Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(airv @ 2010 09 04, 13:41)
Ačiū, merginos  4u.gif

Man patinka thumbup.gif Pirmoje gal fokusas kiek į priekį pašokęs, bet vis tiek žiūrisi gerai. Antroj tikrai nekliūna centravimai. Patinka emocija, daugiau prie nieko neišeina kabinėtis smile.gif

Sveiki, beje smile.gif
Atsakyti
Sveikutės visos 4u.gif
Visų pirma tai sveiknu naujokes, sveikos prisijungusios 4u.gif - gerų kadrų!!!

Atostogos - "sunkus darbas" biggrin.gif , per tuos sunkius darbus visai apleidau mūsų temą, na nieko, bandysiu jungtis vėl. Tiesa, aš visai nebefotografuoju, krizė ir man biggrin.gif

Skaitau praeitą temą, tiesa vieną kartą jau perbėgau, žiūrėjau tik nuotraukas...
Iš to ką pamenu, labai gražios paprasta vaikučio foto, respektas Akashai už tobulą kokybę, tiesa mano skoniui kai kur jos net per daug biggrin.gif , bet čia galima nurašyt, kad neturiu skonio biggrin.gif
Taigi, labiausiai įstrigo airv , manau didžiausia pažanga per tumpiausą laiką.
Airv, prisimenu Tave nuo radijatoriaus foto biggrin.gif - nepasirodė ji man nei labai įdomi, nei kabinanti, nei dar kažkokia, bet visgi ją prisimenu - tuo met pagalvojau sau, nu niekad nesugalvočiau fotografuot tokio objekto biggrin.gif Va būtent ne-s-u-g-a-l-v-o-č-i-a-u biggrin.gif , o Tu galvoji, tai mano galva svarbiausia. Manau Tau labai tiktų išbandyti juostą, ten kur kas daugiau reikia galvoti, manau padarytum puikių kadrų. Skaitmena dažnai mus "vaduoja" nuo galvojimo, pavarai kokius 200 kadrų ir randi kokį vieną neblogą biggrin.gif Na, bet ne apie tai aš čia.Šaunuolė, man patinka, kaip Tu matai, ieškai. Ieškai ne tik objekto( modelio) fotografavimui, ieškai kaip jį parodyti.Todėl Tavo nuotraukose daug įdomių, nesikartojančių rakursų( manau tai labai svarbu, įpač jei fotografuoji užsakovui- taip jam atiduodama dešimt nuotraukų atiduodi visas skirtingas, vis kitokią) Baisiai nemoku rašyt, neturiu tam dovanos, bet manau supranti ką noriu pasakyti.
Ir dar, brauk krizę iš dienotvarkės, Tavo foto puikios,( paskutinieji portetukai)man labai super, netrūksta man ryškumo(nemyliu labai ryškių), darbuokis taip ir toliau. Turiu Tau vieną pasiūlymą, jei nebuvai žinoma, vyksta fotokonferencijos, nesenai buvo " vienas žingsnis portreto link", kiek žinau bus artimiausiu laiku vėl, temos tik nežinau, jei turi galimybes aplankyk - techninių dalykų ten mažai sužinosi, bet bent jau man taip viską sudėliojo į vietas( galvoje turiu omeny biggrin.gif )Manau šiai dienai to labiausiai Tau ir trūksta, visa kita- puikiai.

Ką gi išsiplėčiau čia aš biggrin.gif
Sekmės visoms ieškant auksinio kadro.Aš tokio dar neturiu verysad.gif - ką gi ieškosiu .
P.S Forgete, dėkui, radau ko ieškojau 4u.gif

Merginos, iš flickro nebemoku foto įkelt, puslapis pasikeitęs, nebėr po nuotrauka ką kopint biggrin.gif , brūkštelkit kuri kas ir kaip, dėkui.
,
Atsakyti
frederica, ačiū 4u.gif ir tau pilnai pritariu dėl airv thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif išdėstei tai, apie ką aš galvojau thumbup.gif thumbup.gif baltai pavydžiu to vidinio jausmo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 05 rugsėjo 2010 - 10:30
sveikos, priimsit? blush2.gif
skaitineju jusu tema, noriu ismokti kazko, kas iki siol atrode tamsus miskas doh.gif turiu fotoaparata Pentax K-x, jau daugiau nei puse metu guli jis nenaudojamas, bo pavasari, vasara neradau laiko rimtesnems pamokoms unsure.gif prie juros ar siaip kur muilinukes uztekdavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 05, 10:23)
Sveikutės visos 4u.gif

Merginos, iš flickro  nebemoku foto įkelt, puslapis pasikeitęs, nebėr po nuotrauka ką kopint biggrin.gif , brūkštelkit kuri kas ir kaip, dėkui.
,

Puikiai parašei thumbup.gif Tikrai sutinku 100% dėl airv Šaunuolė, nerealiai eini septynmyliais žingsniais 4u.gif
Dėl flickr'o - atsistoji ant norimos foto - spaudi dešinį pelės klavišą - atsiranda lentelė, kur galima pasirinkit foto dydį
View available sizes: Medium 500 • Medium 640 • Large • Original
Aš renkuosi 640. Tada vėl dešinį-properties, nukopini adresą ir įkelį į SM per img smile.gif

Toks gan ilgas kelias, bet trumpesnio neradau

QUOTE(deisse @ 2010 09 05, 11:12)
sveikos, priimsit? blush2.gif
skaitineju jusu tema, noriu ismokti kazko, kas  iki siol atrode tamsus miskas doh.gif turiu fotoaparata Pentax K-x, jau daugiau nei puse metu guli jis nenaudojamas, bo pavasari, vasara neradau laiko rimtesnems pamokoms unsure.gif prie juros ar siaip kur muilinukes uztekdavo ax.gif

Prašom jungtis - daryti namų darbus, skaityti, komentuoti ir daug daug fotografuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 05, 16:06)
Dėl flickr'o - atsistoji ant norimos foto - spaudi dešinį pelės klavišą - atsiranda lentelė, kur galima pasirinkit foto dydį 
View available sizes: Medium 500 • Medium 640 • Large • Original
Aš renkuosi 640. Tada vėl dešinį-properties, nukopini adresą ir įkelį į SM per img smile.gif

Aha, anksčiau ir aš taip dariau, dabar kai pasikeitė psl.,( o gal čia aš pati ką primaigiau g.gif ) - pas jus toks pats kaip ir anksčiau ar pakito? Tai va nebėr to laukelio kur adresui kopint... va tokį užrašą meta-Looking for the HTML code and photo file link? Check out this FAQ.

Nu einu dar žiūrėt, gal ką pražioplinau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 05 rugsėjo 2010 - 15:26
QUOTE(rarity @ 2010 09 05, 17:06)
Prašom jungtis - daryti namų darbus, skaityti, komentuoti ir daug daug fotografuoti  4u.gif

bandysiu mirksiukas.gif tai pirmoji uzduotis su trimis objektais? einu atlikt blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos, už tokius gražius žodžius 4u.gif Net nuraudau.

Juosta, tai man tikrai labai patiktų - kaupiuosi jai. Turiu senuką Fed 3d, tai pasibandymui bus gerai. O va kokią juostą pirkt tai neapsisprendžiu dar.

Dar nuotrauka, visiškas buitekas, šeimyniniam albumui. Bet tie buitiniai, pagauti kadrai, man sunkiausiai sekasi...
Grūdas tai čia natūralus...ty ISO 1600, tik nžn ar čia tinka. JB nes daug spalvų aplinkoj.

Kritikai.
user posted image

Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 05 rugsėjo 2010 - 18:43
QUOTE(frederica @ 2010 09 05, 03:23)
Merginos, iš flickro  nebemoku foto įkelt, puslapis pasikeitęs, nebėr po nuotrauka ką kopint biggrin.gif , brūkštelkit kuri kas ir kaip, dėkui.

Aš tai darau taip: virš nuotraukos spaudžiu ant mygtuko "Actions", ten randu "View all sizes", o tada jau renkuosi, kurią noriu, ir dešiniojo pelės klavišo pagalba susirandu "Copy image location", kurį paskui keliu į SM. mirksiukas.gif

QUOTE(airv @ 2010 09 05, 10:14)
Grūdas tai čia natūralus...ty ISO 1600, tik nžn ar čia tinka. JB nes daug spalvų aplinkoj.
bigsmile.gif Pas mane toks grūdas ant 400, gal dar ir didesnis... Kuo fotografuoji?
Šiltas vaizdelis, man gal truputį nurėžt dešinės ir apačios norėtųsi... blush2.gif

Fotografavau vakar šeimyną tokią su keturiom nuostabiom mergičkom. Niekaip neapsisprendžiu dėl kadravimo šitoj foto... Kaip lyg ir mergičkas norėtųsi iš centro trūktelt, bet tuomet labai tuščia kairė pusė gaunasi... Kaip jums žiūrisi? g.gif O ir šiaip, jei kokių pastabų turit, įdomu būtų išgirsti blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 05 rugsėjo 2010 - 21:25
sushi, nuotaikinga foto, bet man norisi jas truputį patraukti, kad matytųsi vietos, kur jos ten žiūri taip linksmai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 05, 14:40)
sushi, nuotaikinga foto, bet man norisi jas truputį patraukti, kad matytųsi vietos, kur jos ten žiūri taip linksmai 4u.gif
Ačiū, paprasta mirksiukas.gif
Atsakyti