QUOTE(Deilina @ 2010 10 06, 13:20)
Gryžom iš darželio, auklėtoja sakė, šiandien labai sunki diena buvo

Lauke, tai pats didžiausias iššūkis, nes nenori būti kartu prie visų vaikų. Eina panašiai kur jam norisi, nestovi vienoj vietoj, tai kol Roką sugavo, vienas vaikas lūpą stipriai prasikirto

Žodžiu sutarėm taip: Roko į lauką nebes (pasak auklėtojos, jie ten būna ne ilgiau 30 min) ir jam jokios naudos ten, tik tiek, kad reikia gaudyti, o jis priešinasi. O teigiamas dalykas man tas, kad pagaliau sutarėm nuo 5-ienio bandysim be pampersų darželyje gyventi

Aišku, auklėtoja nėra tuo sužavėta, sako bus labai sunku, bet ir man nelengva iš kitos pusės, kai namuose viena tvarka, ten kita

O šiaip su batų nusimovimu išlikus ta pati problema, neklauso jų juodai ir aunasi lauk batukus

Namuose taip nedaro, nes žino, kad mama barsis.
Deilina, patarčiau neforsuoti. Aš irgi labai pergyvenau dėl tų pampersų. Turi vaikui ateiti suvokimo laikas. Darželyje bus labai sunku, jei jis vis šlapins kelnytes. Bandykite namuose nedėjimo pampersų režimą. Bet vaikas turi nesipriešinti sėstis ant puoduko ar klozeto. Mes irgi tik 3 metų nuėmėm pampersus, o darželyje ir kokį mėnesį po 3 gimtadienio. Bet pasiryžusi pratinau namuose apie 2 sav. Pernai, per Kalėdinį laikotarpį, buvau atostogose apie 2 sav., dar švenčių dienos prisidėjo, plius vaikui padėjo geros šventinės emocijos, nevedėme į darželį - ir mums stebuklas įvyko - vaikas ramioje namų aplinkoje, be streso darželyje pasakė "kaku" sąmoningai, žinodamas, ką tai reiškia. Bet aš tas 2 sav. kalbinau jį ant puoduko prie tokio mažo žaidimų staliuko, jis sėsdavo ant puoduko, aš šalia ant kėdutės ir dėliodavome mozaikas, ar kokias mašinytes rikiuodavom. Taip pamažu pamažu jis pradėjo naudotis puoduku kaip kėdute, o paskui pavyko maži reikaliukai, o paskui ir didelis - ir vaikas pradėjo suvokti, kam tas puodas reikalingas, kad tai ne tik kėdutė, bet ir kitą paskirtį turi.
Pas močitę net ir dabar jis sėda ant puoduko, jam pritraukiama taburetė, o ant jos kalnas mašinų ir taip visus reikalus padaro. Nors dabar mes mokam jau ir ant klozeto, tik kažko pradėjo nebesiprašyti, reikia kontroliuoti ir nuvesti, kartrais net su pažadais, kad kažką gaus. O paskutiniu metu pradėjo atsukinėti WC esantį vandens čiaupą

Ir nebenorėti sėsti ant to klozeto. Vėl kažkokia nesąmonė

Bet kaip nors mes ją išgyvendinsim.
Tiesa, mums pasisekė, nes mokėjo naktį sulaikyti jau gana anksti - nuo kokių 2 metukų nakčiai nebedėdavom pamperso. Bet ryte tekdavo uždėti, nes ant puodo nesėsdavo o klykdavo. Ir taip vienerius metus iki 3 metų. Bet kai pradėjo sėsti ant puoduko - tai pirmas darbas ryte atsibudus, tuoj kelti vaiką iš lovos ir sodinti. Vėl prie to patiesa staliuko su žaislais. Dabar irgi keliu ir sodinu ant WC. Pats nenueina. Vasarą lyg bandydavo reaguoti: nueik ir padaryk, kartais nueidavo. Bet dabar vėl ne. O darželyje jį pakontroliuoja, psaodina. Tik va didelio reikalo jaučiu taip per visą mėnesį niekad ten ir nebuvo padaręs. Prasidėjo bėdos - užkietėjo viduriukai. Čia jau dėl psichologijos, nes jam tai labai privatus reikalas. Jei namie daro - tai visad sako "ate" - maždaug išeik ir palik mane vieną.
Va kiek prirašiau
Linkiu kantrybės kantrybės ir dar kartą kantrybės