mano vyrą tai uždarė į psichuškę už agresyvumą. Sakė, kad tai dėl AS, kad nemoka jausmų išreikšti socialiai priimtinais būdais
QUOTE(F @ 2010 10 18, 18:39)
mano vyrą tai uždarė į psichuškę už agresyvumą. Sakė, kad tai dėl AS, kad nemoka jausmų išreikšti socialiai priimtinais būdais

Lietuvoj. Buvo jo sutikimas, nes jis atsisakė būti atsakingas už save. Nežinau, kada išleis. Jis labai džiaugiasi, kad gydytojai pripažįsta jo AS ir kad laiko AS jo netikusio elgesio priežastimi. Nu aš tikiuosi, kad jam padės ten.
Sveikutes, nezinau, kur kreiptis
, tad paprasysiu pagalbos mamyciu, kurios augina autistukus.
Mano dukrytes klaseje mokosi mergaite autiste. Na, ji atrodo normali mergaite, aisku atsilieka nuo bendraamziu gerokai, bet ismoko is vaiku agresyvumo, pradejo pirstus lauzyti, stumdytis, nes mate, kaip kiti elgiasi. O mano dukryte labai jautri, labai sunkiai prisitaikanti prie naujos aplinkos, labai daznai sergam, silpnas imunitetas, turim 2 laipsnio adenoidus, pastoviai uzkimusi ir bega nosyte. Tai ta mergyte autiste pradejo is pradziu pirstus lauzyti maniskei, gnaibytis, o dabar pradejo ja smaugti (nieko kito nesmaugia) kasdien, jau mano dukryte slapstosi nuo jos, kur nors pabega per pertraukas, uzlenda, kad nepribegtu ir nesmaugtu, kadangi yra labai silpna, tai nemoka pasipriesinti, buna, pastumia ja, kad nekibtu, pradzioj mokiau dukryte, kad draugiskai su ja kalbetu, pasakytu, jog negalima taip elgtis, pasakyti, kad yra ji drauge, bet tai nieko nereiske, o mokytoja pasaukia ant tos mergaites, bet ji neklauso, siandien parejo manoji visa verkdama, nes ta mergaite ja buvo prismaugusi, vaikai atpurte maniske, tai ka reikes daryti, jei is vis pasmaugs
.
Rytoj eisiu pas mokytoja, nezinau ka daryti, taip nenoriu i kita mokykla vaiko leisti, nes taip sunkiai pritampa, bijo pasaipu, bailiuke maniske, o ka darytij ei neras iseities, eisiu pas direktore, nezinau ka daryti, padekit, nezinau, nes man siurpas ima, kai dukryte pareina ir sako, siandien mane 5 kartus smauge, nebenori ne i mokykla eiti, pradejo blogiau mokytis, mokesi su pagyrimais, o kas dabar darosi. Kazkoks kosmaras, negalvojau, kad gali mokykloje tokie dalykai vykti
Bandysiu anksti i mokykla nuvaziuoti, palauksiu ir tos mergaites mamos, pasikalbesiu, nes man baisu del savo dukrytes ir baisu, kad jos mazoji nepradetu dar agresyviau elgtis

Mano dukrytes klaseje mokosi mergaite autiste. Na, ji atrodo normali mergaite, aisku atsilieka nuo bendraamziu gerokai, bet ismoko is vaiku agresyvumo, pradejo pirstus lauzyti, stumdytis, nes mate, kaip kiti elgiasi. O mano dukryte labai jautri, labai sunkiai prisitaikanti prie naujos aplinkos, labai daznai sergam, silpnas imunitetas, turim 2 laipsnio adenoidus, pastoviai uzkimusi ir bega nosyte. Tai ta mergyte autiste pradejo is pradziu pirstus lauzyti maniskei, gnaibytis, o dabar pradejo ja smaugti (nieko kito nesmaugia) kasdien, jau mano dukryte slapstosi nuo jos, kur nors pabega per pertraukas, uzlenda, kad nepribegtu ir nesmaugtu, kadangi yra labai silpna, tai nemoka pasipriesinti, buna, pastumia ja, kad nekibtu, pradzioj mokiau dukryte, kad draugiskai su ja kalbetu, pasakytu, jog negalima taip elgtis, pasakyti, kad yra ji drauge, bet tai nieko nereiske, o mokytoja pasaukia ant tos mergaites, bet ji neklauso, siandien parejo manoji visa verkdama, nes ta mergaite ja buvo prismaugusi, vaikai atpurte maniske, tai ka reikes daryti, jei is vis pasmaugs

Rytoj eisiu pas mokytoja, nezinau ka daryti, taip nenoriu i kita mokykla vaiko leisti, nes taip sunkiai pritampa, bijo pasaipu, bailiuke maniske, o ka darytij ei neras iseities, eisiu pas direktore, nezinau ka daryti, padekit, nezinau, nes man siurpas ima, kai dukryte pareina ir sako, siandien mane 5 kartus smauge, nebenori ne i mokykla eiti, pradejo blogiau mokytis, mokesi su pagyrimais, o kas dabar darosi. Kazkoks kosmaras, negalvojau, kad gali mokykloje tokie dalykai vykti

Bandysiu anksti i mokykla nuvaziuoti, palauksiu ir tos mergaites mamos, pasikalbesiu, nes man baisu del savo dukrytes ir baisu, kad jos mazoji nepradetu dar agresyviau elgtis

QUOTE(Dzindzilina @ 2010 10 19, 14:49)
Sveikutes, nezinau, kur kreiptis
, tad paprasysiu pagalbos mamyciu, kurios augina autistukus.
.

Užjaučiu, kad klasėje tokia situacija. Maniškė ir labai jautri, jei su ja vyktų tokie dalykai, išvis į mokyklą neitų. Man atrodo, viską teisingai nusprendėt, reikia kalbėtis ir su tos mergaitės mama ir su direktore, neduok dieve, kas rimčiau atsitiktų ir nebus kaltų.
Čia tik patvirtina mano nuomonę, kad vaikui su autizmu mokykloje reikalinga priežiūra ir turi suaugę žmonės atsakyti už jų elgesį, taip pat, kaip elgimasi su jais. Nes tokia "integracija" nieko neduoda, tai tik popierizmas. Kenčia arba autistas, arba aplink jį esantys vaikai, kaip šiuo atveju.
Aciu, uz palaikyma, as irgi tylet nebegaliu, tad rytoj bandysiu kalbetis su mama tos mergytes, ji jos vieninteles klauso, pasikalbesiu ir su mokytoja ir jei nepades, tai pas direktore kreipsiuosi.
QUOTE(F @ 2010 10 18, 18:39)
F, labai keista girdėti iš tavęs tokius žodžius, jaučiu, tavo įsiutį net per ekraną.
Papildyta:
QUOTE(Dzindzilina @ 2010 10 19, 15:54)
Aciu, uz palaikyma, as irgi tylet nebegaliu, tad rytoj bandysiu kalbetis su mama tos mergytes, ji jos vieninteles klauso, pasikalbesiu ir su mokytoja ir jei nepades, tai pas direktore kreipsiuosi.
O aš nemanau, kad toks pokalbis ką nors duos, juk mama nuolat šalia nesėdi, ir apart to, kad ji tai sužinos, niekas nepasikeis (nors žinoti aš norėčiau) ir labai pritariu Maliuk, kol šalia tokių vaikų nebus suaugusiojo (šiuo atveju, mokytojo padėjėjo) niekas nepasikeis
Spec. pedagoge yra, rtik ji nebuna istisai, iseina per pertraukas ir palieka ta mergaite be prieziuros, jauciu reikes iseit is tos mokyklos, viena karta, kai skundesi mano dukryte tai spec pedagogei, jog smaugia, toji nieko nesake, tik apsaukinejo visus aikus, kaip ir mokytoja daznai reikai ant ju

QUOTE(cezi @ 2010 10 19, 17:42)
F, labai keista girdėti iš tavęs tokius žodžius, jaučiu, tavo įsiutį net per ekraną.
oi, atrodo, kad įvyko nesusipratimas. Jūs kažką turbūt ne taip supratote.
Kokius žodžius keista iš manęs girdėti ir kodėl?
Jūs galite jausti tik savo įsiūtį, bet ne mano. Kai tą rašiau, nejaučiau įsiūčio. (Jeigu jausčiau, tai nesėdėčiau prie kompo, o spręsčiau jo priežastį.) Kad ir kokį jausmą aš tada jaučiau, jį perduoti per ekraną, sutikit, būtų tikrai sunku - juk žmonės net ir gyvai bendraudami dažnai susiduria su jausmų išreiškimo ir interpretavimo problemomis. Todėl norėdama išreikšti kokį jausmą aš padaryčiau tai tiesiogiai. Greičiausiai jums įsiūtį sukėlė mano žodžiai (kurie jums pasirodė keisti), o gal pats faktas, kad žmogus dėl AS agresyviai elgėsi ir pateko į psichuškę. Na visgi mano tikslas nebuvo sukelti jums įsiūčio ar kitų neigiamų emocijų, norėjau tik pasidalint, kad va įvyko tokia nelaimė.
Dzinzilina, patarciau sneketi ne tik su direktore, mergaites mama, bet paprasyciau, kad susitikime dalyvautu ir spec. pedagoge. Beda ta, kad tokiam vaikui reikalingas salia toks zmogus ne tik per pamokas, bet ir per pamokas - juk pagrindines ir yra socialines adaptacijos problemos. O kaip autistui adaptuotis be pagalbos?
Mano suneliui atvirkstinis variantas - jis nemoka apsiginti...
F, uzjauciu, tikriausiai tau dabar sunku. Na ir jam sunku, sunku suvaldyti nesuvaldoma.
Mano suneliui atvirkstinis variantas - jis nemoka apsiginti...
F, uzjauciu, tikriausiai tau dabar sunku. Na ir jam sunku, sunku suvaldyti nesuvaldoma.