Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

Ateinu pas jus su klausimu.

Ar turi įtakos paprikoms ,medus?

Dėjau grikių medaus ir jos kažko nepatenkintos pradėjo balti man stiklainyje?

Su kitomis kur dėjau kitokį medų visas tvarkoj.

Gal galite pasidalinti savo patirtimi,būsiu laabai dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 04, 11:57)
Ateinu pas jus su klausimu.

Ar turi įtakos paprikoms ,medus?

Dėjau grikių medaus ir jos kažko nepatenkintos pradėjo balti man stiklainyje?

Su kitomis kur dėjau kitokį medų visas tvarkoj.

Gal galite pasidalinti savo patirtimi,būsiu laabai dėkinga. 4u.gif

Mano žiniomis ne schmoll.gif neturi įtakos,nes irgi kiekvieną kartą su skirtingu darau,ir visada gaunasu puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Dariau ir as siandien paprikutes pagal Agniskos recepta, tik aliejaus nepyliau ax.gif nes nepatinka man tas riebalas kaip plaukioja... blush2.gif ir papriku neapviriau mirksiukas.gif na, po kiek laiko ragausim g.gif
Atsakyti
QUOTE(kosmonaute:) @ 2011 09 06, 17:26)
Dariau ir as siandien paprikutes pagal Agniskos recepta, tik aliejaus nepyliau  ax.gif nes nepatinka man tas riebalas kaip plaukioja... blush2.gif ir papriku neapviriau  mirksiukas.gif na, po kiek laiko ragausim  g.gif

Skonis bus visiškai kitoks mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaitės, dariau paprikas pomidoru sultyse. Marinatas gavos labai labai skanus, liko puodelis paragavimui, visiems vienareikšmiškai patiko, saldžiarūgštis thumbup.gif
Kol emocijos neišblėso ir ko nors nepamiršau, skubu dalintis.
Originalus receptas čia, bet pas mane paprikų mažiau, atitinkamai ir marinato kiekius pakoregavau.

Paprika pomidorų sultyse

user posted image

Pomidorų sulčių (iš sutrintų pomidorų) apie 2,5 litro.
Paprikos 3 kg (jau nuvalytos ir supjaustytos)
Cukraus 200 g
Druskos 3 v.š.
Acto 80 ml
Česnako 6 skilt.
Pipirų žirneliais...

6 vnt stiklainių po 0,7l.

Pomidorus sutrinti be žievelės. Sultis supilti į puodą ir užkaisti. Sudėti cukrų ir druską. Kai užvirs, pavirti kelias minutes ir sudėti supjaustytą į 6-8 dalis papriką. Kai užvirs, pavirti 5 min, supilti actą ir dar pavirti 5 min.
Į stiklainius sudėlioti pirmiausia paprikas, paliekant per 2 pirštus nuo viršaus. Įdėti po skiltelę česnako ir užpilti karštomis sultimis. Gerai užsukti.
Skanaus 4u.gif

Iš patirties: kaip greitai pagaminti sultis be žievelių? Per burokinę tarką tarkuoti pomidorą pradedant nuo viršūnėlės. Galiausiai delne lieka odelė su 'uodegėle'. Viskas. Jokių blanširavimų ir trynimų per sietelį thumbup.gif
Atsakyti

Paprika pomidorų sultyse

user posted image

rytoj bandysiu si recepteli smile.gif

o maniskis stai cia jau apie 4 metai tik taip darau smile.gif kiek isejo stiklainiuku tikrai nepasakysiu nes visa tai dar dauginau is 7 smile.gif

saldziosios paprikos saulegrazu aliejuje bulgariskai

3kg saldziuju papriku, marinatas:1 litras vandens ,300g cukraus, 300 g acto, 200 g saulegrazu aliejaus, 2 saukstai druskos.

Marinata uzvirinti.Nuplautas ir isvalytas paprikas perpjauti i 4 ar daugiau daliu ir 5 min pavirti marinate.Sudeti paprikas i iskaitintus stiklainius,uzpilti karstu marinatu ir uzdaryti.Skanaus 4u.gif

user posted image

user posted image
smile.gif
Atsakyti
adra, speju, kad marinatas labai geras, bet jau foto- superines! Tikra lietuve drinks_cheers.gif thumbup.gif
Butinai pabandysiu, jei tik dar marinuosiu,nes nebeturiu kur stiklainuku det, o ir paibaigiau visus tuscius biggrin.gif
Beje, fotkinai, ko ger ota pacia dienai kai pagaminai? Paskui tas skystis isskaidreja, ane? Pas mane tai jo... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 08 rugsėjo 2011 - 23:35
QUOTE(brashke77 @ 2011 09 09, 00:34)
adra, speju, kad marinatas labai geras, bet jau foto- superines! Tikra lietuve  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Butinai pabandysiu, jei tik dar marinuosiu,nes nebeturiu kur stiklainuku det, o ir paibaigiau visus tuscius  biggrin.gif
Beje, fotkinai, ko ger ota pacia dienai kai pagaminai? Paskui tas skystis isskaidreja, ane? Pas mane tai jo... smile.gif

taip ta pacia diena fotkinau smile.gif

o as siandien 5 kg nusipirkau papriku tai su pomidoru sultimis einu daryti smile.gif
Atsakyti
dabar turiu jum viena klausimeli del to papriku pavirnimo ax.gif dariau paprikas su medumi ir cesnaku.ir kaip recepte parasyta kad pavirinti 3 minutes.tai as sudejau jas i puoda verdanciu vandeniu ir po 3 min istraukiau a tai dabar kas bus blogai itariu kad nusaudys man. ar reikejo po to kai uzvirs su paprikomis pavirinti tas 3 minutes fear.gif
Atsakyti
QUOTE(zlibe @ 2011 09 09, 20:11)
dabar turiu jum viena klausimeli del to papriku pavirnimo  ax.gif  dariau paprikas su medumi ir cesnaku.ir kaip recepte parasyta kad pavirinti 3 minutes.tai as sudejau jas i puoda verdanciu vandeniu ir po 3 min istraukiau a tai dabar kas bus blogai itariu kad nusaudys man. ar reikejo po to kai uzvirs su paprikomis pavirinti tas 3 minutes  fear.gif

Nesvarbu,esmė,kad jos(paprikos) suminkštėtų,aš jas pavirinu ilgiau nei nurodytas laikas recepte mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 10 rugsėjo 2011 - 08:36
uosviene nupirko 10kg papriku, vakar koki 1kg susidejau su medumi. gryzusi namo nuejau i sklepa paziureti kaip laikosi tos kur pries pora savaiciu dejau ziu vienas slovikas lyg ant dugno pabales blink.gif deciau daug daugiau ju nes man ir vyrui jos labi skanios bet bijau kad surugs ir nusaudys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zlibe @ 2011 09 10, 10:21)
uosviene nupirko 10kg papriku, vakar koki 1kg susidejau su medumi. gryzusi namo nuejau i sklepa paziureti kaip laikosi tos kur pries pora savaiciu dejau ziu vienas slovikas lyg ant dugno pabales  blink.gif  deciau daug daugiau ju nes man ir vyrui jos labi skanios bet bijau kad surugs ir nusaudys  unsure.gif

Įdomu,net negaliu pasakyt priežasties kodėl taip galėjo nutikti,jau penktus metus dedu,visad gerai gaunasi 4u.gif
Atsakyti