As maciau po 4.5lt/kg bet zinau,kad dar buna pigiau,tai irgi lauksiu
Labai skanios paprikos
PAPRIKOS POMIDORŲ PADAŽE
3 kg. paprikų,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 v.š. druskos,
2 v.š. aliejaus,
lauro lapai, kvapieji pipirai
Paprikas nuvalyti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, bet ne smulkiai. Į puodą dėti supjaustytas paprikas, supilti pomidorų padažą, vandenį, cukrų, actą, druską, aliejų, įmesti keletą lauro lapelių, kelis pipirus. Leisti viskam užvirti ir virti apie 20-30 min. Tai puikiausias garnyras, labai tinka prie mėsos, ypač skanu su šašlykais niam niam . Darau pagal jį jau kokius 5 metus, išbandytas Gerai, kad šiemet daug paprikų užderėjo, prisikonservuosim
PAPRIKOS POMIDORŲ PADAŽE
3 kg. paprikų,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 v.š. druskos,
2 v.š. aliejaus,
lauro lapai, kvapieji pipirai
Paprikas nuvalyti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, bet ne smulkiai. Į puodą dėti supjaustytas paprikas, supilti pomidorų padažą, vandenį, cukrų, actą, druską, aliejų, įmesti keletą lauro lapelių, kelis pipirus. Leisti viskam užvirti ir virti apie 20-30 min. Tai puikiausias garnyras, labai tinka prie mėsos, ypač skanu su šašlykais niam niam . Darau pagal jį jau kokius 5 metus, išbandytas Gerai, kad šiemet daug paprikų užderėjo, prisikonservuosim
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 07:59)
Labai skanios paprikos
PAPRIKOS POMIDORŲ PADAŽE
3 kg. paprikų,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 v.š. druskos,
2 v.š. aliejaus,
lauro lapai, kvapieji pipirai
Paprikas nuvalyti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, bet ne smulkiai. Į puodą dėti supjaustytas paprikas, supilti pomidorų padažą, vandenį, cukrų, actą, druską, aliejų, įmesti keletą lauro lapelių, kelis pipirus. Leisti viskam užvirti ir virti apie 20-30 min. Tai puikiausias garnyras, labai tinka prie mėsos, ypač skanu su šašlykais niam niam . Darau pagal jį jau kokius 5 metus, išbandytas Gerai, kad šiemet daug paprikų užderėjo, prisikonservuosim
PAPRIKOS POMIDORŲ PADAŽE
3 kg. paprikų,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 v.š. druskos,
2 v.š. aliejaus,
lauro lapai, kvapieji pipirai
Paprikas nuvalyti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, bet ne smulkiai. Į puodą dėti supjaustytas paprikas, supilti pomidorų padažą, vandenį, cukrų, actą, druską, aliejų, įmesti keletą lauro lapelių, kelis pipirus. Leisti viskam užvirti ir virti apie 20-30 min. Tai puikiausias garnyras, labai tinka prie mėsos, ypač skanu su šašlykais niam niam . Darau pagal jį jau kokius 5 metus, išbandytas Gerai, kad šiemet daug paprikų užderėjo, prisikonservuosim
Bus isbandyta Ikeliu recepta, gal kuri susigundys
P A P R I K Ų TYRĖ
2,5 kg paprikų, 200 g pomidorų,
250 g svogūnų, 150 g morkų, po 1 petražolės
ir pastarnoko šaknį, krapų, sviesto
Skaninti: 200 g aliejaus, 2 šaukštai acto,
šaukštelis karčiųjų ir kvapiųjų pipirų
žirnelių, šaukštas druskos
Morkas, petražolės ir pastarnoko šaknis
nuskuskite, svogūnus nulupkite. Visas daržoves
nuplaukite.
Paprikas pakepkite orkaitėje ar keptuvėje su
sviestu, tada išvalykite sėklas ir nulupkite
odelę. Išdarinėtas paprikas sumalkite ar itin
susmulkinkite.
Morkas, petražolės ir pastarnoko šaknis,
svogūną smulkiai supjaustykite, dėkite į
karštą aliejų. Kepkite tol, kol įgaus auksinį
atspalvį. Pomidorus nuplikykite, nulupkite
odelę ir taip pat smulkinkite ir pakaitinkite
vienus, kol bus pusiau minkšti. Krapus
sukapokite.
Viską sumaišykite, pilkite likusį aliejų, actą,
skaninkite karčiaisiais ir kvapiaisiais pipirais,
sūdykite ir troškinkite 10 minučių. Karštą
tyrę krėskite į paruoštus stiklainius,
pakaitinkite ir uždarykite.
QUOTE(Agniska @ 2010 08 02, 13:06)
As maciau po 4.5lt/kg bet zinau,kad dar buna pigiau,tai irgi lauksiu
Norfoj raudo. papr. 4 lt kg
QUOTE(Laukinė prerija @ 2010 08 04, 13:02)
Norfoj raudo. papr. 4 lt kg
Maciau kaip tik vakar bet lauksiu kol bus po 3lt nes ne 1kg reikia
merginos pernai valgiau sveciuos misraines zinau kad buvo morkos ir paprika, gal receptuka zinote panasu ?
sveikos merginos
na siais metais pirma karta meginsiu marinuoti paprikas,siaip anksciau as ju is viso nevalgydavau,dabar tik kazkaip pradejo patikt
norejau paklaust ar negalima ciela papriku marinuoti,ta prasme nepjaustyta,tokia visa paprika ikisti ir uzmarinuoti?
ir dar patarimas toms kurios laukiate pigesniu.as siais metais taip laukiau braskiu,tai gavosi taip kad is viso ju nebegavau pirkt tai linkiu kad jum taip nenutiktu,o jei rimtai tai kada jau pats didysis papriku sezonas?kai visur ju buna pilna pilna?
na siais metais pirma karta meginsiu marinuoti paprikas,siaip anksciau as ju is viso nevalgydavau,dabar tik kazkaip pradejo patikt
norejau paklaust ar negalima ciela papriku marinuoti,ta prasme nepjaustyta,tokia visa paprika ikisti ir uzmarinuoti?
ir dar patarimas toms kurios laukiate pigesniu.as siais metais taip laukiau braskiu,tai gavosi taip kad is viso ju nebegavau pirkt tai linkiu kad jum taip nenutiktu,o jei rimtai tai kada jau pats didysis papriku sezonas?kai visur ju buna pilna pilna?
Na manau kad rugsejo pradzioj jau ju turi buti visur pilna, nes dabar pas mus turgeli tai ju dar nera, gal tik pas viena kita....
Penktadieni pirkau po 3.4lt/kg labai grazios,galima dar tiketis pigiau,bet nuo to priklausys ir stovis ju
tikrai buna pigiau papriku, pernai, kai pas mane siltnami neuzaugo, tai kaune, zanavyku turguje rugsejo viduryje pirkau po 2.50 lt, ir stovis buvo geras, nei papuvusios nei pavytusios.