Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 03, 14:46)
Čia My Webpage po nuotrauka paspauskit ir leis originalią foto pamatyti.
Fotikas Canon EOS 450D, objektyvas 50mm f/1.8, nuotraukos parametrai f/2.0, išlaikymas 1/500, ISO 200.
Nieko nesupratau apie fokuso slankiojimą ir ekraniuką blush2.gif
Man asmeniškai pats pats ryškymas yra kairėj pusėj, iš karto šalia grybo. Neneigiu, grybo kepurėlės priekis ryškus, bet aš visos kepurėlės ryškios norėjau... Fokusavausi į priekį. O kur rast paskaityti apie tuos ryškumo zonos santykius nuo fokuso taško g.gif

tavo kamera turi Live view, tai reiskia kad gali ziureti per ekraniuka ir fokusuoti. bent jau pas mane yra toks kvadraciukas kuri gali slankioti taip nurodant fokusavimo vieta. pasiskaityk instrukcija.

tavo parametruose labai maza ryskumo zona.

brumbrumai pas mane prie canono 430ex ar kokia ten blykste. zodziu kai pirkau man pasake, svarbu kad sukiotusi, butu sinchrinizuota su kamera, tai va ir nusipirkau. aisku nepigus daigtas, tik as is usa pirkau tai ne taip daug ir sumokejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 03 rugsėjo 2010 - 13:53
Man asmeniškai pats pats ryškymas yra kairėj pusėj, iš karto šalia grybo. Neneigiu, grybo kepurėlės priekis ryškus, bet aš visos kepurėlės ryškios norėjau... Fokusavausi į priekį. O kur rast paskaityti apie tuos ryškumo zonos santykius nuo fokuso taško g.gif

Jei draugauji su anglu kalba tai http://www_dofmaster_com/dofjs.html ir http://www.cambridge...th-of-field.htm

viskas rysku kur ir turi buti pagal tokius nustatymus fokusavimo taska.... reikejo arba f kelti iki kokiu 4 arba fokusuoti giliau i gryba...

Del fokuso tasku slankiojimo pas tave desinej virsuj yra toks mygtukas kuris keicia fokuso taskus, ten nupiesti fokuso taskuciai... o jei nerasi pavartyk manuala...
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 03, 13:46)
Fotikas Canon EOS 450D, objektyvas 50mm f/1.8, nuotraukos parametrai f/2.0, išlaikymas 1/500, ISO 200.

Jei f2,tai apie ryskuma nelabai gali buti kalba.Arba as ko nors nesuprantu ax.gif
Atsakyti

F/2.5 smile.gif nu as tai manau, kad viska gerai su tuo grybu smile.gif didink f ir bus visas grybas ryskesnis smile.gif aisku, gal kas profesionalesnis paaiskintu normaliai kaip ten ka reiktu daryt.. ir kas cia negerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 03 rugsėjo 2010 - 15:12
(Žydraakė,nu kaip tau paaiskinti.Nevisada fokusas buna ten kur tu nori,o ypac jeigu daug objektu nuotraukoje.Dar ne karta ir ne du su tuo susidursi ax.gif
Atsakyti
Mergaitės, atleiskit, kad taip įsiveržiu..., be komentarų jūsų foto, be pasisveikinimo blush2.gif
ale ne namie esu, instrukcijos po ranka nėra, googlej neradau, o skubiai reikia - kaip įsijungia canon 450 LSD ekranėlis, fotorafuojant ( ne nuotraukų peržiūrai žinoma).
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 03, 19:57)
Mergaitės, atleiskit, kad taip įsiveržiu..., be komentarų jūsų foto, be pasisveikinimo blush2.gif
ale ne namie esu, instrukcijos po ranka nėra, googlej neradau, o skubiai reikia - kaip įsijungia canon 450 LSD ekranėlis, fotorafuojant ( ne nuotraukų peržiūrai žinoma).
Iš anksto dėkoju.

instrukcija stai cia http://failai.in/F55...33/EOS_450D.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 03 rugsėjo 2010 - 20:30
I suns dienas, prasyciau-
user posted image
Kad truksta ryskumo, zinau.O dar?
Atsakyti
labas vakaras, registruojuosi naujoj temukej smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 09 02, 19:27)
Aš kaimynės mergytę pafotkinau truputį ax.gif

Grazios foto, as kai serganti J/B -man isvis grazu 4u.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 09 02, 19:34)
Va mano judanti mergiote.
Paningas, ane biggrin.gif

Na jau beveik, tik mergaite kad kiek ryskesne butu, sakyciau tobuleji ta linkme sparciai 4u.gif

Kas ten dejot gryba, tai Akasha super viska paasikino, su idomumu skaiciau jos komentara ir suvokiau kkad mokslas cia neissemiamas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2010 09 03, 21:36)
I suns dienas, prasyciau-

kodel i suns dienas? laugh.gif
Mano kaip pradinuko akimis ziurint labai gerai, ir ryskumo uztenka.... Tik vat uzdengiau as ranka, kur megztukas matos, tai man fantastiska nuotrauka butu, jei tas megztukas istirptu toj tamsoj ir tesimatytu plastakos wub.gif

ir as idesiu teismui viena
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 03 rugsėjo 2010 - 22:47
QUOTE(dosa @ 2010 09 03, 22:45)

Na jau beveik, tik mergaite kad kiek ryskesne butu, sakyciau tobuleji ta linkme sparciai  4u.gif

kodel i suns dienas?  laugh.gif
Mano kaip pradinuko akimis ziurint labai  gerai, ir  ryskumo uztenka.... Tik vat uzdengiau as ranka, kur megztukas matos, tai man fantastiska nuotrauka butu, jei tas megztukas istirptu toj tamsoj ir tesimatytu plastakos  wub.gif

Aciu.
I suns dienas nes siaip.Ideja-vilnonis megstinis, arbata, delnu siluma.Salta man siom dienom.

Veiduko israiska gera mergaites:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 03, 21:52)
Aciu.
I suns dienas nes siaip.Ideja-vilnonis megstinis, arbata, delnu siluma.Salta man siom dienom.
Veiduko israiska gera mergaites:)

man kakzaip pradzioj susviete, kad ten ne puodelis, o taure, isiziuejau gi tikrai, kad ten puodelis laugh.gif Gultis matomai jau reiktu man doh.gif
Atsakyti
Alabama, man viršaus trūksta toj nuotraukoj. O jei dar garuotų ta arbata, tai kaip tik tokiems vakarams kadras būtų.
Jei idėja šiluma, tai man spalvotos arba su mažiau kontrasto norėtūsi nuotraukos, tokios minkštesnės šiek tiek.

Kažkokia depresija man. Oras kaltas? Atrodo trūksta pajautimo. Taip norisi emociškai stipriau fotografuoti, kad kiti pajaustų... O dar kai pradedu analizuoti mano fovoritų darbus, tai dar labiau grimstu...Pvz man kažkas nerealaus wub.gif
http://www.flickr.co...tos/damonbaker/
http://www.flickr.com/photos/valerias/
http://www.flickr.co...henightshedied/
krizė doh.gif

Ps. o kaip padaryti flickeryje kad vietoj skaičių galia rodytų vartotojo varda? kaip čia kur įkėliau??Gal žinot? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 03 rugsėjo 2010 - 23:46