Sveikos merginos, jungiuosi i jusu gretas
Siandien isidejau Mirena, beje, prkau eurovaistinej ir mokejau 515lt be jokiu medaus korteliu ir pan. Mano gine sake cia tokia kaina del naujojo antkainiu kontroliavimo.
Norejau paklausti jau seniau draugaujanciu su Mirena-ar pirmaja diena skausmas buvo stiprus? Man maudzia pilvo apacia kaip per nelabai ksausmingas mmm.. bet jauciu, kad kartais paskaudena stipriau-jau kaip per "stipresnes" mmm..o kaip buvo jums? ir po keliu dienu tai praejo?
QUOTE(Pasaka*** @ 2010 10 30, 12:04)
Siandien isidejau Mirena, beje, prkau eurovaistinej ir mokejau 515lt be jokiu medaus korteliu ir pan. Mano gine sake cia tokia kaina del naujojo antkainiu kontroliavimo.
Norejau paklausti jau seniau draugaujanciu su Mirena-ar pirmaja diena skausmas buvo stiprus? Man maudzia pilvo apacia kaip per nelabai ksausmingas mmm.. bet jauciu, kad kartais paskaudena stipriau-jau kaip per "stipresnes" mmm..o kaip buvo jums? ir po keliu dienu tai praejo?
Jau sekancia diena buvo gerai
Skaičiau prieš Mireną, skaitau jau ir su Mirena. Negąsdino neigiami atsiliepimai čia rasti ir labai gerai. Ir šiandien suprantu, kad daugelis besiskundžiančių nesusigyvena psichologiškai su šituo dalyku. Man labai liuks pašnekesį pravedė gydytoja, tiesiog pasakė, kad po šitos procedūros net negalvok, kad vaikštai su spirale. AIšku perspėjo, kad gali teplioti, mausti, bet tai laikina. Iš visų simptomų, man buvo tik tepliojimas, po to lyg kraujavimas, bet viskas pamažu pamažu rimo ir nurimo. Nieko man neskauda, nei pilvo, nei krūtinės, o apie norą galiu tik priešingai atsiliept, noras atsirado begalinis, o jis po antro nėštumo buvo dingęs kažkur visiškai, jau net galvojau ką daryt reikia, juk taip negaliu gyvent. Apie storėjimą pasakysiu taip. Tam tikrais periodais žmogus valgo mažiau ar daugiau, o jei neprisilaikoma dar sveikos mitybos principų visiškai, na nekalbėkit nesąmonių, kad Mirena jums užaugino kilogramus. Pas mane nuo 25 metų visada kilogramai vaikšto lengviau į tą didesnę pusę, bet tai normalu. Jei keli užaugo, tuoj peržiūriu ką valgau, ir po kelių savaičių ir vėl toks pats svoris.
Taip, kad gyvenkit gyvenimą, pamiršdamos, kad nešiojat Mireną, nepamirškit tik datos, kada ją reikės išimt
Papildyta:
Nei pirmą dieną nei vėliau, nebuvo man skausmų. Bet gydytoja prieš dedant perspėjo, kad tą dieną gali paskaudėt kaip ir per MM. Liepė išgert įprastų vaistų nuo skausmo per mm, kuriuos vartojau anksčiau, bet kaip minėjau, man nieko nereikėjo
Taip, kad gyvenkit gyvenimą, pamiršdamos, kad nešiojat Mireną, nepamirškit tik datos, kada ją reikės išimt
Papildyta:
QUOTE(Pasaka*** @ 2010 10 30, 13:04)
ar pirmaja diena skausmas buvo stiprus? Man maudzia pilvo apacia kaip per nelabai ksausmingas mmm.. bet jauciu, kad kartais paskaudena stipriau-jau kaip per "stipresnes" mmm..o kaip buvo jums? ir po keliu dienu tai praejo?
Nei pirmą dieną nei vėliau, nebuvo man skausmų. Bet gydytoja prieš dedant perspėjo, kad tą dieną gali paskaudėt kaip ir per MM. Liepė išgert įprastų vaistų nuo skausmo per mm, kuriuos vartojau anksčiau, bet kaip minėjau, man nieko nereikėjo
man skaudėjo tris dienas.....
Furtado, apie mitybą čia labai gerai pasakėte
Sveikos, skaitineju jusu temike, nes nezinau kokia kontracepcija rinktis. Turiu tris kleckus, ir manau, kad daugiau nebenoresiu greitu laiku, pries pastojant treciaji karta, 4 metus geriau "Yarina" kankinausi as su pastoviu grybeliu jas vartojant, po tiek metu gerimo nusprendziau kazka keisti, nenorejom dar jokiu ilgalaikiu priemoniu, tad pabandziau kontraceptini zieda, jis isskiria labai mazas hormonu dozes, nu ir ka jis man labai tiko, tik nepatiko du dalykiukai, paciai isideti ir issiimti ir jausdavau as ji metu , tai dar ir pries tai issiimdavau ir po visko isidedavau. Dabar treciai kleckei jau 10 menesiu, pries pora menesiu atsinaujino mano ciklas, ir nusprendziau, kad reikia imtis rimtu apsaugos priemoniu, ziedelio negaliu, nes dar maitinu, tai snekejau su daktare, sake arba implantas man arba Mirena. Paskaicius temas apie implanta atsoko fantazija ji detis i ranka, bet cia skaitant, kai kurioms ji veikia labai panasiai kaip ir implantas... ech kaip sunku apsispresti... Ant stalo guli implantas, bet turbut nesiu ji grazinti i vaistine imsiu ta Mirena bandysiu, dar bijau, kad skaudes idejimo metu.. brrr, ir dar kaip nemalonu, kad per menesines turi ideti...
O sita dalyka, jau maniau nei viena neparasysit, niekada niekada nedeciau varines spirales, nes ji zudo visus uzsimezgusius musu leliukus, o Mirena net apvaisinti neleidzia
QUOTE(Milux @ 2010 10 26, 17:07)
va dar paskaitykit
man 34 metai ir turiu šiek tiek patirties, taigi galiu pasidalint su visomis
Du kartus turėjau įsidėjusi paprastas spirales, pirmą po pirmos dukros gimimo, antrą po antros (T-nova), tai va, įsidėjus spiralę sirgimo laikas pailgėja, su visais tepliojimais aš sirgdavau savaitę, skausmų mėnesinių metu spiralės nepanaikindavo, atrodo patogu, pateplioja, bet bent jau nepastoji ale, ar žinot brangiosios, kaip tos varinės spiralės veikia? jos neleidžia pastoti, bet jei užsimezga gemaliukas jį papraščiausiai sukapoja - abortuoja mėnesinių metu (beje praeitą savaitę diskutavom apie tai su savo ginekologe ir ji patvirtino, kad paprasta spiralė veikia kaip giljotina). Jei sąžinė negraužia, sėkmės toliau jas nešiojant, aš veikimo principą sužinojusi iškart išsiėmiau ir va jau 7 metai neturiu nieko.
KT niekada nenaudojau tai ir nežinau kaip ten su jomis yra, dabar aš turiu trečią dukrą, manau, kad vaikų jau nenorėsiu, bet vėl pasaka be galo: aptiko gydytoja pas mane gimdos endometriozę ir jos manymu man tiktų hormoninė spiralė Mirena, ji įsiveda į gimdą ir mažais homonų kiekiais (mažesniais nei KT) sutirština gimdos kaklelio gleives, todėl moteriškė nepastoja, tuo pačiu ji veikia kaip gydomoji priemonė.
man 34 metai ir turiu šiek tiek patirties, taigi galiu pasidalint su visomis
Du kartus turėjau įsidėjusi paprastas spirales, pirmą po pirmos dukros gimimo, antrą po antros (T-nova), tai va, įsidėjus spiralę sirgimo laikas pailgėja, su visais tepliojimais aš sirgdavau savaitę, skausmų mėnesinių metu spiralės nepanaikindavo, atrodo patogu, pateplioja, bet bent jau nepastoji ale, ar žinot brangiosios, kaip tos varinės spiralės veikia? jos neleidžia pastoti, bet jei užsimezga gemaliukas jį papraščiausiai sukapoja - abortuoja mėnesinių metu (beje praeitą savaitę diskutavom apie tai su savo ginekologe ir ji patvirtino, kad paprasta spiralė veikia kaip giljotina). Jei sąžinė negraužia, sėkmės toliau jas nešiojant, aš veikimo principą sužinojusi iškart išsiėmiau ir va jau 7 metai neturiu nieko.
KT niekada nenaudojau tai ir nežinau kaip ten su jomis yra, dabar aš turiu trečią dukrą, manau, kad vaikų jau nenorėsiu, bet vėl pasaka be galo: aptiko gydytoja pas mane gimdos endometriozę ir jos manymu man tiktų hormoninė spiralė Mirena, ji įsiveda į gimdą ir mažais homonų kiekiais (mažesniais nei KT) sutirština gimdos kaklelio gleives, todėl moteriškė nepastoja, tuo pačiu ji veikia kaip gydomoji priemonė.
O sita dalyka, jau maniau nei viena neparasysit, niekada niekada nedeciau varines spirales, nes ji zudo visus uzsimezgusius musu leliukus, o Mirena net apvaisinti neleidzia
ar tikrai tiek j kaina nukrito, nes dar pavasari kai domejausi, buvo apie 800 sukilusi jauciu reiks lekti pirkt
Man rodos tokia Mirenos kaina 515 lt tik Eurovaistinei.
Labas rytas merginos
O kazin kiek moteru daugiau patenkintu ar nepatenkintu su mirena yra?
Pavyzdziui su tuo implantu,tai tikrai daugiau juo nusivylusiu yra....
QUOTE(Printasia @ 2010 11 02, 09:48)
Labas rytas merginos
Jei remtis atsiliepimų statistika, visada bus daugiau su nusiskundimais. Nes jei viskas gerai, kažin ar skelbsi apie tai visuose atsiliepimuose. Dažniausiai info ieškai kai kas nors neramina ir yra klausimų. O jei viskas OK džiaugiesi ir gyveni
QUOTE(Jūružė @ 2010 11 02, 09:50)
Jei remtis atsiliepimų statistika, visada bus daugiau su nusiskundimais. Nes jei viskas gerai, kažin ar skelbsi apie tai visuose atsiliepimuose. Dažniausiai info ieškai kai kas nors neramina ir yra klausimų. O jei viskas OK džiaugiesi ir gyveni
O as va info ieskau, nes isvis nezinau ka rinktis, viena diena galvoju implantas, kita dina jau mirena, o paskui jau galvoju gal vel grizt prie tableciu... labau sunku apsispresti...
QUOTE(aulika @ 2010 11 02, 09:00)
Man rodos tokia Mirenos kaina 515 lt tik Eurovaistinei.
Norfos vaistinese 500 laimes valandomis 14-15,8-9h.
Šeimos vaistinėje iki vasario galo 519 lt Mirena tipo akcija,bet kokia cia akcija,jeigu ir kitur tiek pat
o nezinot,kontr.tableciu,akd butu tokia sudetis kaip mirenos,jokiu nera? man Mirena gyd siulo del hiperplazijos,anotacijoje irgi skaiciau,kad ji gydo.bet kazin ar tableciu nera tokiu.kad isbandyti.nes man ir taip labai per mmm galva skauda,o mirenos salutinis poveikis-galvos skausmas.tai jau didesnio skausmo tikrai neistverciau...
o nezinot,kontr.tableciu,akd butu tokia sudetis kaip mirenos,jokiu nera? man Mirena gyd siulo del hiperplazijos,anotacijoje irgi skaiciau,kad ji gydo.bet kazin ar tableciu nera tokiu.kad isbandyti.nes man ir taip labai per mmm galva skauda,o mirenos salutinis poveikis-galvos skausmas.tai jau didesnio skausmo tikrai neistverciau...