Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 10:15)
Labukas, rodausi dar karta su savo mergyte. Ar labai blogai? Man asmeniskai truksta erdves virsuj.

labai grazi mergaite smile.gif gal tu viliuj esi?smile.gif noreciau ja pafotografuot biggrin.gif

siaip veidukas per tamsus.. o ir nesimato jo israiskos gerai. spalvos man grazios, siulau pasviesint foto, ir bent i seimos albuma tiks smile.gif
Atsakyti

QUOTE(BElge @ 2010 09 21, 10:23)
Man tamsoka ir trūksta fokuso
Dailus modeliukas smile.gif

Cia su tuo fokusu mano amzina beda. doh.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 10:36)
Egipta man labai geltona mergyte, ar su WB viskas gerai? erdves irgi truksta.

Cia wb debeselis, nes apsiniaukus diena buvo, o su auto wb labai pilkas veidukas buvo.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 21, 10:37)
labai grazi mergaite smile.gif gal tu viliuj esi?smile.gif noreciau ja pafotografuot biggrin.gif

siaip veidukas per tamsus.. o ir nesimato jo israiskos gerai. spalvos man grazios, siulau pasviesint foto, ir bent i seimos albuma tiks smile.gif

Gaila, bet nea, as Kauniete. Dekui brumbrumai, man labai svarbi Jusu nuomone, o jei jau rasote, kad i seimos albuma tiks, reiskias patobulejau nuo visisko šlamsto iki seimos albumo thumbup.gif Gaila neturiu PS, neiseis pasviesint verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 21 rugsėjo 2010 - 09:51
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 10:50)
Cia su tuo fokusu mano amzina beda.  doh.gif
Cia wb debeselis, nes apsiniaukus diena buvo, o su auto wb labai pilkas veidukas buvo.
Gaila, bet nea, as Kauniete. Dekui brumbrumai, man labai svarbi Jusu nuomone, o jei jau rasote, kad i seimos albuma tiks, reiskias patobulejau nuo visisko šlamsto iki seimos albumo  thumbup.gif  Gaila neturiu PS, neiseis pasviesint  verysad.gif

o koks fotoaparatas? paprastai prie ju buna cd su kokia nors apdirbimo programa. WB sekmingai keiciasi fotografuojant RAW formatu.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 10:15)
Labukas, rodausi dar karta su savo mergyte. Ar labai blogai? Man asmeniskai truksta erdves virsuj.

user posted image

Egipta, nuostabi mergytė, nuotraukos spalvinis koloritas vientisas, neblaško nereikalingos spalvos, man tai patinka. Kaip mergaitės minėjo trūksta šviesos veidukui ir labai veideliui reikia ryškumo. Sakyk kaip fokusuoji, kokį fokusavimą renkies, nusistatai vieno taško, jei taip tai kurį, perfokusuoji ar nusistatai taip, kad taškelis būtų ten kur nori fokusuot, turi tą bėdą dėl fokusavimo, bandyk parašyt kaip darai, gal kuo padėsim, kuo greičiau panaikinsi šią kliūtį, tuo greičiau judėsi pirmyn mirksiukas.gif
Forgete gerai pataria, pabandyk RAW formatą, daug su juo gali ištaisyt klaidelių.

Tai kaip su ND, jamam šitą temą / trumpai apie mane:D
P.S BElge super interviu.

Oi ir brumbrumai jau flickryje sakiau, bet dar kart pakartosiu, puikus mergaitės portretukas. patinka man tokios, kai nesupranti ar tu į ją žiūri ar jį tau tiesiai į akis iš kadro žvelgia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 21 rugsėjo 2010 - 10:24
QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 10:57)
o koks fotoaparatas? paprastai prie ju buna cd su kokia nors apdirbimo programa. WB sekmingai keiciasi fotografuojant RAW formatu.

Canon eos 1000D, yra prie jo kazkoks cd, eisiu apziuresiu, gal tikrai ten kokia redagavimo programa bus.
Atsakyti
Sveikos,

Trumpam prisėdu, nes reikalų šiandien milijonas doh.gif

QUOTE(nila_ks @ 2010 09 20, 16:12)
nepamenu ar esu rodžiusi jums šį kadrą  g.gif Tą dieną, bangos buvo iki 6metrų aukščio

Man patiko tavo bangos 4u.gif Pirma foto gal labiau galybė jų jaučiasi.

QUOTE(Cinside @ 2010 09 20, 18:41)
Noriu nuomonių, ar įdomi nuotrauka. Iš labai tamsios bažnyčios išėjusi nepakeičiau ISO. Gavosi daug grūdo. Turiu tą patį objektą ir normaliu ISO, bet ši man labiau patinka.

Man grindų per daug, norėtųsi kadro is vos aukštesnio taško gal g.gif fotografavimo kampo kitokio g.gif grūdas man patinka drinks_cheers.gif

QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 09:15)

pritariu nuomonei, kad nėr fokuso ir tamsoka. Dėl erdvės taip pat. Norisi atviresnio vaiko veido, kad emocija būtų labiau matyti

QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 09:57)

o kaip dėl RAW perskaitymo kompe, kai foto perkeliamos? Aš tuo režimu nefotografuoju, nes po velnių, esu tuo požiūriu žiauriai apsileidus, kad pasisiskaityti kaip ten jį naudot doh.gif

Dar dabar svarstau objektyvo pasirinkimą ir šiek tiek esu pasimetus, ką rinktis, vėliau įmesiu, ką renkuos, gal pakomentuosit? g.gif blush2.gif

Čia dar viena foto jūsų teismui, vėl mano mažė, laukiu komentarų. Aš mastau, kad gal per daug į centrą įkomponuota, bet kažkodėl visai nenoriu nukirpt nugaros g.gif ką jūs manot?:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 21 rugsėjo 2010 - 10:28
QUOTE(frederica @ 2010 09 21, 11:20)
Egipta, nuostabi mergytė, nuotraukos spalvinis koloritas vientisas, neblaško nereikalingos spalvos, man tai patinka. Kaip mergaitės minėjo trūksta šviesos veidukui ir labai veideliui reikia ryškumo. Sakyk kaip fokusuoji, kokį fokusavimą renkies, nusistatai vieno taško, jei taip tai kurį, perfokusuoji ar nusistatai taip, kad taškelis būtų ten kur nori fokusuot, turi tą bėdą dėl fokusavimo, bandyk parašyt kaip darai, gal kuo padėsim, kuo greičiau panaikinsi šią kliūtį, tuo greičiau judėsi pirmyn mirksiukas.gif
Forgete gerai pataria, pabandyk RAW formatą, daug su juo gali ištaisyt klaidelių.

Tai kaip su ND, jamam šitą temą / trumpai apie mane:D
P.S BElge super interviu.

Jei fotografuoju kelis zmones tai palieku auto fokusa jei viena tai nustatineju pati, slankioju ta raudona taskeli, nustatau ant veiduko. Bet buna visaip, ypac kai fotografuoju vaika, tai atrodo, kad fokusas buvo ant veiduko, kol paspaudziu gaunas velnias zino kur doh.gif Sitoj nuotraukoj, mano manymu, fokusas gumyteje.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 11:20)
Canon eos 1000D, yra prie jo kazkoks cd, eisiu apziuresiu, gal tikrai ten kokia redagavimo programa bus.

tikrai bus. gerai frederica sako, papasakok kas per nustatymai - iso, islaikymas, f. kaip fokusavimas nustatytas.

QUOTE(gotte @ 2010 09 21, 11:25)
kaip dėl RAW perskaitymo kompe, kai foto perkeliamos? Aš tuo režimu nefotografuoju, nes po velnių, esu tuo požiūriu žiauriai apsileidus, kad pasisiskaityti kaip ten jį naudot  doh.gif

Čia dar viena foto jūsų teismui, vėl mano mažė, laukiu komentarų:

na jei su photoshopu, tai reikia prie jo camera raw susidet. o ten sakau prie fotiko cd kai buna tai yra visa programine iranga tiem raw atidarinet.

foto man faina, tik tvora griuva na ir labai jau kazka super duper uzdejai, rankyte tokia muilina.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 11:28)
tikrai bus. gerai frederica sako, papasakok kas per nustatymai - iso, islaikymas, f. kaip fokusavimas nustatytas.

F 5.6, ISO 200, islaikymas 1/200
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 11:35)
F 5.6, ISO 200, islaikymas 1/200

o koks tavo objektyvas? man atrodo kad tu su tuo rankiniu fokusu susimauni, as pati viska autofokusu darau. nustatyta pas mane one shot ir vidurinio tasko. vidurinis taskas geriausiai fokusuoja, turi ten kakzoki kryzmini fokusavima, krastiniai ne tokie jautrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 21 rugsėjo 2010 - 10:37
QUOTE(Forgete @ 2010 09 21, 11:37)
o koks tavo objektyvas? man atrodo kad tu su tuo rankiniu fokusu susimauni, as pati viska autofokusu darau. nustatyta pas mane one shot ir vidurinio tasko. vidurinis taskas geriausiai fokusuoja, turi ten kakzoki kryzmini fokusavima, krastiniai ne tokie jautrus.

Objektyvas kitinis, nefokusuoju as rankiniu budu, tiesiog pasirinkus vieno tasko fokusa pastumiu ji kur man reikia. Nemoku as perkadruot doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 21 rugsėjo 2010 - 10:43
QUOTE(Egipta @ 2010 09 21, 11:41)
Objektyvas kitinis, nefokusuoju as rankiniu budu, tiesiog pasirinkus vieno tasko fokusa pastumiu ji kur man reikia. Nemoku as perkadruot  doh.gif

ta prasme fotika pasuki ar taska perkeli i kita vieta? o kokia objektyvo maziausia diafragma?
Atsakyti