Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(airv @ 2010 09 16, 13:34)
Aga  wub.gif Jis puiki mano palaikymo komanda smile.gif
Pirko ebay, o kiek mokėjo nesako  g.gif
Būtinai kviesiuosi, tik dar fono trūksta iki pilnos laimės smile.gif
O tu komandiruotėj dabar? g.gif

Saunuolis bigsmile.gif Taip, as Kijeve dabar smile.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 09 16, 14:49)
Teko ir man krikstynas fotkint, tai kunigas nusivede i tokia maza maza patalpele, na kaip buna altorius ir i sonus tokie uzejimai. ta patalpele tamsi, maza - vienam gale kunigas kitam teveliai su vaiku. ir jis taip per 10min viska atburbuliavo, as tik atsistojau vienoj vietoj ir vos spejau gaudyt kada patepa, kada pila, kada laimina, kada zvake dega... Toks konvejeris ten buvo kad sakes  doh.gif

Ojej kaip nesmagu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 16, 15:52)
ogo, cia tai jau blogiausias scenarijus blink.gif bet gal vis tiek kazkas gavosi?smile.gif

o ziurekit, o ka ten patepa? gal zino kas visa scenariju?smile.gif ai, nors gal reiks pasigooglint biggrin.gif

baznycioj gavosi nedaug, bet daug gavosi pries baznycia ir po. Istikruju kiek ziurejau fotografu krikstynu nutorauku (dobrovolskis, batura ir pan) tai is pacios baznycios labai nedaug nuotrauku. manau todel kad visgi tos baznycios retos sviesios bunos, retai kurioj graziai gaunasi. O dauguma fotkiu buna pries arba/ir po baznycios.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 09 16, 14:19)
Noriu ir pati į kadrą pakliūti smile.gif Reikia bent vienos tvarkingos šeimyninės nuotraukos. Nesugaudau aš pati savo chebros  g.gif Beto, smalsu pažiūrėti kaip kiti dirba ir būtent studijoje smile.gif

Bet bandysiu ir namie. MB staigmeną padarė, nupirko fono laikiklius, studijinį apšvietimą (softboxus 2), atšvaitus. Tik patį foną reikia nusipirkt  ax.gif Kol išmoksiu normaliai naudotis laiko nemažai praeis, manau

Va as ir galvojau, kaip cia pati fotkindama dar pas fotografa verziesi smile.gif

O dovanele tai nereali.... thumbup.gif Nu baltai uzpavydejau.... blush2.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 09 16, 15:49)
Teko ir man krikstynas fotkint, tai kunigas nusivede i tokia maza maza patalpele, na kaip buna altorius ir i sonus tokie uzejimai. ta patalpele tamsi, maza - vienam gale kunigas kitam teveliai su vaiku. ir jis taip per 10min viska atburbuliavo, as tik atsistojau vienoj vietoj ir vos spejau gaudyt kada patepa, kada pila, kada laimina, kada zvake dega... Toks konvejeris ten buvo kad sakes  doh.gif

Ojojoj kokia nepavydetina situacija.... blink.gif cia panasiai buvo ir mano fotkintose krikstynose...
Del konvejerio, tai visur panasiai... na nebent kunigelis koks smagesnis ir supratingesnis pasitaikys...

Na o as pasigirsiu blush2.gif (nes vakar jau norejo musti, kad nepasigyriau), kuom uzsiimu laisvu nuo fotkinimu laiku.... Uzsikabliavau prisimegsti visokios atributikos vaiku fotkinimui(kepureliu, kokonu, batuku) tai va jau buvau pas savo nuolatini modeliuka isbandyti, kaip atrodo nuotraukose...

user posted image
Atsakyti
airv liuks pirkinys, geriau papasakok detaliau. mane sitas reikalas irgi labai domina.

Akasha thumbup.gif tas vaikiukas labai grazutis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 09 16, 00:43)
Raw naudojau, bet sakau, nu vat nesumasciau kokias daryti... o automatu raw taisydamas labai nusigrybavo...
Akasha, o kodėl rankiniu būdu nenori RAW koreguodama temperatūros pastumdyti?.. blush2.gif
Atsakyti
sorry, kad ilendu, nelabai turiu ka rodyti, tai tik tyliai skaitau blush2.gif
bet nebe susilaikaiu nepagyrus blush2.gif
QUOTE(Akasha @ 2010 09 16, 16:08)

Na o as pasigirsiu  blush2.gif (nes vakar jau norejo musti, kad nepasigyriau), kuom uzsiimu laisvu nuo fotkinimu laiku.... Uzsikabliavau prisimegsti visokios atributikos vaiku fotkinimui(kepureliu, kokonu, batuku) tai va jau buvau pas savo nuolatini modeliuka isbandyti, kaip atrodo nuotraukose...

user posted image

wub.gif nuostabus darbelis ir pries tai kur rodei ta kepure thumbup.gif reiks gal virbalus issitraukt biggrin.gif
Atsakyti
fainuoliukas wub.gif ir foto- taip pat thumbup.gif
Atsakyti
laba,

Apsileidus apsileidus... blush2.gif

QUOTE(inesaS @ 2010 09 02, 22:00)
Nevisada centravimas yra blogai.Apie grybu fotografavima GRYBU FOTOGRAFAVIMAS

Dėkui 4u.gif Gaila, kad perskaičiau jau po grybų fotosesijos, o naujos nepavyko dar apturėti.

QUOTE(Akasha @ 2010 09 03, 08:29)
Merginos gi tam yra continuous AF(pas canona, gerai nebepamenu bet AI servo ir ten dar kazkas) taigi, kai objektas juda i tave, ar nuo taves fotikas pats gaudo ta judejimas ir persifokusuoja.... zinoma pagrindinis objektas turi buti ten kur parinktas vieno tasko fokusas(cia tarkim centre) nes kitaip fokusas nuplaukia toli toli smile.gif

O jeigu objektas juda šonu? Na praeina pro tave, tai koks tada fokusas?

Beja, ačiū už išsamų manojo grybo komentarą.

QUOTE(paprasta @ 2010 09 03, 09:16)
Va aš niekaip nesuprantu, kaip ten perkadruoti reikia... doh.gif  skaitau skaitau ir man "nedašyla" aš visada fokusuoju su judančiu fokusu- na, nusistatatau tašką ir pati jį nusuku, kur man reikia... 

Man atrodo perkadravimas įmanomas su One shot (čia Canon) fokusu g.gif Ar aš klystu? Aš tai dar neperpratau to Al servo fokusavimo doh.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 09 03, 15:19)
Jei draugauji su anglu kalba tai http://www_dofmaster_com/dofjs.html  ir  http://www.cambridge...th-of-field.htm

Del fokuso tasku slankiojimo pas tave desinej virsuj yra toks mygtukas kuris keicia fokuso taskus, ten nupiesti fokuso taskuciai... o jei nerasi pavartyk manuala...

Ne su šita kalbadraugauju, bet kažkiek moku, dėkui, mėginsiu.

Šitą funkciją žinau, naudoju. Bet fokuso taškus dažniausiai keisčiu nejudančiam objektui, na vat matau, kad jis toj konkrečioj vietoj, dedu ten fokusą ir fotkinu. Bet judantys subjektai... Ką ten prikaitaliosi tuos fokuso taškus, statausi centrinį ir mėginu perkadruot smile.gif

QUOTE(inesaS @ 2010 09 03, 16:17)
(Žydraakė,nu kaip tau paaiskinti.Nevisada fokusas buna ten kur tu nori,o ypac jeigu daug objektu nuotraukoje.Dar ne karta ir ne du su tuo susidursi ax.gif

Paguodei, kaip sakant biggrin.gif

QUOTE(airv @ 2010 09 04, 15:41)
Naršiau archyvą ir radau kelias nuotraukas kurias "išbrokavusi" buvau. Šiandien į jas kitaip jau žiūriu smile.gif
Kritikos reikia.
user posted image

Man ši patiko, ta plaukų sruoga tokia paslaptinga detalė smile.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 07, 15:55)
gal geriau pakalbekim, gal kas nori susitikt kada ir pasifotkint?biggrin.gif as tai nenoriu, kad mane fotkintu, bet labai labai noriu ka nors pafotkint biggrin.gif

Jeigu ne nuogą,, tai gali mane bigsmile.gif

QUOTE(astisius @ 2010 09 07, 22:32)
šiaip tik tyliai paskaitinėju jūsų teąm, bet pakomentuosiu tavo grybą. Iš esmės niekuo neužkabino tavo foto, matosi tik kepurė ir viskas, kaip blynas. Dėl technikos nesikabinėsiu, nesu tokia pasikausčius......
Aš pvz. va taip grybus ir kt. fotografuoju, guluos ant žemės, nukapstau kiek reikia samanų ir kt. dalykų, na maždaug sufabrikuoju būsimą vaizdą ir tik tada fotkinu, niekada nedarau, kad atėjau pamačiau kaip yra ir fotkinu, nea, reikia galvoti, kaip gražiau būtų....va vienas mano grybas:

user posted image

nors ir tai, dabar žiūrint dargalėjau nukapstyt tas samanas iš priekio.... doh.gif  g.gif

Taip ir norisi suvalgyti bigsmile.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 09 09, 18:05)
Prisistatau su 3 ND

Kadangi komentarų nesulaukiau, tai suprantu, kad užskaityta ax.gif

Einu toliau temos skaityti cool.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

noriu Jusu kritikos:

user posted image

kadras kol kas visiskai nekoreguotas. vertas demesio? ka keistumet? aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 16, 10:22)
Tamsus bodis? kaip tai suprasti?
As fotkinau su blykste, bet su ja taip pat reiki moketi elgtis  doh.gif  Fotografavau su 50 mm 1.8 ir 24-70 2.8

Na pas mane dar senučiukas EOS 10D, tai turėjau galvoje, kad ISO pakeliant virš 400, lenda labai triukšmai. doh.gif Tai stiklas dėl to ir nelabai daug pašviesina. Triukšmai blogai, kai bažnyčioj tamsu, nes tvarkant nuotraukas vietomis būna tokie pvz. ant akių vokų šešėliai, lyg "špakliaus" padažyta. biggrin.gif Blykste reiktų pakreipti beveik į viršų, tada bus viskas normaliai. Skaitei ir ar bandei pagal Kelbi? g.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 16, 10:35)
aciu smile.gif
na as blico neturiu, ir manau, kad jei nusipirksiu, per savaite neismoksiu smile.gif tai bandysiu su iso.. siaip mano fotikas susitvarko su iso sakyciau neblogai.. o ir daznu atveju geriau mazi mazi taskeliai, nei issiliejusios foto smile.gif tik va ko labai bijau, kad nespesiu ko normaliai nufotkint smile.gif o jus klauset kunigo kur galima eit kur ne? ir kad to jaudulio nebutu, butu 100 kartu geriau  doh.gif

ir labai noreciau pamatyt tas jb foto, gaila, kad negalima smile.gif

Žinoma bus viskas pas tave gerai, juk naujesni fotikai prie didesnės ISo labai gerai tvarkosi su triukšmais. cool.gif Aš gi noriu kuo greičiau naują bodį nusipirkti, dėl to ir į darbą grįžau. lotuliukas.gif Žiauriai man norisi 7D arba 5D II. bigsmile.gif
Bažnyčios kunigą labai gerai pažinojau, tad nebuvo jokių problemų. Jis aišku mūsų neskubino, bet neįspėdavo ką po ko darys. lotuliukas.gif Be to pasirinkau fotografuoti vieną paskui kitą serijinius kadrus. Taip lengviau suvaldyti judesius.

QUOTE(rarity @ 2010 09 16, 10:38)
Man tai kunigas pats pasake - eikit kur norit - tik pati per jauduli pamirsau ISO sukelti.

Aha, jaudinausi ir aš žiauriai, nesvarbu, kad tai mano giminės. Bet žinok viską suspėjau (net kartu su visais už mažylę pasimelsti). Prikepiau pakankamai
nuotraukų, yra ką atrinkti. Iš pradžių atrinkau apie 200 kadrų, po to sumažnau ir jiems atidaviau apie 100 nuotraukų. O vakar dar ir kai ką į JB verčiau. Tėvai norėjo ir paprastų nuotraukų, dėl to daugiau ir atidaviau. O šiaip parekomendavau, kad pasidarytų nuotraukas ne visas, o tik tam tikrus kadrus. mirksiukas.gif
Jei tai būtų nepažystamas užsakovas, tai duočiau max 30-50 kadrų ir psio. biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki fotografuoti megstantys ir toliau pazenge. Norius jus pakviesti dalyvauti foto konkurse, kuri organizuoja bibliotekos ir projektas "Bibliotekos pazangai". Prizas tikrai neblogas... Veidrodinis fotoaparatas! Tad jei turit graziu savo miesteliu ir miestu vaizdu kvieciu dalyvauti, o jei neturite tai dar daug laiko tu vaizdu prifotografuoti mirksiukas.gif
Placiau apie tai http://www.kpbibliot...o...42&Itemid=1
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 16, 22:04)
Na pas mane dar senučiukas EOS 10D, tai turėjau galvoje, kad ISO pakeliant virš 400, lenda labai triukšmai. doh.gif Tai stiklas dėl to ir nelabai daug pašviesina. Triukšmai blogai, kai bažnyčioj tamsu, nes tvarkant nuotraukas vietomis būna tokie pvz. ant akių vokų šešėliai, lyg "špakliaus" padažyta. biggrin.gif Blykste reiktų pakreipti beveik į viršų, tada bus viskas normaliai. Skaitei ir ar bandei pagal Kelbi? g.gif

Aišku dėl bodžio. Blykstė taip - nukreipta 45 laipsnių kampu į viršų, bet vis tiek visko ten su ja buvo biggrin.gif Į lubas nenukreipsi bažnyčioj, nes jos per aukštai, neturiu difuzoriaus ant blykstės, o kai ką nukreipi į viršų, tai automatiškai nesireguliuoja galingumas. Na, su viskuo reikia "susidirbti".

sawlute, puiki nuoroda - ačiū, reikės sudalyvauti 4u.gif
Atsakyti