Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2010 09 02, 22:37)
Jo, specialiai.Judancios supynes. biggrin.gif Gi sakau paningas

Bet mergaitė paninguojant turėtų išlikti ryški wink.gif Plius, nežinau ar fotofalpykla suvalgė kokybę, ar ISO užkeltas, bet nuotraukoj nemažai grūdo atrodo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 02, 20:03)
ND gerai.

o su judanciais as pati nesusitvarkau biggrin.gif kazkada klausiau, bet nieks man nepadejo..

Merginos gi tam yra continuous AF(pas canona, gerai nebepamenu bet AI servo ir ten dar kazkas) taigi, kai objektas juda i tave, ar nuo taves fotikas pats gaudo ta judejimas ir persifokusuoja.... zinoma pagrindinis objektas turi buti ten kur parinktas vieno tasko fokusas(cia tarkim centre) nes kitaip fokusas nuplaukia toli toli smile.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 02, 21:14)
Štai tas grybas ax.gif

user posted image

Padiskutuokim, kur tas fokusas g.gif
Man nesinorėjo grybo tupdyt fotkės centre, autofokusas buvo centre, susifokusavau į grybą, tada patraukiau fotiką, kad grybas būtų šone ir nufotkinau. Bet mano akimis žiūrint, fokusas liko centre g.gif Tai grybas nejuda, galiu tarkim fotkinant kaskart keisti fokuso taškus, pas mane jų berods 9, bet vaikai, jie nelauks, kol aš pakeisiu fokuso taškus, tai visada turiu centre ir nukreipinėju fotiką, vat ir su fokusu tada prastai gaunasi.
Ar bent suprantamai viską išdėsčiau diskusijai g.gif

Viskas su tuo tavo grybu gerai... Paziurek i sakele kuri sakia grybo, ji panasiai toje pacioje vietoje ir yra ryski ryski... Ryskumo zona eina gi per visa kadra, kaip horizontas tai ir gavosi, kad ir samanos toje zonoje ryskios... Pats grybas del atspindziu siek tiek praranda to astrumo, nes jis visas slidus ir glitus tai labai atspindi sviesa... Na gerai puse grybo(ta tolimesne puse) jau truputeli uz ryskumo zonos ribu, bet priekis tikrai fokuse, o ir fokusavai tikriausiai i jo prieki... Siuo atveju fokusa labiau link kepures viduriuko reiketu taikyti... Nes nuo fokuso tasko ryskumo zona pasiskirsti panasiai 1/3 i prieki ir 2/3 i gala nuo fokuso tasko... Nors siuo atveju buna ir isimciu... pas mane tarkim nikono 50atvirksviai daro 1/3gale 2/3 i prieki, taigi teko naujai iprasti pakeitus fotika...
Kitas dalykas del centrinio fokuso ir perkadravimo... Na reikia iprasti ir pasiskaiciuoti kiek ryskumo zona pasislink perkadruojant vaizda...

QUOTE(paprasta @ 2010 09 02, 21:27)
Manau, kad fokusas šone, kur samana 4u.gif

Aš kaimynės mergytę pafotkinau truputį ax.gif

Labai labai fainos fotkes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 03 rugsėjo 2010 - 07:34
QUOTE(Akasha @ 2010 09 03, 08:29)
*Merginos gi tam yra continuous AF(pas canona, gerai nebepamenu bet AI servo ir ten dar kazkas) taigi, kai objektas juda i tave, ar nuo taves fotikas pats gaudo ta judejimas ir persifokusuoja.... zinoma pagrindinis objektas turi buti ten kur parinktas vieno tasko fokusas(cia tarkim centre) nes kitaip fokusas nuplaukia toli toli smile.gif

**Viskas su tuo tavo grybu gerai...

*aga, jau atradau sita biggrin.gif kazko nezinojau.. dieve dieve, kiek as daug ko nezinau biggrin.gif

** drinks_cheers.gif del grybo tai pilnai sutinku
Atsakyti

Kitas dalykas del centrinio fokuso ir perkadravimo... Na reikia iprasti ir pasiskaiciuoti kiek ryskumo zona pasislink perkadruojant vaizda...

Labai labai fainos fotkes  mirksiukas.gif

Va aš niekaip nesuprantu, kaip ten perkadruoti reikia... doh.gif skaitau skaitau ir man "nedašyla" aš visada fokusuoju su judančiu fokusu- na, nusistatatau tašką ir pati jį nusuku, kur man reikia... blush2.gif

Ačiū, Aklasha 4u.gif
Atsakyti
čia pas jus aukso lobynai biggrin.gif skaitau, skaitau (temas, knygas), net fotkint per skaitymus nėra kada biggrin.gif susikaupsiu ir reiks namų darbus atlikinėt 4u.gif bet kuo daugiau skaitau, tuo labiau suprantu, kad čia toooks miškas doh.gif na bet gal kaip nors po žingsnelį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 03 rugsėjo 2010 - 08:27
QUOTE(alexxandra @ 2010 09 03, 05:29)
Bet mergaitė paninguojant turėtų išlikti ryški wink.gif Plius, nežinau ar fotofalpykla suvalgė kokybę, ar ISO užkeltas, bet nuotraukoj nemažai grūdo atrodo. rolleyes.gif

Gerai, dar karta-fotografuoju su sena muiline.Ar muilines duodama kokybe vienoda su brangiais veidrodiniais ir super duper objektyvais?
Jauciu esu nulis.Nevykele.Fotografuoju tik pusantro menesio, per ta laika perskaiciau kalna literaturos, ismokau fotkint tik ant Manual, bet muiline lieka muiline.Ir triuksmai, ir ryskumas ne veidrodinio.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 03, 09:45)
Gerai, dar karta-fotografuoju su sena muiline.Ar muilines duodama kokybe vienoda su brangiais veidrodiniais ir super duper objektyvais?
Jauciu esu nulis.Nevykele.Fotografuoju tik pusantro menesio, per ta laika perskaiciau kalna literaturos, ismokau fotkint tik ant Manual, bet muiline lieka muiline.Ir triuksmai, ir ryskumas ne veidrodinio.

kokia pas tave ta muiline, kad tu jau taip skundiesi? smile.gif del pacio paningo, tai sakyciau, kad visai neblogai... dar truputi praktikos ir viskas isvis bus liuks... triuksmai kadre nera tokie baisus, o cia man rodos dar ir truputi cropintas kadras... manau kad zingsniuoji teisinga linkme ir kai ismoksi su muiline daryti gerus kadrus su veidrodiniu(na galbut yra toks planuose)bus daug lengviau susidoroti wink.gif As pati pradejau fotografuoti ir mokytis su muiline pries metus... Kai jau nebeapsikenciau del kokybes, keiciau i veidrodi.... Bet zinios igytos kai fotkinau su muiline niekur nedingo ir labai labai padejo smile.gif
Atsakyti
o pagal ka jus renaktes blykstes? galvoju, kad jau reik pradet dometis, visgi tamsus vakarai ateina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 03, 08:45)

Alabama,zinok ir as pradejau su muiline fotografuoti ir galiu pasakyti tik tiek,kad mano geriausi kadrai,tokie,kad man patiktu yra padaryti butent su muiline. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 03, 12:02)
o pagal ka jus renaktes blykstes? galvoju, kad jau reik pradet dometis, visgi tamsus vakarai ateina smile.gif

Rinkausi pagal kaina(kuo mazesne blush2.gif )
kad atliktu savas funkcijas, ir ziurejau i apzvalgas, kas ka blogo apie jas mini....
Nesigailiu kolkas kad pirkau pigia... Zinoma nustatymai tik rankiniai be tll ir taip toliau, bet man jos pilnai uztenka...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 09 03, 13:56)
Rinkausi pagal kaina(kuo mazesne blush2.gif )
kad atliktu savas funkcijas, ir ziurejau i apzvalgas, kas ka blogo apie jas mini....
Nesigailiu kolkas kad pirkau pigia... Zinoma nustatymai tik rankiniai be tll ir taip toliau, bet man jos pilnai uztenka...

nu reiks pasidomet.. nes as visai dar neskaiciau kaip ten kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 09 02, 21:20)
fokuso taskus keist nelabai gerai, nes soniniai ne tokie astrus kaip vudirnis. O kokie apskritai parametrai - islaikymas, diafragma, iso ? Koks fotoaparatas? gal galima tada ziuret per ekraniuka, jame paslankiot fokuso vieta ir fokusuot ziurint i ekraniuka? as taip darau kai daiktus fotkinu.

isviso nuotrauka labai maza, sunku ka sprest, idek normalia i flickr ir duok nuoroda issididinsim ir paziuresim. fokuso ieskant reik ziureti i 100proc.

Čia My Webpage po nuotrauka paspauskit ir leis originalią foto pamatyti.
Fotikas Canon EOS 450D, objektyvas 50mm f/1.8, nuotraukos parametrai f/2.0, išlaikymas 1/500, ISO 200.
Nieko nesupratau apie fokuso slankiojimą ir ekraniuką blush2.gif

Viskas su tuo tavo grybu gerai... Paziurek i sakele kuri sakia grybo, ji panasiai toje pacioje vietoje ir yra ryski ryski... Ryskumo zona eina gi per visa kadra, kaip horizontas tai ir gavosi, kad ir samanos toje zonoje ryskios... Pats grybas del atspindziu siek tiek praranda to astrumo, nes jis visas slidus ir glitus tai labai atspindi sviesa... Na gerai puse grybo(ta tolimesne puse) jau truputeli uz ryskumo zonos ribu, bet priekis tikrai fokuse, o ir fokusavai tikriausiai i jo prieki... Siuo atveju fokusa labiau link kepures viduriuko reiketu taikyti... Nes nuo fokuso tasko ryskumo zona pasiskirsti panasiai 1/3 i prieki ir 2/3 i gala nuo fokuso tasko... Nors siuo atveju buna ir isimciu... pas mane tarkim nikono 50atvirksviai daro 1/3gale 2/3 i prieki, taigi teko naujai iprasti pakeitus fotika...

Man asmeniškai pats pats ryškymas yra kairėj pusėj, iš karto šalia grybo. Neneigiu, grybo kepurėlės priekis ryškus, bet aš visos kepurėlės ryškios norėjau... Fokusavausi į priekį. O kur rast paskaityti apie tuos ryškumo zonos santykius nuo fokuso taško g.gif
Atsakyti