Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos paprikos

Man kilo klausimas: tuose receptuose, kur paprikos apverdamos arba net patroškinamos - paskui jos nebūna sutežę?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 12, 11:14)
Man kilo klausimas: tuose receptuose, kur paprikos apverdamos arba net patroškinamos - paskui jos nebūna sutežę?

Na tokios kietos,kaip kad pries tai,zinoma jau nebus schmoll.gif Bet ir tikrai neisteza schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2010 08 12, 11:26)
Na tokios kietos,kaip kad pries tai,zinoma jau nebus schmoll.gif Bet ir tikrai neisteza schmoll.gif

Good. Man jau niežti nagai kažką daryti, bet vis dar laukiu biggrin.gif
Atsakyti
Aš,jau paruošiau keletą stiklainiiukų paprikų,bet {nuo savęs dar įdėjau žalių petražolių


Šis receptukas,man labai patinka{dar kartą tariu didelis ačiū Agniškai}
Atsakyti
aš kiekvienais metais konservuoju paprikas su pomidorais, savaip vadinu lečio...
labai nesudėtinga ir labai skanu... gaunasi beveik kaip košytė.... thumbup.gif
viską darau iš akies...
pomidorai, paprikos supjaustomos smulkiai (pjaustau taip paprikas kad tilptų į burną), o pomidorus pjaustau smulkiau, nes jie vistiek suverda.
į puodo dugną įpilamas aliejus, tiek kad apsemtų dugną, bet ne daugiau nei 0.5-1 cm (priklausomai nuo puodo dydžio) puodo aukščio. Dedu į dugną paprikas pjaustytas, tada pomidorus... maišydama užvirinu, sumažinu liepsną, dedu druskos pgl. skonį ir cukraus (aš naudoju fruktozę) pgl skonį, šiaip turėtų būti šiek tiek sūriau, nei saldžiau, o jei kartais per daug atrodo druskos, tai patikėkit manim, ji kažkur dingsta kai atsidarau stiklainį.. taip kad galite dėti druskos nebijodamos... verdu tiek kiek paragavus paprika nebūna traški (bet nuo užvirimo kažkur 20-30 min)... tada jau išjungus liepsną įpildu acto 9%, irgi pgl skonį. ir į stiklainius, švarius... užsuku sukamais dangteliais...
uoj kad prirašiau, bet tikrai nesunku ir labai skanu... draugai visada prašo dar ir dar.... labai švelniaus skonio gaunasi taip kad tinka ir vaikučiams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif




Ir aš šį receptuką išbandžiau šiemet, pažiūrėsim kas gausis... ax.gif tik aliejau tai tik vos vos dėjau, gal kokius tris šaukštus, nes man nepatinka tie plaukiojantys riebalai labai... schmoll.gif
Atsakyti
vat as kazkuriais metais dariau pagal Agniskos receptelis, bet gal tirai reiketu siek tiek maziau aliejaus...bet gal jis paprika islaiko uzkonservuodamas ax.gif
Atsakyti
žinau neblogą receptą paprikoms saldžiosioms

stiklinė pomidorų sulčių 100 %
puse stiklinės 9% acto (dedu truputį mažiau nei pgl receptą )
puse stiklinės aliejaus
puse stiklinės cukraus
2 nubraukti šaukštai druskos

šis kiekis apskaičiuotas kilogramui paprikų

paprikas sudeti į puodą, supilti visus ingridientus, po užvirimo dar virti 3 minutes, tuomet sudėti į stiklainius ir apipilti marinatu.
Atsakyti
QUOTE(nonsi @ 2010 08 28, 14:29)
Ir aš šį receptuką išbandžiau šiemet, pažiūrėsim kas gausis...  ax.gif tik aliejau tai tik vos vos dėjau, gal kokius tris šaukštus, nes man nepatinka tie plaukiojantys riebalai labai... schmoll.gif

As pernai pagal Agniska recepta 15 stiklainiuku po 0,75ltr užsikonservavau, viską dėjau kaip recepte, nerealiai skanu.. thumbup.gif ir tas aliejus nesijaucia taip baisiai.. Siemet vel konservuosiu.. tik laukiu kol paprikos atpigs, ir gausiu lietuvisku, ukininkas is kurio pernai pirkom, dar tiek neturi, sake pirmos tik pradejo nokti..

Tikrai rekomenduoju si receptuką.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisss: 31 rugpjūčio 2010 - 09:51
QUOTE(Krisss @ 2010 08 31, 10:51)
As pernai pagal Agniska recepta 15 stiklainiuku po 0,75ltr užsikonservavau, viską dėjau kaip recepte, nerealiai skanu..  thumbup.gif  ir tas aliejus nesijaucia taip baisiai.. Siemet vel konservuosiu.. tik laukiu kol paprikos atpigs, ir gausiu lietuvisku, ukininkas is kurio pernai pirkom, dar tiek neturi, sake pirmos tik pradejo nokti..

Tikrai rekomenduoju si receptuką..  4u.gif

o gal gali isduoti paslapti kur ta ukininka galima rasti butu, nes as irgi gyvenu kurorte kauno raj. smile.gif aciuka
Atsakyti
As ne kurorte gyvenu,bet manau nebutu toli lotuliukas.gif Po kiek jei nepaslaptis pirkot pas ji paprikas? 4u.gif
Atsakyti
na va prisijungs Krisss ir mes uzklausim mirksiukas.gif
Atsakyti