QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 01, 22:33)
As paprikas darau pagal toki recepta:
2 kg papriku
5 stiklines vandens
1 stikline 9% acto
3/4 stiklines cukraus
1 v.s. medaus (as dedu daugiau)
1 v.s. druskos
3 v.s. aliejaus
cesnaku
Juostelemis supjaustau nuvalytas paprikas. Is kitu ingridientu, isskyrus acta, paruosiu marinata, ji uzverdu. Tada sumazinu liepsna, kad vos vos virtu, ir merkiu i puoda paprikas (koki trecdali visu pripjaustytu), jas pora minuciu paverdu kol suminksteja siek tiek. Tada jas isgriebiu i stiklainiukus (juose jau buna po pora skilteliu cesnako), pakaitinu mainata ir "merkiu" sekancia partija
kai buna apvirtos ir isgriebtos visos paprikos, supilu acta, marinata uzverdu ir uzpilu juo paprikas. Per nakti palaikau siltai apklotas. Niam niam kaip megstam visi
Is sio kiekio iseina apie 7x0,5 l
As paprikas su medum darau pagal sita recepta. Siemet antri metai bus. Pernai bandziau partija su tuo mazuciu kiekiu aliejaus, o kita partija is viso be aliejaus. Kadangi negaliu pakesti aliejiniu marinatu, siemet darysiu ir viso be aliejaus.
Dar labai pernai patiko receptas paprikos su obuoliai, pirmame puslapyje yra. Labai geras skonis obuoliu gaunasi. Kaip tik sy vakara partija pavariau, pirtinasi grazuoliai po kaldra dabar
Papildyta:
QUOTE(centifolija @ 2010 09 14, 20:52)
Savaitgalį Centrinėje ūkininkų turgavietėje (Vilniuje) pirkau po 2,5 Lt. Bet tik žalios. Jei raudonos arba geltonos - dvigubai brangiau
Jei klaipedietem aktualu, senajame turguje siandien pirkau 5kg maisa uz 16Lt. Pernai tokiu laiku mokejau tik 12Lt uz toky maisa. Taigi manau kad paprikos siemet tikrai brangesnes ir kazin ar pigiau jau bebus.