Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(<emigrante> @ 2010 09 13, 15:43)
Normalus kaip ir visi uz tokia kaina. Fotkinau su juo gal metus. Buciau gal ir toliau varius - bet MB dovanele itaise  blush2.gif
Svarbu gi ne fotikas, o kas su juo fotografuoja. Nesuprantant apie kompozicija ar ekspozicija - net ir markas ar d3 nepades  mirksiukas.gif

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 09 13, 13:44)
Labukas, labai patiko nila ks nuotraukeles  thumbup.gif

Dėkui 4u.gif smile.gif

Dėl jūsų nuotraukytės, man trukdo ranka kuri burbulus pučia ir mergytės galvytė nepilna kadre, taip būtų graži foto smile.gif
Atsakyti
Keliu kritikai kelias nuotraukas. Tai daugiau eksperimentai tokie,
Įdomu kaip Jums jie smile.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:
Saulutė ant viedo specialiai palikta, nebandyta slėptis smile.gif
Atsakyti
airv, man antra patinka - tokia paslaptinga. Tik man asmeniškai grūdo per daug smile.gif

Taip suprantu, kad mano įdėtos foto nieko gero, nes niekas nekomentuoja rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 09 12, 14:22)
Bet toks gal tiks?EF 28-105 4-5.6
Alabama, aš tokį ant Nikono turiu. Jei architektūrai, man asmeniškai jo neužtenka. Patalpose dažnai trūksta platesnio kampo, o mieste, žiūrint ką fotografuoji, bet platesnis irgi labai dažnai praverstų... Jei nori, pasižiūrėk mano galerijoje, ten būtent su tuo obejktyvu viskas... Gal labiau matysi, kiek maždaug apima tas lęšis... Jein ori ko nors platesnio, siūlyčiau pasidairyti į 15 ar 18 mm kampą apimančius objektyvus...

QUOTE(nila_ks @ 2010 09 12, 14:26)
Aš ir įmetu šios dienos kadrų  blush2.gif
Nila_ks, man tavo sportbačiai labai thumbup.gif

QUOTE(nieliuke @ 2010 09 12, 15:17)
Turiu klausimą. Ar verta dėmesio kuri iš šių?
Nepyk, bet mano požiūriu, nėra jos ypatingos... Gal kitms merginoms atrodo kitaip.
Šeimos albumui, žinoma, tiks, primins tas akimirkas, bet šiaip - na, pagauti momentai ir tiek... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 09 13, 16:52)
Alabama, aš tokį ant Nikono turiu. Jei architektūrai, man asmeniškai jo neužtenka. Patalpose dažnai trūksta platesnio kampo, o mieste, žiūrint ką fotografuoji, bet platesnis irgi labai dažnai praverstų... Jei nori, pasižiūrėk mano galerijoje, ten būtent su tuo obejktyvu viskas... Gal labiau matysi, kiek maždaug apima tas lęšis... Jein ori ko nors platesnio, siūlyčiau pasidairyti į 15 ar 18 mm kampą apimančius objektyvus...

Aciu.50tuko portretams uzteks?Tada gal ieskot placiakampi nebrangu..Jie peizazhams irgi turetu tikt?
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 09 13, 17:52)
Nila_ks, man tavo sportbačiai labai  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Šiaip visai netyčia kadras gavosi, aš vaiko sportbatukus išploviau ir palikau ant saulės išdžiūti, o po kiek laiko ėjau ieškoti kadrų po kiemą ir užkliuvo batai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 12, 22:11)
dar pora gėlių  ax.gif

pirmoj tai man tokios grazios spalvos. bet kadravimas kazkoks keistas. jei jau kirpt, tai daug smile.gif o cia taip atrodo lyg netycia netilpo.. antroj tai man gele ir tiek.. reiktu kitokio kampo paieskoti.. nu pvz pries saule bent man patinka saudyt biggrin.gif ar mazesni f paimti.. nu pabandyk paeksperimentuoti, o ne tik kaip matai, taip nufotkini. o uz eksperimentus juk nieks nemus wink.gif
Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2010 09 12, 22:26)
Aš ir įmetu šios dienos kadrų  blush2.gif

obuoliai tai kaip peles kilimelis visai skanus butu biggrin.gif bet siaip truksta jiem gylio, erdvinio matymo.. pirmoj tai irgi ieskociau kitokio kampo.. nu pvz kad ir fotkint is apacios, kad fonas gautusi dangus aba bent jau kazkas kitko tolumoj.. pvz, jei koks miskelis ir uz jo saule, gal pavyks isgauti graziu bliku.. batukai tai man tik batukai smile.gif trecioj grazi gele, bet irgi tik gele man smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nieliuke @ 2010 09 12, 23:17)
Turiu klausimą. Ar verta dėmesio kuri iš šių?

na, pirma dar tokia ziurima smile.gif bet irgi.. truksta ryskumo.. pacios nuotaikos. tas kairej kampas ar kas ten maiso.

o antra tai jau visai neeee...
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2010 09 13, 13:44)
O man labai reikia Jusu nuomones apie sia nuotrauka:

nebutu suaugusio rankos, butu zyyymiai geriau. ir truksta fokuso i veida. dabar kazkaip saga ryskesne nei veidukas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 09 13, 14:57)
Klausimas. Turiu nemažai foto, kur ir emocija ir ryškumas liuks, bet fonas  doh.gif ten jau klonavimas neišgelbėja...pvz vienoj pusėj šviesu, kitoj tamsu. Blaško dėmesį. Kaip jūs tada koreguojate foną? Iškerpate, tamsinate? Kokiais įrankiais? g.gif

na, galima bandyt gelbet.. i jb padarius nepagereja? galima dar blurint, nutamsint/nubalint.. siaip as tai per daug nesikisu i foto, nu kad jau visai panaikint fona smile.gif gali imest, paziuresim, gal ka sugalvosim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 09 13, 19:57)

obuoliai tai kaip peles kilimelis visai skanus butu biggrin.gif bet siaip truksta jiem gylio, erdvinio matymo.. pirmoj tai irgi ieskociau kitokio kampo.. nu pvz kad ir fotkint is apacios, kad fonas gautusi dangus aba bent jau kazkas kitko tolumoj.. pvz, jei koks miskelis ir uz jo saule, gal pavyks isgauti graziu bliku.. batukai tai man tik batukai smile.gif trecioj grazi gele, bet irgi tik gele man smile.gif

Dėkui už nuomonę 4u.gif Bet norisi pasisakyti į jūsų pastabas
Obuoliams gal ir trūksta erdvės (gylio), bet tokį vaizdą ir norėjosi išgauti, ne erdvinį, o lietą.
Našlaitės yra žemos ir kad jos būtų dangaus fone , fiziškai neišeitų nebent nuskynus jas, bet nesinori draskyti, galinis fonas būtų tik medinė tvora, bet vis tiek neišeitų, nes žolė aukšta, dariau nemažai kadrų iš visų pusių, bet manau šis gavosi geriausiai, žinoma čia man taip atrodo rolleyes.gif O miškas per toli, nesimatytu vaizdo, nebent tektų eiti iki jo su gėle biggrin.gif
Batukai - na ir man juose kažko trūksta, bet tuo pačiu ir patinka, neapsisprendžiu kas juose ne taip
trečioji gėlė, man ne tik gėlė, o pasakiška, nes labai myliu gėlės ir į jas visados įžvelgiu grožį ir ne tik... rolleyes.gif

Stengiuosi įžvelgti kitaip, kaip manau dauguma tą daro, bet kartais išeina, o kartai ir ne. Seniau nusimindavau, o dabar net azartas ima, kad kuo daugiau įdomesnių kampų (kadrų) įžvelgti ir ne tik su objektyvu rankose rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 09 13, 20:58)
Stengiuosi įžvelgti kitaip, kaip manau dauguma tą daro, bet kartais išeina, o kartai ir ne. Seniau nusimindavau, o dabar net azartas ima, kad kuo daugiau  įdomesnių kampų (kadrų) įžvelgti ir ne tik su objektyvu rankose  rolleyes.gif

oi, tai gerai, kad atsakai i pastabas smile.gif supranti, kad zmogu ne tik pyskino, o ieskojo wink.gif o tai labai gerai..

Akasha, rodyk ka gero prifotkinai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 13 rugsėjo 2010 - 20:29
QUOTE(Alabama @ 2010 09 12, 19:37)
Gal dar Canon lense EF 28-105 4-5.6 USM?Tamsus labai, bet visi kiti labai brangus verysad.gif

As turiu sita objektyva,tai galiu pasakyti,kad tikrai tamsus ir kad zoomo truksta,vis galvoju,kad reikia parduoti.

QUOTE(Alabama @ 2010 09 12, 21:02)
Man reikes architekturai.Per tamsus pastatams?

Architekturoje tau reiketu plataus kampo objektyvo.Tamsumas manau cia nemaisys,juk ne begiojantys vaikai,kad sviesos reikia sugaudymui.Zinok negaliu duoti 100%,bet manau,kad su situo 28-105 objektyvu gali virsti pastatai.Tikiuosi supratai apie ka as kalbu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2010 09 13, 17:31)
Aciu.50tuko portretams uzteks?Tada gal ieskot placiakampi nebrangu..Jie peizazhams irgi turetu tikt?

Graziausi peizazai gaunasi su palciakampiu objektyvu,ypac debesuota diena mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 13 rugsėjo 2010 - 23:28
QUOTE(inesaS @ 2010 09 13, 23:26)
As turiu sita objektyva,tai galiu pasakyti,kad tikrai tamsus ir kad zoomo truksta,vis galvoju,kad reikia parduoti.
Architekturoje tau reiketu plataus kampo objektyvo.Tamsumas manau cia nemaisys,juk ne begiojantys vaikai,kad sviesos reikia sugaudymui.Zinok negaliu duoti 100%,bet manau,kad su situo 28-105 objektyvu gali virsti pastatai.Tikiuosi supratai apie ka as kalbu blush2.gif
Papildyta:

Graziausi peizazai gaunasi su palciakampiu objektyvu,ypac debesuota diena ax.gif

Aciu.28-105 jau atsisakiau, o placiakampiai visi brangus.Nerandu gero nebrangaus zoom'o unsure.gif
Atsakyti