QUOTE(airv @ 2010 09 13, 12:57)
Klausimas. Turiu nemažai foto, kur ir emocija ir ryškumas liuks, bet fonas
ten jau klonavimas neišgelbėja...pvz vienoj pusėj šviesu, kitoj tamsu. Blaško dėmesį. Kaip jūs tada koreguojate foną? Iškerpate, tamsinate? Kokiais įrankiais?
Su Ligthroom'u super darosi.
QUOTE(airv @ 2010 09 14, 15:47)
Bizyte, ko taip?
Vistiek juk fotografuoji, judi pirmyn
Ir aš jau po atostogų grįžus skaitinėju, bet jau nebeturiu tiek laiko internete sedėti. Grįžau į darbą...
Tad vakarus labiau leidžiu su šeima, nei prie kompo. Na aišku, vakar iki 1 val. nakties tvarkiau giminaitės krikštynų nuotraukas, tai šiandien labai norisi miego.
Deja nuotraukų negaliu parodyti, mergytės tėvai neduoda sutikimo.
Kai bus daugiau laiko, įkelsiu ką nors, labai nemažai susikaupė per vasarą.
QUOTE(Akasha @ 2010 09 15, 07:01)
As kazkada pirkau kilogramini, kadangi nenaudoju labai daznai, tai man jo per akis uztenka.... atlaiko jis fotika, jei objektyvas ne per didziausias...
Visada galima gudrauti ir ant lengvo trikojo apcioj tvirtinti kokia tase ar dar kanors sunkaus, kad jis stabilesnis butu... bet tuoj megejiskus dslr jie atlaiko be vargo... O be to jei kur ir nestis tai bent jau rankytes nepavargs....
Turiu nesunkų, bet gerą, man vyras išrinko.
Pažaidžia ir vaikai, kartais sūnus fotografuoja nuo statyvo. Labai svarbu, kaip kažkas rašė, kad prie galvos tvirtintųsi tokia prisukama prie fotiko lentelė. Su ja tikrai uždėti bei nuimti kūną tiesiog easy.
QUOTE(Akasha @ 2010 09 15, 14:56)
Dekui mergaites uz pagyras....
Ir jo jo Forgete, tikrai su wb baznycioje siek tiek nusigrybavau
Ir nezinojau ar visas gelsvesnes palikti ar tvarkyti ir labiau baltesnes daryti...
Na ten as vienu momentu persijunginejau WB, tai va ir gavosi jos skirtingos...
Bandyk su Ligthroom'u. Aš taip pataisiau labai lengvai krikštynų nuotraukas.
P.S. šioje programoje labai lengva dirbti, visa informacija išlieka history, tad gali sugrįžti prie bet kurio varianto vėl ir vėl iš naujo. Aš įsimylėjau Lgth'ą.
Egipta, mano akimis žiūrint, turėtum keisti fotografavimo kampą. Pastebėjau, kad mergaitė daugiau vis stambiu planu fotografuojama, tada nesimato kažkokio ryšio, t.y. ką tu norėjai nufotografuoti, ar kažkokią emociją, veiksmą ar dar ką. Gal geriau bandyk iš toliau daryti kadrus.
Kai po kiokių 50 kartų "apkirpimų" pamatysi ko nereikėjo fotografuoti, kur daugiau vietos palikti reikėjo, tada tau akyse "prašviesės".
Tik nesupyk, nes kalbu iš savo patirties. Dar pastebėjau, kad iš viršaus fotografuoji. Gal pabandyk žvilgtelt iš apačios.