Šiandien ir aš pasidarbavau su parikom, pirmą kartą šiemet, įtariu ne paskutinį. Ir pirmą kartą per daugėlį metų marinavau namines paprikas, pas mama užaugintas. Šiemet jos įpatingai gerai pakeitė spalvą, tai nuskynė visas splavotas, dar liko keletas žalių, manau prinoks ir jos.
Dagelį metų darau pagal šitą Gandi receptą
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 11:17)
Marinuota paprika su antaniniais obuoliais
Paprikas ir obuolius( didelemis skiltelemis) sudeti i 0.5l stiklainius, vienodom dalim.Pirmiau obuolius, po to paprikas.
Marinatui: 600gvandens, 250gcukraus, 1stikline acto, 5gvazdikeliai, 6pipirai(kvapnieji). Is pradziu i verdanti vandeni sudeti pipirus, gvazdikelius, cukru. pavirti 5 min., supilti acta, siuo marinatu uzpilti darzoves ir pakaitinti vandens voneleje , po to stiklainius uzdaryti .
Uzmarinavusi as stiklainius uzdengiu labai siltai ir palieku taip nakciai, o ant rytojaus viska sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu. Tada puikiausiai issilaiko ziema. Skonis sio recepto stipriai saldziarukstis, tik obuoliai butinai turi buti antaniniai( mat jie kieciausi).
Pati paprikų nelabai mėgstu, užtat obuoliai su šiuo marinatu kartu su paprikomis būna labai skanūs
Darau kaip parašyta komentare, užpilu verdančiu marintu, apkloju šiltai per naktį ir tada į balkoną, nė karto dar nenušaudė. Aš nei agurkų nekaitinu, apkloju arba nupylinėju po kelis kartus.
Daug čia skanių receptukų, su česnakais manyčiau būtų skanus bet absoliučiai nemėgstu marinate aliejaus
Taigi marinuoju su tais marinatais kurie be aliejaus, arba netgi agurkų marinatą naudoju. Su medum irgi bandžiau, tačiau viską gadino tas aliejus, nevalgiau pati jų nė biški, vyras viską suvalgyti gavo. O kadangi su obuoliais patinka ir man ir jam tai dabar tokius darau jau turbūt ketvirti metai
Ryt įkelsiu savo darbo foto