kazi jei as fairiu praplausiu stiklinius ir koncervuosiu nekaitinus manau kad isstoves beje o paprika gal galima kaip nors talpaiu deti, nei i 4 dalis? nes va sudedu viena arba pusantros ir pilnas 0.5 l talpos stiklainelis
QUOTE(georgiana @ 2011 08 17, 14:05)
kazi jei as fairiu praplausiu stiklinius ir koncervuosiu nekaitinus manau kad isstoves beje o paprika gal galima kaip nors talpaiu deti, nei i 4 dalis? nes va sudedu viena arba pusantros ir pilnas 0.5 l talpos stiklainelis
aš niekada nekaitinu ir man iki šiol stovėdavo. Žinoma, kad gali ir smulkiau pjaustyti, jei nori. Bet jei darai tą su medumi, papriką gi jau dedi apvirtą, tai ji visai talpiai ten susilanksto. Nors aš tai pjaustau kokių 2cm pločio juostelėmis.
QUOTE(paliulaite @ 2011 08 18, 09:51)
aš niekada nekaitinu ir man iki šiol stovėdavo. Žinoma, kad gali ir smulkiau pjaustyti, jei nori. Bet jei darai tą su medumi, papriką gi jau dedi apvirtą, tai ji visai talpiai ten susilanksto. Nors aš tai pjaustau kokių 2cm pločio juostelėmis.
aciukas vat ir matau Agniska savininke recepto prisijungus tad lauksim komentaru:) beje tik ka 5 kg pirkausi po 4.40 Lt. sake jau bazese nebera uz tokia kaina. cia man parduotuves savininkas parveze is Urmo
Aš,taip pat niekada nekaitinu,ir pjaustau ne į 4,o į daugiau dalių.Vakar Zanavykų tuguj paprikos po 4lt.kg buvo
QUOTE(georgiana @ 2011 08 18, 16:13)
aciukas vat ir matau Agniska savininke recepto prisijungus tad lauksim komentaru:) beje tik ka 5 kg pirkausi po 4.40 Lt. sake jau bazese nebera uz tokia kaina. cia man parduotuves savininkas parveze is Urmo
Jei čia po 4 lt, tai reiškia Lenkijoj nei 4 zl nekainuoja. Jei yra galimybė, važiuokit į Lenkiją-apsipirksit nuo dūšios.
QUOTE(atemor @ 2011 08 15, 23:06)
pasikartosiu ir aš,kad labai skanus Agniskos pipiriukų receptas.Jau kelintus metus darau tik pagal šį receptėlį,bet sumažinau aliejaus kieki,tai skonis išliko tikrai tas pats ir riebaliukai netyvuliuoja stiklainio viršuje.paprastai,greitai ir skaniai
Marinavau ir aš pagal jūsų tiek išgirtą receptą su medum Prigaminau 9 puslitriukus (nes gerai susilankste man paprikos)
Tai ką, paragavau šiandien, nu
Ačiū Agniskai už receptuką
na va pridariau 14 puslitruku, taciau pabaigoj truputuka suchimiscinai, iki uzpilimo marinatu pritrukau per puse nago marinato tai paemiau ta vandeni kur blansiravau paprikas ir uzpyliau na nezinau kas gausis, o beje vienas stiklainis buvo kuri teko uzdeti storu plastikiniu dugneliu, manau ji suvalgydim pirmaji, nes is to skubejimo pamirsau, kad turiu masinele ir uzsukamu dangteliu
Gal kuri turit Mildazytes lecio receptuka? Praeitais metais tiek pridariau, taip skanu buvo, o siemet nerandu recepto
aš,ateinu su receptuku paprikos pamidorų tyrėje
Paprikas išvaliau supjausčiau ir apviriau.
Pomidorus nuplikinau,nulupau odelę,ir su kombaino pagalbą paruošiau tyrę.
Tuomet tyrę paviriau,pasūdžiau sudėjau petražolių lapelius.
Į paruoštus stiklainiu įdėjau keletą gabalėlių česnako ir a.š.medaus.
Paprikas sudėjau į pomidorų tyrę pakaitinau{dariau todėl,kad nereiktų kaitint su stiklainiais}
Supyliau į paruoštus stiklainius,uždariau,apverčiau ir palaikiau,kol atvėso apklojau.
Visa tai dariau pirmą kartą pabandymui dariau pora stiklainiukų.
Žiūrėsiu jeigu pasitvirtins ,darysiu daugiau.
Orginalus receptas{pagal kurį ekspermentavau}
3kg. paprikų,
1,5 L. šviežiai sutrintų pomidorų
3a.š druskos,truputis pipirų,
100g.petražolių lapelių
Išvalytas paprikas pora min. plikykite verdančiu vandeniu.
Tada supjaustykite juostelėmis ir kartu su susmulkintomis petražolėmis
sudėkite į stiklainius.
Užpilkite karšta pasūdyta pomidorų tyre.
Atvėsusius stiklainius kaitinti pusvalandį.
Sandariai uždarykite
Paprikas išvaliau supjausčiau ir apviriau.
Pomidorus nuplikinau,nulupau odelę,ir su kombaino pagalbą paruošiau tyrę.
Tuomet tyrę paviriau,pasūdžiau sudėjau petražolių lapelius.
Į paruoštus stiklainiu įdėjau keletą gabalėlių česnako ir a.š.medaus.
Paprikas sudėjau į pomidorų tyrę pakaitinau{dariau todėl,kad nereiktų kaitint su stiklainiais}
Supyliau į paruoštus stiklainius,uždariau,apverčiau ir palaikiau,kol atvėso apklojau.
Visa tai dariau pirmą kartą pabandymui dariau pora stiklainiukų.
Žiūrėsiu jeigu pasitvirtins ,darysiu daugiau.
Orginalus receptas{pagal kurį ekspermentavau}
3kg. paprikų,
1,5 L. šviežiai sutrintų pomidorų
3a.š druskos,truputis pipirų,
100g.petražolių lapelių
Išvalytas paprikas pora min. plikykite verdančiu vandeniu.
Tada supjaustykite juostelėmis ir kartu su susmulkintomis petražolėmis
sudėkite į stiklainius.
Užpilkite karšta pasūdyta pomidorų tyre.
Atvėsusius stiklainius kaitinti pusvalandį.
Sandariai uždarykite
Išvalyti paprika, supjaustyti į 4-6 gabalus.
Marinatas-2 litrai vandens, 1 stiklinė aliejaus, 1 stiklinė cukraus, 1 / 2 stiklines acto, 4 a.s. druskos.
Sumaišykite viską ir dekite ant ugnies, uzvirus, sudeti pipiru gabalus.
Virkite 5 minutes, ne daugiau nes pipirai suminkstes.
Stiklainiui deti-
petražolių, keletą šakelių
3 skilteles česnako
5-3 kvep. pipirus
Viska sterilizuoti 15-25 min. priklausomai nuo stiklainiu dydzio.
P.S. prasau nepykti pati nedariua bet irgi noriu isbandyti, nes papriku labai daug uzdereje kaip ir pomidoru
Marinatas-2 litrai vandens, 1 stiklinė aliejaus, 1 stiklinė cukraus, 1 / 2 stiklines acto, 4 a.s. druskos.
Sumaišykite viską ir dekite ant ugnies, uzvirus, sudeti pipiru gabalus.
Virkite 5 minutes, ne daugiau nes pipirai suminkstes.
Stiklainiui deti-
petražolių, keletą šakelių
3 skilteles česnako
5-3 kvep. pipirus
Viska sterilizuoti 15-25 min. priklausomai nuo stiklainiu dydzio.
P.S. prasau nepykti pati nedariua bet irgi noriu isbandyti, nes papriku labai daug uzdereje kaip ir pomidoru
na atidariau siandiena tas paprikas paragauti(dejau pirmadieni) tai biskiuka rugstoka ir medaus nesijaucia.kazin jei sumazinciau acto kieki ir daugiau medaus ideciau kaip manot? nes man tai rugstoka
QUOTE(zlibe @ 2011 09 01, 22:31)
na atidariau siandiena tas paprikas paragauti(dejau pirmadieni) tai biskiuka rugstoka ir medaus nesijaucia.kazin jei sumazinciau acto kieki ir daugiau medaus ideciau kaip manot? nes man tai rugstoka
turi pastoveti nereikia skubeti atidaryti, jos dar neisigere pacio aromato, po kokio pusmecio jau pats tas buna