Kalbėta jau šimtą kartų: pažymų apie krikštą (iš ten, kur krikštyti), laisvo stovio pažymos (ten pat duos) ir leidimo tuoktis už parapijos ribų (reikės prašyti savo parapijos - pagal gyvenamą vietą- kunigo)
Sveikos mamytes. O gal kuri tuokesi sv. kazimiero naujosios vilnios baznycioje? Man idomu viskas, kaip kunigas elgiasi, ar reikalauja kakzokios konkrecios sumos, kaip del ziedliu ar leidzia barstyt, kaip del muzikos ir papuosimu, ar kazka pasiulo, ar leidzia is vakaro pasipuost, ar nera konvejerio? Buciau be galo dekinga...
Laba Buvo daug kalbėta, kad reikia krikšto pažymos, laisvo stovio, savo parapijos leidima.. Tai krikšto pažymos reikia pasiimt iš tos bažnyčios kur buvau krikštyta? ir toks klausimas, uz visas sitas pazymas reikia moket? kazkaip kad neapsikvailint
Priklauso nuo bažnyčios. Kai kur nereikia mokėti, kai kur prašo aukos, o kai kur kaip kažkas rašė ant Zakristijos durų parašyta kiek kainuoja tokia pažyma.
QUOTE(Eveli` @ 2012 09 26, 13:34)
Laba Buvo daug kalbėta, kad reikia krikšto pažymos, laisvo stovio, savo parapijos leidima.. Tai krikšto pažymos reikia pasiimt iš tos bažnyčios kur buvau krikštyta? ir toks klausimas, uz visas sitas pazymas reikia moket? kazkaip kad neapsikvailint
Mes nei cento nemokėjome, nei už krikšto, nei už leidimą tuoktis (abi pažymas ėmėme iš skirtingų bažnyčių). Savo noru,manau, kad galima paaukoti, bet priverstinai niekas neprašė
Šv. Kryžiaus atradimo (Jeruzalėj) tuokėsi draugai. Santuokos ceremonija buvo tikrai smagi, kunigas negailėjo juokelių, bet prieš santuoką kai reikėjo vaikščiot į paskaitėles pas kunigą, tai kaip suprantu taip linksma nebuvo ir barti gavo, kad nelabai į bažnyčią vaikšto ir visokių religinių klausimų daug klausinėjo ir pan.
O gal kas nors tuokėsi Matulaičio bažnyčioj?
mes taip pat uz jokias pazymas nieko neaukojom, visos buvo is skirtingu baznyciu.
mes tuokemes Šv. Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo bažnyčioj praita vasara, viskas buvo super, labai patiko, tai siemet ten jau ir savo leliuka pakrikstijom
mes tuokemes Šv. Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo bažnyčioj praita vasara, viskas buvo super, labai patiko, tai siemet ten jau ir savo leliuka pakrikstijom