Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Vilniuje ir jo apylinkėse

QUOTE(savrina @ 2011 11 22, 10:20)
O kokią dieną tuokėtės ir ar pati ceremonija vyko sklandžiai ? Kodėl rinkotės būtent šią bažnyčią?  wub.gif
Man tas ir baisiausia, kad nebūtų konvejerio, vos ne kaip poliklinikoje  schmoll.gif , vieni susituokia, už durų kiti jau laukia  biggrin.gif
Man ten labai patiko, o ir kunigas tas pats  thumbup.gif

Visų pirma todėl, kad kunigas mūsų šeimos draugas, tai net ir nebuvo jokių svarstymų kur tuoktis blush2.gif
Ceremonija buvo 06.04 ir vyko viskas sklandžiai, tikrai nesu girdėjusi jokių blogų atsiliepimų nei apie šią bažnyčią, nei tuo labiau apie kunigą. O jo pamokslas buvo išvis kažkas tokio, ko nepamiršim visą gyvenimą wub.gif
Atsakyti
Mes jau baigėme sužadėtinių kursus Šeimos centre (Aušros vartų g. 12). Liko dar vienas svarbus dalykas, tai bažnyčia. Labai norėjome tuoktis Šv. Jonų bažnyčioje, bet šiandien pamatėme,kad tai ne mūsų vieta. Atėjome pas kunigą po mišinių, mus nenorėjai priėmė, uždavinėjo klausimus, tokius kaip kodėl šioje bažnyčioje, ar esam praktikuojantis katalikai, ar gyvenam kartu, kodėl nesituokiam savo parapijoje ir pan. Bandėm paaiškinti, kad abu esam nevilniečiai, bet gyvenam ir vestuves darysim čia- Vilniuje. Galiausiai paskaitė moralą apie bendrą mūsų gyvenimą kartu ir kad tai yra laaaaaaaabai nedora. Pasirodo mūsų lankyti sužadėtinių kursai kunigui nepatiko ir jų neužtenka. Pasakė,kad sutuokti gali, užrašė tai dienai kuriai prašėm, bet pasakė, kad tai preliminarus susitarimas ir viskas priklauso nuo mūsų kaip mes save parodysim. Paklausė ar sutiktume lankytis kiekvieną sekmadienį bažnyčią mažiausiai iki Velykų (santuoka rugpjūtį), mes sutikome, nes galvojome, kad tai bus mišių lankymas, bet pasirodo ne. Mus nuvedė į bažnyčios požymius, kur tamsu ir šalta, ten buvo 8 žmonių grupė, kuri kalbėjo apie Dievo tiesas. Tuo metu mūsų paprašė prisistatyti, kodėl mes čia ir prisijungti prie diskusijų. Pasakysiu atvirai pasijutome kaip sektoje... Tokie susitikimai vyksta kiekvieną sekmadienį, per juos užduoda namų darbus.
Iš tiesu šis susitikimas labai atgrasė iš vis nuo bažnytinės santakos, nes tai ką pamatėme pasirodė "smegenų plovimu" ir paaukoti tiek laiko tam, kad tave sutuoktų yra nesąmonė. Manau kiekvienas kunigas turėtų džiaugtis, kad jauni žmonės aplamai pasirenka santuokos bažnytinį įteisinimą ir kuria katalikišką šeimą, bet vietoje tuo tik dar labiau išgąsdina jaunus žmonės ir nutolina nuo tu Dievišku tiesų, nes visa tai atrodo kaip didelis žmonių apgaudinėjimas. Todėl priėjome prie išvados ieškoti naujos bažnyčios, apeisim dar 3 ir jei visur yra tas pats iš vis atsisakysim bažnytinės santuokos. Merginos pasidalinkite savo patirtimi ieškant bažnyčios, gal Jums pavyko lengviau susitarti su kunigų dėl santuokos. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Ingoška @ 2011 12 01, 16:22)

Ogo koks košmaras doh.gif na aš jau ne vieną pasisakymą girdėjau ne kokį apie Jonų bažnyčią, bet kaip Jūs papasakojot, tai išvis akys iššoko doh.gif
Mes tuokėmės Žvėryno bažnyčioje.. Galiu tik geriausius atsiliepimus sakyti.. Jokių nereikalingų klausimų nesulaukėm ir net moralės negavom kodėl gyvenam kartu ax.gif tik pasakė, kad negerai, tai nuodėmė.. Per išpažintį pasakykite šią nuodėmę.. ax.gif Kursus lankėme Šeimos centre ir jie tiko, net patys rekomendavo, nors ir Žvėryno bažnyčioje yra kursai, bet nesakė, kad būtinai pas juos lankyti..
Tik geriausi atsiliepimai apie bažnyčios kunigus.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingoška @ 2011 12 01, 18:22)

siaubas, tikrai kaip sekta doh.gif
mes tuokemes Zveryno baznycioj sia vasara, kursus praejome Matulaicio baznycioje. Zveryno baznycioj buvo viskas puiku, patys geriausi atsiliepimai ir apie kuniga ir apie klebona, jokiu nesamoningu klausimu, i anketos klausimus atsakinejom su sypsenom, ir dar juokavom su klebonu. As neturejau komunijos, esu tik pakrikstyta, nesulaukiau jokiu moralu, apie jokias aukas taip pat nebuvo net kalbos, pasakem kad kursus jau praejom kitur ir viskas klebonui tiko. vestuviu diena taip pat viskas buvo puiku, tik kad neleido baznycioj tako sonuose uzdegt zvakuciu, bet cia tik smulkmena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa7: 02 gruodžio 2011 - 12:36
As labai noreciau tuoktis Sv.Onos baznycioje, kokie butu atsiliepimai apie klebna ir kuniga? O siaip kokia baznycia galetumete pasiulyti grazia ir jaukia ir su gerais kunigais? Kadangi mano suzadetinis ne lietuvis, noretusi padaryti graziausiai.....
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 12 06, 00:08)
As labai noreciau tuoktis Sv.Onos baznycioje, kokie butu atsiliepimai apie klebna ir kuniga? O siaip kokia baznycia galetumete pasiulyti grazia ir jaukia ir su gerais kunigais? Kadangi mano suzadetinis ne lietuvis, noretusi padaryti graziausiai.....

Negi nera jokiu atsiliepimu apie Onos baznycia? Taip pat domintu atsiliepimai apie Katedra bei Petro ir Povilo baznycia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2011 12 08, 19:52)

Kažko labai papasakot negaliu, bet tik ėjau į Onos bažnyčią krikšto pažymos, tai kunigas visai malonus.. Iš Jūsų išvardintų rinkčiausi Onos bažnyčią, ji mažutė ir jauki.. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

norėjau paklausti, ar yra kas tuokėsi, ar tuoksis Vilniaus Šv.apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje? s smile.gifBūčiau dėkinga už komentarus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliusse @ 2011 12 18, 00:07)

Kiek skaičiau ir girdėjau, tik geriausi atsiliepimai.. 4u.gif Juk ten tuokia broliai.. thumbup.gif Netingekite pasiskaityti temų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja30: 18 gruodžio 2011 - 01:07
sveikos ka esat girdejusios apie Sv.Kryziaus baznyciau salia daukanto aikstes?
kunigas ten R.Doveika, taciau neimanoma jam prisiskambinti, kiek vaziavome, arba jo nerasdavome, arba jis dave savo numeri, kad paskambintume, o skambinome jau kelis kartus bet jis neatsiliepia..
g.gif
Atsakyti
Tuokemes Jeruzales Sv. Kryziaus atradimo baznycioje. Truputi buvo nemalonu, kai per kursus jaunavedziams ir per pokalbi su kunigu mus isvadino blogais katalikais, nes kiekviena sekmadieni neinam i baznycia biggrin.gif Tas truputi isgasdino, bet pati ceremonija ir bendravimas su kunigu vestuviu diena buvo tiesiog super. Labai grazu, svelnu, jautru, tikrai puiki ceremonija, mums patiko. Ir beje, aplinka baznycios tikrai grazi.
Vaziavom tvarkytis dokumentus i Zveryno baznycia (nes ten as krikstyta buvau), tai baznycia grazi is isores, vidus man truputi per daug niurus pasirode. Ir aplinka nekokia - gyvenami namai salia.
Dar pratesiant tema del kuriozu Zveryno baznycioj turiu irgi tokia istorija. Vaziavom su mama, nes pries tai, kai skambinomes, sake, kad turi butinai buti vienas is tevu, kad paliudytu, ar nebuvau sudariusi santuokos. Kai atvaziavom kunigas to labai neaiskiai paklause mano mamos ir ji neisgirdo klausimo ir pasake: nesupratau, pakartokit klausima. Ir jis uzsivede... kad mama abejoja, todel as galbut nesu laisva, todel gal man negalima tuoktis doh.gif Bet kadangi mano mama turi gerus komunikacinius gebejimus, tai viska uzglaistem graziai ir gavom tuos dokumentus smile.gif

Bendrai paemus Jeruzales baznycia tikrai jauki ir tinkanti vestuvems, dziaugiames sprendimu tuoketis butent ten smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mes tuoksimes Petro ir Povilo baznycioje. Kunigas pasake, kad muzika ir papuosimu bus pasirupinta. Gal kas is patirties zino kaip ten yra is tikruju?kaip tas papuosimas atrodo?
Atsakyti