QUOTE(something else @ 2010 08 12, 11:14)
Man kilo klausimas: tuose receptuose, kur paprikos apverdamos arba net patroškinamos - paskui jos nebūna sutežę?
Na tokios kietos,kaip kad pries tai,zinoma jau nebus Bet ir tikrai neisteza
QUOTE(Agniska @ 2010 08 12, 11:26)
Na tokios kietos,kaip kad pries tai,zinoma jau nebus Bet ir tikrai neisteza
Good. Man jau niežti nagai kažką daryti, bet vis dar laukiu
Aš,jau paruošiau keletą stiklainiiukų paprikų,bet {nuo savęs dar įdėjau žalių petražolių
Šis receptukas,man labai patinka{dar kartą tariu didelis ačiū Agniškai}
Šis receptukas,man labai patinka{dar kartą tariu didelis ačiū Agniškai}
aš kiekvienais metais konservuoju paprikas su pomidorais, savaip vadinu lečio...
labai nesudėtinga ir labai skanu... gaunasi beveik kaip košytė....
viską darau iš akies...
pomidorai, paprikos supjaustomos smulkiai (pjaustau taip paprikas kad tilptų į burną), o pomidorus pjaustau smulkiau, nes jie vistiek suverda.
į puodo dugną įpilamas aliejus, tiek kad apsemtų dugną, bet ne daugiau nei 0.5-1 cm (priklausomai nuo puodo dydžio) puodo aukščio. Dedu į dugną paprikas pjaustytas, tada pomidorus... maišydama užvirinu, sumažinu liepsną, dedu druskos pgl. skonį ir cukraus (aš naudoju fruktozę) pgl skonį, šiaip turėtų būti šiek tiek sūriau, nei saldžiau, o jei kartais per daug atrodo druskos, tai patikėkit manim, ji kažkur dingsta kai atsidarau stiklainį.. taip kad galite dėti druskos nebijodamos... verdu tiek kiek paragavus paprika nebūna traški (bet nuo užvirimo kažkur 20-30 min)... tada jau išjungus liepsną įpildu acto 9%, irgi pgl skonį. ir į stiklainius, švarius... užsuku sukamais dangteliais...
uoj kad prirašiau, bet tikrai nesunku ir labai skanu... draugai visada prašo dar ir dar.... labai švelniaus skonio gaunasi taip kad tinka ir vaikučiams
labai nesudėtinga ir labai skanu... gaunasi beveik kaip košytė....
viską darau iš akies...
pomidorai, paprikos supjaustomos smulkiai (pjaustau taip paprikas kad tilptų į burną), o pomidorus pjaustau smulkiau, nes jie vistiek suverda.
į puodo dugną įpilamas aliejus, tiek kad apsemtų dugną, bet ne daugiau nei 0.5-1 cm (priklausomai nuo puodo dydžio) puodo aukščio. Dedu į dugną paprikas pjaustytas, tada pomidorus... maišydama užvirinu, sumažinu liepsną, dedu druskos pgl. skonį ir cukraus (aš naudoju fruktozę) pgl skonį, šiaip turėtų būti šiek tiek sūriau, nei saldžiau, o jei kartais per daug atrodo druskos, tai patikėkit manim, ji kažkur dingsta kai atsidarau stiklainį.. taip kad galite dėti druskos nebijodamos... verdu tiek kiek paragavus paprika nebūna traški (bet nuo užvirimo kažkur 20-30 min)... tada jau išjungus liepsną įpildu acto 9%, irgi pgl skonį. ir į stiklainius, švarius... užsuku sukamais dangteliais...
uoj kad prirašiau, bet tikrai nesunku ir labai skanu... draugai visada prašo dar ir dar.... labai švelniaus skonio gaunasi taip kad tinka ir vaikučiams
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
Kagi pradedu
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
Ir aš šį receptuką išbandžiau šiemet, pažiūrėsim kas gausis... tik aliejau tai tik vos vos dėjau, gal kokius tris šaukštus, nes man nepatinka tie plaukiojantys riebalai labai...
vat as kazkuriais metais dariau pagal Agniskos receptelis, bet gal tirai reiketu siek tiek maziau aliejaus...bet gal jis paprika islaiko uzkonservuodamas
žinau neblogą receptą paprikoms saldžiosioms
stiklinė pomidorų sulčių 100 %
puse stiklinės 9% acto (dedu truputį mažiau nei pgl receptą )
puse stiklinės aliejaus
puse stiklinės cukraus
2 nubraukti šaukštai druskos
šis kiekis apskaičiuotas kilogramui paprikų
paprikas sudeti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo dar virti 3 minutes, tuomet sudėti į stiklainius ir apipilti marinatu.
stiklinė pomidorų sulčių 100 %
puse stiklinės 9% acto (dedu truputį mažiau nei pgl receptą )
puse stiklinės aliejaus
puse stiklinės cukraus
2 nubraukti šaukštai druskos
šis kiekis apskaičiuotas kilogramui paprikų
paprikas sudeti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo dar virti 3 minutes, tuomet sudėti į stiklainius ir apipilti marinatu.
QUOTE(nonsi @ 2010 08 28, 14:29)
Ir aš šį receptuką išbandžiau šiemet, pažiūrėsim kas gausis... tik aliejau tai tik vos vos dėjau, gal kokius tris šaukštus, nes man nepatinka tie plaukiojantys riebalai labai...
As pernai pagal Agniska recepta 15 stiklainiuku po 0,75ltr užsikonservavau, viską dėjau kaip recepte, nerealiai skanu.. ir tas aliejus nesijaucia taip baisiai.. Siemet vel konservuosiu.. tik laukiu kol paprikos atpigs, ir gausiu lietuvisku, ukininkas is kurio pernai pirkom, dar tiek neturi, sake pirmos tik pradejo nokti..
Tikrai rekomenduoju si receptuką..
QUOTE(Krisss @ 2010 08 31, 10:51)
As pernai pagal Agniska recepta 15 stiklainiuku po 0,75ltr užsikonservavau, viską dėjau kaip recepte, nerealiai skanu.. ir tas aliejus nesijaucia taip baisiai.. Siemet vel konservuosiu.. tik laukiu kol paprikos atpigs, ir gausiu lietuvisku, ukininkas is kurio pernai pirkom, dar tiek neturi, sake pirmos tik pradejo nokti..
Tikrai rekomenduoju si receptuką..
Tikrai rekomenduoju si receptuką..
o gal gali isduoti paslapti kur ta ukininka galima rasti butu, nes as irgi gyvenu kurorte kauno raj. aciuka
As ne kurorte gyvenu,bet manau nebutu toli Po kiek jei nepaslaptis pirkot pas ji paprikas?
na va prisijungs Krisss ir mes uzklausim