Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Lutpede, as ir nesupratau, cia raw nepriima. O kaip tu raw failus kompe matai, jei jiems reik atskiros skaitymo programos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 22 rugsėjo 2010 - 20:21
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 22, 22:18)
nesupratau biggrin.gif cia gi jpg idejai. ka reiskia, apdoroja fotoaparatas?

Aisiprašau, kad sukalidinau blush-anim-cl.gif2 vis delto yra JPG. Atrodo taip (CSC_3660_1216.JPG)
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 22, 21:33)
Aisiprašau, kad sukalidinau  blush-anim-cl.gif2  vis delto yra  JPG.  Atrodo taip (CSC_3660_1216.JPG)

aš ir nustebau pradžioj, kad raw įdėjai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2010 09 22, 22:21)
Lutpede, as ir nesupratau, cia raw nepriima. O kaip tu raw failus kompe matai, jei jiems reik atskiros skaitymo programos?

Gal nemoku paaiskinti blush2.gif ten yra toks NEF (RAW) Processing (NEF (RAW)
apdorojimas
Cia is instrukcijos
"Pareguliuokite NEF (RAW) processing (NEF (RAW) aprodojimo) nustatymus.
Pasirinkite JPEG kopijai vaizdo kokybę (062), vaizdo dydį (064), baltos spalvos balansą
(096), ekspozicijos kompensavimą (090) ir nuotraukos kokybės reguliavimo režimą (0106).
Spalvų erdvė (0150) ir didelio ISO triukšmo sumažinimas (0151) yra nustatomi pagal
dydžius, parinktus fotografavimo režimu. Atkreipkite dėmesį, kad baltos spalvos balanso
negalima parinkti nuotraukoms, sukurtoms naudojant vaizdo perdengimą, ir kad ekspozicijos
kompensavimo didinimo padalos skiriasi nuo padalų, naudojamų fotografavimo režimu.
4 Kopijuokite nuotrauką.
Pažymėkite EXE"
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 22, 11:44)
daugiau foto galite matyti paspaudę paraše nuorodą ir čia http://www.flickr.com/photos/irmoske/

Kadangi čia įdėjai nuorodą, labai noriu paklausti apie šios foto nustatymus. Labai patiko, berniukas ryškus, fonas taip gražiai sulietas wub.gif

QUOTE(Ievukis @ 2010 09 22, 12:47)
Kad jau rariy idejo,tai ir as nepasikuklinsiu hihihi.gif

Statau už antrą, emocija labai graži ir nuoširdi smile.gif

QUOTE(airv @ 2010 09 22, 16:42)
Na o grūdas skonio reikalas. Ne visur tinka, bet šitose man jis "jaukumo" duoda smile.gif

Tai taip. Čia kažkas tokio, kaip kava su cukrum ar be biggrin.gif Aš pvz geriu be cukraus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 22, 21:19)
Kadangi čia įdėjai nuorodą, labai noriu paklausti apie šios foto nustatymus. Labai patiko, berniukas ryškus, fonas taip gražiai sulietas wub.gif

Tai ten ir pažiūrėti gali wink.gif Exif yra.
Canon 40D, 50'tukas, ISO 100, f 1,8, išlaikymas 1/800. 50'tukas su atvira diafragma labai gražiai plauna foną.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 22, 22:54)
Tai ten ir pažiūrėti gali wink.gif Exif yra.
Canon 40D, 50'tukas, ISO 100, f 1,8, išlaikymas 1/800. 50'tukas su atvira diafragma labai gražiai plauna foną.

Dėkui, dabar žinosiu kaip pasižiūrėti.
Bet turiu klausimą. Ką tik baigiau skaityti efoto straipsniuką apie ryškumo gylį. Jeigu jis yra kaip plokštuma, o prie f/1.8 ryškumo gylis kiek suprantu nebus didelis, tai kaip taip gražiai kone visas vaikutis ryškus g.gif Nu jis tikrai ne vienoj plokštumoj gaunasi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 22, 23:06)
Bet turiu klausimą. Ką tik baigiau skaityti efoto straipsniuką apie ryškumo gylį. Jeigu jis yra kaip plokštuma, o prie f/1.8 ryškumo gylis kiek suprantu nebus didelis, tai kaip taip gražiai kone visas vaikutis ryškus g.gif Nu jis tikrai ne vienoj plokštumoj gaunasi g.gif

atsidaryk didesne nuotrauka ir pamatysi, kad vaikutis nera visas ryskus.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 22, 22:06)

Kadangi fotkina su 50'tuku, o telpa visas vaikutis, tai vadinasi fotkinta buvo iš gan didelio atstumo. O kuo didesnis atstumas nuo fotografuojamo objekto, tuo didesnė ryškumo zona (ir gylis). Kažkur efoto yra straipsnis apie ryškumo gylio priklausomybę nuo diafragmos ir atstumo.
Atsakyti
Brr, tie auto smile.gif kažkaip nesmagu kelti, asmeniška biggrin.gif
Bet sunkiai sekėsi smile.gif Tikrai dar DAUG padirbėti ties tuo reikia. Kritikuokit.

user posted image

Man norėtūsi kad veidas nebūtų šešėlyje, geriau nugara mažiau apšviesta būtų g.gif šešėlis prie nosies nepatinka. Kokybė prastoka, nemažai kirpta g.gif
Papildyta:
High Key bandymas. Nelabai čia, ane? Pirštas vienas nelabai kažkaip. Kas dar kliūna? Įtampos kūne trūksta g.gif

user posted image
Papildyta:
Ir į temą "Auto. Apie mane" nelabai pataikyta. Mažai ką sako šios foto g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 23 rugsėjo 2010 - 10:07
QUOTE(airv @ 2010 09 23, 11:11)
Bet sunkiai sekėsi smile.gif Tikrai dar DAUG padirbėti ties tuo reikia.

oi, man tai labai smile.gif tik pirmoj noretusi veido spalvos tokios kaip kuno. ar cia del seselio? nugaros spalva man grazi, nenoreciau, kad ji butu sesely. va veido kaip nugaros tai man norisi.. gal jb tada padetu? nu siaip grazu smile.gif grazuole esate wub.gif

antroj mintis gera, bet kazkiek dabarnuobodziai atrodo. nu suvaidintai ir kaip pati sakai, kad truksta kune itampos. ir man nugaros daugiau noretusi..

geri bandymai wink.gif kazi ar as kada auto sugebesiu padaryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 09 23, 11:11)
Bet sunkiai sekėsi smile.gif Tikrai dar DAUG padirbėti ties tuo reikia. Kritikuokit.

pirma patiko, tik norėtus, kad veidas būtu kūno spalvos, ar veidas nukaitęs, toks į raudonumą neša g.gif . Tas kontrastas ir gadina viską, bet pati poza, plaukai labai patiko thumbup.gif
Antra išvis nekabina, žiūrint mano akimis, norėtus, kad butu nugara suriesta, kupra išmesta blush2.gif nes kažkaip per vientisa linija blush2.gif nežinau, gal klystu, bet išsakiau savąją viziją blush2.gif
Atsakyti