Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Vilniuje ir jo apylinkėse

QUOTE(Sunny Day @ 2011 08 25, 17:19)
Bernardinų bažnyčioje yra pora koplytėlių ir tuokia vienuolai smile.gif

gal reikia savaitgali tada pamegint nueiti ten, turbut buna vestuviu, paziuret kaip vyksta pati ceremonija smile.gif kiek girdejau, vienuoliai kai tuokia, nbuna kaip konvejeris, pakalba graziai, maloniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikky @ 2011 08 25, 17:32)
gal reikia savaitgali tada pamegint nueiti ten, turbut buna vestuviu, paziuret kaip vyksta pati ceremonija smile.gif kiek girdejau, vienuoliai kai tuokia, nbuna kaip konvejeris, pakalba graziai, maloniai smile.gif

Vasarą konvejeris būna netgi ten, manau ir šį ir kitą savaitgalį taippogi dar bus dideli vestuvių srautai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikky @ 2011 08 25, 17:32)

kaip ne konvejeris, jei tuokia kas pusvalandi, ir tuokia is karto gal 3 koplytelese
Atsakyti
Sveikos! gal galite patarti kokia jaukia, sviesia baznyzia Vilniuje/ Vilniaus rajone? baigiu akis praziureti, bet vsos tokios "sunkios", tamsios.. g.gif

Beje, gal kas turi kokiu atsiliepimu apie Aukštadvario Šv. Dominyko bažnyčia ir Onuškio Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia..?
Atsakyti
QUOTE(disiel @ 2011 10 05, 22:45)
Sveikos! gal galite patarti kokia jaukia, sviesia baznyzia Vilniuje/ Vilniaus rajone? baigiu akis praziureti, bet vsos tokios "sunkios", tamsios..  g.gif

Beje, gal kas turi kokiu atsiliepimu apie Aukštadvario Šv. Dominyko bažnyčia ir Onuškio Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia..?

Aš irgi vis dar dairausi bažnyčios, šviesios, jaukios.. ax.gif
Aukštadvario bažnyčią esu mačiusi, kažko ypatingai neįstrigo.

Va Onuškio bažnyčia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonbeaM: 08 spalio 2011 - 18:36
Sveikos panelės 4u.gif pamačiau, kad užsiminėt apie Aukštadvario bažnyčią, sakykit, gal kam teko susidurti ar žinot kaip yra ištiesų smile.gif jeigu tarkim esam abu vilniečiai, tai ar galim prašyt ženytis pvz Aukštadvario bažnyčioj? g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ar yra kokių nors atsiliepimų apie Šv. Kryžiaus (Bonifratų) bažnyčia (prie Stuokos Gucevičiaus paminklo) S. Daukanto a. 1 ?

Buvome šiandien apžiūrėti, nedidukė, jauki labai, na tamsoka, bet čia manau visų vln bažnyčių skiriamasis bruožas..
Kunigas labai pasaulietiškas, jis mums vedė kursus jaunavedžių, tai galbūt linkstu prie šios bažnyčios, kadangi pakankamai svarbu manau yra ir vieta ir kunigas ir kaip tu jautiesi toje patalpoje, o jausmai aplankė malonūs.

Na dar mintyse turime Bernardinų vienuolyną, taip pat lankėmės, bet jis rekonstrukcijoje nuo grindų iki lubų, o pastoliuose nemačiau nieko jaukaus..viliuosi ją sutavrkys dar, tiek, kad girdėjau, kad niekas neskuba to daryti..
Ir rekomendacijas girdejau apie Lūkiškių 10 (Dominikonų vienuolynas), buvome taip pat, bet uždaryta buvo, iš išorės nebuvo nieko gražaus, bet ne tame manau esme, taigi, aplankyti ketinu ir šią bažnyčią.

Laukiu nuomonių 4u.gif ir minčių smile.gif
Papildyta:
smile.gif+2011 10 17, 17:31-->
QUOTE(Linutee smile.gif @ 2011 10 17, 17:31)
Sveikos panelės 4u.gif pamačiau, kad užsiminėt apie Aukštadvario bažnyčią, sakykit, gal kam teko susidurti ar žinot kaip yra ištiesų smile.gif jeigu tarkim esam abu vilniečiai, tai ar galim prašyt ženytis pvz Aukštadvario bažnyčioj? g.gif

Galite tuoktis kur tik norite, pries tai gavus leidimą iš jūsų parapijoje esančios bažnyčios, principu jos priskiriamos paprastu (arčiausiai jūsų esanti) ir manau internete nesunku bus rasti pagal gyvenamą vietą, kuriai bažnyčiai jūs priklausote. Mes nuėję pas kunigą konsultacijai, sužinojome kuriai priklausome ir iš kur tą leidimą reikėtų gauti smile.gif

Atsakyti
Sveikos,
pasipasakosiu aš savo "nuotykį" renkantis bažnyčią...
Kadangi su saviškiu susipažinome VU, nusprendėme jog būtų visai miela santuoką įamžinti VU Jonų bažnyčioje.
Pasiskambinome bažnyčios rektoriui (kunigui), jis pasiūlė ateiti į mišias ir po jų aptarti viską detaliau.
Kai susitikome akis į akį, viskas ir prasidėjo...
1. Tai, kad mes susipažinome VU, yra "ne rodiklis", kad norėtume čia tuoktis.

2. 11 valanda sakramento sudarymui yra "per anksti", o kadangi mums vėliau reikia į santuokų rumus, išgirdome klausimą "ko mums ten išvis reikia?"

3. Kursus baigėme kitoje parapijoje, tačiau "nesupykite, jeigu gausite kvietimą ateiti į ir pas mane".

4. Maniškis dirba nenormuotą darbą (gali tekti išvykti kad ir vidury nakties) - "kam jums reikalinga nepilnavertė santuoka?"

doh.gif ir dar daugybė daugybė įvairių "malonių" frazių vos per 15 minučių pokalbį...
Na, užsirašė mus į sąrašiuką, bet labai abejojam, ar ten kada sugrįšim... Nors turim pilną teisę ten tuoktis (kaip buvę VU studentai).
Apskritai tikėjimas ten daromas vos ne sektantinis - "pirkit konkrečias knygas" ir t.t. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merope87: 22 lapkričio 2011 - 08:16
QUOTE(merope87 @ 2011 11 22, 10:16)

Mano nuomone, reikia atsižvelgti koks kunigas, kaip bendrauja, juk nuo to priklausys Jūsų dienos dalis, ceremonijos sklandumas smile.gif
O šis iš pagerintų sakyčiau doh.gif

Manęs kunigas paklausė tiesiai šviesiai : O jis knarkia? biggrin.gif biggrin.gif
Aš aišku atsakiau spontaniškai , bet tik linksmai visi pasijuokėme iš to, tai pas jį kažkaip ir norisi grįžti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(savrina @ 2011 11 22, 09:47)
Mano nuomone, reikia atsižvelgti koks kunigas, kaip bendrauja, juk nuo to priklausys Jūsų dienos dalis, ceremonijos sklandumas  smile.gif
O šis iš pagerintų sakyčiau  doh.gif

Manęs kunigas paklausė tiesiai šviesiai : O jis knarkia?  biggrin.gif  biggrin.gif
Aš aišku atsakiau spontaniškai , bet tik linksmai visi pasijuokėme iš to, tai pas jį kažkaip ir norisi grįžti  thumbup.gif

Tame ir yra esmė, kad viskam yra ribos smile.gif

Bandysime kalbėtis su kitu kunigu - juk tirkai yra galimybė kitos parapijos kunigui tuokti žmones kitoje bažnyčioje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(savrina @ 2011 11 20, 19:59)
Sveikos,

Ar yra kokių nors atsiliepimų apie Šv. Kryžiaus (Bonifratų) bažnyčia (prie Stuokos Gucevičiaus paminklo) S. Daukanto a. 1 ?

Buvome šiandien apžiūrėti, nedidukė, jauki labai, na tamsoka, bet čia manau visų vln bažnyčių skiriamasis bruožas..
Kunigas labai pasaulietiškas, jis mums vedė kursus jaunavedžių, tai galbūt linkstu prie šios bažnyčios, kadangi pakankamai svarbu manau yra ir vieta ir kunigas ir kaip tu jautiesi toje patalpoje, o jausmai aplankė malonūs.

Mes tuokėmės būtent šioje bažnyčioje, viskas buvo nuostabu, patiko tai, kad nėra turistų, o ceremonijos metu bažnyčioje buvo tik artimiausi mirksiukas.gif Kunias, tikiuosi kalbate apie Doveiką taip pat neralus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krista-30 @ 2011 11 22, 12:16)
Mes tuokėmės būtent šioje bažnyčioje, viskas buvo nuostabu, patiko tai, kad nėra turistų, o ceremonijos metu bažnyčioje buvo tik artimiausi  mirksiukas.gif  Kunias, tikiuosi kalbate apie Doveiką taip pat neralus  thumbup.gif

O kokią dieną tuokėtės ir ar pati ceremonija vyko sklandžiai ? Kodėl rinkotės būtent šią bažnyčią? wub.gif
Man tas ir baisiausia, kad nebūtų konvejerio, vos ne kaip poliklinikoje schmoll.gif , vieni susituokia, už durų kiti jau laukia biggrin.gif
Man ten labai patiko, o ir kunigas tas pats thumbup.gif

Atsakyti