Sveikutės..
Radau namuose senai dovanų gautą Clatroniką.. vartau.. Mažu imt ir tiesiog bandyti )))
Nagi, pasidalinkit dar kokiu nors skaniu deriniu..
QUOTE(Sola @ 2006 01 18, 14:13)
Geras daikciukas,smagu su kompanija pasedet ir "pazaisti".As tai darau verinukus.Supjaustau lasisa kvadrateliais,veriu ant mediniu iesmuku,pries tai ismirkytu vandeny,i tarpus kreveciu,gali padaryt toki marinata is medaus,kecupo,cesnaku,sojos,citrinos sulciu ir pries dedant ant rakletes sepetuku aptepti.I tarpus gali verti skirtingu spalvu paprikos gabaliukus,svoguno gabalikus ar cesnako.Gali verti mazas desreles,i tarpus sampinjonu,jei,neturi mazu,gali dideles pjaustyti gabaliukais.Jautiena ar kiauliena,vistiena supjaustyt plonom juostelem,pamarinuoti su prieskoniais ir aliejum,tada greiciau iskepa,as nemaunu,tiesiog iskart dedu ant tos keptuves arba supjaustyt kaip kepsniam,tik ne storai.Galima ir sonkauliukus.Tik aisku juos reik pirma isvirt,o paskui aptept.I mazas keptuveles plaku omleto.Cia tik fantazija naudokis,verk mesa,zuvi,i tarpus darzoviu.Pasidairyk knygynuose,gal kokia knygele rasi.Sekmes
QUOTE(solo @ 2010 12 02, 00:20)
sakykit, kur rasti tų grilių? Internete meta tik e-senukai.lt, bet ten nurodyti labai dideli, 8 žmonėms. Labai reikia!
As sau siunciausi is Vokietijos. Bet kazkada esu viena kart macius maximoj, bet daugiau neteko seip 8 zmonem labai gerai as turiu 6, bet ir 8 nera jau daug, juk nebutina visas keptuves naudoti
Sveikos, raclettes megejos
megaujuosi ir as raclettes skoniu.. bet kainyte jo brangoka, o ir nelabai lengva jo gauti.. sakykit, gal kas zinot koki kita suri, kuris butu panasus i raclette ir tiktu tam aparaciukui?
megaujuosi ir as raclettes skoniu.. bet kainyte jo brangoka, o ir nelabai lengva jo gauti.. sakykit, gal kas zinot koki kita suri, kuris butu panasus i raclette ir tiktu tam aparaciukui?
Sūrį perkam tik Iki PC, bet visada dasiperku Goudos, ar anksčiau buvo toks Pizarela (dabar dingo jis kažkaip)
Aparatą vežėmės iš Belgijos tokį
mano rekomendacijos, jei yra galimybė rinktis, tai geriausias su naturaliu akmeniu, nei jis braižosi, nei jam kažkas nutiks, nusiima į indaplovę įstatai, super atsiprausia visas.
Mūsų Lietuviškas variantas, tai šaltai rūkyta šoninę, nerealus skonis ir akmuo gerai pasitepa riebalais, tai ir šalia kepama vištiena netaip limpa ir grybukai skaniau pakepa. O kepti išbandėmė beveik viską, ką tik sugalvojome.
Savo Fondiu nebeišsitraukiam, kai šitą įsigijome
Aparatą vežėmės iš Belgijos tokį
mano rekomendacijos, jei yra galimybė rinktis, tai geriausias su naturaliu akmeniu, nei jis braižosi, nei jam kažkas nutiks, nusiima į indaplovę įstatai, super atsiprausia visas.
Mūsų Lietuviškas variantas, tai šaltai rūkyta šoninę, nerealus skonis ir akmuo gerai pasitepa riebalais, tai ir šalia kepama vištiena netaip limpa ir grybukai skaniau pakepa. O kepti išbandėmė beveik viską, ką tik sugalvojome.
Savo Fondiu nebeišsitraukiam, kai šitą įsigijome
mes turim puse su akmeniu, puse su griliu stai toki
o as niekur neradau Guodos, tai dabar nusipirkau massga ar kazkaip pan, tai dar neisbandziau, bet palietus tai taip minkstokas atrodo, panasus i raclette, kai isbandysiu parasysiu atsiliepima
o as niekur neradau Guodos, tai dabar nusipirkau massga ar kazkaip pan, tai dar neisbandziau, bet palietus tai taip minkstokas atrodo, panasus i raclette, kai isbandysiu parasysiu atsiliepima
Kas do daiktas? Galima smulkiau
http://www.youtube.c...h?v=a_VX0aeW7uM
super vakariene, kiekvienas svecias turi po maza savo keptuvele, i ja dedasi ka nori, issikaepa per 4 min, taip vyksta bendravimas, valgymas ir gaminimasis tuo paciu
super vakariene, kiekvienas svecias turi po maza savo keptuvele, i ja dedasi ka nori, issikaepa per 4 min, taip vyksta bendravimas, valgymas ir gaminimasis tuo paciu
taip tai puikus patiekalas+laiko praleidimo budas.
isverdamas puodas bulviu, ant stalo pridedama pjaustytu rukytu mesyciu ir marinuotu darzoviu.
naudojamas specialus rakleto suris (ne bet koks, tik tas aromata toki turi)
ant virsaus kepamos krevetes, pievagrybiai melyni svogunai ir viskas ka fantazija nesa.
kiekvienas dedasi sau po gabaleli surio i keptuvele, karsta bulve i lekste, tada jau suris ir pageidaujamos mesytes+darzoves.
kai kas keptuvelese ir kiausinius kepa. galima ten ir mesytes skrudinti, zodziu sveciai paskui jau patys susizaveje bando visokius miksus kepti.
jau keli metai kaip kepam, smagu kad mazai kas girdejes apie toki patiekala, tai lengva nustebinti svezius o ir ruostis nieko nereikia.
istorija to patiekalo tokia kad ar tai prancuzu ar austru kalnuose piemenukas turejo dziovintos mesos ir surio, avys issilakste ir jis nubego ju gaudyti, kai grizo - suris buvo istirpes, bet piemenukas buvo alkanas tai ir suvalge.
pirmus kelis metus smagu, o paskui padedi prie visu kitu buitiniu rakandu ir retkarciais teistrauki
Raclette - tai gan sunkus patiekalas patys prancūzai šį patiekalą dažniau valgo šaltuoju sezono metu nei vasarą
taip, tai labai smagus dalykas , kai praktiškai nereikia nieko ruošti
O pats aparačiukas atrodo štai taip :
arba taip:
arba toks:
arba štai toks:
mūsiškis labai panašus į šį :
čia naudojamas sūris - specifinis, taip ir vadinasi raclette
Bulvės verdamos su lupena garuose (arba paprastai)
pateikiama su kelių rūšių kumpiu ( virtas, vytintas, rūkytas ir t.t.. ) kokia šoninė, kurią galima pakepinti ant viršutinės grilinės aparato dalies , įvairios dešros ir pan.
Su visokiomis marinuotomis/konservuotomis daržovėmis : kornišonai ( mini agurkėliai), kaparėliai, svogūniukai, pievagrybiai, ir t.t.t.
eiga paprasta: kiekvienas pasiima po karštą bulvę (-es) įsideda į savo lėkštę, pasirenka pagal skonį mėsytę, į specialią kaitinimo lėkštutę deda po griežinėlį raclette sūrio ir palieka išsilydyti, tada pilnai išsilydžiusį sūrį ( jis tampa toks tekantis) užpila ant bulvės ir valgo su pasirinktomis marinuotomis/konservuotmis daržovėmis
tai labai skanu ir tuo pačiu labai sunkus maistas O draugų būryje labai smagiai praleidžiamas laikas
Mes tiek šeimoje tiek su draugais, karts nuo karto pasimėgaujame šiuo valgiu Tai dažniausiai būna šaltu metų laiku, žiemą
Youtube pilna video raclette tematika
taip, tai labai smagus dalykas , kai praktiškai nereikia nieko ruošti
O pats aparačiukas atrodo štai taip :
arba taip:
arba toks:
arba štai toks:
mūsiškis labai panašus į šį :
čia naudojamas sūris - specifinis, taip ir vadinasi raclette
Bulvės verdamos su lupena garuose (arba paprastai)
pateikiama su kelių rūšių kumpiu ( virtas, vytintas, rūkytas ir t.t.. ) kokia šoninė, kurią galima pakepinti ant viršutinės grilinės aparato dalies , įvairios dešros ir pan.
Su visokiomis marinuotomis/konservuotomis daržovėmis : kornišonai ( mini agurkėliai), kaparėliai, svogūniukai, pievagrybiai, ir t.t.t.
eiga paprasta: kiekvienas pasiima po karštą bulvę (-es) įsideda į savo lėkštę, pasirenka pagal skonį mėsytę, į specialią kaitinimo lėkštutę deda po griežinėlį raclette sūrio ir palieka išsilydyti, tada pilnai išsilydžiusį sūrį ( jis tampa toks tekantis) užpila ant bulvės ir valgo su pasirinktomis marinuotomis/konservuotmis daržovėmis
tai labai skanu ir tuo pačiu labai sunkus maistas O draugų būryje labai smagiai praleidžiamas laikas
Mes tiek šeimoje tiek su draugais, karts nuo karto pasimėgaujame šiuo valgiu Tai dažniausiai būna šaltu metų laiku, žiemą
Youtube pilna video raclette tematika