Įkraunama...
Įkraunama...

Vilkpėdė: Skroblinukas

QUOTE(brzikas @ 2012 07 17, 18:18)
Dar nežinau į kurią grupę papuolėm g.gif
Mamos, nežinau, koks požiūris yra daželio direktorės dėl darželio išorinės aplinkos, bet kiek matau - situacija baisi ir nesikeicčia jau n metų. Labai apmaudu, kad vaikai negali mėgautis elementariais žaidimais darželio teritorijoje, dėl visiškai suklerusios ir savo funkcijų neatliekančios tvoros. Smėlio dėžės nenaudojamos, pasiteisinant, kad ten pridibta ne tik gyvūnų, bet ir ten naktinėjančių stikliukų kilnotojų ar kitokių vandaliukų, pavėsinės kraupios - išpaišytos necenzūriniais žodžiais ir ženklais, dvokiantys apdirbti kampai... visiškai nepuoselėjama darželio aplinka, nes nėra prasmės, anot auklyčių, tvora juk neapsaugo nuo vandalų, o dar baisesnio požiūrio sulaukiau, pasiūlius keisti tvorą - ,,ką čia keisi, ir tą tvorą išlaužys"... vienu žodžiu, geriau sėdėkim ir nieko nedarykim, tegu vaikai auga ,,asocialioj" aplinkoj. vasaromis vietininiai pijokėliai prie atviros daželio tvoros lėbauja, o čia už poros metrų lopšelinukų grupė išeina ant žolytės pasivaikščioti, kur palaidas šuo atbėgęs pridergė... doh.gif 
Siūlau tėvams imtis iniciatyvos ir kurti savo vaikams saugią ir švarią aplinką daželio teritorijoje.

pritariu su kaupu!direktore. grynas sovietinis palikimas,sedi siltoj vietelej.girdejau,rudeni ji turetu iseit i pensija.siek tiek pavyko pajudint,bet oi kaip sunkiai.butu smagu,jei atsirastu iniciatyvesniu teveliu-kartu lengviau ka nors nuveikti! ir aplinkos,ir vidaus,ir veiklos atzvilgiu.
Atsakyti
Man atrodo, kad tiek tvoros tiek aikštelių įrengimo klausimą labiausiai sąlygoja finansai. Aš kažkaip neabejoju, kad jei būtų tam pinigų, tai seniai tai būtų padaryta. Lankom šitą darželį penkis metus ir tikrai matau kaip pamažu jis keičiasi. Tai vienai tai kitai grupei pakeičia langus, kažkam pakeičia čiužinius, kažkam atnaujina baldelius, kurie irgi yra seni. Ištiesų labai gaila, kad pinigėlių neužtenka viskam.
Labai šaunu jei jūs norit ir galit viską daryt už savo pinigus, bet tikrai bus tėvelių, kurie deja galės prisidėt nebent savo darbu, o ne pinigais.
Atsakyti
be abejo daug kas remiasi į finansus, bet turbūt nepaneigsit, jog daug kas priklauso ir nuo vadovo. Dėl kažkokių priežasčių kiti darželiai atranda būdų susitvarkyt aplinką - apink visi darželiai tvoras jau pasikeitę, kiek esu pastebėjusi, kolkas tik skroblinuko darželis gali pasigirti tokia ,,tipo tvora" sad.gif - graudu žiūrėt...
pirmiausiai reiktų tėvų būrio, kuris direktorei išreikštų savo pozicią, su ja apsvarstyti galimybes keisti tvorą, jų tikrai yra, jei jų nebūtų kiti darželiai taip pat sėdėtų apkiutę. Reikia bendradarbiauti ir tarpusavyje ir su darželio vadovybe, tik tada kažko pasieksime. Išsprendę tvoros problemą, galėsime susiorganizuoti talką kiemui tvarkyti, perdažyti pavėsines, kažką paremontuoti ir pan.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2012 07 17, 19:11)
Man atrodo, kad tiek tvoros tiek aikštelių įrengimo klausimą labiausiai sąlygoja finansai. Aš kažkaip neabejoju, kad jei būtų tam pinigų, tai seniai tai būtų padaryta. Lankom šitą darželį penkis metus ir tikrai matau kaip pamažu jis keičiasi. Tai vienai tai kitai grupei pakeičia langus, kažkam pakeičia čiužinius, kažkam atnaujina baldelius, kurie irgi yra seni. Ištiesų labai gaila, kad pinigėlių neužtenka viskam.
Labai šaunu jei jūs norit ir galit viską daryt už savo pinigus, bet tikrai bus tėvelių, kurie deja galės prisidėt nebent savo darbu, o ne pinigais.

Žinokit šiais laikais tikrai ne finansai lemia schmoll.gif Nepatingėjus parengti projektą finansavimas atsirastų. O šiaip aš negirdėjau, kad kažkur pakeistų baldelius, ar čiužinius darželio sąskaita. Viską padaro tėveliai savo lėšomis, o direktorė tik "bonusus" susirenka, kitose grupėse pasakodama apie pasikeitimus cool.gif

Papildyta:
QUOTE(brzikas @ 2012 07 18, 11:38)
Išsprendę tvoros problemą, galėsime susiorganizuoti talką kiemui tvarkyti, perdažyti pavėsines, kažką paremontuoti ir pan.

Palaukit nueisit į pirmą grupės tėvelių susirinkimą ir sėdėsit sau ramiai su nepakeista tvora ir nedažytomis pavėsinėmis.
Šiaip jau darželio aplinka tikrai atspindi ne tik direktorės bet ir tėvų "tamsumą". Deja net tie kurie veiklūs ir sąmoningi, geriau ramiai susitaiko, nei bando "pūsti" prieš vėją. Pabandžiusi "papūsti", suprasite kodėl cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2012 07 18, 15:52)
Žinokit šiais laikais tikrai ne finansai lemia  schmoll.gif Nepatingėjus parengti projektą finansavimas atsirastų. O šiaip aš negirdėjau, kad kažkur pakeistų baldelius, ar čiužinius darželio sąskaita. Viską padaro tėveliai savo lėšomis, o direktorė tik "bonusus" susirenka, kitose grupėse pasakodama apie pasikeitimus  cool.gif

Dėl čiužinukų, tai mūsų vidurinėlio grupėj buvo. Tėveliai nusprendė, kad čiužinukai seni ir prasti, nuėjo pas vedėja. Sako iškart negalim pakeist, galim tada ir tada. Berods jei gerai pamenu, ėjo rudenį, o ji pažadėjo pavasarį pakeist kai pinigų gaus darželis. Aišku, dalis tėvelių nesutiko laukt ir nusprendė pirkti patys, bet kol išsirinko iš kur pirkt, kol susirinko pinigėlius, kol atvežė tuos čiužinukus, tai už kelių savaičių darželis savo sąskaita pakeitė likusiems vaikams, kurių tėveliai nesidėjo pinigėlių.

QUOTE(Loxxy @ 2012 07 18, 15:52)
Palaukit nueisit į pirmą grupės tėvelių susirinkimą ir sėdėsit sau ramiai su nepakeista tvora ir nedažytomis pavėsinėmis.
Šiaip jau darželio aplinka tikrai atspindi ne tik direktorės bet ir tėvų "tamsumą". Deja net tie kurie veiklūs ir sąmoningi, geriau ramiai susitaiko, nei bando "pūsti" prieš vėją. Pabandžiusi "papūsti", suprasite kodėl  cool.gif

Rudenį dar būna bendras viso darželio susirinkimas ir renka bendrą viso darželio tėvelių aktyvą. Brzikas, galit ten pasisiūlyt.
Nors pritariu Loxxy, ne vienais metais jau girdėjom kaip ateina į tą aktyvą tėveliai, kupini entuziazmo vos ne naują darželį pastatyt, paskui po truputį nurimsta, nutyla ir realiai niekas nepasikeičia...
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2012 07 18, 18:31)
Dėl čiužinukų, tai mūsų vidurinėlio grupėj buvo. Tėveliai nusprendė, kad čiužinukai seni ir prasti, nuėjo pas vedėja. Sako iškart negalim pakeist, galim tada ir tada. Berods jei gerai pamenu, ėjo rudenį, o ji pažadėjo pavasarį pakeist kai pinigų gaus darželis. Aišku, dalis tėvelių nesutiko laukt ir nusprendė pirkti patys, bet kol išsirinko iš kur pirkt, kol susirinko pinigėlius, kol atvežė tuos čiužinukus, tai už kelių savaičių darželis savo sąskaita pakeitė likusiems vaikams, kurių tėveliai nesidėjo pinigėlių.
Rudenį dar būna bendras viso darželio susirinkimas ir renka bendrą viso darželio tėvelių aktyvą. Brzikas, galit ten pasisiūlyt.
Nors pritariu Loxxy, ne vienais metais jau girdėjom kaip ateina į tą aktyvą tėveliai, kupini entuziazmo vos ne naują darželį pastatyt, paskui po truputį nurimsta, nutyla ir realiai niekas nepasikeičia...

tas aktyvas renkamas 2 ar 3metams ir toks kaip suprantu tik formalumas... reiketu gal aktyvesniems susitarti,eiti pas vadove,siulyti,kazkaip veikti bendrom jegom. nes tikrai tikiu,gal galime pajudinti viska;)
Atsakyti
Prasidėjo.
http://www.delfi.lt/...e.d?id=59167223
Atsakyti
Paskaičiau straipsnį ir kažkaip graudu. Nu visiškai jau baisiai viskas pavaizduota.
Ir nuotraukos rinktinės tokios. Kodėl pvz medinės laipynės į kadrą nepakliuvo? Kodėl jokių gėlių kadre nėra?
Visiškai pritariu dėl tvoros, dėl žaidimo aišktelių, jog reikia jas tvarkyt, bet darželis tikrai nėra toks blogas kaip pavaizduotas. Aš asmeniskai jei turėčiau galimybę perkelti savo vaikus į naujesnį, modernesnį, patogesnėj vietoj esantį darželį, tikrai to nedaryčiau, o palikčiau šitam. Ištiesų turim nuostabias mylinčias auklėtojas, kurios labai daug užsiima su vaikučiais ir jais rūpinasi (ir tai labai svarbu). Vedėja kiek teko bendraut irgi visada maloniai padėdavo. Vaikus atėjus randu prie naujos medinės aikštelės, o ne kur baisiom pakampėm besitrinančius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo : 24 liepos 2012 - 10:56
QUOTE(VŽ @ 2012 07 24, 10:52)
Vedėja kiek teko bendraut irgi visada maloniai padėdavo.

O aš manau, kad vienintelė problema šitam darželyje yra direktorė. Kuri visiškai nedirba savo tiesioginių pareigų. Tik šypsosi... Ir taip jau 30 metų.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2012 07 24, 11:52)
Paskaičiau straipsnį ir kažkaip graudu. Nu visiškai jau baisiai viskas pavaizduota.
Ir nuotraukos rinktinės tokios. Kodėl pvz medinės laipynės į kadrą nepakliuvo? Kodėl jokių gėlių kadre nėra?
Visiškai pritariu dėl tvoros, dėl žaidimo aišktelių, jog reikia jas tvarkyt, bet darželis tikrai nėra toks blogas kaip pavaizduotas. Aš asmeniskai jei turėčiau galimybę perkelti savo vaikus į naujesnį, modernesnį, patogesnėj vietoj esantį darželį, tikrai to nedaryčiau, o palikčiau šitam. Ištiesų turim nuostabias mylinčias auklėtojas, kurios labai daug užsiima su vaikučiais ir jais rūpinasi (ir tai labai svarbu). Vedėja kiek teko bendraut irgi visada maloniai padėdavo. Vaikus atėjus randu prie naujos medinės aikštelės, o ne kur baisiom pakampėm besitrinančius.

Labai pritariu. Tikrai manau, kad tvora reikalinga ir butu saunu.. Bet nera viskas taip baisiai kaip kad straipsny nupaisytas vaizdas.... Siaip visada atrodo gerai ten, kur musu nera... Kituose darzeliuose aplinka sutvarkyta, o viduj tragedija, bet apie tai niekas nesneka smile.gif Beje, Zirmunuose yra darzelis, kuris tobulai restauruotas, aplinka svyti, tvora auksta... Bet vakarais ir savaitgaliais darzelio teritorijoj jaunimas geria, losia kortomis ir t.t. ir dar sunu atsiveda...
Beje, ar nors vienam teveliui vaikas pasake: mama, kokia nusiurus pavesine, kaip man ten neidomu!? Bent jau mano vaikai kai paklausiu ka veike kieme, pasakoja kaip zaidzia kamuoliais, kaip estafetes begioja, kaip su pagaliukais piese ant zemes... Niekad nebuvo, kad sakytu: nieko neveikem... Tvoros ir grazios aplinkos zinoma reiktu.. bet vaikams svarbiausia bendravimas, uzimtumas... o ne melynai geltonai zaliai nudazytos supuokles...

QUOTE(Loxxy @ 2012 07 24, 12:25)
O aš manau, kad vienintelė problema šitam darželyje yra direktorė. Kuri visiškai nedirba savo tiesioginių pareigų. Tik šypsosi... Ir taip jau 30 metų.

Netiesa. Turejom rimtu problemu, kurias direktore padejo isspresti, pati asmeniskai rupinosi, nors jai tas ir nepriklause... Kiek esu bendravus, direktore - nuostabus zmogus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aba @ 2012 07 24, 12:48)
Netiesa. Turejom rimtu problemu, kurias direktore padejo isspresti, pati asmeniskai rupinosi, nors jai tas ir nepriklause... Kiek esu bendravus, direktore - nuostabus zmogus smile.gif

Negaliu komentuoti nei jūsų problemų nei jų sprendimo būdų. Galbūt jums tikrai padėjo. Tuomet smagu.
Bet yra dar šūsnis problemų (na kad ir ta pati tvora) kurių sprendimų paieška yra tiesioginė direktorės pareiga. Va jei ji galėtų išsitrauktį šūsnį jos rašytų kriepimūsį į savivaldybę dėl šios problemos, neturėčiau teisės teigti, kad ji nedirba. O dabar galiu... Nedirba schmoll.gif Tas pats su darželio renovacija. Pinigų YRA. Tikrai, tikrai. Tik norint juos įsisavinti reiktų direktorei su visa administracijos komanda už tą pačią alga atidirbti papildomus kelis šimtus (o gal ir tūkstančius) darbo valandų cool.gif O jei gali tą algą gauti tų valandų negaištant, kam vargti. ax.gif
Rezumuojant, tik norėjau pasakyti, kad darželio vadovybė yra labai, labai apsileidus.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2012 07 24, 10:52)

Aha, ir man pasirodė, kad labai jau juodai nupiešta. doh.gif Iš tikro padėtis bloga, bet vaikai tikrai nei per skyles tvoroj pabėga nei į tas pavėsines lenda ir bjaurius užrašus skaito. Liūdna, kad aplinka skurdi, bet auklėtojos tikrai puikiai dirba, kad vaikai galėtų kuo sėkmingiau lauke būti. Bent jau mūsiškės tikrai puikios. Aš irgi nekeisčiau darželio į gražesnį drinks_cheers.gif
Dėl tvoros tai tikra tiesa, gal kas pajudės nors kiek po šito straipsnio...

QUOTE(Loxxy @ 2012 07 24, 11:25)

Tik nereikia taip kategoriškai. Vedėja tikrai puikus žmogus. Ir kalbu ne tik apie šypseną wink.gif Aišku pasistengti dėl darželio tikrai dar yra kur.
Atsakyti