QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 02, 20:03)
ND gerai.
o su judanciais as pati nesusitvarkau
kazkada klausiau, bet nieks man nepadejo..
Merginos gi tam yra continuous AF(pas canona, gerai nebepamenu bet AI servo ir ten dar kazkas) taigi, kai objektas juda i tave, ar nuo taves fotikas pats gaudo ta judejimas ir persifokusuoja.... zinoma pagrindinis objektas turi buti ten kur parinktas vieno tasko fokusas(cia tarkim centre) nes kitaip fokusas nuplaukia toli toli
QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 02, 21:14)
Štai tas grybas
Padiskutuokim, kur tas fokusas
Man nesinorėjo grybo tupdyt fotkės centre, autofokusas buvo centre, susifokusavau į grybą, tada patraukiau fotiką, kad grybas būtų šone ir nufotkinau. Bet mano akimis žiūrint, fokusas liko centre
Tai grybas nejuda, galiu tarkim fotkinant kaskart keisti fokuso taškus, pas mane jų berods 9, bet vaikai, jie nelauks, kol aš pakeisiu fokuso taškus, tai visada turiu centre ir nukreipinėju fotiką, vat ir su fokusu tada prastai gaunasi.
Ar bent suprantamai viską išdėsčiau diskusijai
Viskas su tuo tavo grybu gerai... Paziurek i sakele kuri sakia grybo, ji panasiai toje pacioje vietoje ir yra ryski ryski... Ryskumo zona eina gi per visa kadra, kaip horizontas tai ir gavosi, kad ir samanos toje zonoje ryskios... Pats grybas del atspindziu siek tiek praranda to astrumo, nes jis visas slidus ir glitus tai labai atspindi sviesa... Na gerai puse grybo(ta tolimesne puse) jau truputeli uz ryskumo zonos ribu, bet priekis tikrai fokuse, o ir fokusavai tikriausiai i jo prieki... Siuo atveju fokusa labiau link kepures viduriuko reiketu taikyti... Nes nuo fokuso tasko ryskumo zona pasiskirsti panasiai 1/3 i prieki ir 2/3 i gala nuo fokuso tasko... Nors siuo atveju buna ir isimciu... pas mane tarkim nikono 50atvirksviai daro 1/3gale 2/3 i prieki, taigi teko naujai iprasti pakeitus fotika...
Kitas dalykas del centrinio fokuso ir perkadravimo... Na reikia iprasti ir pasiskaiciuoti kiek ryskumo zona pasislink perkadruojant vaizda...
QUOTE(paprasta @ 2010 09 02, 21:27)
Manau, kad fokusas šone, kur samana
Aš kaimynės mergytę pafotkinau truputį
Labai labai fainos fotkes