Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 11:28)
tikrai bus. gerai frederica sako, papasakok kas per nustatymai - iso, islaikymas, f. kaip fokusavimas nustatytas.

Na va Forgete mane papildė.
Kai fotografuoji judantįvaiką, o jie juda visada biggrin.gif labai svarbu išlaikymas.
Taškelį fokuso rinkis kuo artimesnį centrui, aštresnis.
Aš stengiuosi fokusuot į akytes arba tarp akyčių.
Dar gali pamėgint nusistatyti sereijinį fotografavimą, su vaikais kartais labai išgelbėja.Man jis nepatinka, nes baisiai daug kadrų privarai, bet kai įgusi numesi, o sudėtingose situacijose kartais labai pravečia.
Dar, visada stebėk apšvietimą, net ir tada kai atrodo ,kad jo tiesiog nėra, apibėg vaikelį taip, kad veidelis būtų šviesiausioje vietoje.Na o jei jau pakaušis atsidūrė šviesiausioje vietoje biggrin.gif teks prisikalbint, kad atsisuktų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 21 rugsėjo 2010 - 10:51
QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 11:44)
ta prasme fotika pasuki ar taska perkeli i kita vieta? o kokia objektyvo maziausia diafragma?

Taska paslenku. Bet dar kart pasiskaiciau instrukcija ir atrodo supratau kaip reikia perkadruot, tai kita kart bandysiu sufokusuot centrini taska ir paslinkt fotika.

QUOTE(frederica @ 2010 09 21, 11:44)
Na va Forgete mane papildė.
Kai fotografuoji judantį vaiką labai svarbu išlaikymas.
Taškelį fokuso rinkis kuo artimesnį centrui, aštresnis.
Aš stengiuosi fokusuot į akytes arba tarp akyčių.
Dar gali pamėgint nusistatyti sereijinį fotografavimą, su vaikais kartais labai išgelbėja.Man jis nepatinka, nes baisiai daug kadrų privarai, bet kai įgusi numesi, o sudėtingose situacijose kartais labai pravečia.
Dar, visada stebėk apšvietimą, net ir tada kai atrodo ,kad jo tiesiog nėra, apibėg vaikelį taip, kad veidelis būtų šviesiausioje vietoje.

Dekui uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 11:50)
Taska paslenku. Bet dar kart pasiskaiciau instrukcija ir atrodo supratau kaip reikia perkadruot, tai kita kart bandysiu sufokusuot centrini taska ir paslinkt fotika.
Dekui uz patarimus  4u.gif

Na su perkadravimu, tai net ir nžn., pvz. aš neįgudus, man nesigauna. Visada nusistatinėju pati.Bet žinoma pabandyk, kitos tik taip ir fotografuoja ir kitaip neįsivaizduoja biggrin.gif

Dar išlaikymą parašyk, kokį nusistačius buvai, šioj nuotraukoj.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 10:28)
foto man faina, tik tvora griuva na ir labai jau kazka super duper uzdejai, rankyte tokia muilina.

ne tvora ten, stulpai biggrin.gif aha, griuna rupūžės doh.gif kai susidėsiu PS, bandysiu tokius griūvančius horizontus tvarkyt.

Tik dabar pati atkreipiau demesį, kad rankytė muilina doh.gif tikrai kliūna unsure.gif čia aš paprasčiausiai su Picasa žaidžiausi, uždėjau specialiai tą užmuilinimą, nebuvo jo originale schmoll.gif o svarbiausia, kad originalo neberandu doh.gif po to kai kompas buvo perinstaliuotas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 21 rugsėjo 2010 - 11:02
QUOTE(gotte @ 2010 09 21, 11:25)
Man patiko tavo bangos 4u.gif Pirma foto gal labiau galybė jų jaučiasi.

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 09 21, 13:19)

Sveiki visi fotografijos myletojai ir praktikuotojai,

as irgi prijauciu siam reikalui, bet tik dabar atradau tokia temele su foto pamokomis. Bet pasakykit, jus man naujokei, ar cia veiksmas vyksta tik su tais rimtais fotoaparatais, kur kainuoja tukstanciais, ar ir su ,,muilinem" naujesnem? Aciu is anksto ir sekmes visiems fotografuojantiems
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute26 @ 2010 09 21, 16:23)

as irgi prijauciu siam reikalui, bet tik dabar atradau tokia temele su foto pamokomis. Bet pasakykit, jus man naujokei, ar cia veiksmas vyksta tik su tais rimtais fotoaparatais, kur kainuoja tukstanciais, ar ir su ,,muilinem" naujesnem? Aciu is anksto ir sekmes visiems fotografuojantiems

Sveiki, smile.gif
kas su kuo gali, su tuo ir fotografuoja, bet dauguma čia turi veidrodinius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 10:15)
Labukas, rodausi dar karta su savo mergyte. Ar labai blogai? Man asmeniskai truksta erdves virsuj.

Man ryškumo, bet čia tau jau daug patarimų davė. Net aš skaičiau ir dėjausi galvon. Šiandien fotkinau savo mažąją...nu ką aš žinau, ryškiausia foto gavosi, kur fone skalbynių džiovyklė doh.gif o kur gražiai baltam fone, tai neryškios doh.gif Net nežinau, jau imu galvot, kad mano ranka juda, nes gi viena ranka fotkinu, kita barškutį barškinu doh.gif

QUOTE(gotte @ 2010 09 21, 11:25)
Čia dar viena foto jūsų teismui, vėl mano mažė, laukiu komentarų. Aš mastau, kad gal per daug į centrą įkomponuota, bet kažkodėl visai nenoriu nukirpt nugaros g.gif ką jūs manot?:
user posted image

Man įkomponavimas netrukdo, bet tas paliejimas...nu visai nesižiūri, taip nenatūraliai man atrodo, labai krenta, kad rankytė viena rūke.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 21, 11:54)
Na su perkadravimu, tai net ir nžn., pvz. aš neįgudus, man nesigauna. Visada nusistatinėju pati.Bet žinoma pabandyk, kitos tik taip ir fotografuoja ir kitaip neįsivaizduoja biggrin.gif

Dar išlaikymą parašyk, kokį nusistačius buvai, šioj nuotraukoj.

o kodel nesigauna?smile.gif gi cia tik fotika pasukt reikia smile.gif nors su mazu f tai problemu gali but..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 21, 20:13)
o kodel nesigauna?smile.gif gi cia tik fotika pasukt reikia smile.gif nors su mazu f tai problemu gali but..

Na, principą tai aš žinau, tiesiog dažnai fokusas pabėga, taip fokusuojant. Gal ir dėl mažo f , na ryt pasipraktikuosiu įdomumo dėlei.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 09:41)
Objektyvas kitinis, nefokusuoju as rankiniu budu, tiesiog pasirinkus vieno tasko fokusa pastumiu ji kur man reikia. Nemoku as perkadruot  doh.gif

Islaikyma gali mazint iki 1/125, foto pasviesetu mirksiukas.gif
O tooks perkadravimas ir kisa tau koja - pabega fokusas mirksiukas.gif Na nebent diafragma darytum 8, tada mazesne tikymybe.
Mano pirmas fotikas buvo 1000d ir kitinukas 18-55, tai zinok tikrai sviesios foto iseina mirksiukas.gif

Sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pakalnute26 @ 2010 09 21, 14:23)

vyksta vyksta ir su muilinukem. Tik drasiau i prieki mirksiukas.gif

QUOTE(nila_ks @ 2010 09 21, 14:30)
Sveiki, smile.gif
kas su kuo gali, su tuo ir fotografuoja, bet dauguma čia turi veidrodinius blush2.gif

Yra ir su muilinem, na bent jau buvo kai as cia atejau pirma karta. Ir tooooookiu nuotrauku merginos padarydavo, kad seile tysdavo ziurint....
Atsakyti
Aš vis bandau, bandau surast kažką, bet jau pasiklydau...keliu kelias, kritikai.
Ačiū Alabamai 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti