Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

Galiu tik pavydėti. biggrin.gif Pasisekė. smile.gif O aš padariau 4, mažesnės talpos už puslitrinį, stiklainiukus... verysad.gif Ir į juos sutilpo net 1,5kg. blink.gif Tikrai labai gerai presuojasi.
Reikės ir man dar "pamedžioti" kokių pigesnių paprikų, gal pasiseks kaip su pomidorais pasisekė šnd. Gavau po 1lt, tokių nuvargusių, bet kai man pomidorų padažui reikėjo, tai manau labai nuskilo man su jais. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Whagati @ 2012 08 19, 15:28)
Rytoj pirksiu papriku, sakykite to marinato keliems kilogramams papriku uztenk mazdaug?  g.gif  g.gif turiu galvoje Agniskos recepta  g.gif

Aš vakar dariau iš kažkur 7 kg paprikų, tai marinato dvigubai beveik suėjo. Gavosi 9 stiklainiukai po 750 ml ir 2 po litrą. Marinato truputis liko, bet nedaug.

Taip rūpi paragauti, kas gavosi bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmais metais kai dariau is savo augintu viskas gavosi puikiai ir skaniai, o kai pastaruosius du metus bandziau vakuoti pirktines, tai stiklainiuose iskrisdavo baltos nuosedos ir jos neskanios buvo, siemet vakuosiu vel savo augintas....bet dar zalios.
Atsakyti
sos, pradejau darineti paprikas, iskilo klausimas, o tas marinatas turi buti verdantis ar saltas, kuris pilamas ant paprikos?
Atsakyti
QUOTE(Whagati @ 2012 08 20, 19:22)
sos, pradejau darineti paprikas, iskilo klausimas, o tas marinatas turi buti verdantis ar saltas, kuris pilamas ant paprikos?

Kaip turi būti-nežinau, bet aš verdantį pyliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Urtytė_mergytė @ 2012 08 20, 18:02)
Kaip turi būti-nežinau, bet aš verdantį pyliau  4u.gif

Žinoma drinks_cheers.gif
Atsakyti
verdanti ir uzpyliau, na ragausiu po keliu dienu, jeigu patiks, dar 5 kg uzsivakuosiu ax.gif
Atsakyti
jei gerai pamenu Agnieskos papriku receptas 4u.gif

Marinuotos paprikos su medum

Papriką supjaustyti, išvalyti sėklas, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3min. Dėti į iškaitintus stiklainius, kur jau turi būti įdėta ant 0.5l stiklainio: 1 šaukštelis medaus, mažesnė skiltelė česnako, šakelė petražolės, šakelė čiobrelio, lauro lapelis, keli pipiriukai.

Po to supilti marinatą:
1l. vandens
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos
Šio kiekio marinato užtenka 4 litrams pipirų užpilti.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
o ka darot is aitriosios paprikos??gal kokiu geru padaziuku ziemai zinot ??ar gal kaip miltelius is jos padaryt??ar dar koko velnio nzn ka su ja daryt...
Atsakyti
QUOTE(mamuska @ 2012 08 24, 13:51)
o ka darot is aitriosios paprikos??gal kokiu geru padaziuku ziemai zinot ??ar gal kaip miltelius is jos padaryt??ar dar koko velnio nzn ka su ja daryt...

Mane irgi domina..
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 08 23, 13:30)
jei gerai pamenu Agnieskos papriku receptas 4u.gif

Marinuotos paprikos su medum

Papriką supjaustyti, išvalyti sėklas, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 3min. Dėti į iškaitintus stiklainius, kur jau turi būti įdėta ant 0.5l stiklainio: 1 šaukštelis medaus, mažesnė skiltelė česnako, šakelė petražolės, šakelė čiobrelio, lauro lapelis, keli pipiriukai.
Po to supilti marinatą:
1l. vandens
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas druskos
Šio kiekio marinato užtenka 4 litrams pipirų užpilti.

Skanaus!!
user posted image

originaliam jos recepte situ paryskintu dalyku nebuvo ax.gif tik medus ir cesnakas.

QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Arretė @ 2012 08 19, 17:03)
O čia žiūriu stiklainiukai su paprikom nepilnai pripildyti. Taip galima? Aš kažkodėl maniau, kad būtina stiklainius iki pat viršaus pildyt, nes kitaip nušaudys. doh.gif Bet turbūt klaidingas mano įsitikinimas? blush2.gif
Aš irgi po 3,5lt/kg pirkau. Bet šiandien jau ir po 3.3lt mačiau. Nenustebčiau, jei brangs. Jei jau agurkai nuo 1.5lt iki 3lt pabrango, tai visko galima tikėtis...

kai pyliau buvo pilni. kai apverciau kazkodel sumazejo skyscio nors tikrai neisbego. siaip neissaude. greiciau sunaikinom o ir laikiau saldytuve.... bet tai marinavau gal spali o kaledoms ir naujiems jau taupiau uzslepus lotuliukas.gif zodziu neuzsibuvo tas geris.

leksiu turgelin papriku ir marinuosiu siandien ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 25 rugpjūčio 2012 - 07:57
uzsivkavau paprikas su medumi, na skonis neypatingai schmoll.gif man per saldu, gal ziema bus super, bet dabar g.gif g.gif g.gif
Atsakyti