Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

QUOTE(Greta77 @ 2008 09 25, 20:36)
Turiu viena klausimeli supermamytems - gal kuri galetu pasakyti ar galima marinuoti nesunokusias paprikas. Snd anyta atitempe maisa, tai nzn ka man dabar su jomis daryti  g.gif

Galima,kaip pomidorus žalius konservuojame 4u.gif
Atsakyti
Agniska - berods Tvao receptas paprikų su medumi buvo g.gif Tai klausimą turiu - vakar dariau - tai apvirus paprikas, jas nusunkus, dedant į trilitriaką vandens susirenka... Aš net nusunkiau ir dar medauus pridėjau... ir tada to marinato lieka, tiek neužsipila... Ar jums irgi taip? Ar laikysis pagalvojau? g.gif
Atsakyti
As irgi siandien pasidariau papriaks pg AGNISKOS receptuka thumbup.gif Tik daugiau acto ipiliau, o i kelis stiklainukus truputi citrinu rugsties... ziuresim kas gausis drinks_cheers.gif po sawaiteles kokios reikes paragauti 4u.gif

ACIU UZ RECEPTA drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 09 29, 12:55)
Agniska - berods Tvao receptas paprikų su medumi buvo  g.gif  Tai klausimą turiu - vakar dariau - tai apvirus paprikas, jas nusunkus, dedant į trilitriaką vandens susirenka... Aš net nusunkiau ir dar medauus pridėjau... ir tada to marinato lieka, tiek neužsipila... Ar jums irgi taip? Ar laikysis pagalvojau?  g.gif

Nelabai klausimo supratau g.gif Čia klausimas dėl marinato likimo?Man jo irgi lieka,o kad stiklainiuose prisirenka vandens nuo paprikų g.gif tai čia normalu,aš jų tikrai nesunkiau..O la g.gif ikytis tikrai turi drinks_cheers.gif

QUOTE(Buzyte @ 2008 09 29, 16:53)
As irgi siandien pasidariau papriaks pg AGNISKOS receptuka  thumbup.gif  Tik daugiau acto ipiliau, o i kelis stiklainukus truputi citrinu rugsties... ziuresim kas gausis  drinks_cheers.gif  po sawaiteles kokios reikes paragauti  4u.gif

ACIU UZ RECEPTA drinks_cheers.gif

Parašykit,kaip pavyko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 09 30, 09:40)
Nelabai klausimo supratau g.gif Čia klausimas dėl marinato likimo?Man jo irgi lieka,o kad stiklainiuose prisirenka vandens nuo paprikų g.gif tai čia normalu,aš jų tikrai nesunkiau..O la g.gif ikytis tikrai turi drinks_cheers.gif

taip, klausimas kilo ar nieko jei prisirenka vandens vos ne pusė trilitriako... o ant viršaus pyliau marinatą...

P.S. bet kaip jos "sugula" - iš 10 kg maišo gavosi tik 2 trilitriakai ir 1 vnt. 800 gr ... blink.gif
Atsakyti
na neislikiau ir paragavau papriku pg AGNISKOS receptuka thumbup.gif nerealiai skaniai gawosi, as kadangi dejau daugiau acto tai biski tokios "atomines" bet nerealiai skanios thumbup.gif
dar karteli dekui uz receptuka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 09 30, 16:20)
taip, klausimas kilo ar nieko jei prisirenka vandens vos ne pusė trilitriako... o ant viršaus pyliau marinatą...

P.S. bet kaip jos "sugula" - iš 10 kg maišo gavosi tik 2 trilitriakai ir 1 vnt. 800 gr ...  blink.gif

Jas reikėjo labiau pagrūsti,vadinasi per mažai apvirėt,nes kai dedat į stiklainiukus,turi būti minkštos,iš 10kg man gavosi 13,3l,o Jums 6,8l

Buzyte,malonu,kad patiko 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
As paprikas darau pagal toki recepta:

2 kg papriku
5 stiklines vandens
1 stikline 9% acto
3/4 stiklines cukraus
1 v.s. medaus (as dedu daugiau)
1 v.s. druskos
3 v.s. aliejaus
cesnaku

Juostelemis supjaustau nuvalytas paprikas. Is kitu ingridientu, isskyrus acta, paruosiu marinata, ji uzverdu. Tada sumazinu liepsna, kad vos vos virtu, ir merkiu i puoda paprikas (koki trecdali visu pripjaustytu), jas pora minuciu paverdu kol suminksteja siek tiek. Tada jas isgriebiu i stiklainiukus (juose jau buna po pora skilteliu cesnako), pakaitinu mainata ir "merkiu" sekancia partija smile.gif kai buna apvirtos ir isgriebtos visos paprikos, supilu acta, marinata uzverdu ir uzpilu juo paprikas. Per nakti palaikau siltai apklotas. Niam niam kaip megstam visi biggrin.gif

Is sio kiekio iseina apie 7x0,5 l
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žoržetta: 01 spalio 2008 - 21:36
[quote=Žoržetta,2008 10 01, 22:33]
As paprikas darau pagal toki recepta:

2 kg papriku
5 stiklines vandens
1 stikline 9% acto
3/4 stiklines cukraus
1 v.s. medaus (as dedu daugiau)
1 v.s. druskos
3 v.s. aliejaus
cesnaku

Juostelemis supjaustau nuvalytas paprikas. Is kitu ingridientu, isskyrus acta, paruosiu marinata, ji uzverdu. Tada sumazinu liepsna, kad vos vos virtu, ir merkiu i puoda paprikas (koki trecdali visu pripjaustytu), jas pora minuciu paverdu kol suminksteja siek tiek. Tada jas isgriebiu i stiklainiukus (juose jau buna po pora skilteliu cesnako), pakaitinu mainata ir "merkiu" sekancia partija smile.gif kai buna apvirtos ir isgriebtos visos paprikos, supilu acta, marinata uzverdu ir uzpilu juo paprikas. Per nakti palaikau siltai apklotas. Niam niam kaip megstam visi biggrin.gif

Is sio kiekio iseina apie 7x0,5 l
[/quote]
Dariau šiandien pagal jūsų receptą, atrodo skaniai smile.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img204/p1040587ml2.jpg/1/][
user posted image[/URL][/quote]
Atsakyti
[quote=Viga,2008 10 02, 19:28]
Dariau šiandien pagal jūsų receptą, atrodo skaniai smile.gif
user posted image
[URL=http://g.imageshack.us/img204/p1040587ml2.jpg/1/][
user posted image[/URL][/quote]
[/quote]

Tikiuosi, kad ne tik atrodo bigsmile.gif

Pipiru as nededu, bet turbut nepakenks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 09 23, 15:15)
o kiek čia paprikos reikia? ja reikia blanširuoti?

as is akies dejau.... juk nesvaru kiek reikia... tiesiog sudedu paprikas ir uzpilu marinatu, marinato uztenka mazdaug 2-3 stiklainiams. papriku neblansiruoju
Atsakyti
Aš saviškę atsidariau,taip užsimaniau,bet nenusivyliau kaip visada,skanumėlis wub.gif
Atsakyti