Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Tin-tin @ 2010 09 12, 14:40)
Gera diena, fotografes  mirksiukas.gif
Esu pas jus ir namu darbus padarius, ir kelis darbus parodzius, bet susikloscius aplinkybems nebepasirodziau cia ir nieks manes, matyt, nebepamena  rolleyes.gif
Esu pasiryzus is naujo istoti i jusu bureli, padaryti ND, bet susiduriau su problemele. Kaip atlikti namu darba, kaitaliojant diafragma, jei mano fotoaparate nustatoma tik maziausia ir didziausia galima diafragma? Gal kas galetu padeti sioje vietoje (fotoaparatas Fujifilm)  rolleyes.gif

Ir prie to paties noreciau dvi nuotaukas parodyt ir sulaukt pasisakymu, ar vyke kadrai wink.gif
http://www.part.lt/i...e87c8ace607.JPG
http://www.part.lt/i...a4977c21865.JPG

gal tu klysti, ka?smile.gif gal tavo zoominis fotikas ir tiesiog duota didziausia ir maziausia f reiksme zoomui smile.gif atsisuk raidele Ą (lygtais fujifilm yra A), ir tada pasuk kuris ten sukasi ratukas biggrin.gif nu turi gi keistis reiksmes..
Atsakyti
Tai va tame ir beda, kad nusireguliuoja tik ant didziausios ir maziausios reiksmes smile.gif nezinau net ka daryt, gal taip ir turi but, bet ND padaryt negalesiu smile.gif
Atsakyti
3 nd.
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2010 09 12, 15:02)
Tai va tame ir beda, kad nusireguliuoja tik ant didziausios ir maziausios reiksmes smile.gif nezinau net ka daryt, gal taip ir turi but, bet ND padaryt negalesiu smile.gif

keistai.. tai padaryk su maziausia ir didziausia tada smile.gif o koks tavo fotikas tiksliau? ir objektyvas?
Papildyta:
QUOTE(nieliuke @ 2010 09 12, 15:11)
3 nd.

gerai
Atsakyti
FujiFilm FinePix S2500HD
Plačiakampis 18x optinio priartinimo objektyvas (28-504 mm)- jeigu tokios informacijos reikejo smile.gif bandziau ieskot, gal kur nors ta diafragma nusistato, bet nieko nepesiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2010 09 12, 15:33)
FujiFilm FinePix S2500HD
Plačiakampis 18x optinio priartinimo objektyvas (28-504 mm)- jeigu tokios informacijos reikejo smile.gif bandziau ieskot, gal kur nors ta diafragma nusistato, bet nieko nepesiau smile.gif

as tai dar vis tiek netikiu, kad negalima biggrin.gif o ant kokios raideles bandei nustatyt?
Atsakyti
Ant A- diafragmos rezimas. Nu arba istikro neina nustatyt, arba as visai kvaila biggrin.gif dar reikes panagrinet tuos parametrus, nes ir man keista, kad negalimi pasirinkimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2010 09 12, 16:22)
Ant A- diafragmos rezimas. Nu arba istikro neina nustatyt, arba as visai kvaila  biggrin.gif dar reikes panagrinet tuos parametrus, nes ir man keista, kad negalimi pasirinkimai  g.gif

nu as kiek nete paziurejau, tai kai atsisuki A, reik spaust ta mygtuka kur yra +/-. ir pacioj ekranely turi matytis kaip keiciasi..
Atsakyti
Taip, su +/- ir pasikeicia: maziausia arba didziausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2010 09 12, 16:29)
Taip, su +/- ir pasikeicia: maziausia arba didziausia  biggrin.gif

nu gal tada taip tik ir gali but smile.gif
Atsakyti
Aciu uz pagalba wink.gif
o apie nuotraukas gal pora zodziu kokiu nors? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2010 09 12, 16:35)
Aciu uz pagalba wink.gif
o apie nuotraukas gal pora zodziu kokiu nors? wink.gif

kad nepadejau, tik kabinejausi biggrin.gif

pirmoj foto emocija yra, nu bet manes tokie daikciukai nezavi, tai man jie tik trukdo smile.gif na ir be to mergaites zvilgsnis ir tas daiktas visai kartu nesusije, tai ir neaisku ka norejai sita foto pasakyt. be to, sharpinai, ane?smile.gif nes prie dantu, plauku, antakiu atsirado perryskus balti bruksneliai. o antra man irgi nepatinka, nes nu vel tas daiktas man nepatinka biggrin.gif ir tie spec efektai nelabai nelabai.. mergaite grazi, gal pabandyk be tu daiktu.. gamtoj.. ar ne su tokiais daiktais biggrin.gif as ne piktai, tik sakau ka matau wink.gif
Papildyta:
nu ir imetu as kelias.. gal jau kas mate flickr, bet ten nelabai komentuoja kas, tai cia pomidorais uzmetykit biggrin.gif nu arba siaip patarimu duokit.. aciuuuu biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti