Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-14

Vis dazniau imu pastebeti, kad nerima kelianti dalyka. Ciausketi sunus ima vis daugiau ir ivairesniais garsazodziais, bet tik su savais zmonemis. Kai ji snekina kiti zmones, toks ispudis, kad jis lyg negirdi ju. Visiskai jokiu emociju, net akiu kontakto nera. Nesuvokiu tokio elgesio priezasciu. I musu klausimus jis reaguoja, vykdo elementarius paliepimus, o va, kai turi reikalu su svetimais zmonemes, jis tarsi kosmose atsiduria... Cia ko gero tas ''tipinis'' autizmo bruozas ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 09 06, 14:46)
kai turi reikalu su svetimais zmonemes, jis tarsi kosmose atsiduria... Cia ko gero tas ''tipinis'' autizmo bruozas ar as klystu?

Jis bijo ar salinasi svetimu? O kai i poliklinika einat, duoda save apziureti? O darzelyje kaip?

Mano mazajai VRC nustate problemas TIK su kalba (motorine alalija). Siaip nieko baisaus, reikes logopedo, kalba stumiasi. Ale guldau galva kad pries metus jai duotu F83 (juolab VRC ir buvo tokia nepatikslinta diagnoze), nes buvo protarpiais problemos su elgesiu. Tai man kazkodel tai atrodo kad ir jai tos problemos del virusu herpes seimos didesnes apkrovos buvo (ir konkreciai kaip mokamo skiepo pasekme). Dabar jau situacija kontroliuojama ir tik liekamieji reiskiniai. Ir tyrimai nera labai baisus mano akimis. Ale nusipirkau vakar ta vilcacora (maisto papilda) http://newmax.ru/?mo...page=1&about=79 nuo virusu. Tai dabar ir pati gersiu, nes man herpes 1 atsalus orams pastoviai ant lupos islenda. O gal ir kraujo spaudimas kila nuo tu virusu, g.gif bent jau nuo kokio citomegalo gali taip buti. (Ale jau gaila Lt savo tyrimams investuoti, vis tiek jau papilda gersiu profilaktiskai.)

O berniukui vakar dar gavau raudoniukes IgG antikunius 2 kartus padidejusius (ir jokiu sirgimo ir berimo pozymiu mes nepamenam doh.gif ). Ir pasirodo Herpes 1 ir 2 jis irgi yra prasirges, tik antikuniai normos ribose. Nu vien zodziu... herpesu seimos virusai gerai "prigriebe" mano maziu ir kitus seimos narius. doh.gif Siuos visus herpius galima bet kur aplinkoje pasigauti ir siemoje viens nuo kito lengva apsikresti. Ale matomai imunine su didele apkrova nesusitvarko ar labai letai tvarkosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 07 rugsėjo 2010 - 07:38
QUOTE(cezi @ 2010 09 04, 18:53)
Žinau, dabar darau citomegalo ir toksoplazmozės tyrimus didžkiui, bet kad kažkaip situacija stabilizavosi po operacijos

http://www.t-pacient...PDF/tp12-08.pdf
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 07, 08:07)
Jis bijo ar salinasi svetimu? O kai i poliklinika einat, duoda save apziureti? O darzelyje kaip?

Jis nebijo svetimu zmoniu, jis jeigu nenori bendrauti, tiesiog i juos nereaguoja. Buna, kad ir i musu klausimus nereaguoja, jeigu jam jie neidomus. Nes tarkim, dar nera buve, kad i klausima: ar nori skolodao? jis nesureguotu smile.gif Bet tarkim raginimo susitvarkyti zaislus, jis gali ir ''negirdeti''. Ir cia ne apsimetimas, nes tokius mazus vaikus lengva pagauti apsimetinejant, vaidinant, cia rodos, kad jis tikrai negirdi ir nemato.
Problemu neturim jokiu pas gydytojus, leidziasi apziurimas, o va su darzeliu, tai nekas. Rytiniai atsisveikinimai buna ziaurus: jis klykia kiek tik turi jegu, apsikabina mane taip stipriai kaip tik gali, aukletoja turi ji tiesiog isplesti man is glebio. Po keliu ar keliolikos minuciu nurimsta ir tada jau iki pietu isbuna normaliai. Pavalgo savarankiskai, zaidzia su vaikais, nesipriesina aukletojos vedamas i sale, kur vyksta papildomi uzsiemimai.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 09 07, 12:42)
Jis nebijo svetimu zmoniu, jis jeigu nenori bendrauti, tiesiog i juos nereaguoja. Buna, kad ir i musu klausimus nereaguoja, jeigu jam jie neidomus. Nes tarkim, dar nera buve, kad i klausima: ar nori skolodao? jis nesureguotu smile.gif Bet tarkim raginimo susitvarkyti zaislus, jis gali ir ''negirdeti''. Ir cia ne apsimetimas, nes tokius mazus vaikus lengva pagauti apsimetinejant, vaidinant, cia rodos, kad jis tikrai negirdi ir nemato. 
Problemu neturim jokiu pas gydytojus, leidziasi apziurimas, o va su darzeliu, tai nekas. Rytiniai atsisveikinimai buna ziaurus: jis klykia kiek tik turi jegu, apsikabina mane taip stipriai kaip tik gali, aukletoja turi ji tiesiog isplesti man is glebio. Po keliu ar keliolikos minuciu nurimsta ir tada jau iki pietu isbuna normaliai. Pavalgo savarankiskai, zaidzia su vaikais, nesipriesina aukletojos vedamas i sale, kur vyksta papildomi uzsiemimai.

Lyg rašytum apie mano vaiką...

Su darželiu pas mus irgi tas pats. Jau nuo rengimosi "nenoju". Šiandien tą "nenoju" kaip užstrigusi plokštelė kartojo vos ne kas 3 min doh.gif O atėjus į darželį ašaros kaip pupos, kojas apsikabina tvirčiausiai verysad.gif Paskui auklėtoja sako, kad apsiramina ir puikiausiai žaidžia. Vakar net pietų miegelio miegojo thumbup.gif labai viliuosi, kad pripras, nes ir pernai panašiai buvo apie savaitę toj spec. grupėj, o paskui į ją nušuoliuodavo linksmiausiai.
Atsakyti
Ice, o tavo vaikas ar valgo darželyje?

Maniškis šiandien jau nenorėjo eiti į darželį - kai ryte su MB priėjo prie darželio, tai vaikas norėjo eiti į kitą pusę.
Ir be to, mano vaikas nevalgo darželyje... Pusryčius todėl bandom įsiūlyt namie, o darželyje nevalgo pietų, vakarienės. Vieną dieną per pietus valgė duonos ir obuolį, kitą dieną po pietų miego jogurtą, bananą, o vakar vakarienei suvalgė arbatos ir bandelę. Ir tai visas vaiko dienos valgis darželyje...
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2010 09 07, 14:11)
Ice, o tavo vaikas ar valgo darželyje?

Maniškis šiandien jau nenorėjo eiti į darželį - kai ryte su MB priėjo prie darželio, tai vaikas norėjo eiti į kitą pusę.
Ir be to, mano vaikas nevalgo darželyje... Pusryčius todėl bandom įsiūlyt namie, o darželyje nevalgo pietų, vakarienės. Vieną dieną per pietus valgė duonos ir obuolį, kitą dieną po pietų miego jogurtą, bananą, o vakar vakarienei suvalgė arbatos ir bandelę. Ir tai visas vaiko dienos valgis darželyje...

Valgo, bet ne viską suvalgo. Valgo pvz. sriubą, o antro patiekalo mažiau, suvalgo mėsytę, o bulvių košę palieka. Pusryčius nutariau duoti namie, nes nespėjame mes 8.30 val. ateiname tik prieš 9 val, be to ryte prasta nuotaika, o kai nepavalgęs, bijau, kad dar prastenė nebūtų. Nors namie sunkiai jis tuos pusryčius valgo, bet šiaiop ne taip suduodu, pati sumaitinu, nes kitaip dar labiau vėluotume doh.gif Stengiuosi virti košę, bet vienos jis nevalgo, valgo su kokiu nors sausainiu, šiandien valgė su sumuštiniu. Žiūrėsim, gal nuotaikos kiek nors pagerės - tai ir darželyje gal pusryčius valgys.
Šiandien ateinu į grupę, o rūbinėje vaikų piešiniai iškabinti: "Vasarėlę prisiminus". Dieve, kaip mums toli iki tokių dalykų verysad.gif Maniškis net pieštukų normaliai nenulaiko, o ką bekelbėti apie piešimą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 09 07, 15:54)
Dieve, kaip mums toli iki tokių dalykų  verysad.gif Maniškis net pieštukų normaliai nenulaiko, o ką bekelbėti apie piešimą  verysad.gif

console.gif console.gif console.gif console.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 07, 07:07)

O berniukui vakar dar gavau raudoniukes IgG antikunius 2 kartus padidejusius (ir jokiu sirgimo ir berimo pozymiu mes nepamenam  doh.gif ). Ir pasirodo Herpes 1 ir 2 jis irgi yra prasirges, tik antikuniai normos ribose. Nu vien zodziu... herpesu seimos virusai gerai "prigriebe" mano maziu ir kitus seimos narius.  doh.gif Siuos visus herpius galima bet kur aplinkoje pasigauti ir siemoje viens nuo kito lengva apsikresti. Ale matomai imunine su didele apkrova nesusitvarko ar labai letai tvarkosi.

O tai MMR skiepu neskiepijote? Jei skiepijote - tai ir turi būti antikūnų prieš raudonukės virusą.

Ir kodėl manote, kad imuninė nesusitvarko? tai kaip tik susitvarko, kad antikūnų yra.
Beje, Herpes 2 kiek žinau yra lytiniu keliu plintantis, tai kaip čia suprasti? g.gif
Kur jūs tuos tyrimus darotės? Ar tikrai patikima laboratorija?
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 07, 09:06)

Per daug rusiško teksto, aš jau ir raides pamiršus smile.gif
Atsakyti
sveikos,noriu paklausti kokie yra autizmo simptomai.mano vaikui 4metai.yra labai aktyvus,labai jautrus,megsta zaisti asu vandeniu,bet maudytis bijo.nepernesa garsios muzikos,bijo garsu(dulkio siurblio,plauku dziovintuvo ir.t.)lipa kuo auksciau(ant stalo,kedes)
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 09 07, 20:08)
sveikos,noriu paklausti kokie yra autizmo simptomai.mano vaikui 4metai.yra labai aktyvus,labai jautrus,megsta zaisti asu vandeniu,bet maudytis bijo.nepernesa garsios muzikos,bijo garsu(dulkio siurblio,plauku dziovintuvo ir.t.)lipa kuo auksciau(ant stalo,kedes)

Labas,

http://www.autizmo.p...simptomai1.html

Čia yra vaizdžiai parodyti autizmo simptomai, o jūsų išvardyti visai normalūs vaikiški bruožai, gal tik dėl garsų nevisai normali reakcija, reiktų patikrinti klausą
Atsakyti