Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė "MIRENA"

QUOTE(Tomana @ 2010 10 26, 15:35)
O kokius nepatogumus tu jaut, Selga, su mirena? kuo tau paprasta geriau? ax.gif

Rašiau aš jau čia kažkada, kad vargina dažnos nuotaikų kaitos, irzlumas, padidėjęs prakaitavimas, nuolatinis nuovargis, kūno svorio augimas, seksualinio potraukio vyrui nebuvimas blush2.gif Ir šiaip psichologiškai jaučiuosi apsunkusi, pasiligojusi, nuolat susierzinusi klimaksinė moteriškaitė. ax.gif 5m. gyvenau su paprasta spirale ir visų šių reiškinių nebuvo. Dabar prisimenu tuos laikus kaip savąją jaunystę, nors man dar 35m. Minčių pašalinti Mireną buvo daug, bet kadangi, kaip jau minėjau, mano mm laaabai gausios, tai ir yra vienintelė priežastis, kodėl aš vis dar su ja unsure.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2010 10 26, 14:47)
Rašiau aš jau čia kažkada, kad vargina dažnos nuotaikų kaitos, irzlumas, padidėjęs prakaitavimas, nuolatinis nuovargis, kūno svorio augimas, seksualinio potraukio vyrui nebuvimas  blush2.gif Ir šiaip psichologiškai jaučiuosi apsunkusi, pasiligojusi, nuolat susierzinusi klimaksinė moteriškaitė.  ax.gif 5m. gyvenau su paprasta spirale ir visų šių reiškinių nebuvo. Dabar prisimenu tuos laikus kaip savąją jaunystę, nors man dar 35m. Minčių pašalinti Mireną buvo daug, bet kadangi, kaip jau minėjau, mano mm laaabai gausios, tai ir yra vienintelė priežastis, kodėl aš vis dar su ja  unsure.gif ...

o tai kenkia sveikatai? nes jūsų pavardinti dalykai man atrodo daug svarbesni nei gausus kraujavimas per mėnesines g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2010 10 26, 15:47)
Rašiau aš jau čia kažkada, kad vargina dažnos nuotaikų kaitos, irzlumas, padidėjęs prakaitavimas, nuolatinis nuovargis, kūno svorio augimas, seksualinio potraukio vyrui nebuvimas  blush2.gif Ir šiaip psichologiškai jaučiuosi apsunkusi, pasiligojusi, nuolat susierzinusi klimaksinė moteriškaitė.  ax.gif

vat tuo pačiu lygiai galiu pasiskųsti ir aš. prieš hormonus tikrai tokia nebuvau nuolat nervinga žiežula. dėl visų šitų "gėrių" ir aš laaabai susimąstau, ar dėtis vėl mireną, kai šios galiojimas baigsis. bet kadangi varinės negaliu, nes esu variui alergiška, tai nedaug alternatyvų belieka...
Atsakyti
QUOTE(ekutis @ 2010 10 26, 15:52)
o tai kenkia sveikatai? nes jūsų pavardinti dalykai man atrodo daug svarbesni nei gausus kraujavimas per mėnesines  g.gif

Būtent, todėl ir mane aplanko dažnos mintys, kad ją teks artimiausiu metu šalinti.

QUOTE(Rucelie @ 2010 10 26, 15:53)
vat tuo pačiu lygiai galiu pasiskųsti ir aš. prieš hormonus tikrai tokia nebuvau nuolat nervinga žiežula. dėl visų šitų "gėrių" ir aš laaabai susimąstau, ar dėtis vėl mireną, kai šios galiojimas baigsis. bet kadangi varinės negaliu, nes esu variui alergiška, tai nedaug alternatyvų belieka...

Teatleis man šios apsauginės priemonės šalininkės, bet man Mirena- slapto veikimo bombelė ir neaišku kuo ji kuriądien pasireikš unsure.gif . Požiūris į hormoninę kontracepcija gal pas mane ir pasenęs, bet tai, kas griauna natūralumą, man neatrodo gėris ir nebūčiau linkusi manyti, kad taip modifikavus moters organizmą galima viską gražint į savo vietas pašalinus priežastį. Neneigiu, kad psichologiškai aš su ja taip ir nesusigyvenau schmoll.gif
Atsakyti
bet kaip bebūtų, ji ko gero patikimiausias variantas. nelabai ir belieka pasirinkimas ax.gif arba tokie patys, tik geriami hormonai, kurių ir patikimumas mažesnis, ir plius dar skrandis ėdamas, arba...nelabai kas belieka...
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 10 26, 15:10)
bet kaip bebūtų, ji ko gero patikimiausias variantas. nelabai ir belieka pasirinkimas  ax.gif arba tokie patys, tik geriami hormonai, kurių ir patikimumas mažesnis, ir plius dar skrandis ėdamas, arba...nelabai kas belieka...

Ir dar ju dozes gerokai didesnes...
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 10 26, 16:10)
bet kaip bebūtų, ji ko gero patikimiausias variantas. nelabai ir belieka pasirinkimas  ax.gif arba tokie patys, tik geriami hormonai, kurių ir patikimumas mažesnis, ir plius dar skrandis ėdamas, arba...nelabai kas belieka...

Gaila, kad iš rinkos dingo auksinės spiralės. Nors ginekologai neigia jų buvimą sakydami, kad tai buvo to paties vario geltonas gaminys, bet man pačiai prieš 8m. dar teko tokią rast ir išbandyt thumbup.gif
Atsakyti
Panašūs simptomai ir man yra... net neįtariau, kad tai gali įtakoti mirena, nes ten hormonų visai mažai... Nuotaika kartais plėšosi iki kraštutinumų, kartais jaučiuosi tarsi euforijoj, kartais nei iš šio nei iš to norisi bliauti... g.gif ir nuovargį pastovų jaučiu... doh.gif
Atsakyti
na aš asmeniškai už Mireną smile.gif .. man ji tiko ir patiko.. žinoma jei būtų kokie atmetimai - jos nesirinkčiau. bet kiekvienam organizmui savas ,,vaistas" mano akimis nedidelės hormono dozės toje vietoje, kur reikia yra daug geriau, nei geriami hormonai, pereinantys per visą organizmą ir galbūt veikiantys ne tik lytinę sistemą.

beje dėl svorio augimo ir hormonų.. tik itin retais atvejai jie tikrai turi įtakos tam smile.gif .. aš pati save guodžiau, kad nuo hormonų pučiuos.. kai pradėjau mažiau ėsti ir sportuoti - hormonų poveikis mano svoriui stebuklingai dingo smile.gif

Tomana nuotakų kaita gali būti nuo PMS.. ir su metais šis sindromas gali tik aštrėti.. kaip beje ir mažesnis lytinis potraukis smile.gif .. dažnai problemas mes linkę nurašyti ant ko nors.. galbūt tiesiog priežasčių reikia paieškoti kitur smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekutis: 26 spalio 2010 - 15:28
QUOTE(ekutis @ 2010 10 26, 16:25)
na aš asmeniškai už Mireną  smile.gif .. man ji tiko ir patiko.. žinoma jei būtų kokie atmetimai - jos nesirinkčiau. bet kiekvienam organizmui savas ,,vaistas" mano akimis nedidelės hormono dozės toje vietoje, kur reikia yra daug geriau, nei geriami hormonai, pereinantys per visą organizmą ir galbūt veikiantys ne tik lytinę sistemą.

beje dėl svorio augimo ir hormonų.. tik itin retais atvejai jie tikrai turi įtakos tam smile.gif .. aš pati save guodžiau, kad nuo hormonų pučiuos.. kai pradėjau mažiau ėsti ir sportuoti - hormonų poveikis mano svoriui stebuklingai dingo smile.gif

drinks_cheers.gif visiskai sutinku ir hormonu kiekis ten tikrai nera didelis palyginant su kitom hormoninem priemonem.
O del svorio, na kiek pazystamu nerimavo kas svoris augo nuo mirenos, atlikus tyrimus visom gydytojai patvirtino viena - tai ne nuo mirenos.
Beje jai tai butu kaip nijo "uzdelsto delsimo bomba" tai per tiek metu butu vistiek kazkas islinde , o dabar ji naudojama jau tiek metu ir gydytojai tvirtina kad tai geriausia hormonine apsisaugojimo priemone.O ir seip hormonines apsisaugojimo priemones vertetu lygint su kitom hormoninem aps. priemonem mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai už tai aš ir nebuvau linkusi kaltint Mirenos dėl savo savijautos. nesijaučiu kažkaip ypatingai blogai, tik pačiai buvo kažkaip juokingi tie nuotaikų svyravimai iki kraštutinumų, tai rodos myliu visą pasaulį, tai rodos tokia nelaiminga esu, nors nėra visai dėl ko ax.gif O man nei svoris auga, nei dar kažkas kitas blogai, tik va tie du: nuotaika ir nuovargis. Ieškojau kitur priežasčių tam... ir toliau ieškosiu, nes nuovargis mane tikrai neramina. visada pavargusi esu, net ryte lipdama iš lovos... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2010 10 26, 16:31)
O ir seip hormonines apsisaugojimo priemones vertetu lygint su kitom hormoninem  aps. priemonem mirksiukas.gif

Va čia tai visiškai sutinku, nes iš visų blogybių visada reikia rinktis mažiausią, nors ir toje pačioje grupėje gyvenančią mirksiukas.gif

Bus ne į temą, bet pagooglinusi suradau, kad ta spiralė, kurią turėjau 5m. prieš Mireną buvo ši Visgi, pasirodo, ji nėra vieno vario.
Atsakyti