasteliu,ir tuo pat metu suejo metai,kai esu isidejus spirale,tai tuo paciu paprasiau kad patikrintu,ar viskas tvarkoj... g.gif ir se tau atsakyma-jos nematyt  blink.gif  o kadangi uk niekas greitai nesidaro,tai ir vizito pas ponia daktare laukt tikriausiai dar pora sav jei ne daugiau reiks.va taip ir bijau dabar  verysad.gif

Va akire ir atsake thumbup.gif Taip kad labai nepergyvenkit,viskas bus ok,kiek zinau ten daktarai nelabai stengiasi,kiek esu girdejus ir draugiu kurios ten gyvena ir macius vienos pogimdyvines foto kaip atrodo pilvas blink.gif (istysa gematoma)tai man isvis ziauri ka jie ten gali gydit i mastau kad musu daktarai dar ojoj kokie saunuoliai. doh.gif

QUOTE(audrrrone @ 2010 11 10, 18:53)
Labas. 4u.gif
Noriu prie jusu ir as prisijunkti ax.gif  Pries savaite isidejau spirale Mirena.Pacia pirma diena neapsiejau be vaistu nuo skausmo,nes po idejimo stiprokai kraujavau,bet jau kita diena jauciausi gerai,tik kad man baisiai pucia pilva,atrodo tuoj sprogsiu. doh.gif O teplioja tai nedaug.Del tokio tepliojimo vyrui taipogi celibato nenusimato  ax.gif 
Va,as spirale dejausi jau po mms tai man nesake,kad reikia papildomai pasisaugoti iki sekanciu mms g.gif

Na man liepe detis tik per mm,kai maziau kraujuoja,bet pasisaugot sake tik savaite del viso ko,o apziurai po kitu mm ateit ar viskas gerai susideliojo.
Atsakyti
va man būtent kai išiminėjo ir nerado siūlų.. nors prieš metus tikrai buvo. Užnešiojau spiralę 6 mėn daugiau, gal dėl to.. ačiū Dievui, kad ginekologė pasistengė išimt spiralę.. bandė vis bandė, kol galų gale užkabino už siūlo ir ištraukė.. Skaudėjo, nemeluosiu, kol bandė pagaut.. bet svarbiausia, kad nereikėjo ligoninėn su narkoze..

o spiralė dedama per mėnesines, nes tuomet kaklelis būna ar tai prasivėręs ar tai suminkštėjęs ir tuomet lengviausiai prieinama prie gimdos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekutis: 10 lapkričio 2010 - 21:43
QUOTE(audrrrone @ 2010 11 10, 21:32)
per mms deda del to,kad butent tada labiausiai atsiveres gimdos kaklelis ir lengviau idedama spirale,bei maziau skausminga.o paskui juk idejus ta spirale ji pradeda veikti ir pradeda tuos hormonus isskirt,tai ji turi veikti jau sakyciau po dienos ar dvieju tai tikrai.nelabai suprantu ko ir laukt kitu mms. g.gif

na manau ginekologe labiau supranta negu mes, ir is lempos tokiu dalyku nepasakotu mirksiukas.gif
ji man ten pasakojo kazka apie cikla. cia turbut kaip ir KT, pirma isgeri ir jau pradeda veikt, bet kad veiktu reikia isgert tinkamu metu t.y. pirma menesiniu diena, tai gal ir cia kazkas panasaus, juk mirena irgi su hormonais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kerryy: 10 lapkričio 2010 - 21:47
Na man irgi keistas ginekologės siūlymas saugotis dar kitomis kontraceptinėmis priemonėmis. Aiškiai anotacijoje parašyta, kad spiralė pradeda veikti tuoj pat ir kontraceptinis poveikis yra jau pirmą parą po idėjimo. Man tą patį pabrėžė ir ginekologė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2010 11 10, 23:29)
Na man irgi keistas ginekologės siūlymas saugotis dar kitomis kontraceptinėmis priemonėmis. Aiškiai anotacijoje parašyta, kad spiralė pradeda veikti tuoj pat ir kontraceptinis poveikis yra jau pirmą parą po idėjimo. Man tą patį pabrėžė ir ginekologė  g.gif

bet dar yra parasyta kad reikia detis per mm ar keios dienos po ju.
na man sake as ir saugosiuos, jums butu sake tai irgi butumet saugojesi biggrin.gif
Atsakyti
Žinoma, kad taip 4u.gif Juk dėl ko mes dedamės tongue.gif Nors aš Mirena įsidėjau dėl gydomojo poveikio, labai nenoriu, kad sugrįžtų endometriozė su visokiom endometrinėm cistom brrr... Trys gydytojai Mireną įvardino kaip geriausią gydymo priemonę. O mano gydytoja taip keistai pasakė: na vien dėl kontracepcinio poveikio aš jos nesidėčiau, pasirinkčiau kitokį metodą, bet gydymui ji ideali. O aš , kvailelė, net nepaklausiau kokį ji metodą rinktusi.
Atsakyti
QUOTE(***akire*** @ 2010 11 10, 19:08)
takupaj,štai ka raso apie Mirena, ka reikia daryti gydytojui, kai dingsta siulai:

"Dingę siūlai.
Jei gimdos kaklelyje patikrinimo metu nematyti siūlų, reikia nustatyti, ar nėra nėštumo. Siūlai gali būti įtraukti į gimdą ar kaklelio kanalą ir per kitas mėnesines vėl pasirodyti. Jei nėštumo nėra, siūlus dažniausiai galima ištraukti iš gimdos kaklelio tam tinkamu instrumentu. Jei jų nerandama, sistema gali būti iškritusi. Ultragarsiniu tyrimu galima nustatyti tikslią sistemos padėtį. Jei neturima ultragarso arba juo nepavyko sėkmingai pasinaudoti, galima nustatyti rentgenu, ar Mirena tebėra gimdoje".

labai aciu akire,nuraminai truputi 4u.gif tikiuosi kad viskas bus normaliok! unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, spirale isidejau mazdaug pries du su puse menesio. Pirma menesi po idejimo tepliojo.Dejausi po gimdymo praejus 6 savaitem. Kai idejo, po pirmu lytiniu santykiu po gimdymo pradejau labai kraujuoti, buvo kaip normalios menesines visa savaite(pazirejusi gydytoja sake kad viskas ok su spirale). Paskui sumazejo ir nebetpliojo. Po mazdaug geros savaites svaros vel truputi patepliojo, galvoju kad gal cia jau buvo pirmos menesines.Tai va. Paskutini karta tepliojo rugsejo 26d., o dabar pirma karta pasirode kraujo lapkricio 6 d,, bet ir tai tik du lasiukai. Ar skaityti kad cia jau buvo menesines ar kaip g.gif nes dabar ir vel viskas svaru. g.gif
Atsakyti
QUOTE(s.saulute @ 2010 11 11, 13:43)
Sveikos, spirale isidejau mazdaug pries du su puse menesio. Pirma menesi po idejimo tepliojo.Dejausi po gimdymo praejus 6 savaitem. Kai idejo, po pirmu lytiniu santykiu po gimdymo pradejau labai kraujuoti, buvo kaip normalios menesines visa savaite(pazirejusi gydytoja sake kad viskas ok su spirale). Paskui sumazejo ir nebetpliojo. Po mazdaug geros savaites svaros vel truputi patepliojo, galvoju kad gal cia jau buvo pirmos menesines.Tai va. Paskutini karta tepliojo rugsejo 26d., o dabar pirma karta pasirode kraujo lapkricio 6 d,, bet ir tai tik du lasiukai. Ar skaityti kad cia jau buvo menesines ar kaip g.gif nes dabar ir vel viskas svaru. g.gif

Jei turejot negausias menesines tai isvis galit nebesirgt daugiau 5 metus.
Atsakyti
QUOTE(kerryy @ 2010 11 10, 22:10)
bet dar yra parasyta kad reikia detis per mm ar keios dienos po ju.
na man sake as ir saugosiuos, jums butu sake tai irgi butumet saugojesi biggrin.gif

oi,jei man butu pasake kad dar iki pirmuju mms reikia saugotis,tai tikrai kad taip ir daryciau smile.gif bet va man to nesake,o dejausi antra diena po mms ir kai paskaiciau jog jums liepe pasisaugoti tai net biskuti sunerimau blush2.gif lotuliukas.gif
bet paskui kai pamasciau kaip ir kas tai tada nurimau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audrrrone @ 2010 11 11, 20:38)
oi,jei man butu pasake kad dar iki pirmuju mms reikia saugotis,tai tikrai kad taip ir daryciau smile.gif  bet va man to nesake,o dejausi antra diena po mms ir kai paskaiciau jog jums liepe pasisaugoti tai net biskuti sunerimau blush2.gif  lotuliukas.gif
bet paskui kai pamasciau kaip ir kas tai tada nurimau. smile.gif

tai va, viskas aiksu- antra diena po mms. galima man atrodo 4 ar net 7 po. knygutej toj skaiciau. o man buvo praeje daugiau. tai vat jums nesiskaite kaip ne per mms kaip man wink.gif
Atsakyti
Nu skaitau as gydytoju rekomendacijas ir baisu daros. Ar jos bent pacios perskaite mirenos anotacija? Ten aiskiai parasyta, kad jokios papildomos apsaugos nereikia po dejimo, nes ji veikia ISKART. O kodel REKOMENDUOJAMA bet NEPRIVALOMA detis per mmm, todel, kad tada tikrai aisku, kad nera nestumo, ir todel, kad tada kaklelis prasiveres ir lengviau pacia spirale ivest.

Del dingusiu siulu. Be panikos! Normalu, kad juos spirale gali isitraukt. t.y. jie gali pasislept kakelyje. O ji sau sekmingai gulet gimdoje. As pvz isvis siulu neturiu mirksiukas.gif
Atsakyti