QUOTE(Loxxy @ 2011 05 04, 09:40)
Labas, tema visai nurimus.
O as norejau padiskutuoti, gal kuri mate darzelio ugdymo programa ar kita ji pakeicianti dokumenta, kas ten parasyta apie vaiku ugdyma?
Na ar yra numatyta kiek ir kokiu darbeliu kiekvieno amziaus grupes vaikas turi padaryti per savaite. Kiek kartu turi ivykti muzikiniai uzsiemimai ir pan.
Nes paklausiau draugiu atslipiepimu apie vaiku ugdyma kituose valstybiniuose darzeliuose ir panasu, kad musu darzelyje (bent jau pas lopselinukus) ugdymas labai skirias.
Taip pat ka galvojat apie Skroblinuko vaiku vedimo i lauka politika? Nes lopselinukai nuo ankstyvo rudens iki pat nesenai pasibaigusiu karsciu jame nebuvo nei karto
Ar ir darzelyje taip? ar tai tenkina tevelius?
P.S. Nesuprantu ar cia dabartine mano moteriska busena ta, kai niekas netenkina. Ar tikrai problemu yra
Kad skiriasi ugdymas darželiuose tai tikrai. Vieni muštravoja vaikus, kad visi kaip vienas pieštų, lipdytų, kad mokintųsi skaityt skaičiuot, kiti labiau orientuojasi į socialinius įgūdžius, savarankiškumą, minčių raišką ir t.t. Aš dažnai apie tai galvoju, kalbu su mamom iš kitų darželių, su mūsų auklėtojom. Manau svarbiausia, kad darželis atitiktų jūsų pačios ir vaikui skiepijamas vertybes, kad būtų pasitikėjimas darželiu, auklėtojom. Tada bus geriausias rezultatas. Aišku nepamirštant darbo su vaiku namie
Pakalbėkit su auklėtojom apie ugdymą, planus ateičiai, aptarkit ar jus tai tenkina. Pasidomėkit, kas laukia išėjus iš lopšelio į darželio grupę.
O dėl lauko, ne iš vieno girdėjau, kad vaikai į lauką išeina ne taip dažnai, kaip tėveliams norėtųsi. Mūsų grupės laiko leidimas lauke mane visai tenkina, suprantu kad ne visada sąlygos leidžia į jį privaikščioti tiek, kiek norėtųsi. Man liūdna, kad kai kurių grupių vaikai (ne mūsų grupės) dažnai būdami lauke nieko neveikia, vaikšto aplink auklėtojas ir tiek.