Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Oharai sveikinimai wub.gif graži nuotaka ir foto puikios thumbup.gif Akasha, gal jau sakei...bažnyčioj šviesu taip buvo? ar čia tavo nuopelnas bigsmile.gif su mažuoju modeliuku foto irgi labai faina, ir kepurytė thumbup.gif reikėtų pas tave PS pasimokyti, ar tu dar papildomai, pvz. šiuo atveju, šviesinai foną su PS? g.gif

Airv, dovana tai thumbup.gif

o mano išsvajota gimtadienio dovana - 50-tukas nuplaukė verysad.gif teks tuos pinigėlius naujam kompui skirti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 09 16, 17:08)
Akasha, o kodėl rankiniu būdu nenori RAW koreguodama temperatūros pastumdyti?..  blush2.gif

bijau ir rankiniu nugrybauti, bet reiks pasizaisti smile.gif

QUOTE(Olive* @ 2010 09 16, 17:13)
sorry, kad ilendu, nelabai turiu ka rodyti, tai tik tyliai skaitau  blush2.gif
bet nebe susilaikaiu nepagyrus  blush2.gif

wub.gif nuostabus darbelis ir pries tai kur rodei ta kepure  thumbup.gif reiks gal virbalus issitraukt  biggrin.gif

Senesne kepuryte, tai nemano ranku rabo blush2.gif Bet ji labai grazi, bet nezinau ar gautusi man tokia grazi... ax.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 16, 22:02)
O jeigu objektas juda šonu? Na praeina pro tave, tai koks tada fokusas?

Beja, ačiū už išsamų manojo grybo komentarą.

Šitą funkciją žinau, naudoju. Bet fokuso taškus dažniausiai keisčiu nejudančiam objektui, na vat matau, kad jis toj konkrečioj vietoj, dedu ten fokusą ir fotkinu. Bet judantys subjektai... Ką ten prikaitaliosi tuos fokuso taškus, statausi centrinį ir mėginu perkadruot smile.gif 

Kai objektas juda sonu, tai tinka ir paprastas single focus, nes ryskumo zona nesikeicia........
na matai, jei judantis objektas juda i tave, tai irgi galima naudoti, tada nereikes centre fokusuoti, zinoma gana sudetinga greitai susisukti... Beje kiek skaiciau, tai centrinis fokusavimo taskas buna jautriausias, o kiti gali truputi ir pagrybauti...

As pati siaip isvis niekada nematau reikalo juos perjungineti... perkadruoti man greiciau gaunasi... smile.gif

QUOTE(Alexso @ 2010 09 16, 23:04)
Jei tai būtų nepažystamas užsakovas, tai duočiau max 30-50 kadrų ir psio. biggrin.gif

Tai kodel tiek mazai nuotrauku atiduotum? Neissisuktum su tiek... smile.gif Arba uzsakovai liktu nepatenkinti...
Atsakyti
sveiki, labai labai ieškau kas rytdienai galėtų išnuomoti blykstę canon 550 fotoaparatui - blykstės reikia iki rytdienos vakaro nuo rytdienos ryto, dėl nuomos kainos ir užstato manau tikrai susitartume, padėkit ką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gera_lengva @ 2010 09 17, 10:00)
sveiki, labai labai ieškau kas rytdienai galėtų išnuomoti blykstę canon 550 fotoaparatui - blykstės reikia iki rytdienos vakaro nuo rytdienos ryto, dėl nuomos kainos ir užstato manau tikrai susitartume, padėkit ką 4u.gif

o fotofabrikas? dar kazkas lyg nuomoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 09 17, 11:02)
o fotofabrikas? dar kazkas lyg nuomoja  g.gif

kaune tik fotofabriką žinau, bet ten rezervuotos..
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 09 17, 08:49)
Kai objektas juda sonu, tai tinka ir paprastas single focus, nes ryskumo zona nesikeicia........
na matai, jei judantis objektas juda i tave, tai irgi galima naudoti, tada nereikes centre fokusuoti, zinoma gana sudetinga greitai susisukti... Beje kiek skaiciau, tai centrinis fokusavimo taskas buna jautriausias, o kiti gali truputi ir pagrybauti...

As pati siaip isvis niekada nematau reikalo juos perjungineti... perkadruoti man greiciau gaunasi... smile.gif

Jetus, tuoj eisiu persidažyt savo blondiniškumo angel_sadangel.gif

Objektas juda šonu: bet tai susifokusavus centre aš kaip ir turiu perkadruoti?... Objekto judejimo kryptimi, ar ne taip? Aš suprantu, kad ryškumo zona eina per visą kadrą, nu bet vis tiek fokusas kažkurioj vietoj ryškesis būna, ar aš klystu?

Kaip sakant nelygu kaip perkadruoti. Tu jau kokybiškai tai darai, o aš toks jausmas dar tik tą patį judesį perkadravimo atkalinėju lotuliukas.gif doh.gif Su kokybe ne visada gaunasi doh.gif Va pakankinau savo dukrytę, eisiu žiūrėt, ar bent kas normalaus gavosi. Tik teko sutrumpint fotosesija doh.gif nes mano staltiesę ne tik apsysiojo, bet ir apkakojo dar doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Laba dienelė hi.gif ,

Noriu jungtis prie jūsų. Visai netyčia atradau šitą temą beskaitinėdama internete apie fotografiją, nors supermamose jau seniai bendrauju kitose temose. Tikiuos priimsite naujokę blush2.gif

Trumpai apie mane: baigiau sustiprintos dailės mokyklą, kurioje ir "užsikabinau" su fotografija, net baigiamąjį darbą dariau fotografijos tema. Pradėjau nuo Smenos, tada pavyko gauti Zenitą. Fotografavau, domėjausi, net vietinės reikšmės parodose dalyvavau. Paskui kažkaip nutolau nuo fotografijos ir va po maždaug dešimties metų vėl grįžtu prie jos. Bet jaučiuos čia naujokė visiškai, iš naujo skaitau apie diafragmą, išlaikymą ir panašiai doh.gif
Šią vasarą gavau iš vyro dovanų Nikon D3000. Dabar domiuos objektyvais ir labai noriu tobulėt vis labiau ir labiau.

Tikiuos su jumis diskutuodama įvairiais foto klausimais tą ir galėsiu daryt blush-anim-cl.gif

Na tai kaip, ar priimsit? ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 09 17, 11:05)
Laba dienelė hi.gif ,

Noriu jungtis prie jūsų. Visai netyčia atradau šitą temą beskaitinėdama internete apie fotografiją, nors supermamose jau seniai bendrauju kitose temose. Tikiuos priimsite naujokę  blush2.gif

cia visos laukiamos smile.gif prasom jungtis ir daryt namu darbus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 17, 11:14)
cia visos laukiamos smile.gif prasom jungtis ir daryt namu darbus smile.gif

o visiems būtina? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 09 17, 13:34)
o visiems būtina?  blush2.gif

na butu gerai smile.gif ar viska viska zinot is tos teorijos ir kaip taikoma?smile.gif siaip mums tai nebutina, kad juos darytume, cia gi kiekviena del saves mokosi..
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 09 17, 13:34)
o visiems būtina?  blush2.gif

Nd...na čia toks kaip ir susipažinimas gaunasi, jei fotografuoji tai tikrai ilgai netruksi su ND, o ir kitoms nebus pikta, kad daromos išimtys biggrin.gif
Sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 09 17, 14:09)
Nd...na čia toks kaip ir susipažinimas gaunasi, jei fotografuoji tai tikrai ilgai netruksi su ND, o ir kitoms nebus pikta, kad daromos išimtys biggrin.gif
Sveika prisijungus 4u.gif

seniai matyti zmones, tai kur gi dingote su noelle ? smile.gif

gotte sveika 4u.gif
Atsakyti