Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lutpede @ 2010 09 16, 09:48)
biggrin.gif  Ačiū nepykstu, bet mano mergaitės už jūrų marių. Aš tik augaliukus ir kates kol kas fotkinu  biggrin.gif

Ai, sory, sory. lotuliukas.gif Matai, kaip senai nebendravom, tai ir sumaišiau. Jau pakoregavau savo žinutę, tikiuosi Egipta pamatys, nes jai rašiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 16, 09:34)
Ohara, sveikinimai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ir aš ir aš jungiuosi prie sveikintojų. smile.gif Ohara, saldaus medaus mėnesio. 4u.gif wub.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 16, 09:44)
kai sekesi fotkint krikstynas? cia pirma karta fotkinai? as eisiu fotkint krikstynu, ziauriai bijau biggrin.gif isvis niekad baznycioj nefotkinus.. o cia dar tokia atsakomybe, bijau ka praleist smile.gif pasipasakok biggrin.gif

Pasigailėjau, kad neturėjau blico. Mano bodis pakankamai senas ir tamsus, net 24-70mm/f2,8 mažai padėjo. Tad ilgesnis išlaikymas man kai kur nepatiko. Bet žinai, pavieniams kadrams suteikė savotiško žavesio. Aš labai jaudinausi, bet nebuvau labai jau įpareigota kažką tokio nerealaus padaryti. Tai buvo mano pusseserės dukrytės krikštynos. Turėjau pilną laisvę save realizuoti. biggrin.gif
Įdomus faktas tas, kad man dar nespėjus pakeisti visų išlaikymų ir ISO, pvz. staiga išėjus į ryškią šviesą gavosi lyg išdegusios nuotraukos. doh.gif Bet įdomiausia, kad jas pakeitus Į JB, niu taip nerealiai gavosi, lyg būtų fotografuota kokioj studijoj. thumbup.gif Aišku, maniškės nuotraukos neprilygsta Akashai, ar pan., bet esu patenkinta tuo rezultatu, kurį gavau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexso: 16 rugsėjo 2010 - 11:15
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 16, 10:44)
kai sekesi fotkint krikstynas? cia pirma karta fotkinai? as eisiu fotkint krikstynu, ziauriai bijau biggrin.gif isvis niekad baznycioj nefotkinus.. o cia dar tokia atsakomybe, bijau ka praleist smile.gif pasipasakok biggrin.gif

Galiu as pasipasakoti pirmus ispudzius is baznycios - nugrybavau su islaikymu. Fotkinau M rezimu ir nepastebejau, kad kai kur islaikymas net 1/8s doh.gif Gerai, kad ne visur. Tai i ateiti labai svarbu nepamirsti baznycioje sukelti ISO, kad islaikymas normalus gautusi, o isejus atgal atstatyti. O siaip tai labai fainas kunigas buvo - leido vaikscioti visur, kur tik norejau. Bet jaudulys tai nemazas buvo - sunku susigaudyti kur kada stoti -ka po ko darys, nes krikstynose gal pries 20 metu buvau. Sudetinga, bet idomu buvo. Tai tokia mano pirma patirtis.
Papildyta:
QUOTE(Alexso @ 2010 09 16, 11:14)

Pasigailėjau, kad neturėjau blico. Mano bodis pakankamai senas ir tamsus, net 24-70mm/f2,8 mažai padėjo.

Tamsus bodis? kaip tai suprasti?
As fotkinau su blykste, bet su ja taip pat reiki moketi elgtis doh.gif Fotografavau su 50 mm 1.8 ir 24-70 2.8
Atsakyti
Va mano Elziuką kai fotografavo, tai toks gerietis klebonas wub.gif jis pats truputį filmuoja, fotografuoja, tai kai pylė Elziukui vandenuką ant galvytės, tai stebėjo, ar fotografė gerai nusitaikiusi lotuliukas.gif ir taip lėtai pylė vandenuką, kad spėtų užfiksuoti thumbup.gif thumbup.gif supranta fotografo duoną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 09 16, 11:24)
Va mano Elziuką kai fotografavo, tai toks gerietis klebonas  wub.gif jis pats truputį filmuoja, fotografuoja, tai kai pylė Elziukui vandenuką ant galvytės, tai stebėjo, ar fotografė gerai nusitaikiusi lotuliukas.gif ir taip lėtai pylė vandenuką, kad spėtų užfiksuoti thumbup.gif  thumbup.gif supranta fotografo duoną smile.gif

Faina, kai supranta, kas vyksta wink.gif Grazios nuotraukytes tavo grazuoleles. Superine fotografe turejai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 09 16, 12:14)
Pasigailėjau, kad neturėjau blico. Mano bodis pakankamai senas ir tamsus, net 24-70mm/f2,8 mažai padėjo. Tad ilgesnis išlaikymas man kai kur nepatiko. Bet žinai, pavieniams kadrams suteikė savotiško žavesio. Aš labai jaudinausi, bet nebuvau labai jau įpareigota kažką tokio nerealaus padaryti. Tai buvo mano pusseserės dukrytės krikštynos. Turėjau pilną laisvę save realizuoti.  biggrin.gif
Įdomus faktas tas, kad man dar nespėjus pakeisti visų išlaikymų ir ISO, pvz. staiga išėjus į ryškią šviesą gavosi lyg išdegusios nuotraukos.  doh.gif  Bet įdomiausia, kad jas pakeitus Į JB, niu taip nerealiai gavosi, lyg būtų fotografuota kokioj studijoj. thumbup.gif Aišku, maniškės nuotraukos neprilygsta Akashai, ar pan., bet esu patenkinta tuo rezultatu, kurį gavau.  smile.gif

aciu smile.gif
na as blico neturiu, ir manau, kad jei nusipirksiu, per savaite neismoksiu smile.gif tai bandysiu su iso.. siaip mano fotikas susitvarko su iso sakyciau neblogai.. o ir daznu atveju geriau mazi mazi taskeliai, nei issiliejusios foto smile.gif tik va ko labai bijau, kad nespesiu ko normaliai nufotkint smile.gif o jus klauset kunigo kur galima eit kur ne? ir kad to jaudulio nebutu, butu 100 kartu geriau doh.gif

ir labai noreciau pamatyt tas jb foto, gaila, kad negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 16, 11:35)
aciu smile.gif
na as blico neturiu, ir manau, kad jei nusipirksiu, per savaite neismoksiu smile.gif tai bandysiu su iso.. siaip mano fotikas susitvarko su iso sakyciau neblogai.. o ir daznu atveju geriau mazi mazi taskeliai, nei issiliejusios foto smile.gif tik va ko labai bijau, kad nespesiu ko normaliai nufotkint smile.gif o jus klauset kunigo kur galima eit kur ne? ir kad to jaudulio nebutu, butu 100 kartu geriau  doh.gif

ir labai noreciau pamatyt tas jb foto, gaila, kad negalima smile.gif

Man tai kunigas pats pasake - eikit kur norit - tik pati per jauduli pamirsau ISO sukelti.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 16, 12:22)
Galiu as pasipasakoti pirmus ispudzius is baznycios - nugrybavau su islaikymu. Fotkinau M rezimu ir nepastebejau, kad kai kur islaikymas net 1/8s  doh.gif  Gerai, kad ne visur. Tai i ateiti labai svarbu nepamirsti baznycioje sukelti ISO, kad islaikymas normalus gautusi, o isejus atgal atstatyti. O siaip tai labai fainas kunigas buvo - leido vaikscioti visur, kur tik norejau. Bet jaudulys tai nemazas buvo - sunku susigaudyti kur kada stoti -ka po ko darys, nes krikstynose gal pries 20 metu buvau. Sudetinga, bet idomu buvo. Tai tokia mano pirma patirtis.

as fotkinsiu ant A, man ramiau biggrin.gif kuo ipratus, tuo ir fotkinsiu, bijau eksperimentu biggrin.gif o kiek mazdaug tos krikstynos tesias? koki pusvalandi? reiks pabegiot normaliai turbut biggrin.gif as pati buvau krikstynose pries 100 metu, nieko neatsimenu..

o fokusa ant al servo statot, nu judantiems objektams?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 16, 11:39)
as fotkinsiu ant A, man ramiau biggrin.gif kuo ipratus, tuo ir fotkinsiu, bijau eksperimentu biggrin.gif o kiek mazdaug tos krikstynos tesias? koki pusvalandi? reiks pabegiot normaliai turbut biggrin.gif as pati buvau krikstynose pries 100 metu, nieko neatsimenu..

o fokusa ant al servo statot, nu judantiems objektams?

Ant al servo fotkinau. Na su A irgi bus ta pati problema, jei ISO nesukelsi. O krikstynu trukme priklauso ir nuo kunigo - vieni greiciau, kiti ilgiau. Bet iki pusvalandzio - tikrai ne ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 16, 12:30)
Faina, kai supranta, kas vyksta wink.gif Grazios nuotraukytes tavo grazuoleles. Superine fotografe turejai  thumbup.gif

ačiū wub.gif ir aš labai patenkinta nuotraukomis wub.gif

paprastai visi kunigai leidžia eiti, kur nori fotografams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 09 15, 19:18)
Kadangi mano patriotine nuotrauka atsiliepimu nesulauke, pristatau sekancia nuotrauka. Kritika ir komentarai laukiami  smile.gif

user posted image
Dubrovnikas: uz kadro

Patinka šviesa ir spalvos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 09 16, 12:52)
Ant al servo fotkinau. Na su A irgi bus ta pati problema, jei ISO nesukelsi. O krikstynu trukme priklauso ir nuo kunigo - vieni greiciau, kiti ilgiau. Bet iki pusvalandzio - tikrai ne ilgiau.

taip taip, iso tai butinai kelsiu.. dar nuleksiu iki tos baznycios pasiziuret..
Atsakyti