Lutpede, as ir nesupratau, cia raw nepriima. O kaip tu raw failus kompe matai, jei jiems reik atskiros skaitymo programos?
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 22, 22:18)
nesupratau cia gi jpg idejai. ka reiskia, apdoroja fotoaparatas?
Aisiprašau, kad sukalidinau 2 vis delto yra JPG. Atrodo taip (CSC_3660_1216.JPG)
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 22, 21:33)
Aisiprašau, kad sukalidinau 2 vis delto yra JPG. Atrodo taip (CSC_3660_1216.JPG)
aš ir nustebau pradžioj, kad raw įdėjai
QUOTE(<emigrante> @ 2010 09 22, 22:21)
Lutpede, as ir nesupratau, cia raw nepriima. O kaip tu raw failus kompe matai, jei jiems reik atskiros skaitymo programos?
Gal nemoku paaiskinti ten yra toks NEF (RAW) Processing (NEF (RAW)
apdorojimas Cia is instrukcijos
"Pareguliuokite NEF (RAW) processing (NEF (RAW) aprodojimo) nustatymus.
Pasirinkite JPEG kopijai vaizdo kokybę (062), vaizdo dydį (064), baltos spalvos balansą
(096), ekspozicijos kompensavimą (090) ir nuotraukos kokybės reguliavimo režimą (0106).
Spalvų erdvė (0150) ir didelio ISO triukšmo sumažinimas (0151) yra nustatomi pagal
dydžius, parinktus fotografavimo režimu. Atkreipkite dėmesį, kad baltos spalvos balanso
negalima parinkti nuotraukoms, sukurtoms naudojant vaizdo perdengimą, ir kad ekspozicijos
kompensavimo didinimo padalos skiriasi nuo padalų, naudojamų fotografavimo režimu.
4 Kopijuokite nuotrauką.
Pažymėkite EXE"
QUOTE(rarity @ 2010 09 22, 11:44)
daugiau foto galite matyti paspaudę paraše nuorodą ir čia http://www.flickr.com/photos/irmoske/
Kadangi čia įdėjai nuorodą, labai noriu paklausti apie šios foto nustatymus. Labai patiko, berniukas ryškus, fonas taip gražiai sulietas
QUOTE(Ievukis @ 2010 09 22, 12:47)
Kad jau rariy idejo,tai ir as nepasikuklinsiu
Statau už antrą, emocija labai graži ir nuoširdi
QUOTE(airv @ 2010 09 22, 16:42)
Na o grūdas skonio reikalas. Ne visur tinka, bet šitose man jis "jaukumo" duoda
Tai taip. Čia kažkas tokio, kaip kava su cukrum ar be Aš pvz geriu be cukraus
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 22, 21:19)
Kadangi čia įdėjai nuorodą, labai noriu paklausti apie šios foto nustatymus. Labai patiko, berniukas ryškus, fonas taip gražiai sulietas
Tai ten ir pažiūrėti gali Exif yra.
Canon 40D, 50'tukas, ISO 100, f 1,8, išlaikymas 1/800. 50'tukas su atvira diafragma labai gražiai plauna foną.
QUOTE(rarity @ 2010 09 22, 22:54)
Tai ten ir pažiūrėti gali Exif yra.
Canon 40D, 50'tukas, ISO 100, f 1,8, išlaikymas 1/800. 50'tukas su atvira diafragma labai gražiai plauna foną.
Dėkui, dabar žinosiu kaip pasižiūrėti.
Bet turiu klausimą. Ką tik baigiau skaityti efoto straipsniuką apie ryškumo gylį. Jeigu jis yra kaip plokštuma, o prie f/1.8 ryškumo gylis kiek suprantu nebus didelis, tai kaip taip gražiai kone visas vaikutis ryškus Nu jis tikrai ne vienoj plokštumoj gaunasi
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 22, 23:06)
Bet turiu klausimą. Ką tik baigiau skaityti efoto straipsniuką apie ryškumo gylį. Jeigu jis yra kaip plokštuma, o prie f/1.8 ryškumo gylis kiek suprantu nebus didelis, tai kaip taip gražiai kone visas vaikutis ryškus Nu jis tikrai ne vienoj plokštumoj gaunasi
atsidaryk didesne nuotrauka ir pamatysi, kad vaikutis nera visas ryskus.
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 22, 22:06)
Kadangi fotkina su 50'tuku, o telpa visas vaikutis, tai vadinasi fotkinta buvo iš gan didelio atstumo. O kuo didesnis atstumas nuo fotografuojamo objekto, tuo didesnė ryškumo zona (ir gylis). Kažkur efoto yra straipsnis apie ryškumo gylio priklausomybę nuo diafragmos ir atstumo.
Brr, tie auto kažkaip nesmagu kelti, asmeniška
Bet sunkiai sekėsi Tikrai dar DAUG padirbėti ties tuo reikia. Kritikuokit.
Man norėtūsi kad veidas nebūtų šešėlyje, geriau nugara mažiau apšviesta būtų šešėlis prie nosies nepatinka. Kokybė prastoka, nemažai kirpta
Papildyta:
High Key bandymas. Nelabai čia, ane? Pirštas vienas nelabai kažkaip. Kas dar kliūna? Įtampos kūne trūksta
Papildyta:
Ir į temą "Auto. Apie mane" nelabai pataikyta. Mažai ką sako šios foto
Man norėtūsi kad veidas nebūtų šešėlyje, geriau nugara mažiau apšviesta būtų šešėlis prie nosies nepatinka. Kokybė prastoka, nemažai kirpta
Papildyta:
High Key bandymas. Nelabai čia, ane? Pirštas vienas nelabai kažkaip. Kas dar kliūna? Įtampos kūne trūksta
Papildyta:
Ir į temą "Auto. Apie mane" nelabai pataikyta. Mažai ką sako šios foto
QUOTE(airv @ 2010 09 23, 11:11)
Bet sunkiai sekėsi Tikrai dar DAUG padirbėti ties tuo reikia.
Bet sunkiai sekėsi Tikrai dar DAUG padirbėti ties tuo reikia.
oi, man tai labai tik pirmoj noretusi veido spalvos tokios kaip kuno. ar cia del seselio? nugaros spalva man grazi, nenoreciau, kad ji butu sesely. va veido kaip nugaros tai man norisi.. gal jb tada padetu? nu siaip grazu grazuole esate
antroj mintis gera, bet kazkiek dabarnuobodziai atrodo. nu suvaidintai ir kaip pati sakai, kad truksta kune itampos. ir man nugaros daugiau noretusi..
geri bandymai kazi ar as kada auto sugebesiu padaryt
QUOTE(airv @ 2010 09 23, 11:11)
pirma patiko, tik norėtus, kad veidas būtu kūno spalvos, ar veidas nukaitęs, toks į raudonumą neša . Tas kontrastas ir gadina viską, bet pati poza, plaukai labai patiko
Antra išvis nekabina, žiūrint mano akimis, norėtus, kad butu nugara suriesta, kupra išmesta nes kažkaip per vientisa linija nežinau, gal klystu, bet išsakiau savąją viziją