QUOTE(JurgaSim @ 2010 09 04, 10:43)
O tai jus tyrete tik IgG antikunius? Juk daug svarbesne informacija teikia IgM rodiklis.
Nu neturejau ir su kuo konsultuotis aplamai KA tirti.

Tad teko konsultuotis su internetu. Tai keleta autistu puslapiu ir vienas kur isvardinti virusiniai tyrimai del epi nurode kad reikia butent IgG. Nes autistams (ir del epi) pagrindine problema sudaro letinis sirgimas, nes umu ir taip visi mato.
PAcituosiu is cia:
http://www.medicine....e...&strid=2479
IgM (rodo ūminę infekciją), IgA (gali rodyti infekcijos tapimą lėtine arba jau lėtinę infekciją) ir IgG (rodo, kad praeityje buvo infekcija, o titrų augimas būdingas lėtinės infekcijos paūmėjimui).
IgA man rodos pas mus aplamai (ar retai) nedaro.
Beje, viso sio reikalo yra ir finansine puse. Tai uz gal 6 tyrimus IgG kiekvienam vaikui bendra suma ir taip apie 300 Lt gavosi (o radau ko gero pati pigiausia mokama varianta). Tai dar IgM tirti tai jau pinigine nepaveze. O jei ner IgG (norma), tai IgM nera prasmes ir daryti ir Lt ploti. Beje, pasikartosiu, nezinia ka aplamai tirti reikejo...
Bet dabar kai isplauke i pavirsiu nauji duomenys, tai tikiuosi padaryti viska, kad perkelti kuo didesne tyrimu dali Santariskiu rupescioms. O veliau ziureti ka dar ir nuosavu lesu galima padaryti sia kriptim.
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2010 09 04, 10:46)
Ir kodėl tai indiškasis variantas??? Ar Harvardo univeras iš Bostono į Indiją perkėlė?
Buvau ten tokia video radusi, kur indu gydytojas pasakojo apie aklu indu vaiku gydyma. Jie ten pagal kazkoki tai projekta dirba. Tai rodel kaip po akiu operacijos aklu vaiku smegenys suprasdavo vaizda. Tai suprasti pradedavo tik tada, kai du skirtingi objekta kompo ekrane pradedavo judeti.
Tai padare tyrima ir kaip paprastas vaikas palyginus su autistu mato judanti vaizda. Tai paprastas vaikas ziuri KUR TURI nukristi kamuoliukas, o autistas ziuri kokia kryptim juda kamuoliukas. Buvo pamineta kad kazka planuojama del autistu daryti. Bet paieska nieko naujo nedave, nors projektui jau gal 4-5 metai.
Nuoroda buvo atidaryta pas mane, bet "padirbejo" drauges vaikas prie kompo ir jau jos neber.